Re: Erdoğan’ın Şimon Peres'e sert çıkışının yankıları
ARAP BİRLİĞİ'NDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Abu Dabi'de bir araya gelen Arap ülkeleri Dışişleri Bakanları, Mahmud Abbas'ın liderliğini yaptığı Filistin Yönetimi'ne destek verdi. Yapılan açıklamada, "Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyulduğu" ifade edildi.
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
ARAP BİRLİĞİ'NDEN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Abu Dabi'de bir araya gelen Arap ülkeleri Dışişleri Bakanları, Mahmud Abbas'ın liderliğini yaptığı Filistin Yönetimi'ne destek verdi. Yapılan açıklamada, "Arap olmayan tarafların, Arap ülkelerindeki gelişmelere, yıkıcı bir şekilde karışmasından rahatsızlık duyulduğu" ifade edildi.
Habertürk
Hadi buradan yakın...
bu birligin amerikan ve israil yardakcisi oldugu bilinen bi sey,bu aciklama sasirtici degil,yani -bizim abilerimizin isine karismayin- demektir bu mesaj ,ve bu mesaj turkiyeyedir.
Televizyonda tartışma programı yöneten biri olarak, farklı görüşten konuklara adil davranma zorunluluğunu ve ateşli bir tartışmada eşit süre ilkesine sadık kalmanın zorluğunu iyi biliyorum.
Bu gözle, Gazze oturumunu Davos’un resmi sitesinden bir kez daha, dikkatle izledim.
(http://gaia.world-television.com/wef...n=7017&lang=en)
Gözlemlerimi aktarayım:
Planlı bir çıkıştı... 1) Paneli Türkiye istemiş. Erdoğan’ın hem dünyaya hem de “içeriye” yönelik bir çıkışı önceden planladığı anlaşılıyor. 2) Oturumu, Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab’ın yönetmesi planlanmış. İki gün önce Ignatius adı ortaya çıkmış. Türkiye itiraz etmiş, ama üstelememiş. Erdoğan’ın ilk hatası, hakkaniyetinden emin olmadığı bir moderatörle yola çıkması... 3) İkinci hata; süre... Böyle netameli bir konu ve önemli konuklar için 1 saat, çok az... 4) Genelde âdet, konukları ilk turda kısa konuşturmak, ikinci turda birbirlerini yanıtlamaları için yeniden söz vermektir. Moderatör öyle yapmadı; ilk turda uzun konuşmalarına fırsat verdi; tartışmaya zaman bırakmadı.
Süre hesabı yanlış 5) Erdoğan, moderatörü haşlarken “Peres 25 dakika konuştu, ben 12 dakika konuştum” demişti.
Kronometreyle ölçtüm. Durum şu:
Ban Ki-moon 7 dakika 20 saniye konuşmuş.
Erdoğan 16 dakika konuşmuş.
Amr Musa 12 dakika 45 saniye konuşmuş.
Peres 21 dakika konuşmuş.
Yani Erdoğan kendi konuşma süresini olduğundan 4 dakika az, Peres’inkini ise olduğundan 4 dakika çok söylüyor.
8 tane “One minute” 6) Peres’in kendisini eleştiren diğer 3 konuşmacıya birden cevap vermeye çalıştığı düşünülürse bu süre adil sayılır. 7) Oturum tam 1 saatte tamamlanıyor. Moderatör, “Bu tartışma gece boyu sürebilir” diyerek kapatırken, Erdoğan söz isteyince, koluna dokunarak (evet, ilk o dokunuyor) engellemeye çalışıyor. Bunun üzerine Erdoğan da onun kolunu tutarak “one minute”lere başlıyor. Ve 8 kez (saydım; tam sekiz kez) “Bir dakika” diyerek söz istiyor. 8) Ama “1 dakika”da kalmıyor. 1.5 dakika konuşup önündeki kâğıtları açınca, moderatör “Süremiz doldu” diye uyarıyor. “Sözümü kesmeyin” diyor
Erdoğan ve 2 dakikayı buluyor. Ignatius’un eli o zaman omuza konuyor. Erdoğan bu kez ona patlıyor. Ve 3 dakika sonunda duruyor.
Tercümedeki eksik 9) Gelelim asıl sürprize:
Bandı İngilizce izleyince simültane tercümanın belki telaştan, belki diplomatik bir skandala engel olmak için bazı sert sözleri atladığı ya da dozunu düşürdüğü anlaşılıyor.
Mesela Erdoğan Peres’e, “Sesin yüksek çıkıyor. Sesinin çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisiyledir” diyor. Çeviri şöyle:
“Çok güçlü bir sesiniz var. Belki de kendinizi biraz suçlu hissettiğinizden sesiniz güçlü çıkıyor.”
Erdoğan’ın “Siz insan öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözü tercüme edilmemiş.
“Benim için Davos bitmiştir” sözü de...
Dolayısıyla, Peres ve Türkçe bilmeyen dünya, Erdoğan’ın diklenişini bizimle aynı dozda hissetmemiş. 10) Son bir gözlem:
Erdoğan paneli terk ederken Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa onu ayakta tebrik ediyor, sonra da peşinden gitmeye teşebbüs ediyor. Tam gidecekken BM Genel Sekreteri’nin “Gel otur” işaretiyle koltuğuna dönüyor.
Futboldaki gibi, bazı pozisyonlarda kimin kime faul yaptığı, hakemin nerede şaştığı, bandı başa sarıp yeniden izleyince daha iyi anlaşılıyor.
ERBAKAN'DAN ÖZÜR DİLEDİ "AKP'yi CIA KURDU" İMASINDA BULUNDU
...
Tevfik Diker, general rütbesi taşıyan arkadaşından bir bilgi edinmişti. Diker öğrendiğinde oldukça şaşırdığı bilgiyi şöyle anlattı: “ 'ABD CIA Başkanı George Tenet, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve MGK Genel Sekreteri Hv. Org. İlhan Kılıç, ABD'de bir araya gelirler. Ortak bir karara varırlar. Refahyol iktidarı yıkılmalı. Bu karardan sonra malum olaylar yaşanır ve Refahyol yıkılır.' Muhterem Hocam, Başbakanım, Değerli Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Bu olayı AKP kurulduktan sonra bizzat birinci ağızdan öğrendim. AKP'nin kuruluş günlerinde de çok önemli bilgilerim oldu.”
Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini dahilî ve haricî her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve âmade olduğuna, benim ve büyük ulusumuzun tam bir inan ve itimadımız vardır. ...
...
MUSTAFA KEMAL
SON MESAJ (ORDU'YA)
////
Bu haber ve mesajın bu konu başlığının altına bulunmasının yerinde olduğunu düşünüyorum...
Bununla birlikte inan ve itimadımızın 1938'deki gibi sorgusuz ve sualsiz devam edemeyeceğini bir "Mustafa Kemal" olarak haykırmak istiyorum...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Davos'taki Gazze’ konulu panelde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e karşı yaptığı konuşma ve medarötör ile yaptığı tartışmada kullandığı ‘One minute‘ sözünden hareketle ilahili tekbirli şarkı: VAY VAY VAY TAYYİP ŞARKISI (tıkla)
Şarkının sözleri şöyle:
“Tekbir aldım çıktım monşer avına
Ben Asya'dan geldim Davos çayına
Tüm lobiler bir yiğide yüklenir
Kasımpaşalı derler onun namına
Vay vay, vay vay Tayyip
Alem Tayyip'ten razı, Alem Tayyip'ten razı
Sordum namın verdiler, Recep Tayyip dediler
Kendisi monşer değil hamasidir dediler
Tayyip monşerlere posta koyarmış
Hava alanında halk karşılarmış
Davosta tam saha peres yaparmış
Davos Fatihi derler onun namına
Vay vay, vay vay Tayyip
Alem Tayyip’ten razı, Alem Tayyip’ten razı
Sordum sarı çiçeğe, annen baban var mıdır
Çiçek dedi Derviş baba Recep Tayyip Erdoğan.”
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
İlk yazımda çok hafif olarak dile getirdim. Çünkü olmamasını dilediğim bir durumdu oyüzden sadece dokundurdum. Gecenin üçünde hazır pankartlarla halk nasıl orada diye ? Ama bugün bu çok sesli olarak seslendiriliyor bu RTE nin kurmaylarıyla yaptığı bir SHOW başka bir şey değil. Yani herşey planlı programlı yapılmış havası çok ciddi gündeme geliyor.
Aynı gün öğlen saatlerinde bizim RTE ile Azerbeycan devlet başkanınında katılacağı bir panel var. Pek alışılmadık bir olay oluyor bizim RTE yi 25 dakika bekletiyorlar bizimki buna kızmıyor bile oysa DAVOS ta hele hele devlet başkanları konumunda pek alışıldık bir olay değil bu...
GAZZE konulu konferans DAVOS un gündeminde yokken bizzat RTE nin isteği ile gündeme alınıyor. Toplantıda kimin ne kadar konuşacağı ASLA belirlenmiyor. Oysa bu gelenekte DAVOS ruhunda yer alıyor. Gazze sorununun tartışıldığı bir forumda tek olmayan Filistin li yetkili! İsrail'in asla onaylanmayacak saldırısı gündemdeyken Peres haricindeki üç konuşmacıda İsrail'e yükleniyor. Dolayısı ile ortada bir dengesizlik oluyor bundan dolayı Peres in konuşması daha uzun sürüyor. Tabiiki bu Peres in bağırıp çağırmasına el kol hareketi yapmasını gerektirmezdi . Ancak burada da kafalara şu soru işareti geliyor! Yılların kurdu neden böyle yaptı ? Acaba !!!! RTE not aldı durdu yazdı yazdı. Sonra yazdıklarını okudu çekti gitti...
Sonra istanbul çorbaya döndü. O kadar pankart ne zaman yazıldı ? O koordine nasıl oldu? Aynı Pankartlardan yüzlerce nasıl vardı? O kadar otobüs şöförü ve metro vatmanı nasıl kalktı geldi ? Hangi hakla tüm otobüs ve metro bedava taşıdı? ( Yolsuzluğun büyüğüne bakın?)
Bütün bunlar ve daha fazlası bu olayın aslında bir danışıklı döğüş olduğunu düşündür müyor mu?
Türk Silahsız Kuvvetleri(!)
Amerika, Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçiriyor... Aynı Amerika ne diyor: Afganistan’da terörle mücadele için asker yolla...
Peki, AKP iktidarı ne diyor:
- Evet efendim.. Sepet efendim.. Ülkenin Başbakanı RTE yaman mı yaman... Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı’na posta koyuyor... Hem de az buz posta değil...İsrail Cumhurbaşkanı’na diyor ki: “- Sen adam öldürmesini iyi bilirsin...”
Sonra bu RTE Türkiye’nin güneydoğusundaki en verimli topraklarını, bu “adam öldürmesini iyi bilen” İsrail’e yaklaşık yarım yüzyıl için satmaya çalışıyor... Amerika’nın yeni başkanı çikolata renkli Obama AKP iktidarına talimat veriyor: - Ermenistan ile ve de PKK ile anlaş!.. Bizimkiler ne diyorlar: - Evet efendim.. Sepet efendim..
Ermenistan’la anlaşmaya çalışıyorlar; ama, bu kez Azerbaycan bozuluyor ve postasını koyuyor: Benim toprağım Ermeni işgali altındayken sen Erivan’la nasıl anlaşıp da sınırlarını açarsın?..
Azerbaycan da Müslüman bir ülke... Orada da cami var... Amerika’nın şamar oğlanı AKP iktidarı iki cami arasında beynamaz kalıyor...
Ya PKK?.. Deniyor ki:
- İki taraf da silahları bıraksın...
Bir taraf Türk ordusu.. Öteki taraf PKK..
Diyelim ki terör örgütü silahları bıraktı...
TSK nasıl bırakacak?..
Adı üstünde ’Türk Silahlı Kuvvetleri’değil mi?.. Yoksa bundan böyle Türk Silahsız Kuvvetleri mi olacak?..
* İlhan Selçuk / Cumhuriyet
Kaynak: http://www.yenicaggazetesi.com.tr/a_...hp?hityaz=8658
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku