3 aylık evliyim.tanıştık ve 8 ay sonra evlendik.eşimin ailesi özellikle annesinin huysuzluğu,hakaretleri ,eşimi sürekli boşanmaya sevk etmesi,benimle kendisi arasında tercih meselesi yapması,ve beni kabullenmemesi sebebiyle eşimle de sorunlarımız oldu.eşimin; annesinin hakaretleri ve kötü davranışları karşısında beni savunmaması,sahip çıkmaması ve eşimin de sürekli hakaretle beni evden kovmaları sebebiyle ailemin yanına gittim.1 ay beni aramadı,ve bende çeyizimi ve bana ait olan eşyaları savcılığa da bir dilekçe verip aldım.eşim hala annesini savunuyor,beni sevdiğini ama boşanmak zorunda oldugumuzu söylüyor.davayı da benim açmaı istiyor.ve takılardan hak talep ediyor.takıdan kastı 4 tane bilezik.yarıyarıya paylaşıcaz diyor.evlenmeden önceki işimi onun yüzünden bıraktım,memleketimi,kurulu düzenimi,ailemi de.şuan çalışmıyorum.tazminat ve tedbir nafakası da istemeyi düşünüyorum.bu dava ne kadar sürer?tedbir nafakası eşimin gelirine göre mi alınacak?maaş bordrosu bende.davayı açtığım tarihten itibaren mi işlemeye başlar nafaka?nafakanın reddine hakkı varmıdır?
Türk Medeni Kanunu'nu incelerseniz bir bayan olarak ne kadar güçlü olduğunuzu farkına varacaksınız.Dolayısı ile eşinizde herşeyin kendi istemleri doğrultusunda gerçekleşmeyeceğini anlayacak belki sizden özür dileyip gel boşanmakdan vazgeçelim bile diyebilir.Dava açmadan önce bir avukata danışın medeni kanunumuzu ve sizin bu kanun çerçevesinde neler yapabileceğinizi anlattıkça siz bile şaşıracaksınız. Hele hele anlaşmalı boşanmaya yanaşmadığınız takdirde üstüne üstlük ben boşanmak istemiyorum dediğiniz zaman fiili ayrılık süresi 3 yıl ama siz eşinizin ömründen garanti 4-5 yılı işgal etmiş olur bu süre zarfında da tedbir nafakanızı her ay tıkır tıkır alırsınız.Ödememe şansı yok. Buarada belirteyim düğün takılarınız ister 4 adet ister 1 adet bilezikde olsa size aittir.Paylaşım söz konusu değil.Bu arada boşanmak isteyen eşiniz olduğuna göre neden davayı sizin açmanızı söylüyor.Bırakın eşiniz açsınSiz şimdiden şahitlerinizi ayarlayın. Eşinizin bordrosunun sizde olması bir şey ifade etmez.Mahkeme mali durum araştırmasını kendi yapıyor. Sağlıklı huzurlu günler dilerim.Her şey gönlünüzce olsun.
çok teşekkürler şimal yıldızı.gerçekten içimi rahatlattın.güçsüz oldugumdan deil ama yine de destekleyici sözler duymak rahatlatıyor insanı.6 ayda hayatıma girip sözlerle yeminlerle vaatlerle evlenip,3 ayda bu bunalımları yaşamak,ki daha evli oldugumun eş yada gelin oldugumun farkına bile varamışken bunları yaşamak büyük tramva.insan ne oldugunu anlayamadan boşanma eşiginde bulunca kendini ne yapacağını bilmez bir şaşkına dönüyor.üniversite mezunuyum.2 işim birden vardı.zaten görücü usülü oldu.önce ailemi sonra beni fethettiler ailecek yalanlarla.işimi,ailemi,memleketimi bırakarak hiç kimseyi tanımadıgım,hiçbir yerni bilmediğim bir yere gittim onu için.ve sırf mutlu olayım die ailem herşeyi fazlasıyla aldı bizim için.sanırım bir erkeğe bu kadar fazla taiz vermek,onun için herşeyi göze alış olmak onu sadece şımartıp,egosunun tatmin gücünü yükseltiyor.romantik adam gitti,umursamayan,görmezden gelen,ezen,ve ezdiren,sadece kendinin mutlu edilmesini bekleyen bir şeye dönüştü.bu 3 ayın 1,5 ayında yurt dışındaydı.20 günü de işinden dolayı yoktu.1 haftası da evde 2 yabancıyı oynadı benimle.sanki evin kadını o gibi konuşmamalar,kapı kilitleyip ayrı yatmalar,kapıyı çekip annesine gitmeler,içip içip sataşmalar,surat asmalar,balayından döner dönmez daha marketin bile yolunu bilmeyen karısının elinden tutup iş aramaları,çalış die baska yapmaları,ailemin evindeki bilgisayardan tutun da,abimin arabasına kadar almamı istedi,ki 3000 ytl aylık geliri olmasına ragmen.. vs..
yalnızdım.saglığım,psikolojim,düzenim zaten bozuldu.aileme 1 saat uzaklıkta olmama ragmen gitmedim katlanmak zorundayım düzelicek die kandırdım kendimi.kovan,aramayıp sormayan,hakaret edip,şimdilerde ise aileme hiçbirşey demeden çantanı alıp çık gel dien bi adam var karşımda.sadece şahsıma ait eşyalarımı yani çeyizimi aldıgımda evde zaten hiçbir şey kalmadı,ona ait olan hiçbirşeye dokunmmıştım halbuki.o da evin kalanını annnesine götürmüş,evi de sahibine vermiş, ve kendisi şuan annesinde deil bekar evinde arkadaşlarıyla kalıo.bana da al çantanı gel nerde olursa kalıcaz dio.eşyaları da ailen eşek gibi getirecek seni seviolarsa dio.var mı böyle birşey yaa?
nafaka yada tazminat meraklı oldugumdan deil de yaşadıklarımı düşününce,we onun için yaptıklarımı,ugruna bıraktıklarımı,buna hayallerim yada genç kızlıgım en can yakıcıları olarak ekleniyo(çünkü benim ailemde boşanan kimse yok,ve ben dul kelimesini yakıştıramıorum kendime)bedelse ödemesini istiyorum.bu kadar kolay olmamalı bir insanın hayatıyla oynayıp hayaleriyle cirit atmak..
çevremde her konuda parmakla gösterilen ben bu hale gelmeye katlanamıyorum.hiçbirini hakettiğimi düşünmüyorum.
neredeyse 2 aydır ayrıyız, bu 2 ay süresince karımsın istediklerimi yapacaksın dien adam kocam olarak sorumluluklarını yerine getirmek zorunda deil mi? onun yüzünden girdiğim borçları kapatmaya çalışıyorum,ruhumda açtıklaarı yaraları sarmak için hergün hastanelerdeyim,ve insanların bana acıyan bakışları dedikodularına katlanmak zorundayım.bedelse fazlasıyla ödedim.madem maddiyat onun için degerli,tazminat,nafaka hakkımı almak istiyorum bende.
beni taşıyamayan bi adamın soyadını taşımak da kambur gibi geliyo artık bana.
ayrıca şidet de vardı,fakat ailem morlukları sordugunda yalanladı.kolumu hareket ettiremediğim için en yakın saglık ocagına gittim.kas ezilmesi dedi doktor,ve adli tıbba sevketti.fakat 7 yıldan başlar düşün deince kıyamadım gitmedim,şikayetçi olmadım.birşey ksnıtlamam mümkün deil sanırım.
çok teşekkürler şimal yıldızı.gerçekten içimi rahatlattın.güçsüz oldugumdan deil ama yine de destekleyici sözler duymak rahatlatıyor insanı.6 ayda hayatıma girip sözlerle yeminlerle vaatlerle evlenip,3 ayda bu bunalımları yaşamak,ki daha evli oldugumun eş yada gelin oldugumun farkına bile varamışken bunları yaşamak büyük tramva.insan ne oldugunu anlayamadan boşanma eşiginde bulunca kendini ne yapacağını bilmez bir şaşkına dönüyor.üniversite mezunuyum.2 işim birden vardı.zaten görücü usülü oldu.önce ailemi sonra beni fethettiler ailecek yalanlarla.işimi,ailemi,memleketimi bırakarak hiç kimseyi tanımadıgım,hiçbir yerni bilmediğim bir yere gittim onu için.ve sırf mutlu olayım die ailem herşeyi fazlasıyla aldı bizim için.sanırım bir erkeğe bu kadar fazla taiz vermek,onun için herşeyi göze alış olmak onu sadece şımartıp,egosunun tatmin gücünü yükseltiyor.romantik adam gitti,umursamayan,görmezden gelen,ezen,ve ezdiren,sadece kendinin mutlu edilmesini bekleyen bir şeye dönüştü.bu 3 ayın 1,5 ayında yurt dışındaydı.20 günü de işinden dolayı yoktu.1 haftası da evde 2 yabancıyı oynadı benimle.sanki evin kadını o gibi konuşmamalar,kapı kilitleyip ayrı yatmalar,kapıyı çekip annesine gitmeler,içip içip sataşmalar,surat asmalar,balayından döner dönmez daha marketin bile yolunu bilmeyen karısının elinden tutup iş aramaları,çalış die baska yapmaları,ailemin evindeki bilgisayardan tutun da,abimin arabasına kadar almamı istedi,ki 3000 ytl aylık geliri olmasına ragmen.. vs..
yalnızdım.saglığım,psikolojim,düzenim zaten bozuldu.aileme 1 saat uzaklıkta olmama ragmen gitmedim katlanmak zorundayım düzelicek die kandırdım kendimi.kovan,aramayıp sormayan,hakaret edip,şimdilerde ise aileme hiçbirşey demeden çantanı alıp çık gel dien bi adam var karşımda.sadece şahsıma ait eşyalarımı yani çeyizimi aldıgımda evde zaten hiçbir şey kalmadı,ona ait olan hiçbirşeye dokunmmıştım halbuki.o da evin kalanını annnesine götürmüş,evi de sahibine vermiş, ve kendisi şuan annesinde deil bekar evinde arkadaşlarıyla kalıo.bana da al çantanı gel nerde olursa kalıcaz dio.eşyaları da ailen eşek gibi getirecek seni seviolarsa dio.var mı böyle birşey yaa?
nafaka yada tazminat meraklı oldugumdan deil de yaşadıklarımı düşününce,we onun için yaptıklarımı,ugruna bıraktıklarımı,buna hayallerim yada genç kızlıgım en can yakıcıları olarak ekleniyo(çünkü benim ailemde boşanan kimse yok,ve ben dul kelimesini yakıştıramıorum kendime)bedelse ödemesini istiyorum.bu kadar kolay olmamalı bir insanın hayatıyla oynayıp hayaleriyle cirit atmak..
çevremde her konuda parmakla gösterilen ben bu hale gelmeye katlanamıyorum.hiçbirini hakettiğimi düşünmüyorum.
neredeyse 2 aydır ayrıyız, bu 2 ay süresince karımsın istediklerimi yapacaksın dien adam kocam olarak sorumluluklarını yerine getirmek zorunda deil mi? onun yüzünden girdiğim borçları kapatmaya çalışıyorum,ruhumda açtıklaarı yaraları sarmak için hergün hastanelerdeyim,ve insanların bana acıyan bakışları dedikodularına katlanmak zorundayım.bedelse fazlasıyla ödedim.madem maddiyat onun için degerli,tazminat,nafaka hakkımı almak istiyorum bende.
ayrıca şidet de vardı,fakat ailem morlukları sordugunda yalanladı.kolumu hareket ettiremediğim için en yakın saglık ocagına gittim.kas ezilmesi dedi doktor,ve adli tıbba sevketti.fakat 7 yıldan başlar düşün deince kıyamadım gitmedim,şikayetçi olmadım.birşey ksnıtlamam mümkün deil sanırım.
Dediğim gibi iyi bir avukat bul herşeyden önce. Bak insanlar neler yapıyor boşanmak istiyorum ne yapabilirim diye bir form var aç oku beyefendinin eşi neler yapmış keylogger larla dinlemeler ses kayıt cihazları oooo.... Kendini topla bak o zaman dinç kafa ile sen ne deliller ne kanıtlar toplar karşı tarafa havlu attırırsın. Herhalde gittiğin sağlık kuruluşundan hangi şikayetle gittiğine dair doktor yazılı bir kağıt verebilir.Sen yeter ki sağlıklı ol ve sağlıklı düşün yaşadıklarından dolayı vahlanma zamanı değil.Bu senin için bir deneyim olmuş.Deneyim ne demektir:Yenilen kazıkların bileşkesi. Bende 6 aylık evliliğimde neler yaşadım.6. ayımda soluğu psikiyatri kliniğinde aldım.Konan teşhiş depresyon elime verilen reçeteyi görünce aklım başıma geldi.Bu dünyada benim ismimi taşıyan çok insan olabilir ama ben tekim benden bir tane daha yok sağlığımı bu adam için harcamayacağım dedim kendime.Boşanamazsınız 1 yıl dolmamış diyenler şaşırdı kaldı ilk celsede boşandım.Ömrümün geri kalanını bana bahşeden hakime ne kadar dua etsem az. Bunları sana yazıyorum silkelen diye... Ailemde boşanan yok yada dul vs... hiç düşünme bunları bu dünyada herşey insanlar için. Sen pozitif ol pozitif düşün-ki herşey istemlerin dorultusunda gelişsin. Avukat işini ihmal etme,Davayı da bırak o açsın. Mutlu kal!
Merhaba....6 ay önce bir evlilik yaptım.Her yeni evliler gibi bizimde sorunlarımız vardı ve 1 ay kadar önce eşim ayrı yaşamak istediğini söyledi baştan kabul ettim.Bu arada evimizi değiştirecektik ve ben yeni bir kiraladım ve eşimi ayrı yaşamama konusunda biraz telkinde bulunup yeni evin anahtarından bir kopya verdim gelmesini söyledim ama o kabul etmedi.Bütün kendine ait çeyiz ve eşyalarını aldı annesinin evine gitti..Gel zaman git zaman 1 ay geçti ve bugun çekişmeli boşanma davası açtığının tebliği geldi mali durumla alakalı çalıştığım kurumdan bilgi istemiş ilgili mahkeme.Düğünümüzde takılan altınların bir kısmını bozdurduk.Bir kısmıda duruyordu.Altınlar su anda eşimde para ise benim hesabımdaydı.Kayınbiraderim 1 ay önce istedi ihtiyacından dolayı bende banka yoluyla eft yaptım ve bu parada su anda eşimde.
1--Bundan sonraki süreçte neler olucak?
2--Altın ve paramızla alakalı bir hak iddaa edebilirmiyim?
3--630 ytl maaş alıyor ve annesinin evinde yaşıyor kira dertleri yok ben ise 1800 ytl alıyorum.Nafaka bağlanma ihtimali nedir ve miktarı?
tşk ederim şimdiden iyi çalışmalar
içinde allah korkusu olan bir bayansa ben altınları aldım bende deyip altınları istemez . ancak herbayan iş boşanmaya geldimmi nedense aslan kesilip nafaka tazminat gibi şeyleri astronomik rakamlarda istiyor artık kim çeliyorsa akıllarını .
inanki birileri üç beş kuruş daha kazanmak maksadıyla hertürlü yalanı iftirayı atacak buna emin ol .sen şahitlerinle sağlamlaşmaya çalış gerisinide allaha bırak .
çalışan bir insanmış eğer çalışıyorsa nafaka alamaz .
sn.efsunca sizi benden iyi kimse anlayamaz aynı şeyleri hemde bukadar benzerlik olmaz bende aynı şeyleri yaşadım.yazdıklarınızı okurken kendi yaşadıklarım geçti gözümden.ben 2 yıl nişanlı kaldım 2 ayda evli gerisi sizin yaşadığınızın aynı.Bütün kaynana ve eşlere vicdan versin rabbim ve gerçekten canları çok yansın bizlerinde gözü görsün kardeşim..
esgulhan merhabalar.bazen düşününce nie ben bunları yaşıyorum diyoruz değil mi?yada bunca şey sadece bizim başımıza gelmiş,bu kadarını kimse kaldramazdı diyoruz...
böyle olacagını ve bunları yaşayacağımızı bilsek hiçbirimiz başlamazdık.kaderci olmak lazım,ders çıkarmak lazım.
mesela benim insanlara kolay güvenen, herkesi mutlu etmeyi kendi mutlugundan öncelik ilkesi edinen yapımın ancak bunları yaşayarak değişmesi gerekiyormuş.merak etme az güvenen her zaman az üzülür.
umarım sende atlatmışsındır.ben şimdi çok daha iyiyim.o bunalım günlerimi atlattım.ben gidince bitmedi sorunları,şimdi de benim gibisini nerden bulacaklarını,ve çevreden aldıkları tühh size kaçırdınız gül gibi kızı nidalarını kaldıramadıkları için beni arıolar pişmanlar.ama ailene sırtını dön,kaç gel,paranı,pulunu,malını,mülkünü al da gel seni ezelim dierek.tabi işin içinde mutlaka pişmanlık da vardır.ama çok geç kaldılar.
ve bunca yaşadıklarıma ragmen,zerre kadar beni sevdiğini ve bana sahip çıktıgını,bundan sonra da çıkacagını hissetseydim asla vazgeçmezdim eşimden.
geri dön çağrısı bile o kadar samimiyetsiz ve ucuz ki,ben bu kadar degersiz asla değilim dedim içimden.
sen boşandın mı? neler yaptın bu süreçte merak ediyorum.
ve beddua etme,allaha havale et,gün gelir devran döner.
'' iyi yada kötü ne eylerse eyleye kul,ama yaptığını yaşamadan ölmeye ''
demiş mevlana....
Dediğim gibi iyi bir avukat bul herşeyden önce. Bak insanlar neler yapıyor boşanmak istiyorum ne yapabilirim diye bir form var aç oku beyefendinin eşi neler yapmış keylogger larla dinlemeler ses kayıt cihazları oooo.... Kendini topla bak o zaman dinç kafa ile sen ne deliller ne kanıtlar toplar karşı tarafa havlu attırırsın. Herhalde gittiğin sağlık kuruluşundan hangi şikayetle gittiğine dair doktor yazılı bir kağıt verebilir.Sen yeter ki sağlıklı ol ve sağlıklı düşün yaşadıklarından dolayı vahlanma zamanı değil.Bu senin için bir deneyim olmuş.Deneyim ne demektir:Yenilen kazıkların bileşkesi. Bende 6 aylık evliliğimde neler yaşadım.6. ayımda soluğu psikiyatri kliniğinde aldım.Konan teşhiş depresyon elime verilen reçeteyi görünce aklım başıma geldi.Bu dünyada benim ismimi taşıyan çok insan olabilir ama ben tekim benden bir tane daha yok sağlığımı bu adam için harcamayacağım dedim kendime.Boşanamazsınız 1 yıl dolmamış diyenler şaşırdı kaldı ilk celsede boşandım.Ömrümün geri kalanını bana bahşeden hakime ne kadar dua etsem az. Bunları sana yazıyorum silkelen diye... Ailemde boşanan yok yada dul vs... hiç düşünme bunları bu dünyada herşey insanlar için. Sen pozitif ol pozitif düşün-ki herşey istemlerin dorultusunda gelişsin. Avukat işini ihmal etme,Davayı da bırak o açsın. Mutlu kal!
davayı o açmıyor işte.nafaka tazminattan kaçıyor.üstelik evli oldugumuz için ek gelir de alıyor.benim çalışmadığımı bildirdiği için eşin çalışmama parasını da alıyor.beni de istiyor.sahip olduğum imkanları da, güzel bi kadını da,iyi yemekler yapan,sosyal,kültürlü, vs....
ama ne adım atıo beni geri kazanmak için,ne de boşanma davası açıyor.
ne yardan geçiyor,ne serden.
ne benden vaz geçiyor,ne annesinden!
bu arada nişanlılık evremiz sadece 2 ay sürdü.o zamanlar yaşıyoduk bi takım sorunlar annesiyle.o zmn sordugumda,ilerde daha büyük sorun olabilecegini söylediğimde evlenince,aynı eve,aynı yataga,aynı soyadına sahip olunca geçer yapmaz izin vermem demişti.ama evlendikten sonra öğğrendim ki kaynanam raporlu ruh hastası,ve bunu herkesten gizliolar.her hafta tedavi için başka şehre gidiolar.ve ben,ölümle bile tehdit edildim kaynanam tarafından,ceza almayacagına güvenerek.bunun kanıtı yok,kıstırdıgı köşelerden birinde sölemişti.
ayy neyse, heyhatttt! küllerimden doğacağım görecek hayat
bu yüzden bir an önce onun açmasındansa ben açmak istiyorum.kanımca hem parasını almak ve 1 yılı doldurmak istiyor.
anlaşmalı boşanma zamanı gelince de,asla birşey vermez kendinden ...
bunca şeyden sonra tanıdım.
davayı benim açmam dogru deil mi bu halde?
esgulhan merhabalar.bazen düşününce nie ben bunları yaşıyorum diyoruz değil mi?yada bunca şey sadece bizim başımıza gelmiş,bu kadarını kimse kaldramazdı diyoruz...
böyle olacagını ve bunları yaşayacağımızı bilsek hiçbirimiz başlamazdık.kaderci olmak lazım,ders çıkarmak lazım.
mesela benim insanlara kolay güvenen, herkesi mutlu etmeyi kendi mutlugundan öncelik ilkesi edinen yapımın ancak bunları yaşayarak değişmesi gerekiyormuş.merak etme az güvenen her zaman az üzülür.
umarım sende atlatmışsındır.ben şimdi çok daha iyiyim.o bunalım günlerimi atlattım.ben gidince bitmedi sorunları,şimdi de benim gibisini nerden bulacaklarını,ve çevreden aldıkları tühh size kaçırdınız gül gibi kızı nidalarını kaldıramadıkları için beni arıolar pişmanlar.ama ailene sırtını dön,kaç gel,paranı,pulunu,malını,mülkünü al da gel seni ezelim dierek.tabi işin içinde mutlaka pişmanlık da vardır.ama çok geç kaldılar.
ve bunca yaşadıklarıma ragmen,zerre kadar beni sevdiğini ve bana sahip çıktıgını,bundan sonra da çıkacagını hissetseydim asla vazgeçmezdim eşimden.
geri dön çağrısı bile o kadar samimiyetsiz ve ucuz ki,ben bu kadar degersiz asla değilim dedim içimden.
sen boşandın mı? neler yaptın bu süreçte merak ediyorum.
ve beddua etme,allaha havale et,gün gelir devran döner.
'' iyi yada kötü ne eylerse eyleye kul,ama yaptığını yaşamadan ölmeye ''
demiş mevlana....
merhaba efsunca boşanamadım daha ilk durşmam 13 ocakta 3.5 aydır her gecem her günüm üzüntü ve göz yaşıyla geçiyor aslında bi parçada olsa senin durumun benim durumumdan iyi niyemi baban sağ ve başında ben babamı 1.5 yıl önce kaybettim.eşimin şu andaki işinin tercihi dahil öğrenciliğimizde harçlığını ev eşyalarımızı ve hatta gelinliğimi bile ben aldımm sonuç ne oldu o şimdi saygın bi memur bense yerimde sayıyorum.en azından bi pişmanlık olmuş senin eşinin tarafında benimkiler arkalarına bakmadılar halada bi alo demediler insanı en çok acıtan terkedecek tarafken terkedilen olması heleki erkeğin kaçıp saklanması çok acı çokkkk...
hiç üzülme.babana allah ramet eylesin.ama bak zaten alacagın herşeyi elinden gelen her yapabileceğini kendin yapmışşsın zaten.bu da seni güçlü kılan farkın zaten.iyilik yapıp denize atmışşsın sen, alık bilmemiş ama balık bigün bilir üzülme.emin ol bundan sonra hiçbir şey kolay kolay acıtamayacak seni.öyle bir olgunlaşacaksın ki kimseye ihtiyaç duymayacaksın zamanla..
bak zaten kendine yeten ve sorumluluguun bilen biri olarak her şeyini kendin alıp yapmışsın..arasalar geri mi döneceksin sanki?varlığında kıymetini bilmeyen,sahip çıkmayan şimdi mi kıymetini bilecek?
önce boşan bi hayırlısıyla,sonra iş bul,kafanı başka şeylerle meşgul et,gerekirse bir doktor yardımı al,konuş,anlat,dök içini.kalbini acıtanlar,ve aklına geldiğinde beynini yiyenler için küçük bir yer ayır kalbinde ve beyninde.küçük bi cehennemin olsun.ve tüm gücünle hükmet onlara gönder onları kalbinin ve beyninin cehennemine.
Ben yaklaşık 10 ay önce şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma davası açtım. Mahkeme halen devam ediyor. çekişmeli hem de baya çekişmeli bir dava. 15...
If you're organised, opening a company in Hong Kong is straightforward https://www.usg.world/post/starting-business-with-china-corporate-income-tax
...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
you could check here
04-07-2025, 21:47:25 in Bireysel İş Hukuku