Anket Sonuçlarını Göster: Zina

Oylayanlar
3997. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
  • Aynen katılıyorum

    1.427 35,70%
  • Kesinlikle katılmıyorum ceza şart

    1.434 35,88%
  • Etiğe bu kadar aykırıyken hayret..

    306 7,66%
  • Bence çok ağır cezası olmalı

    701 17,54%
  • Beni ilgilendirmiyor

    129 3,23%
+ Konuyu Yanıtla
13 / 18 Sayfa İlkİlk ... 3456789101112131415161718 SonSon
121 den 130´e kadar toplam 174 ileti bulundu.

Konu: Zina

Zina Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #121
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın Altaylı ;
    Öncelikle katılımınız için teşekkür ederim şahsım adına ancak lütfedip müsade buyurursanız iki düzeltme yapmak istiyorum iletinizdeki son paragraf hakkında. Daha doğrusu bir düzeltme bir bilgilendirme.
    'Bu arda bu sitenin yöneticilerine de şunu sormak istiyorum.. zina hakkındaki anketinizde zinanın cezalandırılmasına karşı olanlar hangi şıkkı seçeceklerdi acaba..?? Ama bööylebirşıkka ne gerek var değil mi ..bu kadar seçim hakkı , bu kadar alternatif yani bu kadar demokrasi bize fazla bile...!!'' demişsiniz.
    Öncelikle bu form/ankette her hangi bir hata varise kesinlikle bilmenizi isterimki bunun nedeni asla ve kata site yöneticilerimiz değildir. Hata tamamen bana aittir, sorumluluk var ise ben üstlenirim.
    Ancak anketin ilk şıkkı yani 'aynen katılıyorum ' şıkkı zinanın suç olmasına karşı olan üyelerin oy vereceği şık olarak düzenlenmiştir. Ancak form/anket hazırlanırken Akp hükümeti Zina yı TCK ya ceza gerektiren bir suç olmalı diyerek öneri yapmamıştı dolayısı ile eğer açıklamayı okur iseniz bu durum açıkça ortaya çıkıyor. 'Yeni hazırlanan Ceza yasasında da ceza öngörülmüyor. Ben bu duruma... ' diye başlayan cimleyi doldurmaktı amaç dolayısı ile ilk şıkkı seçtiğiniz an 'ben bu duruma aynen katılıyorum ' demiş oluyorsunuz ki buda zinanın ceza gerektiren suç olmasına karşı olduğunuz anlamını taşımaktadır. Gördüğünüz gibi sayın Altaylı demokratik olmaya çalışarak anketi hazırlamışız vede istediğiniz şıkkıda ilk sıraya yerleştirmişiz. Sanırım karışıklık yukarıda arz etmeye çalıştığım ceza tasarısından kaynaklandı. Genede yanlış anlaşılma için özür dilerim.
    Bu arada Sayın Admin'in yazısını okuyunca cidden bir karmaşa olacağı ortaya çıkıyor. Eğer zina sadece 'özel boşanma nedeni' olursa eş bunu nasıl ispat edecek ? Kolluk kuvvetleri hangi kanundan güç alarak zinaya 'suç üstü ' yapabilecek ? Eğer yapılırsa bu hukuka karşı açık bir suç oluşturmayacak mı?
    Bir bakıma yeni TCK nın önemli maddelerinden birisidir bence zina ama düzgün ele alınıp tartışıldığı sürece sapla saman karıştırılmadan kişiselleştirilmeden bakıldığı sürece çünkü zina nın yanı başında töre cinayetleri gelmekte , öbür yanında ise sayın pınark nın dediği gibi 'çoklu aldatma ' olgusuda çıkabilir karşımıza şöyleki zina tek kişininişleyeceği bir suç olmadığına göre ve eğer suçu işleyen taraflardan birisi öbür tarafın evli olduğunu bilmiyorsa ne olacak ? Evli olduğundan dolayı zina 'suçunu 'işleyen kişi aynı zamanda başka birisini bir şekilde aldatmış vehatta suçuna iştirak ettirmiş olmayacak mı?
    Yazılanlardan anladığım kadarıyla aslında zibna vicdanlarda en azından hiç hoş olmayan bir davranış biçimi olarak yer almış ancak gene çoğunluk zinanın sür git devam edeceğine inanıyor. Bu iki karşıtlık neticede zinaya karşı yapılacak davranışlara çok ciddi biçimde yansıyor. Zinaya hapis cezasının olması bir taraftan iyi gibi gözükürken diğer taraftan bakıldığında sonraki doğacak nedenlerden dolayı yanlış gözüküyor. ( Zinadan hapse girenin çocukları var ise durum nasıl izah edilecek ? diye başlayabiliriz ) Ancak kesin olan zina nın sadece boşanma nedeni sayılması vicdanlarıda tatmin etmiyor. Dolayısı ile sanıyorum ki kargaşa burada doğuyor. Bu arada cezayı nedense sırf hapis cezası gibi algılama hastalığımızda bizi kısmi çıkmaza sürüklüyor. Malumunuz çok değişik ceza-i mueyyedeler bulunmakta, ciddi bir para cezası ( eşe ödeme ) yüksek bir nafaka kamu haklarından belirli süre men zorunlu kamu kuruluşunda ücretsiz çalışma v.s v.s
    Bu konuda AB nin yaklaşımınıda ciddi olarak kınamama rağmen dahda fazlasını buna iyice musamaha eden yol açan hükümetleride kınıyorum. AB nin her kanununa uymak zorunda olmadığımızı 'toplumsal mutabakatın' bir çok şeyden önde geldiğini birazda rest çekerek söyleme vaktinin çoktan geçtiğine inanıyorum. Zina okyanusta bir damla bile olsa bunada bukadar ciddi karışmaları kendi kanunlarımız için ısrarla kendi istedikleri şekilde olması konusunda zorlayarak tarih vermeleri ' ulusal egemenliğimize' müdahale gibi algılıyorum. Hükümetlerin azıcıkta AVRASYA VEYA ASYA birliğini kurmaya çalışmasının yararlı olacağını düşünüyorum. bizlere ' yeni bir dünya kurulur Türkiye Cumhuriyetide o dünyada yerini alır ' diyecek bir lider lazım diye düşünüyorum. Bizden çok daha vahim durumda olan bazı ülkelerin hoppadanak birliğe üye alınırken bize yapılan davranışların normal olmadığını hissediyorum. Bazı ülkelerinde AB nin yalvarmasına rağmen ısrarla üye olmamalarının da cidden düşünülmesi gerektiğini savunuyorum. Ama bunları yapabilecek dirayette akılda ve bilgide bir hükümetin olduğunada inanmıyorum. Maalesef vizyonsuz bilgisiz dirayetsiz kendi dediklerinin bile arkasında duramayan hatta bu yüzden TBMM sini küçük düşüren bir hükümetle bilmiyorum....


    bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum



    Hukuki NET Güncel Haber

    Zina konulu yargıtay kararı ara
    Zina konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #122
    Kayıt Tarihi
    Mar 2004
    Nerede
    Germany.
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Insan tapulanamaz. Herkesin vücudu üzerinde tasarruf hakki vardir. Zina yapanlarin yaninda zinaya itenler de vardir (Cinsel ilgisi olmayan esler, kronik sogukluklar ...). Bosansin diyeceksiniz! Evlilik sadece cinsel hayattan ibaret degildir. Sex evlilik hayatinin bir parcasidir ama hepsi degildir. Mükemmel bir evlilikte, mükemmel bir karakterde zinaya yer yoktur. Ama kanun korkusuyla degil, gönüllü olarak.

  4. #123
    Kayıt Tarihi
    Jun 2002
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    189
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    --Aslında sorun ne zinaya ceza verilmesi ne de serbest bırakılmasıdır. Asıl sorun Islam'a ait olarak görülen değerlerin toplumdan soküp atılmasıdır. Bu nedenle zinaya cezai müeyyide uygulanmasına bu kadar karşı çıkılmaktadır.

    Zaten bunu kendileri de dillendirmektedirler. Zinaya ceza verilirse Türkiye şeriat ile yönetilmiş olur diyerek hem insanların zihinlerini bulandırmaktadırlar hem de gerçek niyetlerini ortaya koymaktadırlar.

    Bu görüşü savunanların, "1996 yılına kadar Türkiye şeriat ile mi yönetildi?" sorusunu cevaplamaları gerekir.

    Ard niyetli olduklarının bir başka belirtisi de imam nikahına verilen cezanın hafifltilmesine verdikleri tepki. Zina konusunda diyorlar ki "devlet yatak odasından çıkmalı" ama imam nikahı konusuna gelince "devlet yatak odasına girmeli" demiş oluyorlar.

    Düşünebiliyor musunuz siz bir insan ile aranızda herhangi bir nikah akdi olmadan karı-koca hayatı yaşayacaksınız ve bu suç olmayacak ama imam nikahı ile aynı hayatı yaşarsanız suç olacak ve 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılacaksınız.

    Bir başka deyişle, toplumumuzun onaylamadığı bir birliktelik içerisinde olursanız problem yok ama toplumumuzun onayladığı ve kabul ettiği bir birliktelik içerisinde olursanız doğruca hapishaneye.

    Aradaki fark ne? Fark sadece imam nikahı mı? Hayır değil. Fark, müslümanların herhangi bir nikah akdi olmadan birlikte yaşayamayacakları ama herhangi bir nikah akdi olmadan karı-koca hayatı yaşamanın kendilerinin ve/veya fikirdaşlarının yapageldikleri birşey olduğundandır. Burada önemli olan Islam'ın kabul ettigi bir kurumun, bir yöntemin lağvedilmeye çalışılması var. Yani ortada yine Islam düşmanlığı vardır. Ben insanlar resmi nikahı bırakıp imam nikahıyla evlensinler demiyorum ama herhangi bir nikah akdi olmadan birlikte yaşasınlar, yani zina yapsınlar da demiyorum. Bildiğiniz gibi zina sadece evli olan kişilerin girdiği bir ilişki değildir. Zina; aralarında bir nikah akdi bulunmayan iki kişinin birlikte olmasıdır.

    Ama en büyük gerici ve toplumu yozlaştırma çabası içerisinde olan sözüm ona bazı ilericiler, zinaya giden bütün yolları açıp, diğer yolları da kapatmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

    Onlara sorarsanız zina kötüdür. Ama cezalandırmaya gelince zina iki kişi arasındaki mesele olmuş oluyor. Olayın toplumsal boyutunu, toplumun yozlaşma olasılığını hesaba bile katmazlar. Peki ama aile içi şiddette iki kişi arasında geçen bir problemdir, buna niye ceza veriliyor? Veya hırsızlık hatta ve hatta cinayet bile iki kişi arasındaki problemdir peki bunlara neden ceza veriliyor? Şimdi diyeceksiniz ki ortada mağdur olan bir taraf var. Ama bu mağduriyet zina olayında da söz konusu.

    Diyorlar ki bu mağduriyet ödenen tazminat ile giderilmektedir. O zaman gelin hırsızların da tazminat ödeyerek serbest kalmalarını sağlayalım. Herhalde hırsızın yol açtığı mağduriyet, aldatılan eşin mağduriyetinden daha fazla değildir. En azından toplumumuzda yerleşik olan ve halen bozamadıkları bazı ahlak kurallarına göre, aldatılan eşin mağduriyeti, malı çalınan kişinin mağduriyetinden daha fazladır.

    Malın yerine yenisini koyar veya çalan kişiye zararınızı tazmin ettirirsiniz mağduriyetiniz sona erer. Peki ya aldatılan eşin mağduriyetini nasıl gidereceksinzi? Zaman makinesi halen icad edilmediğine göre mağduriyeti gidermenin bir yolu yoktur.

    Peki verilecek ceza mağduriyeti giderecek mi diye sorabilirsiniz. Gidermeyecek belki ama en azından caydırıcı etkisi ile mağduriyeti engelleyecek.

    Televole kültürünü benliklerimize yerleştirmeye, yayınladıkları kimin kimi kimle ne yaptığı belirsiz sözde pembe dizilerle çarpık ilişkileri benimsetmeye, bizleri Islam'dan koparmaya çalışan insanların zinaya ceza verilmesine karşı çıkmalarına, dolayısıyla da zinayı, nikahsız yaşamayı, fuhuşu desteklemesine şaşırmamalıyız. Sayıları üç beşi geçmez iken, ellerindeki medya gücünü kullanarak, ortalığı velveleye veren bu insancıkların kuru gürültüsüne pabuç bırakılmaması gerektiği görüşündeyim.---


    Give Justice A Hand

  5. #124
    Kayıt Tarihi
    Aug 2004
    Nerede
    kocaeli, derince, Türkiye.
    İletiler
    47
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Zina o kadar sıcak ve yeni bir konu ki bu mevzu hakkında hukukçulardan daha fazla "saha dışı"oyuncular katılıyor tartışmalara ama konunun asıl muhatapları olarak maalesef hukuçulardan tatmin edici ve bilgilendirici bi görüş ortaya çıkmıyor.Bu durumda zinanın aha önce önce de suç olduğunu ve kanunlar için az kullanılan bir yol ile mevzuattan çıkarıldığını hatırlamak daha doğru olur öncelikle.Zina zaten bir boşanma sebebi halinde düzenlemekte ve zinanın bu kadar çok suiistimalinin mümkün olduğunu bile bile bu maddenin eklenmesini sanki bir evlilik kurtarıcısı gibi görme bence çok yanlış!
    Yine buradaki tartışmalara göz attığımda bilgi amaçlı bir tartışma yerine bazen atışma bazen de tatlı tatlı muhabbet kıvamına dönüşmüş iletilerle karşılaşıyorum.

    ghostsam

  6. #125
    Kayıt Tarihi
    Jul 2001
    İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

    Tanımlı

    Arkadaşlar; Kabul etmeliyiz ki bu forum ve anket 22. Temmuz'da açılmış ve Zina konusunun gündeme gelmesine ve hatta tasarının geri çekildiği haberine kadar 100 küsur ileti eklenmiş. Demek ki konu ister beğenelim ister beğenmeyelim toplumumuz için önemli bir konu. Üstelik gördüğümüz üzere şu basit, önemsiz dediğimiz konu tasarının geri çekilmesine, AB ile neredeyse restleşmemize neden oldu. Haliyle hukukçu olarak tepkimize de neden oldu.
    Benim şahsi fikrim de zinanın hapis cezasını gerektirir bir suç teşkil etmemesi ve boşanma nedeni olmasıdır. Hatta bu nedenle boşanmaya hükmediliyorsa, aile mahkemesi hakiminin takdiri ile zina yapan hakkında tedbir uygulanması düşünülebilir. Veya suç olarak öngürülür ama cezası hapis olmayabilir. Mesela kamu hizmetlerinden yasaklılık, 3 sene evlenme yasağı vs. gibi tedbirler düşünülebilir. Bunlar da ara formüller olarak karşımıza çıkabilir. Diğer taraftan zaten boşanma davasında tazminata hükmedilmesi de bir nevi cezadır. Bunlar üzerinde düşünülmesi gereken konulardır.

    TCK tasarısı ve diğer maddeler hakkındaki eleştirilere ise https://www.hukuki.net/topic.asp?ARCHIVE=&TOPIC_ID=3555 linkinden ulaşabilirsiniz.

    TCK tasarısı ve zina hakkındaki tek korkum ise CMUK gibi üzerimize 3 beden büyük palto gibi gelmemesidir. Mevzuatın toplum ile paralel olması, ne toplumdan geri ne de ileri olmaması gerekmektedir. Sadece X istiyor diye kanun yapıp sonradan bu bize uygun değil demek kamu menfaatini zedeler. Örnek CMUK. CMUK.'numuzun benzeri sistemlerde polis önce delilleri toplar, sonra sanığa ulaşıp gerekli takibatı başlatır. Bizde ise önce sanık yakalanır, sonra deliller toplanmaya başlar. Bu da malesef gerçekten suçlu kişinin CMUK tan yararlanarak cezadan kurtulmasına neden olabilmektedir. Bunun için bu kadar önemli bir kanun yapılırken azami önem verilmeli, hukukçuların ve toplumun nabzı çok iyi tutulmalıdır.

    Saygılarımla.

    https://www.hukuki.net

  7. #126
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Sayın nursel yöndem başta olamk üzere zinanın suç olarak ceza yasasında düzenlenmesini isteyen arkadaşlara bir kaç sorum var.
    1- Yukarıda, Prof hatemi'nin görüşlerini aktardım ve tartışmayı buradan başlatmayı teklif ettim. Niye yanıtlamıyorsunuz?
    2-Bir insan imamın karşısına dikilip, "evliyim ama, ben karşımdaki kişiyle de yatacağım" dediği zaman zina olmuyor mu?
    3- Madem zina suçu aile kurumunu korumak için konmuştur, adam karısının rızasıyla, başka kadınla ilişkiye giriyorsa;
    ÇOCUKLAR AİLEDEN SAYILMAZ MI?
    4-eğer bir imam huzurunda, "ben karşımdaki insanı eş olarak kabul ediyorum" deyip, sabaha kadar ilişkide bulunup , sabah talak hükümlerine göre boşarsak, bu ilişki meşru mu olacak?

    Bu sorular yanıtlandıktan sonra foruma devam edeceğim

  8. #127
    Kayıt Tarihi
    Jun 2004
    Nerede
    işçi, Türkiye.
    İletiler
    85
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Bu sabah kalktığımda yan binadanın önünde bir kalabalık vardı, insanlar hüzünlü evdende ağıt sesleri geliyordu,

    kalabalığa yaklaşarak sordum cenazemi var diye evet dediler, nedenini sordum dehşet verici bir cinayet.....

    Taksi şöförlüğü yapan birini arabasına bağlayıp birlikte yakmışler. adam tanınmayacak şekilde yanmış.

    ayni şahsın bir yıl öncesi sadece arabasını kundaklamışlardı (yakmışlardı)
    şimdi ise içinde kendisi ile yakmışlardı, bu şahıs ekonomiş olarak variyetli biri değildi, kulaklarda gezen bir fısıltı ortalığı sarmıştı..

    Cinayet sebebi zina diye.

    önceki kundaklama olayından sonrada olayba bir bayanla olan ilişki var demişlerdi, şimdi yine aynı konu.. yani ZİNA....

    şİMDİ şÖYLE BİRŞEY AKLIMA GELDİ EĞER ZİNA SUÇ OLSAYDI VE AĞIR HAPİS CEZASI OLSAYDI BU ŞAHIS ÖLDÜRÜLMEYE BİLİRMİYDİ.

    Adalet bunu cezasını vermiş olsaydı onu öldürmek isteyenler ellerini kana bulamayabilirlermiydi, hapis cezasının ağır olduğu iddia edilen zina olayının ölümle bitmesi daha agır değilmidir.

    ülkemiz toplumunun genelinde bu tür zina olayları nasıl karşılanmakta ve nasıl cözümler bulunmakta bunun rakamsal bir tespiti varmıdır .

    bu sonuçlara göre yasalaşması daha doğru olmazmı.

  9. #128
    Kayıt Tarihi
    Jul 2003
    Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    NEWSWEEK : 'Sizde de 1981 yılına kadar ZİNA SUÇTU'

    Amerika'nın saygın haber dergilerinden Newsweek bu haftaki sayısında Türkiye'yi sayfalarına taşıdı. Derginin başyazarı Ferid Zekeriya, "How Not to Win Muslim Allies" "Müslüman Müttefikler Nasıl Kazanılamaz" başlıklı yazısında şu görüşleri dile getirdi: Birçok AB ülkesi geniş, fakir, ve Müslüman olan Türkiye'yi birlik dışında tutmak istiyor. Zina yasası da onların korkularını göz önüne çıkardı. Fakat zina yasası çıkarsa ne olacak? Avrupalılar kendi tarihlerini mi unuttu? Zina "10 Emir"de yasak... Ayrıca birçok Avrupa ülkesinde de kısa süre öncesine kadar yasaktı... İrlanda'da zina yasası 1981'de kaldırıldı, Fransa'da 1975'te, İtalya'da 1969'da.

  10. #129
    Kayıt Tarihi
    Sep 2004
    Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Zina bence 'yasak aşktır' yasak olan bir eylemi gerçekleştirmek ise bir şekilde müeyyide gerektirir. Öğrencisiyle ilişkiye girip ondan çocuk doğurdu diye hapse atılan kadının yaşadığı zinadan daha hafiftir. Bir erkek çocukla ilişki hoş görülmesede evlileri ayartmaktan veya evli birisinin başkasıyla olmasından daha az vahim.
    Zinaya ciddi bir çözüm bulunamazsa bizim kültürümüz cinayetlerin önüne namus ibaresi eklenerek sürer gider. Konuya bu açıdan da bakmak gerekir bence Fikri olarak 'zina yapanı boşarım' toplumumuzda yaygın mı ? Aldadırsa öldürürüm mü yaygın . Maalesef ikincisi ağırlıklı olarak yaygın dolayısı ile bı fikri gelişme olmadan bu eylemi suçtan çıkarmak daha ağır cürümlere neden olduğu açık vede seçik...
    İmamların resmi nikah olmadan dini nikah kıymasının yasak olduğunu zannediyorum .Eğer bu yasak hayata ciddi bir şekilde geçirilirse ki geçirilmelidir O zaman sadece manevi bir evlilik yetkisi yada inanca göre evlilik olacaktır. Yani kişilerin manevi tatmini.. Asıl olan resmi nikahtır. Birden fazla evliliğin yasak olduğu ülkemizde bunu yapanlara musamaha gösterildikçe ( ki millet vekilleri bile var ) karmaşa sürer gider. Şarkıda ne güzel diyor.. Bir yiğide bir gelin yeter... beyler aman amannnn iki alanın derdi vardır... Bir dert de yasalardan gelse keşke...

    Bilgi paylaşıldıkça çoğalır

  11. #130
    Kayıt Tarihi
    Jun 2002
    Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    189
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı

    Öncelikle belirtmek isterim ki bu ülke ve bunun gibi onlarca ülke, hukukçuların hazırladığı ve insanlık onuruna yakışmayan uygulamalarla dolu yasalarla yönetildi. Bunun sebeplerinden biri, hukuçu olmayanların koyun gibi, kendini hukuçu zannedenlerin insafına bırakmasıydı. O yüzden lütfen kimse "hukukçuların sahası" filan demesin çünkü hukukçuların gol atmaya çalıştığı kale bizim kalemizdir ve dolayısıyla da biz de fikrimizi söylemekten imtina etmeyiz.

    Sayın Ragıp Atay,

    Sohbet etmeyeli uzun süre oldu ama gördüğüm kadarıyla siz yine de benim tavsiyelerime kulak vermemişsiniz

    Demişsiniz ki
    Alıntı: sayın nursel yöndem başta olamk üzere zinanın suç olarak ceza yasasında düzenlenmesini isteyen arkadaşlara bir kaç sorum var.
    1- Yukarıda, Prof hatemi'nin görüşlerini aktardım ve tartışmayı buradan başlatmayı teklif ettim. Niye yanıtlamıyorsunuz?
    2-Bir insan imamın karşısına dikilip, "evliyim ama, ben karşımdaki kişiyle de yatacağım" dediği zaman zina olmuyor mu?
    3- Madem zina suçu aile kurumunu korumak için konmuştur, adam karısının rızasıyla, başka kadınla ilişkiye giriyorsa;
    ÇOCUKLAR AİLEDEN SAYILMAZ MI?
    4-eğer bir imam huzurunda, "ben karşımdaki insanı eş olarak kabul ediyorum" deyip, sabaha kadar ilişkide bulunup , sabah talak hükümlerine göre boşarsak, bu ilişki meşru mu olacak?
    1- Sizin de belirttiğiniz gibi Prof. Hatemi'nin görüşleri sadece Prof. Hatemi'yi bağlar.
    2- Evliliği yatmak olarak algılıyorsanız, değil imamın karşısına çıkmak, evlendirme memurunun da karşısına çıksanız sonuç değişmez. Çünkü kapıdan çıktığınızda ne yapacağınız belli olmaz. yatmak için evlenilmez Sayın Atay.

    Zina evlilik dışı (ki evlilik dediğimiz kurum sadece resmi nikah ile oluşturulan bir kurum değildir) ilişkiye denir. Evlilik bir akiddir. Bu akdi ister nikah memurunun önünde yaparsınız, ister imamın, ister papazın, ister hahamın isterseniz 2 tane arkadaşınızın önünde yaparsınız farketmez. Önemli olan aleniyettir. Yani insanlar bilecekler ki siz evlisiniz. Ama devlet burada diyor ki "benim memurumun önünde yapılmamış akdi ben geçerli saymam, birlikteliğin bozulması durumunda tarafların çıkarlarını dikkate almam çünkü benim nazarımda böyle bir akid yoktur". İşte resmi nikah dediğimiz budur.

    Demin aleniyetten bahsettim: Yani senin ailen bilecek, eşinin ailesi bilecek, konu komşu bilecek sizin evli yani bir akid ile birbirinize bağlandığınızı. Normalde bunun için imama da gerek yoktur papaza da. Ama Kur'an hem evlendirme hem de boşama yetkisini kişilere değil de yetkili bir merciye vermiştir. Bu konuyu isterseniz ayrıca tartışabiliriz. Yani kişi istediği an üç kere boş ol diyerek boşanamıyor çünkü onda bu yetki yok!!

    3- Çocuklar adamın nüfusuna geçer de kadın aileden sayar mı onu bilmiyorum

    4- Yukarıdaki cevabıma bakınız lütfen.

    Lütfen İslam ile ilgili konuşurken önce bilgi sahibi olun fikir sahibi değil. Bilgi sahibi olduğunuzda fikriniz İslam'la paralel olacaktır, buna eminim

    Peki ben size sorular sorayım: Zina cezai müeyyideyi gerektirecek suçlar kapsamındayken ve halen de boşanma sebebi olan bir suç olduğu halde, devletin kendi eliyle insanları zinaya veya boşanma sebebi olacak bir suça yönlendirmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Toplumumuzun kabul etmediği birlikte yaşamak suç olmazken neden toplumumuzun kabul ettiği imam nikahı suç sayılıyor ve 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor? Yani ortada yenilmiş olan bir halt var ise aynı haltı hem birlikte yaşayanlar hem de imam nikahlılar yemiş oluyor ama biri suçsuz diğeri suçlu. Hem de toplumun gözünde tam tersi iken?

    Zinanın cezai müeyyide gerektiren suçlar kapsamına alınmasına karşı olanlar "devlet yatak odasından çıksın" derken neden imam nikahlı olanlarda "devlet yatak odasına girsin" deniyor?



    Give Justice A Hand

+ Konuyu Yanıtla
13 / 18 Sayfa İlkİlk ... 3456789101112131415161718 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

zina hukuki ceza

soner karaaslan

Forum

Benzer Konular :

  1. Zina suc sayılır mı?
    merhalar ben evli oldugum halde biriyle gorustum o kiside kabul etmisti ama sonrada ben gorusmemeye karar verince beni tehdit etmeye basladı ve benim...
    Yazan: l.biglove Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 24-05-2014, 16:28:20
  2. Velayet ve zina ?
    Merhaba, Eşimin ( karımın ) 6 sene önce beni aldattığını geçen hafta öğrendim. Boşanmak istiyorum, zinayı da dile getirerek 3 yaşındaki kızımızın...
    Yazan: sober4ever Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 13
    Son İleti: 30-09-2012, 21:52:04
  3. Zina - Boşanma
    Medeni hukukumuzun son değişikliği ile zina artık sadece boşanma nedeni büyük olasılıklada kabul gören bir neden . Şimdi forma bakalım Bir üyemiz...
    Yazan: commodore1tr Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 16-02-2012, 16:15:57
  4. Zina sayılır mı?
    Ben eşimden ayrı yaşayan bir bayanım. iki çocuğum var. ikisi de yetişkin. Eşimin evinden ayrılıp kendim bir ev tutdum ve çocuklarımla aşıyorum. 1...
    Yazan: Egegüzeli Forum: Aile Hukuku
    Yanıt: 13
    Son İleti: 30-01-2012, 16:19:51
  5. Zina-TCK
    Merhaba, 8 yıllık evliliğiğm var ve son 1 senedir çatırdamalar vardı(aramızdaki saygı ve sevginin azalması gibi). Son 6 -7 aydır ayrı yaşıyoruz.Buna...
    Yazan: jafa2 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 08-09-2005, 10:09:19

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.