+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123
21 den 27´e kadar toplam 27 ileti bulundu.

Konu: Maaşın Tamamına Haciz

Maaşın Tamamına Haciz Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #21
    Kayıt Tarihi
    Mar 2007
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    sayın phanton of law ben sıze ne hayalı senaryo uyduruyorum nede başka bişey bilip bilmeden yorum yapmak çok kolay.ben parayı hakim ödedi demiyorum.ödeme kararı verdi diyorum..siz bu konularla ilgilene kadar lütfen okuyup anlama anladığını ifade edebilme kursuna gidin....yani siizin anlayacağınız bunlar sizin konularınız değil.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Maaşın Tamamına Haciz konulu yargıtay kararı ara
    Maaşın Tamamına Haciz konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #22
    Kayıt Tarihi
    Feb 2007
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.526
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    Konu sahibi muhtemelen yapılan işleme karşı şikayet yoluna gitmiş,talep gereği karar verilinceye kadar da tedbiren haczin kaldırılmasını talep etmiş.Mahkeme de talep doğrultusunda tedbiren haczin kaldırılmasına karar vermiş. Phantom of Law rumuzlu arkadaş da kanımca bir yanlış anlama sonucunda durumun hızlı gelişmesini yadırgamış.. O nedenle ortada tartışmak için bir neden olduğunu düşünmüyorum.

  4. #23
    Kayıt Tarihi
    Jul 2008
    İletiler
    133
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    Alıntı BERLİNETTA rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    hakim benim davama tedbir kararı verdi verdi ve maaşımın 4-1 ine haciz getirip gerisini bana ödedi.
    Siz Phantom of law a "siz bu konularla ilgilene kadar lütfen okuyup anlama anladığını ifade edebilme kursuna gidin" Diyeceğinize , kendiniz o kursa gidiniz. İfade hatası yapıp sonra burada kimseye beni yanlış anladı diyebilme lüksünüz bulunmuyor.

    Geçmiş olsun bu arada, umarım durumunuz düzelir.

  5. #24
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    Sayın Berlinetta
    Kararı aldığınızı idida ettiğiniz Mahkemenin adını ve karar numarasını yazabilirseniz herşey çok netleşecek.
    Hiçbir konuyu çözmeyen yanıt vermek yerine bunu yapsanız daha kolay değil mi? Sizin yazdıklarınızın gerçekler ile ve hukuk işleyişi ile örtüşmediğini çok açık bir şekilde yazdım. Tekrarlamamın bir anlamı yok. Böyle bir işlem olması ve bu sürelerde olması mümkün değil bu kadar basit. Bir avukatı dolandırıcılıktan dava etmeyi dahi yazıyorsunuz. Buyrun istediğim bilgiyi yazın ben emrinize amadeyim. Benim anlayıp anlamadığı değerlendiremeyecek kadar bile sığ olduğunuz kesin. Konuyu bilmeyen, Anlamayan insanın bu yazdıklarımı yazabilmesi mümkün mü? Bari bu konuda aklınızı kullanın. Desteksiz sallayınca sonu böyle oluyor ve toparlanamıyor işte. Ben bir avukatı itham etme sonucuna geldiğiniz için bunları yazdığımı söyledim. Hayali senaryo ile dahi olsa hiçbir hukukçuyu veya avukatı itham edemezsiniz.
    Konu Phantom of law tarafından (09-12-2008 Saat 16:38:24 ) de değiştirilmiştir.

  6. #25
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    Alıntı BERLİNETTA rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    sayın üyeler tekrar merhabalar öncelikle bayramınız kutlu olsun...benim davam ile ilgili size bilgi vermek istedim.hakim benim davama tedbir kararı verdi verdi ve maaşımın 4-1 ine haciz getirip gerisini bana ödedi..şimdi bu durumda ben bu beni dolandıran avukata dava açabilirmiyim?yani beni güç durumda bıraktı diye?tekrar tesekkür ederim
    Yukarıda ki alıntı sizin yazdıklarınız. Bir kurs gerekir ise buraya gitmesi gereken sizsiniz. Amacınız ne sizin? Ben baştan gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir vatandaş olduğunuzu sanıp aldandım. Kusura bakmayın iki satır yazı ile insan tanımak kolay iş değil.

  7. #26
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    Alıntı Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Konu sahibi muhtemelen yapılan işleme karşı şikayet yoluna gitmiş,talep gereği karar verilinceye kadar da tedbiren haczin kaldırılmasını talep etmiş.Mahkeme de talep doğrultusunda tedbiren haczin kaldırılmasına karar vermiş. Phantom of Law rumuzlu arkadaş da kanımca bir yanlış anlama sonucunda durumun hızlı gelişmesini yadırgamış.. O nedenle ortada tartışmak için bir neden olduğunu düşünmüyorum.
    Ulaş bey yazdıklarınıza kısmen katılıyorum. Bu yazdıklarınız hukuken bir yere kadar olabilir. Mahkeme tedbiren haczin durdurulmasına dosya üzerinden karar verebilir. Ama bu açıkça yazdığım sürede olur diyebilecek misiniz? Haciz tedbiren durdurdu. Peki parayı nasıl geri aldı? Bu sürecin neresinde hata yaptığımı yazarsanız bende bilgilenmiş yeniden öğrenmiş olurum. Ben iyi niyet ile bu konuya yaklaştım. Gerçekten duruma üzüldüm konuyu hukukuken araştırdım çözüm aradım, bulamadım ama son yazılanlardan sonra eminim ki bu bence sadece bir senaryo. Hayali bir senaryo ile dahi olsa bu saygın hukuk sitesinde yayınlanan beni dolandıran avukat lafı sizi rahatsız etmedi mi?
    Konu Phantom of law tarafından (08-12-2008 Saat 19:57:18 ) de değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme.

  8. #27
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    600
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Maaşın Tamamına Haciz

    Alıntı Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    03 Aralıkta yanıt yazıp çare arıyorsunuz ve 07 aralıkta hakim tedbir kararı verdi paramı ödedi diyorsunuz. Kusura bakmayın bu kadar hızlı bir hukuk ben ne yaşadım nede duydum. Bugün pazar ayın 7 si. Son mesai günü ayın 5. idi. Birincisi ayın 3. de müracaat etseniz o dosya Uyap tan ancak ertesi gün ilgili sevk edilen mahkemeye gider. Tarih 04 aralık olur. Mahkeme tensip zaptını hazırlar dosyanızı incelemek için ilgili icra müdürlüğünden ister. Dosya üzerinden karar verdiğini var sayıyorum.Yani siz ayın 5. inde tedbir kararını aldınız yetmedi üstüne üstlük gerekçeli kararıda derhal yazdırdınız onaylattınız ve tebliğ aldınız öylemi? Kusura bakmayın bu yazdığınıza hiçbir avukat inanmaz. Hadi kararı aldınız onuda kabul edelim. Bu defa paranızı geri almak için İcra müdürlüğünden ilgili avukata muhtıra gönderilir. Bu parayı size Sayın Hakim ödemez ve ödeyemez. Allaha aşkına bu Hakimin işimidir diye bir sorun araştırın bari. Para icra müdürlüğünce kesilir. İcra Müdürlüğü paranın iade edilmesi için alacaklıya muhtıra gönderir. İcranın göndermesi gereken paranın dosyaya iade edilmesini talep eden muhtıra uçarak mı alacaklıya gitti? Avukat da paldır küldür geldi parayı iade mi etti? Bu parayı avukat müvekkiline ödememiş mi? Bu para avukata ait bir para değil ki. Bu parayı avukat neden zimmetinde tutuyor? Yasal olarak verilen verilmesi gereken süreler vardır. Alo post yapsanız cumartesi ulaşır adama. Üstelik adamın birde iade etmesi için önünde yasal bir süresi var.
    Bakın kararın hukuki olup olmadığını bile sorgulamıyorum. Hani diyorum Hakim Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararlarını açık yasa hükümlerini de değerlendirmedi. Öyle yada böyle bir karar verdi diye var sayıyorum.Bu işin hiçbir olur yanını bulamıyorum.
    Benim İzmir 9. İcra Hukuk mahkemesinden SSK emekli maaş haczi için aldığım iptal kararı var. Karar numarası 2008/795 dir. Tarihi ise 21. Agustos 2008 dir. İcra dosya numarası ise İzmir 7. İcra Müdürlüğü 2005/8671 dir. İsteyen kararları kontrol edebilir . Dileyene de örneğini derhal gönderebilirim. Başvurumuzu 20 Agustos ta yaptık kararda 21. Ağustos karar tarihi olarak yazıyor yani sözde bir gün sonra ama bu kararı eylül ayının 23 ünde ısrarlar ile rica minnet alabildim. Kaldırılan maaş haczi için kesilen paraları son mesai günü olan 5 aralık itibarı ile ilgili vatandaşımız hala geri alamadı. Üstelik 506 sayılı yasa veya 5510 sayılı yasaya göre emekli maaş haczi yasal olarak yapılamaz. Sizin durumunuzdan çok daha haklı açık yasa hükmü var olayda. Siz maaş haczine muvafakat ettiğinizi kendiniz yazmadınız mı? Biz yanlış anladık yada uydurduk mu?
    Ben bu sitede gerçekten yardıma ihtiyacı olan birilerini var sayarak yazıyorum ama birilerine göre bu site garip bir eğlence oluyor herhalde.
    BU yazılanlarda ki amacı anlamaya çalışıyorum ama malesef başaramıyorum.
    Lütfen şu önemli kararın karar nosunu ve ilgili mahkemesini yazabilirmisiniz? Uyaptan bir bakalım okuyalım. Takke düşsün keli görelim.
    Bizde insanlara bu kadar hız sağlayan bir mahkeme ve Hakime ayağa kalkarak alkış tutalım örnek diye gösterelim.
    Ulaş Bey inanmadığım inanamadığım olaylar yukarıda detaylı anlatılıyor. Bu hukuki süreci yaşadınız mı bilmiyorum ama ben yaşadım ve yaşıyorum. Bu süreçte hatalı bir saptamam var ise yazarsanız bende çok sevineceğim ve daha önemlisi yeni birşeyler daha öğreneceğim.
    Konu Phantom of law tarafından (09-12-2008 Saat 16:39:42 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
3 / 3 Sayfa İlkİlk 123

Bu sayfada bulunan kavramlar:

emekli maaşının tamamına muvafakat

Forum

Benzer Konular :

  1. [Maaş haczi] Maaşın tamamına haciz uygulanması.
    Merhaba, Daha önceki açtığım konuda belirtmiştim. Yeni iş bulduğum için işyerine istifamı verdim. 6 Haftalık ihbar sürecimin son haftasındayım....
    Yazan: elador Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 23-02-2018, 10:56:21
  2. Maaşın tamamına haciz ve bloke konulması
    Maaşım üzerinde daha önceden 1/4 haciz varken bir başka borçtan dolayı icra müdürlüğü tarafından icra emri düzenlenmiş ve icra kesinleşmiştir.İcra...
    Yazan: hceylan Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 23
    Son İleti: 27-11-2016, 21:53:08
  3. Maaşın tamamına haciz uygulanabilir mi?
    Merhabalar, birkaç bankaya kredi kartı borcum var ve kanuni takibe girmiş, banka avukatı maaşın tamamına haciz koyabileceklerini söyledi. Bu mümkün...
    Yazan: erhan.ist Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 14-11-2009, 04:39:12
  4. Ziraat Bankası maaşın tamamına haciz koyma
    merhabalar benim şikayetim halamın maaş alamaması ile ilgili : ziraat bankasından halamın arkadaşı kredi alırken kefil olmuş tabi krediyi çeken...
    Yazan: mcelik18 Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 60
    Son İleti: 06-05-2007, 23:21:41
  5. Maaşın tamamına haciz
    merhabalar evimizin soyulması ve hemen hemen maddi birikimizin hepsinin çalınması sonucunda ,yapmış oldugumuz bir alışverişin taksitlerini...
    Yazan: junon Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 3
    Son İleti: 29-04-2006, 20:12:10

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.