Selam herkese ben yeni katıldım,ben de ismimden anlaşılacağı üzre yen magduruyum.Bugün itibariyle durumlar içaçıcı gözükmüyor.yen olmuş 1,89.Kanundan bahsediliyor ama ben yetkili kişi tarafından hiç duymadım bunlar dedikodu olmasın sakın ki inşallah değildir.Allah sonumuzu hayır etsin diyorum..
Arkadaşlar şimdi telefon açtım.Daha önceki bir yazımda belirtiğim gibi Meclis Adalet Komisyonunda Borçlar Kanununa eklenen bir madde ile yapılan değişiklik kabul edilmişti.Bu madde tamamen bizle ilgili.Maddeye göre kriz öncesi kurdan ödeme yapılmasını net şekilde söylüyor.(Bu bilgi avukat aracılığıyla öğrenilmiş kesin bir bilgidir,İsteyen araştırsın).Ama yasalaşmadı.Genel Kurulda bekliyor şu an.Şimdi bizim yapmamız gereken,Genel Kurula buna taşıyıp hemen yasalaşmasını sağlamak.Hatta bu madde yasalaşırsa yüksek ödediğimiz taksitlerin farkıda tarafımıza ödenecek.
Genel Kurula bu maddeyi ;ya medya aracılığı ile yada milletvekilleri ve bakan aracılığı ile taşınacağını düşünüyorum.....
Japon Yeni ile 0.39 ile 06.2008 kredi çekmiştim.O zaman ytl ile kredi alsaydım 1.250 ytl 120 ay ödiycektim.Şu anda krizden sonra 1.156.00ytl oldu.96 ay çekmiştim ilk 720 ytl ödedim.Bu kriz Türkiyeye has bir olay olmadığından borçlar kanunun yasalaşmasının gerektiğini düşünüyorum.7 yıl hiç değişmemiş olan yenin %100 artması yaklaşık artık hepimizi zora soktu.Anlamadığım banka bize kredi verirken gelir durumum benim 720 ytl ödiyecek kadardı.Öyle onay aldık.Peki şimdi ben nasıl 1.150 ytl öderim.Bu gün ilk defa ödiyemedim ızgın: Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.
Arkadaşlar merhaba. Bende sizin gibi Yen mağduruyum. Bütün yazılarınızı okudum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Size tavsiyem TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen ve 25 Aralık 2008 de Mecli,s başkanlığına sunulan TÜRK BORÇLAR TASARISI nın yasalaşmasını beklemek.
Bu yasanın 137.maddesi bizi tanımlıyor. Ben 3 aydır yasalaşmasını bekliyorum. Çünkü tek çaremiz bu. Diğer tüm tartıştığınız mevzular üzgünüm ama olmayacak şeyler.
Sabrederek aynı zamanda tanıdığınız milletvekiller (seçim arafesi uygun bunun için) ile irtibat kurarak bir an önce bu kanunun genel kurula getirilmesi ve yasalaştırılmasını istemek...
Arkadaşlar merhaba. Bende sizin gibi Yen mağduruyum. Bütün yazılarınızı okudum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Size tavsiyem TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen ve 25 Aralık 2008 de Mecli,s başkanlığına sunulan TÜRK BORÇLAR TASARISI nın yasalaşmasını beklemek.
Bu yasanın 137.maddesi bizi tanımlıyor. Ben 3 aydır yasalaşmasını bekliyorum. Çünkü tek çaremiz bu. Diğer tüm tartıştığınız mevzular üzgünüm ama olmayacak şeyler.
Sabrederek aynı zamanda tanıdığınız milletvekiller (seçim arafesi uygun bunun için) ile irtibat kurarak bir an önce bu kanunun genel kurula getirilmesi ve yasalaştırılmasını istemek...
Kesinlikle sana katılıyorum kardesim yoksa halimiz vahim... Dünya ekonomisinin 2009 yılında iyi geçmeyecegi artık belli... İyi olacak beklentiler 2010 yılının ikinci çeyreginde gelmeye başlayacatır (tabi bi kriz daha çıkmazsa) bu duruma göre bizi sadece yasa kurtarır. Tabi bankaların bu yasaya itiraz edecegini de düşünün,ama bende ilk anlaşmama göre ödemem 900 TL üzerinden idi maaşıma göre bunu verdiler yani.... Şimdi ise 1500 TL oldu yani ödeyecegim bedel %70 arttı ve ödeme mağduru oldum. Bankalar benim kazancımdan fazla ödemeli kredi vermiş oldu veya kriz bu ortama taşıdı. Sonuç olarak mağdur olan tek taraf biziz... Sevinen onlar ama ortada da bir sözleşme var... Yani yasa çıkarsa bile sonucu ne olur bilemiyorum....
Selam arkadaşlar.bende siteyi uzun zamandır takip ediyorum.toplu hareket etmek faydalı gözüküyor.adalet komisyonunun sonucu gerçekten çok önemli.
Konuları daha detaylı görüşmek için 28 ocak 20009 tarihinde Ankarada buluşmayı öneriyorum.1 kişide olsa görüşmeye geleceğim.kızılayda saati ortak belirleyelim.
Saygılarımla
Yasa Tasarısının ilgili 137. maddesi aşağıdaki gibi....
"III. Aşırı ifa güçlüğü
MADDE 137- Sözleşmenin yapıldığı sırada taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de beklenmeyen olağanüstü bir durum, borçludan kaynaklanmayan bir sebeple ortaya çıkar ve sözleşmenin yapıldığı sırada mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı düşecek derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçleşmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hâkimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme, bu mümkün olmadığı takdirde sözleşmeden dönme hakkına sahiptir. Sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır. "
Şöyle okuyunca tam da bizi tarif ediyor. Ama bu işe avukat gözüyle bakmak lazım. Aramızda avukat olan veya bu maddenin bize ilaç olup olmayacağını avukata sorup cevap alabilecek varsa bizim için çok makbul olur. Şimdiden teşekkürler...
Selam arkadaşlar.bende siteyi uzun zamandır takip ediyorum.toplu hareket etmek faydalı gözüküyor.adalet komisyonunun sonucu gerçekten çok önemli.
Konuları daha detaylı görüşmek için 28 ocak 20009 tarihinde Ankarada buluşmayı öneriyorum.1 kişide olsa görüşmeye geleceğim.kızılayda saati ortak belirleyelim.
Saygılarımla
Ben Istanbul'dayım. Gelmem zor ama ortak bir sekilde hareket etmek gerektigi kesin. Bu şartlarda krediyi bir çoğumuzun ödemesi mümkün değil. Aylık kredi taksidim maaşımı 1500 YTL aştı. Daha önümde 55 ay var. Allah bedensel ve ruhsal sağlığımızı bozmasın ...
Arkadaşlar biz bu tasarının kabul olup olmadığını KKDF de olduğu gibi resmi gazeteden mi takip edicez?Buarada KKDF ile ilgili uygulamayı iş bankası hala aktif hale getirmedi, bugun genelmüdürlüğe dilekçe yazdım.Şubedekiler hala haber bekledıklerını söyluyor.KKDF 'ye tabi olup, işbankasından kredi çeken ve 30.12.08 tarihinde yapılan değişiklikten sonra kredi ödeyen var mı?Benım kredi ödemem 26.01.09'da.Kur artışı bir yandan bu KKDF belası bir yandan, aylık kredi ödemem 10.000 TL oldu. ne olur biri cevap yazsın, çıldırcammmm
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Maaşını ödemesinin gecikmesi ve...
24-05-2025, 18:14:33 in Bireysel İş Hukuku