+ Konuyu Yanıtla
60 / 101 Sayfa İlkİlk ... 102030405051525354555657585960616263646566676869708090100 ... SonSon
591 den 600´e kadar toplam 1006 ileti bulundu.

Konu: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!

Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler! Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ankara, merkez, Turkey.
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!

Son gelişmelerden anladığım kadarı ile, iş Ordunun benim asker ihtiyaç fazlam var demesine kaldı ise bedelli çıkmaz. Ordumuzu yönetenlerin böyle bir talepte bulunacaklarını daç hiç tahmin etmiyorum. Çünkü celp sürelerini 25 güne uzatarak bu konudaki tavırlarını sergilemiş durumdalar.

Hukuki NET Güncel Haber

Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler! konulu yargıtay kararı ara
    Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler! konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Degerli Arkadaslar;

Girisimleriniz sayesinde konu tekrardan Ankara gundemine girdi.Bu girisimler "Bedelli Askerlik" kavramindan siyasi rant saglaynlarin hic hosuna gitmiyor.

Kanun var yeni kanuna gerek yok diyenler BOYLE BIR KANUN CIKARICAZ DIYE SECIM BILDIRGESINDE NEDEN ILAN ETMISLER ?

Madem talep eden Genelkurmay olucak Sayin Basbakan neden"ASKERLIK SUBELERINE DILEKCE VERIN "demis ?

Genelkurmay boyle bir oneri yaparsa bazi cevreler tepki verip;kotulemez mi?Niye bunun yuku Genelkurmay in ustune birakiliyor?Siyasi cozumleri asker yapicaksa secimlere de onlar katilsin?

Milletvekillerimiz asker bunu istemiyor diye neden propaganda yapiyor?

Askeri cevreler biliyor mu bilemem ama bu konuda yapilan propagandalar ile halk kendi ordusuna karsi tepki duyuyor.Bu propoganda basarili oluyor.Bugun cogu meslek sahibi,toplumda belli bir kariyeri olan ve askerligini cesitli nedenlerle yapamamis vatandaslarimizin sevgisini kaybediyor.Dun ku kanunda yer alan radikal onlemler,bedelli askerlik konusunda gecmiste yapilan aciklamalar...bence yanlis yapiliyor..

Bir milyona yakin vatandasin beklentisi olan bir konuda TSK yanlis bir yontem izleyerek kendisini anlatamiyor.Kendi icindeki radikal fikirler direkt kendi ana gorusu gibi yansiyor ve toplumda beklenti icinde olanlar tepki duyuyor.

Siyasetci her seferinde usta bir sekilde topu askere atip ,tum olumsuzlugu askere yikiyor.Buna izin vermemeliler....Saygilar

İletiler
    37
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Post Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!

Mailları hem meclise hem genelkurmaya gonderelım arkadaslar! genelkurmayın mail adreslerını bilen arkadaslarımız varsa paylaşsın.

İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Ali Bahcuvan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Degerli Arkadaslar;

Girisimleriniz sayesinde konu tekrardan Ankara gundemine girdi.Bu girisimler "Bedelli Askerlik" kavramindan siyasi rant saglaynlarin hic hosuna gitmiyor.

Kanun var yeni kanuna gerek yok diyenler BOYLE BIR KANUN CIKARICAZ DIYE SECIM BILDIRGESINDE NEDEN ILAN ETMISLER ?

Madem talep eden Genelkurmay olucak Sayin Basbakan neden"ASKERLIK SUBELERINE DILEKCE VERIN "demis ?

Genelkurmay boyle bir oneri yaparsa bazi cevreler tepki verip;kotulemez mi?Niye bunun yuku Genelkurmay in ustune birakiliyor?Siyasi cozumleri asker yapicaksa secimlere de onlar katilsin?

Milletvekillerimiz asker bunu istemiyor diye neden propaganda yapiyor?

Askeri cevreler biliyor mu bilemem ama bu konuda yapilan propagandalar ile halk kendi ordusuna karsi tepki duyuyor.Bu propoganda basarili oluyor.Bugun cogu meslek sahibi,toplumda belli bir kariyeri olan ve askerligini cesitli nedenlerle yapamamis vatandaslarimizin sevgisini kaybediyor.Dun ku kanunda yer alan radikal onlemler,bedelli askerlik konusunda gecmiste yapilan aciklamalar...bence yanlis yapiliyor..

Bir milyona yakin vatandasin beklentisi olan bir konuda TSK yanlis bir yontem izleyerek kendisini anlatamiyor.Kendi icindeki radikal fikirler direkt kendi ana gorusu gibi yansiyor ve toplumda beklenti icinde olanlar tepki duyuyor.

Siyasetci her seferinde usta bir sekilde topu askere atip ,tum olumsuzlugu askere yikiyor.Buna izin vermemeliler....Saygilar

BEDELLİ ASKERLİK

Milletvekillerinin sorularını ve eleştirilerini yanıtlayan Bakan Gönül ise bedelli askerlik için kanun çıkartmaya, Bakanlar Kurulundan karar almaya gerek olmadığını ifade etti.

Gönül, ''Konu, 1111 sayılı Askerlik Kanununda düzenlenmiş. Bu kanun diyor ki; (Genelkurmay, ihtiyaç fazlası celp olduğunu tespit ederse, Milli Savunma Bakanlığına yazı yazar ve bedelli askerlik uygulaması başlar)'' diye konuştu.

Bu nedenle, konu kendisine sorulduğu zaman, ''Bedelli askerlik yoktur'' demediğini, ''Gündemde değil'' dediğini kaydeden Gönül, ''Çünkü, yarın bana Genelkurmay'ın yazı yazmayacağını bilmiyorum. Genelkurmay da bu beyanımız üzerine diyor ki, yazmayacağız'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Bakanlar Kurulunun 2003 yılında aldığı kararla, askerlik süresinin yüzde 17 kısaldığını belirterek, ''Bu demektir ki, asker mevcudumuzda da yüzde 17'lik bir azalma olmuştur. Bu azalma sebebiyle bakanlık olarak, Genelkurmay'dan 'celp fazlası vardır' teklifinin bize geleceğini beklemiyoruz'' diye konuştu.

http://www.sabah.com.tr/haber,DADCBA...27C7DAEA7.html

İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Oyle bir donemdeyiz ki celp fazlasi olup olmayacagini bu donemde Genelkurmay in da bilmesi mumkun degildir ancak dogaustu guclere sahip biri bunu yapabilir.Ben kendi sirketimden bir cok arkadasimi cikarmak zorunda kaldim.Bazilari yeni is bulamadigindan askere gitmek istiyor.Bu donemde bari bunu aradan cikarayim dusuncesindeler.Bu sekilde binlerce insan var.Hepsinin ayni anda basvuru yapmasi da buyuk ihtimaldir.Birde asker kacaklarinin 24 saatte yakalanmasi bu sayiyi katlayabilir.Sayin Bakan bedelli askerlik lutfen siyasi rant kaynagi olmasin.Topu askere atmayin gene ...Bunun bahanesi yok..lutfen...Saygilar

Not:Oyle aciklamalar yapiliyor ki ,yazmadan duramiyorum,arkadaslar artik bu misyonu siz ustlenin yoksa durduk yere sinirlerim bozulmaya basladi.Bir sure ara veriyorum....
    Konu Ali Bahcuvan tarafından (09-01-2009 Saat 15:15:26 ) de değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

İletiler
    38
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

"sonra biz bekleyiş içindeyken komisyon uzmanı geldi emine hanım noldu dedi bende komutan istemiyo dedim oda vala çok rahat yapılabilir bunu açık söylüyorum dedi.biraz daha genel kurula kadar çabalanırsa çok rahat bir madde konulabilir dedi.sonra basından bir tv de çalışan daha evvel af süresince bizim haberimizi yapan arkadaş beni gördü (kürşat stvden uğur.)ona bedelliyi sordurtttum.çıkışta bedelli şuan yok dedi.hiç mi yok deyince.hayır hiç yok denilemez genel kurmaydan bu yönde bi talimat gelmedi olabilirde olmayabilirde demiş komutan.

valla arkadaşlar bedelli mi istiyosunuz.özverili çalışırsanız bu bedelliyi çıkarabilirsiniz.aldığım bir tüyodur buda.bedelli çok istenirse siz isterseniz çıkabilir.
    "

Arkadaşlar öğrenci affının mimarı Emine hanım dün aftan yararlananların tecil sorunu için meclisteydi.o arada bedelli askerliğide sormuş.ögrenciaffiorg sitesinde (öğrenciaffi sitesi ASKERLİKLE ALAKALI DÜNKÜ YAŞADIKLARIMIZ başlığı altında)bedelli için umut olduğunu yazmış.Mayıs ayında öğrenci affından umudumu kestiğimde o bana askerlik kararı aldırma ekimde af çıkacak demişti.Bedelli içinde umutlu ben güveniyorum onunda yazdığı gibi bunun için özverili bir çalışma gerekiyor.
    Konu intibakmağduru tarafından (09-01-2009 Saat 15:19:21 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    139
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı POWERSGO rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Belli bir süre önce A.B.'ye uyum çerçevesinde GENELGE yayınlandı ve bu genelgeye göre yoklama,bakaya ve asker kaçaklarının yakalanıp gözaltına alınamayacağına dair. http://www.taraf.com.tr/haber/12664.htm bu linkten bakabilirsiniz. Fakat şu andada yakalanabileceği söyleniyor.

Son yapılan Askerlik kanunundaki değişiklik ile eski sistememi dönüldü yani
    yine yoksa karakollaramı bildirilecek yada GBT'mizemi işlenecek bu durum böyleliklemi aranacağız
    bu sozde genelgeyi daha once ben yetkili kisilere sordum asker ve polise....her ikiside boyle biseyden haberleri olmadiini soyledi,kacaklar yakalanirsa askere alinir. bu konuyu burda uzatmayalim,sadece bedelliyle ilgili sorular yorumlar olsun bu konu altinda !!
    Konu deniz_r1 tarafından (09-01-2009 Saat 16:40:40 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

bedelli skerlik mutlaka çıkacak kimse ümidini yitirmesin çalışmaya devam bir ekip olarak hareket etmeye gayret gösteriyoruz ekipte yer almak isteyenler lütfen ilgili arkadaşlara msj atsın mail ve faxlara devam yılmak yok az kaldı inşallah bu bedelli askerlik yapcaz burdurdayız

Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İsteyenin bir yüzü kara ....

İletiler
    11
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

25.03.2004 BAŞBAKAN ERDOĞAN: BEDELLİ ASKERLİK BİZİM GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BU YANA BİR TALEPTİR. BU TALEBİN NE KADAR CİDDİ OLDUĞUNU ANCAK BELLİ BİR MÜRACAATIN SONUNDA GÖRÜRÜZ

-BEDELLİ ASKERLİK-

Başbakan Erdoğan, bedelli askerliğe ilişkin soru üzerine de kendisinin bu konuda 'sayısal herhangi bir şey' ifade etmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:'Bedelli askerlik bizim göreve geldiğimizden bu yana bir taleptir. Bu talebin ne kadar ciddi olduğunu, ne kadar gayrı ciddi olduğunu ancak belli bir müracaatın sonunda görürüz. Böyle bir düşüncenin ne kadar ciddi olduğunu Milli Savunma Bakanımız açıkladı. Eğer bu tür müracaatlar artarsa, bunları görürsek bunu değerlendirmeye alır, gereğini yaparız. Bedelli askerlik konusunda şu anda ihtiyaç var mı, yok mu bizim asıl değerlendirmeyi yapacağımız merci Genelkurmay'dır. Yurtdışında bunun beklentisi içinde olan vatandaşlarımız var. Orada öğrenimini yapmış, askerliğini yapıp işini devam ettirme beklentisi içinde olanlar var. Bu beklenti içinde olan Türkiye'de de vatandaşlarımız var. Böyle bir yığılmayı da ortadan kaldırır diye düşünüyorum.

Şimdi Soruyorum sizlere biz ne yapalım nereye başvuralım atmadığım mail kalmadı. Taleplerin ne kadar olduğunuı gene hükümetimiz belirliyebilir.
    Mesela desinlerki Bedelli için talep alıp sayım yapacaz ne kadar olduğumuzu ancak onlar belirler biz burdan ne kadar sayı versek tutmaz.

Birde talep edin diyorlar yıllardır talep ediyoruz böyle bir uygulama şu an yok diyorlar genel kurmaya atıyorlar Biz Nereye BAŞ VURALIM.

+ Konuyu Yanıtla
60 / 101 Sayfa İlkİlk ... 102030405051525354555657585960616263646566676869708090100 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

askerlikte evlilere yararlar

bedelli askerlik silah altındakiler

evlilere bedelli askerlik

bedeli askerlik.yasi23

Forum

İlgili Hukuk terimleri