davranışınızdan dolayı teşekkür ederim gerçekten güzel bi yaklaşım gösterdiğiniz için benim sizinle bi problemim yok geçmiş yazılarımı okumuş olmalısınız dikkat ederseniz ben beddua etmiyorum allah düşmanımın başına bile böyle şeyler vermesin demiştim ve etmemde sadece bazı şahısların dalga geçerek davranmasını sizde olsanız kaldıramazsınız? elimden geldikçe üslubumu bozmadan yaklaşım göstermeye gayret gösteriyorum, ve benim gibi çok zor durumda olupta bedelli isteyen insanlar var bunun yanlış bi tarafı yok ve bunun eleştirilmesine kızıyorum bedelli askerliğimi şahsım için istemiyorum keşke yapma imkanım olsa...
waSaBi kardeşim, içinizi ferah tutun bedelli askerlik kesinlikle çıkarılacak. Çıkmaz diyenlere kulak asmayın. Türkiye'de toplumun yüzde doksanı zorunlu askerliği savunur, ısrarla hala her şey eski tas eski hamam devam etsin ister, her gün onlarca şehit tabutu da gelse zorunlu askerliği savunur. Ben 15 ay yaptım, onlar da yapsın der. Sizin içinde bulunduğunuz durum da önemli değildir onlar için. Netice alınıyor mu, zorunlu askerlik mi daha iyi profesyonel ordu mu daha iyi, bu kadar yoklama kaçağı ve bakaya nasıl eritilecek bu gibi konulara hep duygusal yaklaşılır. Olmuyor işte, zorunlu askerlikle bu iş olmuyor, profesyonel ordu olmadan olmuyor, bedelli askerlik zaten yurtdışı işlemler yoluyla her zaman uygulanıyor, ama gelin görün ki bu hak yurtiçindekilere de verilsin dediğinizde sizi sanki vatana düşmanmışsınız gibi acımasızca eleştiriyorlar. Bedelli askerlik 10 yılda bir gündeme gelse de istenmiyor. Böyle bir ülkedeyiz. Bu kadar senedir herkes zorunlu askerlik yaptı, hala da yapıyor, değişen ne oldu, 50 sene daha böyle gitse yok olmasını bırakın bir nebze de olsa azalacak mı terör, bunları kimse düşünmek istemiyor. Dünya ne yapıyor biz ne yapıyoruz diye kimse sormuyor. Zorunlu askerlik olsun, bedelli falan da çıkmasın, o zaman uzaya gidecek miyiz, ülkemiz kalkınacak mı, terör bitecek mi, bunları ben 14 yıldır anlatamıyorum. Sizin de anlatabileceğinizi zannetmiyorum. Kafanıza takmayın, biz çıkmasın desek de çıkaracaklar bedelli askerliği, hem de 2009 yılı içinde çıkacak. 2009 yılı çok kötü bir yıl olacak, 99 depreminden çok daha yıkıcı olacak ekonomik anlamda. Ücreti yüksek olabilir, taksit sayısı çok az da olabilir, ama illa ki çıkacak bedelli askerlik. O konuda hiç kuşku duymayın.
Sayın Delikan, organizasyon daha doğrusu organize olamama hastalığı bu forumda da kendini had safhada gösteriyor. Üstelik yazma özgürlüğü adı altında beddualar, saldırmalar vs. anlamsız hareketler varken sizce konu hakkında yorum yaparlar mı? Sorunuz çok güzel ama bana sorsaydınız inanın ben bu soruya yorumda bulunmak istemezdim. Çünkü birazdan ne yazsam yine birileri şarlayacak diye yazı yazamam. Üzgünüm.
Sayın Pazarbaşı eğer ısrar olarak görmezseniz yorumunuz bize gercekden önemli yaşın yanında kurunun yanması ilkesi sizde olmayacağını düşünüyorum o arkadaşında bulunduğu durumdan dolayı yıkım yaşadığını da düşünürseniz tolöre edebilceğiniz umuyorum.Sonuc da sizin bilginize gerçekden ihtiyac var saygılar
Buradaki yorumları da değerlendirirsek;
Bedelli askerlik son anda tasarıya ek madde ile önerilebilir. Bu ülkemize pek yabancı bir uygulama değildir. Ancak bedelli askerliği kim önerebilir diye düşündüğümüzde karşımıza 2 seçenek çıkıyor. 1- İktidar, 2- Muhalefet.
İktidar temsilcileri yaptıkları açıklamalarda gerek yok derken bir görüş de seçimlerde söz vermiştiniz diyor. Diğer taraftan muhalefet teklif ederse çoğunluk nedeniyle kabul edilme şansı az. Ayrıca sayın meslektaşım Av.B.Güngören'in dediği gibi şayet AKP bedelli askerlik düşünseydi KGM'den bu şekilde bir ek madde de gelebilirdi mantığı da çok yerinde.
Ama işin aslı bence sayın Admin'in belirttiği üzere ve https://www.hukuki.net/forum/showpost...&postcount=546 iletisinde yazıldığı gibi 1111 sayılı kanunun 10.cu maddesi zaten bedelli askerliğe cevaz veriyor. Tasarıda ise 10.cu madde hakkında bir değişiklik yok.
Bu durumda bence yasa tasarısı ile olmasa da daha ileride konu tekrar gündeme gelebilir. Sizlere tavsiyem yasaya ek veya geçici bir madde konulması yönünde faaliyetlerinizi hızlandırmanız olabilir. Tasarıda geçmese de idari bir takdir olacağından yakın zamanlarda işe yarayabilir.
Naçizane bir tavsiyem daha var ki o da sitemiz ile ilgili; Burada demokrasi çığırtkanlığı yapmak, aksi görüştekilere mesnedsiz şekilde saldırmak, beddualar etmek, siteye karşı serzenişlerde bulunmak "bedelli askerlik isteyen kişi profilini" zedelemekte, sizlere yarar değil tam tersine zarar getirmektedir. Konuyu sahiplenmek, organize olmak gibi kavramları tekrar ve ciddi bir şekilde düşünmenizi sizlerin menfaati gereği tavsiye ediyorum. Çünkü hukuki.neti bürokratlar, konu ile yakından ilgili kişiler dahi okuyabilmektedir. Haddimi aştıysam bağışlayın. Saygılar.
Buradaki yorumları da değerlendirirsek;
Bedelli askerlik son anda tasarıya ek madde ile önerilebilir. Bu ülkemize pek yabancı bir uygulama değildir. Ancak bedelli askerliği kim önerebilir diye düşündüğümüzde karşımıza 2 seçenek çıkıyor. 1- İktidar, 2- Muhalefet.
İktidar temsilcileri yaptıkları açıklamalarda gerek yok derken bir görüş de seçimlerde söz vermiştiniz diyor. Diğer taraftan muhalefet teklif ederse çoğunluk nedeniyle kabul edilme şansı az. Ayrıca sayın meslektaşım Av.B.Güngören'in dediği gibi şayet AKP bedelli askerlik düşünseydi KGM'den bu şekilde bir ek madde de gelebilirdi mantığı da çok yerinde.
Ama işin aslı bence sayın Admin'in belirttiği üzere ve https://www.hukuki.net/forum/showpost...&postcount=546 iletisinde yazıldığı gibi 1111 sayılı kanunun 10.cu maddesi zaten bedelli askerliğe cevaz veriyor. Tasarıda ise 10.cu madde hakkında bir değişiklik yok.
Bu durumda bence yasa tasarısı ile olmasa da daha ileride konu tekrar gündeme gelebilir. Sizlere tavsiyem yasaya ek veya geçici bir madde konulması yönünde faaliyetlerinizi hızlandırmanız olabilir. Tasarıda geçmese de idari bir takdir olacağından yakın zamanlarda işe yarayabilir.
Naçizane bir tavsiyem daha var ki o da sitemiz ile ilgili; Burada demokrasi çığırtkanlığı yapmak, aksi görüştekilere mesnedsiz şekilde saldırmak, beddualar etmek, siteye karşı serzenişlerde bulunmak "bedelli askerlik isteyen kişi profilini" zedelemekte, sizlere yarar değil tam tersine zarar getirmektedir. Konuyu sahiplenmek, organize olmak gibi kavramları tekrar ve ciddi bir şekilde düşünmenizi sizlerin menfaati gereği tavsiye ediyorum. Haddimi aştıysam bağışlayın.
Sayın Pazarbaşı teşekkürü bir borç biliyorum en derin saygılarım (en azında bundan sonraki duruma bir ışık tuttunuz)
Tum yazdiklariniza yurekten katiliyorum.Birlik ve beraberlik icinde olamayanlar,ne yazik ki kaybetmeye mahkumdurlar.Saygilar
Sayın Bahcuvan yazımı yazarken belirttiğimi sansam da malesef ihmal etmişim. Yorum yaparken sizin fikirlerinizin de oldukça faydası oldu. Teşekkür ederim.
delikan42 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Pazarbaşı teşekkürü bir borç biliyorum en derin saygılarım (en azında bundan sonraki duruma bir ışık tuttunuz)
Sayın delikan42, rica ederim. Forumun karşı fikirler de dahil olmak üzere geleceğinden sizler mesul olacaksınız. Dilerseniz harika bir kamuoyu, dilerseniz okuyanın diğer sayfalara dahi bakmadan kapatıp, geçtiği bir yazı kalabalığı olacak. Bu nedenle daha medeni yazı yazılmasını teşvik etmenizi, site yöneticilerine zorluk çıkarılmamasını sağlamanızı sizden ve bu konuda gerçekten ciddi düşünenlerden şahsen rica ediyorum.
Saygılar.
Sevgili arkadaşlar artık birşeyi anlamak zorundayız ya hep ya hiç birlikden kuvvet doğar burda birbirimizi yemenin bi faydası yok çoğu avukat arkadaşlar abilerimiz bazen ti ye alarak bazende cidden eleştirerek biz şuandaki durumun mesajını verdiler ama biz anlamamakda israr ettik.
Şimdi yapılması gereken kollektif olarak çalışmak,gerekli mercilere bir şekilde ulaşmanın yoluna bakmak bunuda yaparken site sahiplerinden değerli yöneticilerdende bilgi alıp kanun çercevesinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini öğrenerek davranmakdır.Eğer bu Kanun Teklifi yasalaşırsa ki öyle görünüyor,çok daha kısıtlı bir zamanımız kalmış olacağını söylemek durumundayım.
Yapılması gereken önce oturun düşünün kaybedeceklerinize bir bakın ve gerçekden mücadele edecekseniz ki inanıyorum.Hukuk çercevesi içinde elimizden geleni sonuna kadar yapalım.Olacakla öleceğe çare yok sebebi işlemek yeterli..
Artık kimse ile tartışmaya girilmesin eğer tartışma olucaksa ben bu foruma yazmak istemiyorum.Çünkü ben ne istediğimi biliyorum.Herkese sonsuz saygılar
umarım bu forumu elimizle itmez ve değerini biliriz
Herkes size destek olmaya calisiyor neden anlamak istemiyorsunuz.Bu yeni kanun cikarsa ,burada sitem ettiginiz hukukculara gideceksiniz,polis kapiya geldiginde kimden yardim dileyeceksiniz?
Forum ;wasabi gibi askere gidememesinin hakli nedenlerini ortaya koyan yazilari yayinlamali.TSK tabii ki elestirilebilir ama bunu bu forumda yapmak yanlis etki dogurur bu konuda forum yoneticileri haklidir.Baska basliklar altinda bunu yapar ve sorumluluguna katlanirsiniz.Zaten simdiye kadar yazilan yazilar bu konuda olumlu dusunenleri bile aksi yonde forum acmaya itmis.Amac TSK gibi guzide bir kurumu yipratmak olmamali.TSK bedelli hakkinda hukumetten daha iyi niyetli ve bu konuda calismalari var.En azindan oy kaygisiyla hareket etmiyor.2013 yilindan once yapilirsa ne tur arti-eksileri olur onun raporlari var bizzat biliyorum.Ancak Milli Savunma Bakani,danismadan 2003 yilindaki soylemi aynen tekrar etmistir.Genelkurmay ise bedelli askerlik ile ilgili calisma su anda yok demistir.Su anda kelimesi alti cizilerek soylenmis ve ek bir aciklama yapilmamistir.Yani Genelkurmay asker sayisi eksik fazla v.s dememistir.Eger bir derdiniz varsa bunu TSK ya saldirarak dile getirmeyin.Bu hukumetin gorevidir.TSK bu konuda olumlu dusunmektedir.
Foruma yazi yazmak aliskanlik yapiyor.Her ne kadar tekrar yazmiycam desem de bazen cok dogru sozleri desteklemek bazen de uyarmak icin kendimi tutamiyorum.Bir seyi merak ediyorum,bana degisik isimlerle mail atanlar ,bir milyon kisi var diyenler,nasil kendini tutup foruma yazi yazmiyor?
Acik konusmak gerekirse ben sizlerden bir cok kisinin,digerleri calissin kamuoyu yaratsin, cikarsa ben de yararlanirim havasinda olduguna inaniyorum.Maillerinizi bana degil ,siyasetcilere gonderin.Kendi aranizda birlik olun ve sistemli hareket edin.Saygilar
Herkes size destek olmaya calisiyor neden anlamak istemiyorsunuz.Bu yeni kanun cikarsa ,burada sitem ettiginiz hukukculara gideceksiniz,polis kapiya geldiginde kimden yardim dileyeceksiniz?
Forum ;wasabi gibi askere gidememesinin hakli nedenlerini ortaya koyan yazilari yayinlamali.TSK tabii ki elestirilebilir ama bunu bu forumda yapmak yanlis etki dogurur bu konuda forum yoneticileri haklidir.Baska basliklar altinda bunu yapar ve sorumluluguna katlanirsiniz.Zaten simdiye kadar yazilan yazilar bu konuda olumlu dusunenleri bile aksi yonde forum acmaya itmis.Amac TSK gibi guzide bir kurumu yipratmak olmamali.TSK bedelli hakkinda hukumetten daha iyi niyetli ve bu konuda calismalari var.En azindan oy kaygisiyla hareket etmiyor.2013 yilindan once yapilirsa ne tur arti-eksileri olur onun raporlari var bizzat biliyorum.Ancak Milli Savunma Bakani,danismadan 2003 yilindaki soylemi aynen tekrar etmistir.Genelkurmay ise bedelli askerlik ile ilgili calisma su anda yok demistir.Su anda kelimesi alti cizilerek soylenmis ve ek bir aciklama yapilmamistir.Yani Genelkurmay asker sayisi eksik fazla v.s dememistir.Eger bir derdiniz varsa bunu TSK ya saldirarak dile getirmeyin.Bu hukumetin gorevidir.TSK bu konuda olumlu dusunmektedir.
Foruma yazi yazmak aliskanlik yapiyor.Her ne kadar tekrar yazmiycam desem de bazen cok dogru sozleri desteklemek bazen de uyarmak icin kendimi tutamiyorum.Bir seyi merak ediyorum,bana degisik isimlerle mail atanlar ,bir milyon kisi var diyenler,nasil kendini tutup foruma yazi yazmiyor?
Acik konusmak gerekirse ben sizlerden bir cok kisinin,digerleri calissin kamuoyu yaratsin, cikarsa ben de yararlanirim havasinda olduguna inaniyorum.Maillerinizi bana degil ,siyasetcilere gonderin.Kendi aranizda birlik olun ve sistemli hareket edin.Saygilar
Ali Bey, sizden ricam en iyisi siz bu işe ön ayak olun, imza toplayalım gerekli yerlere iletelim, kamuoyu baskısı oluşturalım ve bu bedelli askerliği el birliği içinde çıkaralım. Saygı bizden efendim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.