Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
haydihaydi rumuzlu üyeden alıntı
ya ne anlamaz insanlarsiniz size daha evvel celp suresi uzayacak yedek subay adaylari askerden rapor alip kacamayacak dedik...oldu...sonra yeni kanun bu hafta gecer bakmayin 9.sirada olduguna dedik o da oldu...simdi de diyoruz ki PAZARTESIDEN ITIBAREN HEPINIZ GENEL BILGI TARAMA SISTEMINDE --Yoklama kacagi araniyor--VEYA --Bakaya Araniyor seklinde yer alacaksiniz...diger taraftan yeni kanun ------Yoklama kaçakları, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Milli Savunma Bakanlığınca İçişleri Bakanlığına, askerlik şubelerince de mahallin en büyük mülki amirine bildirilirler. Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler vakit geçirmeksizin ve en geç 24 saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, kolluk tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.demektedir..
----yakalanarak muhafaza altina almak kavrami ---sizce nedir..bir araya gelip okey oynamak mi?yakalanmaniz icin bildirimde nereye bulunacaklar gazeteye ilan mi vericekler GBT DIYE BIR SEY VAR...daha okudugunuzu anlamiyorsunuz bir de universite bitirdim diye gezersiniz,hay size diploma verenin aklina sasayim...
Eski sistem farkliydi TCK ile celisen taraflari vardi askeri hukuk musavirleri yeni kanunda bunu duzeltti..Uygulama Anayasal haklari ihlal edebilir ama bu karari zaten hangi mahkeme Anayasa mahkemesine gonderir?kim cesaret edip dava acar?Yeni kanunun guzelligi ulke capinda araniyor olmaniz...pasaport,kimlik diger islemlerle sinirli degil...diger konularda da supriz olucak mesela maliye islemleri...kanun bitti simdi buna uygun genelgeler gelicek....asker sayisi fazla diyenler,celp fazlasi olacak diyenler ,yakinda askerlik yapip...bedelli cikmasin diyeceksiniz....
hocam söylemek istediğimizi sen anlamak istemiyorsun,bu yasada yazanların tümü eski yasadada geçerliydi.yine kaçaklar mahalin en büyük mülki amirine bildiriliyordu,yine polis adresinizde tebligatlı arama yapıyordu,yine yakalanarak muhafaza altına alınıyordu ve yine şubeye teslim ediyordu.hatta teslim edilen kaçakları şube mutlaka teslim alıyordu,bu yasadaki gibi teslim alınmayanlar serbestte bırakılmıyordu.ayrıca yeni yasada kaçaklar en geç 24 saat içinde şubeye götürülür diyor,eski yasada cuma akşamı yakalandıysanız pazartesi sabahına kadar nezarethanede tutuluyordunuz.aradaki tek fark tebligatlar trt aracılığıyla yapılıcak.
2009 yılı milli savunma bütçesi 14.5 katrilyon.bu bütçe içinde savunma sanayisi,arge harcamaları,personel ödemeleri,modernizasyon faaliyetleri,uluslararası anlaşmalar,silah teçizat ve uçak tank alımı,zorunlu askerlik harcamaları,askeri inşaat ve restorasyonlar,tatbikat ve askeri operasyonlar ve silah altına alınan yükümlülerin temel ihtiyaçları var.Siz kalkıp bu krizde bu kadar kalem varken silah altına alınan yükümlülerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için 3.5 katrilyonluk bir bütçeyi hangi mantıkla çıkarıcaksınız
Konu ccc78 tarafından (06-02-2009 Saat 19:03:25 ) de değiştirilmiştir.
butce gece sene aktutun olayindan sonra arttirildi...bu sene de SAYIN BAKAN BUTCE GORUSULURKEN SOYLEDI iki bomba atariz artar dedi..3,5 katrilyon onlar icin mesele degilki...tank v.s alimlari SSDF den yapilir bu fonda ne kadar para var bilemeyiz,soramayiz...bahsettigin normal butce o da esnektir..hep yukari esner...
Arkadaşlar şimdi yoklama kaçaklarının 3 ay falan kaçma durumu yok mu?
polis eve gelip bulamazsa 3 ay kaçabilir miyiz???bilen arkadas cevap yazabilir mi?
aaaalperrrr rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar şimdi yoklama kaçaklarının 3 ay falan kaçma durumu yok mu?
polis eve gelip bulamazsa 3 ay kaçabilir miyiz???bilen arkadas cevap yazabilir mi?
arkadaşım yeni yasayla eski yasa arasında tek fark tebligat şekli,24 saat içinde şubeye teslim ve şube istediği takdirde teslim almayabilir.temmuz genelgesi süresiz genelge olduğu için,aksine bir genelge çıkmadıkça geçerli.herkes bi yorum yapıyor sadece eski yasayla yeni yasayı okuyup değerlendirin.eski yasayı okumayanlar bazı maddeleri sanki ilk defa çıkmış gibi değerlendiriyor.ben 2 haftada bir gbt kontrolü yaptırıcam,sonuçlarını burdan söylerim
ccc78 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım yeni yasayla eski yasa arasında tek fark tebligat şekli,24 saat içinde şubeye teslim ve şube istediği takdirde teslim almayabilir.temmuz genelgesi süresiz genelge olduğu için,aksine bir genelge çıkmadıkça geçerli.herkes bi yorum yapıyor sadece eski yasayla yeni yasayı okuyup değerlendirin.eski yasayı okumayanlar bazı maddeleri sanki ilk defa çıkmış gibi değerlendiriyor.ben 2 haftada bir gbt kontrolü yaptırıcam,sonuçlarını burdan söylerim
Arkadasım ben şimdi 3 ay yakalanmadan kaçabilir miyim?
bunu öğrenmek istiyorum.
Arkadaşım msn kullanmıyorum...
Nasıl 2 yıl yoklama kaçağıyım anlatayım...
ben aöf okuyorum...
3. sınıfta 2 yıl üst üste kalınca tecil iptal oluyor...
2007 ocakta benim tecili iptal etmişler...
Bu arada benim haberim yok kimse bana bir şey söylemedi...
gezdim tozdum...
neyse 2008 ekimde jandarma köye gelip beni sormuş...
ben de askerlik şubesine gittim beni arıyormuşsunuz dedim... adam dosyama baktı biz seni 2007 ocaktan beri arıyoruz işte şu kadar kez şu şehirde seni aramışız diye belgeler gösterdi... ben de kimse gelmedi dedim... adama ne yapacağız diye sordum. adam okulu ne zaman bitirebilirsin dedi... it gibi çalışırsam haziran 2009 bitiririm dedim. o da o zaman burdan çıkıp gideceksin o zamana kadar da bize yakalanmayacakın dedi...
ekimden beri kaçak olduğumu biliyorum ve bu arada her hafta şehirler arası yolculuk yapıyorum... fazla kasmayın yani kendinizi...
dostum yasa henüz çankayadan çıkmadı çıkınca resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek trt aracılığı ile tebliğat yapılacak ondan sonra 3 ayın var şubeye gitmek için onan sonra tebliğatlı arama başlar yani gbt falan cc78 arkadaşın dediği gibi eski uygulamaya dönülüyor haydi arkadaş olayı öyle hale getirdiki yok maliyede bile yakalanırsınız diye ne saçmalık ya uydurmanın bu kadarı olur cc78 arkadaşın dediği gbi temmuz genelgesi yürürlükte yeni yönetmelik ve genelgeleri beklemek lazım sonra birşeyler yapmalıyız
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku