+ Konuyu Yanıtla
4 / 4 Sayfa İlkİlk 1234
31 den 39´e kadar toplam 39 ileti bulundu.

Konu: Müslüman olarak ne kadar memnunsunuz?

Müslüman olarak ne kadar memnunsunuz? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Adana, Türkiye.
    İletiler
    356
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Lawless1;

Küreselleşme senaristlerinden kastım; Özelde ABD'nin asıl yöneticileri ve küresel şirketlerden bazıları...

Her ne ad altında olursa olsun, terör insani değerlere aykırı düşünceler içerir...

Taliban'dan söz ediyorsunuz...

Taliban'ın eğitmenleri de ABD değil miydi?...

Sanırım yazımı bir kez daha okumanız gerekiyor...

ABD'nin tümünü ve tüm kurumlarını aynı kefeye koymak yanlıştır...

Ama şu anda fiili ve resmi hakimiyet; karanlığın savunucularında...

ABD geçmişinde Komünizme karşı yeşil kuşak (islam'ı) kullanan, gerektiğinde ise başkaca düşüncelerle islam'ı hedef alan, yanardöner çıkar merkezli bir politikaya sahiptir.

Bataklık var edildikten sonra, hassas vuruşlar yapıldıktan sonra nasıl bir tepki alacağını, nasıl terör dalgaları oluşacağını bilebilecek kadar uzmanları olan bir devlet...

Sonuç olarak, terörist eylemlerin ateşleyicisine bakmak gerekecek...

Bu durum teröristin ister müslüman isterse başka bir inanç sisteminden olsun, teröristi paklamak anlamına da gelmez...

ABD'nin projelerini algılamak çok zor olmasa gerek...

Türkiye'de önlerindeki projelerden biri olarak duruyor...

İleride bir gün bir bahaneyle terörist yatağı olarak değerlendirip kıskaca almayacağı ne malum?...

Hukuki NET Güncel Haber

Müslüman olarak ne kadar memnunsunuz? konulu yargıtay kararı ara
    Müslüman olarak ne kadar memnunsunuz? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Adige ve şapsığ,
    Adige çerkezlere verilen genel bir addır.Adige demek, çerkez demektir.Çerkezlerin kökeni hakkında farklı görüşler ortaya atılmıştır.
    Çeçenler Kuzey-Doğu Kafkasya halklarındandır. Kendilerine Nokhçi, Nakhçi veya Nohçuo, Nahçuo yaygın olarak Nokhçuoy (Nohçoy) derler. Komşuları onları çok değişik adlarla tanımlarlar. Örneğin Kumuklar Miçikis, Avarlar (Tavlılar) Burtel, Kabardeyler Şaşan, Ruslar ise Çeçentsamı derler. Çeçenler, İnguşlar ve Tuşlarla birlikte Vaynakh grubunu oluştururlar. Bu grubun diğer iki üyesinden İnguşlar kendilerine Galgay, Tuşlar ise Batsoy der. Çeçen, İnguş ve Tuşların oluşturduğu dil grubunu dil bilimcileri "Nakh" diye adlarıdırır. Son zamanlara kadar Çeçenlerin hangi kökten geldikleri bilinmiyordu. Rus bilgini Krupnov, Nakh geçmişinin Gargarlara dayandığını ifade etmiş; Berkok ise, Şerametta'dan yola çıkıp Sarınatlar'dan geldiğini belirtmiştir. Arkeologlar ve dilbilimcileri Nakhların kolu oları Nakhçi Nokhço (Nahçi Nohçolar)ların, MÖ VII. beş bin yıllarında Kafkasya'da bulunduklarını, kendilerinden önce burada başka kavimlerin yaşamadığını doğrulamaktadır. Hatta Nakhların Önasya'da Kafkasya'ya gelip yerleştiklerini ortaya koymaktadır. Bu göç iki koldan olmuştur. Derbent boyundan gelenlerin Çeçenlerle şimdiki Dağıstanlıların, Doğu Karadeniz yolundan gelenlerin ise Çerkes kavimlerinin olduğu görüşü giderek taraftar toplamaktadır.

Varlığı bilinen, ama tarihi açıkça aydınlanamayan İber Kavkaz Devleti'nin asıl üyesinin, şimdiki Çeçenlerin ataları olduğu reddedilmemektedir. Onomastik, toponomik ve hidrostik adlar bunu onaylamaktadır. Tarihte anıları Gargarlar, Duvaylar, Dzurdzuklar, Alaroidler, Cacaniler (tsatsani) Ganariler, Pşavvalar, Khavurlar, Tuşlar, Mohevclar (Mohevtsler) günümüz Çeçenlerinin değişik kabilelerinin adları olarak kabul edilmektedir. Hatta, Kharsur, Pşava ve Tuşların Gürcüleşmiş Çeçen oldukları bilinmektedir.

Nakhçi veya Kiti, Kistü (Gürcülerin Çeçenlere verdikleri ad) adının ilk kez VII. yüzyılda Ermeni tarihçisi M. Kagan-katvatsi, Argvani Tarihi adlı eserinde anılmıştır; aynı tarihçi Çeçenlerin atalarının Ura adlı bir babanın soyu olan Utaoy'dan Sadoy'dan, Gergaroy'dan çıktığını belirtmiştir.

Günümüzde Urartologlar, Çeçenlerin Urartularla akraba olduğunu reddetmemektedirler, hatta Önasya'da devlet kuran Urartuların yukarıda adı geçen Ura'dan neşet ettiğinde de gerçek payı vardır.
    Hurri- Urartu- Çeçence ilişkisini inceleyenlerce tasdik görmektedir.

Bundan şu sonuç çıkmaktadır. Çeçenler Urartulardır. Urartular, Çeçenlerin Önasya'da kalan kolu olmaktadır. Gerçekten, yapısı, gramer özellikleri, bütünlüğü ve gramatikal sınıflarıdırıcıları vs. ile Urartuca ile Çeçence birbirine benzemektedir.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Gelelim Türkiyeye,
    Şapsığım ve bundan gurur duyuyorum.Annem sapsığ.Türküm ve bundan da gurur duyuyorum.Babam Türk.İki asil soyun bir araya gelmesi ile ortaya çıkmışım ve bundan gurur duyuyorum.Türkiyedeki çerkezlerin birçok kısmı kendi evlerinde bile Türkçe konuşmakta çerkezceyıi çok fazla kullanmamaktadır.Ve Türk halkı çeçenleri ve mücadelesini ne kadar seviyor ve destekliyorsa.Türkiyedeki Çerkezlerde Türk halkını aynı derece de sevmektedir.Tarihten gelen bir beraberliğimiz ve karışımımız vardır.Çerkez Ethem konusunda burada ek bir bilgi vermek istiyorum.Tarih kitaplarımız Çerkez Ethemi hala suçlamaya devam etsede TBMM çerkez Ethem'e iadei itibar yapmıştır ve kayıtlarda mevcuttur.Çerkez Ethemden özür dileyip Türkiyeye davet etmiştir.Çerkezler tarih boyunca hiçbir zaman belli bir toprak, özellikli haklar istememiş ve bu ülkenin bir evladı sayıp kendilerini bu ülkenin gelişimi için çaba harcamışlardır.Hatta bir kısmı Türk-İslam ideali için çaba harcamıştır.
    Şimdi saf Türk olduğunu söyleyen arkadaşlarıma bir soru sorabilir miyim?Edebiyat öğretmenimiz farklı bir amaçla bize sormuştu bunu,Yüzde yüz Türk olduğunu söyleyebilecek kaç kişi var demişti.İçlerinden sadece ben kalktım ve dedim ki ben %100 Türküm.Ardından arkadaşlarıma döndüm ve şunu sordum.Bu millet tarih boyunca pekçok değerin bayraktarlığını yapmıştır.Belki içinizde %100 Türk olmayan sadece benim neden çekiniyorsunuz?Neden korkuyorsunuz?Üzerinizdeki ölü toprağını ne zaman atacaksınız? diye sormuştum hem de Yüksek sesle şimdi aynı soruları soruyorum.Biz Türklere bir yanımın Türk olması ile ilgisi yok .Çok saygı duyuyoruz.Ne olur bizim size duyduğumuz saygının yarısını siz de kendinize duyun.Ayrıca Şeyh Şamil Çeçenistanda direnişi başlatan kişi asıl ismi Ali,Onun kökenine bir bakmanızı istiyorum ve size bir şiir.
    ŞAMİL KAFKAS DAĞLARININ HÜRRİYET GÜNEŞİDİR
    ŞAMİL ATALARIMIN ÖZBE ÖZ KARDEŞİDİR
    ŞAMİLİ BİLMEYEN ATASINI NE BİLİR
    ŞAİR DİYOR Kİ;BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR
    TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR
    BEN DE DİYORUM Kİ
    BENİM VATANIMIN SINIRLARI KARSTAN BAŞLAYIP EDİRNE DE BİTMEZ
    ÇEÇENİMİN HÜRRİYET, HÜRRİYET DİYE HAYKIRDIĞI KIYILARDAN BAŞLAR
    TAAA VİYANA KAPILARINDA BİTER
    KUR, ARAS ÇOŞTUKCA
    TUNA VOLGA TAŞTIKCA
    BENİM ŞİİRLERİM OKUNACAK
    HAZAR ÇALKALANDIKCA BENİM AY-YILDIZLI BAYRAĞIM DALGALANACAK
    SORMAYIN KİMLERDENEM
    HARALIYAM A DOSTLAR
    GIZIL BİR GURSUN ALDIM
    YARALIYAM A DOSTLAR
    BEN BİLİREM
    SENİN DE ELİNDE GANLI BİR LİBASIN VAR
    O ŞARKILAR
    O TÜRKÜLER
    TÜRKÜ SÖYLER TÜRKÜLER
    YAŞAR KALPTE ÜLKÜLER
    BU SES ARSLAN SESİDİR
    BU SES ******* SESİDİR
    BU SES DEMİR PERDEYİ DAMLA DAMLA ERİTEN
    KATERİNA
    PETROYU DELİ EDEN BİR SESTİR
    BU SES
    TAAAAA KAFKASLARDAN KOPUP GELEN
    ŞEYH ŞAMİLİN SESİDİR

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın alişinkay aydınlattığınız için teşekkür ederim. Yazsaydım da az çok aynı şeyleri yazacaktım. yazınızda katılmadığımyerler de var. Ancak, kafkasoloji forumu olmadığı için sessiz kalıyorum. Ancak, Türk olmanın ne olduğunu bazılarının anlaması gerekir. Türkiye'deki bir Laz, arap, kürt, çerkes, ya da gürcü'nün; hatta pomak ya da boşnak'ın, Türk olması, o insanların geldikleri topraklardakilerin de Türk olmasını gerektirmez.
    Milliyetçilik ile ırkçılık, biraz farklı şeyler. Siyahla beyaz kadar

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayin Yildiz, Bana olan cevabinizda bir cok soylediginizle ayni fikirde olmamak elde degil. Guzel ozetleyip, benim gozumden kacan detaylar ile de konuyu iyi toparlamissiniz. Turkiye projesine gelince bize Ilimli islam cumhuriyeti denmesi de herhalde bu hesaplarin bir parcasi olsa gerek. Ama beni asil urkuten halkimizin cogunlugunun boyle bir projenin arkasinda olmasi. Soylemek istedigim de herhalde bu, yerli halkin bu islerde sorumlulugunun buyuk olmasi. Yabancilar da islerine geldigi gibi bu egilimleri kullaniyor.

Alisinkay, Ermenilerin de Urartu'dan geldigini soyleyenler var. Cecenler de oyleyse, bu iki halk akraba olur. Ama tip olarak birbirlerine pek benzemiyorlar diye biliyorum. Ermeniler daha cok Iranlilara benziyorlar. Turkluk hakkindaki yazini okudum, yazdiklarina katiliyorum.

Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Lütfen aşağıdaki linke bir göz atın:

http://www.the-light.net/movie2.html

belki rus çocukları değil, müslüman çocuklarını da görmek istersiniz...
    arka fonda da yusuf islam var, güzel bir flash çalışması.

Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Arkadaşlar, müslüman çocuklar için yorum yapan yok mu?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    116
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Yıllardır, yahudiler tarafından yavaş bir soykırıma uğratılan filistinlileri, daha önce sırpların katlettiği bosnalıları unutmak mümkün mü? Müslümanlara karşı yürütülen yoketme çabasını görmeyenlerde, artniyet aramak gerekir.

Nerede
    İSTANBUL
    İletiler
    1.823
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Müslüman olarak ne kadar memnunsunuz?

Alıntı Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın alişinkay aydınlattığınız için teşekkür ederim. Yazsaydım da az çok aynı şeyleri yazacaktım. yazınızda katılmadığımyerler de var. Ancak, kafkasoloji forumu olmadığı için sessiz kalıyorum. Ancak, Türk olmanın ne olduğunu bazılarının anlaması gerekir. Türkiye'deki bir Laz, arap, kürt, çerkes, ya da gürcü'nün; hatta pomak ya da boşnak'ın, Türk olması, o insanların geldikleri topraklardakilerin de Türk olmasını gerektirmez.
    Milliyetçilik ile ırkçılık, biraz farklı şeyler. Siyahla beyaz kadar
    Forumu yeni gördüm; Bundan 20 sene kadar önce biraz bağnazdım. Arnavut kökenli olan Özgür'ün babasını hep Türk olarak düşünüyordum; anlamam biraz zaman aldı..Şimdi hele ki -Mardin bu konuda benim miladım- Mardin'i gördükten sonra bir zamanlar ne kadar ısrarcı olduğumu anlayabiliyorum...)

+ Konuyu Yanıtla
4 / 4 Sayfa İlkİlk 1234

Bu sayfada bulunan kavramlar: