+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim

Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim

Forum üyelerine Merhaba,
    2 katlı yazlık sitede 2.katta oturmaktayım.Alt komşum kaçak olarak balkonlarını yeşil alana 5 metre uzattı ve üstünüde ahşap la kapattı buda benim hava almamı görüş alanımı en önemlisi hırsızlar için merdiven oluşturmaktaydı bende Valiliğe, kaymakamlığa ve belediyeye şikayat ettim belediye ,benim evimin üstünde bulunan gölgelikikleri sökmemi istedi alt kata ve bana her ikimize de 1 ay süre verdi bu süreleride valilk makamına, kaymakamlık makamlarınada bildirdiler.Ben yasal süresi içerisinde gölgeliklerimi yıktım attım .Ancak alt komşum kaçak yaptırdığı yerler için hiçbir işlem yapmadı. Bende belediye yetkililerine sorduğumda bana mahkemeye ver mahkeme kararıyla yıktır dendi. Kaymakamlık makamından da bana gelen resmi yazıda 1 ay içerisinde gölgeliklerimi yıkmamı yıkmadığım takdirde belediye tarafından gölgeliklerin yıkılacagını ve bedelinin % 20 fazlasıyal benden tahsil edileceği yazıyı bana ve alt komşuya aynı yazıy gönderdi.
    1. Ben yasal olan gölgeliklerimi bile yıktırıp attım ancak şikayet ettiğim şahış hiç bir şey yapmadı ne yapabilirim ??
    2. Belediye başkanını ve fen işleri müdürünü nasıl ve hangi mahkemeye verebilirim nasıl bir dilekçe yazabilirim ??
    hepinize selam ve saygılar

Hukuki NET Güncel Haber

Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim konulu yargıtay kararı ara
    Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Ankara, Çankaya, Turkey.
    İletiler
    16
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim

Anlattıklarınızdan, belediyenin gerek sizin için gereksede komşunuz için 3
    194 sayılı İmar Yasasının 32. maddesi gereğince yıkım kararı aldığı anlaşılıyor. Bu karara karşı iptali için İdare Mahkemesine dava açılıp açılmadığı önemli. Zira eğer komşunuz bu yıkım kararının iptali için dava açmış ise, belediye yetkilileri, yıkım içi bu davanın sonuçlanmasını bekliyor olabilirler.

Ancak yıkım kararının iptali için dava açılmamış veya açılan dava reddedilmişse belediyenin bu yıkım kararını uygulayarak projesine uygun hale getirmesi gerekiyor.

Nerede
    turkey
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

konu belediye ise .komşunun belediye ile olan ilişkilerini araştırsan daha iyi yaparsın derim.sonuçta oy veren bir vatandaşın her türlü kaçak yapmaya hakkı vardır.belliki siz oy kullanmamışsınız onun için ne şikayet etmeye (belediyelerde) nede kaçak yapı yapmaya hakkınız yok demektir.
    have a nice day.

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Re: Belediyeye yaptırım yapabilirmiyim

Alıntı nbaholu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Forum üyelerine Merhaba,
    2 katlı yazlık sitede 2.katta oturmaktayım.Alt komşum kaçak olarak balkonlarını yeşil alana 5 metre uzattı ve üstünüde ahşap la kapattı buda benim hava almamı görüş alanımı en önemlisi hırsızlar için merdiven oluşturmaktaydı bende Valiliğe, kaymakamlığa ve belediyeye şikayat ettim belediye ,benim evimin üstünde bulunan gölgelikikleri sökmemi istedi alt kata ve bana her ikimize de 1 ay süre verdi bu süreleride valilk makamına, kaymakamlık makamlarınada bildirdiler.Ben yasal süresi içerisinde gölgeliklerimi yıktım attım .Ancak alt komşum kaçak yaptırdığı yerler için hiçbir işlem yapmadı. Bende belediye yetkililerine sorduğumda bana mahkemeye ver mahkeme kararıyla yıktır dendi. Kaymakamlık makamından da bana gelen resmi yazıda 1 ay içerisinde gölgeliklerimi yıkmamı yıkmadığım takdirde belediye tarafından gölgeliklerin yıkılacagını ve bedelinin % 20 fazlasıyal benden tahsil edileceği yazıyı bana ve alt komşuya aynı yazıy gönderdi.
    1. Ben yasal olan gölgeliklerimi bile yıktırıp attım ancak şikayet ettiğim şahış hiç bir şey yapmadı ne yapabilirim ??
    2. Belediye başkanını ve fen işleri müdürünü nasıl ve hangi mahkemeye verebilirim nasıl bir dilekçe yazabilirim ??
    hepinize selam ve saygılar

Arkadaşlar Merhaba,
    BİMER e posta yolu ile şikayette bulundum.Belediye yetkilileri ve başkanı hakkında görevlerini yapmadıkları rüşvet aldıkları ve yıkım kararını uygulamadıklarını içeren dilekçe gönderdim. Bayındırlık iskan müdürlüğü teknik elamanlarınca yerinde tetkik edilmesini istedim şimdi yeknik elamanlarının yazmış olduğu raporu harfi harfine yazıyorum :

“ Söz konusu açık terasların zemin katta ana yapıdan kopuk olarak temel yapımını gerektirmeyen nitelikte,taşıyıcı özelliği bulunmamak,maksimum subasman seviyesinde inşa edilmek,üstü açık olmak ve binanın bahçe mesafeleri içinde kalmak koşulu ile bahçe düzenlenmesi içinde değerlendirilerek yapılması halinde,taban alanına dahil edilmemesi mümkündür “ denilmektedir.
    Bu rapordan neyi anlamalıyım kaçak yapı yapılması yasal mı olduğunu veya kaçak yapının yıkılması gerektiğinimi şaştım kaldım ne yapayım ????

İletiler
    45
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

teknik elemanlar konunun bahçe düzenlemesi olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hususunda bilgi vermiş.

"zemin katta ana yapıdan kopuk olarak temel yapımını gerektirmeyen nitelikte,taşıyıcı özelliği bulunmamak" --- kısaca ruhsata tabi olmamak

"maksimum subasman seviyesinde inşa edilmek" --- terasın taban yüksekliğiniin yol tretuar yüksekliğinden en fazla 1 metre yüksek olması

"üstü açık olmak" --- anlaşıldığı gibi, pergoleyle üstünü kapatmamak.

"binanın bahçe mesafeleri içinde kalmak" --- binanın yola mesafesi , - planda başka bir hüküm yoksa - 5 metre, yan bahçe mesafesi 3 metre, arka bahçe mesafesi ise binanın yüksekliği/2 dir. bu mesafelerin içinde kalmak.

raporun tamamını yazarsan konunun gelişimi hakkında daha net bilgi verebilirim.

ayrıca, şahsı kat mülkiyeti kanununa aykırı olarak bahçeyi işgal etmekten mahkemeye verebilirsiniz.

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı crunfun rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    teknik elemanlar konunun bahçe düzenlemesi olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hususunda bilgi vermiş.

"zemin katta ana yapıdan kopuk olarak temel yapımını gerektirmeyen nitelikte,taşıyıcı özelliği bulunmamak" --- kısaca ruhsata tabi olmamak

"maksimum subasman seviyesinde inşa edilmek" --- terasın taban yüksekliğiniin yol tretuar yüksekliğinden en fazla 1 metre yüksek olması

"binanın bahçe mesafeleri içinde kalmak" --- binanın yola mesafesi , - planda başka bir hüküm yoksa - 5 metre, yan bahçe mesafesi 3 metre, arka bahçe mesafesi ise binanın yüksekliği/2 dir. bu mesafelerin içinde kalmak.

ayrıca, şahsı kat mülkiyeti kanununa aykırı olarak bahçeyi işgal etmekten mahkemeye verebilirsiniz.
    Herşeyden önce cevaplarınız için teşekkür ederim.
    İlçe İnsan hakları kurulu başkanlığının bana gönderdiği yazı aynen aşağıdaki gibidir.
    Söz konusu açık terasların zemin katta ana yapıdan kopuk olarak temel yapımını gerektirmeyen nitelikte,taşıyıcı özelliği bulunmamak,maksimum subasman seviyesinde inşa edilmek,üstü açık olmak ve binanın bahçe mesafeleri içinde kalmak koşulu ile bahçe düzenlenmesi içinde değerlendirilerek yapılması halinde,taban alanına dahil edilmemesi mümkündür “ denilmektedir.
    bende tekrardan e-mail insan hakları internet adresine yeniden başvurdum İlçe insan hakları kurulu başkanı kaymakamın imzası ile ,
    Belediyenin bu konuda yapmış olduğu tasarrufla ilğili doğrudan İdare Mahkemeleri nezdinde dava açma hakkınız bulunmaktadır. deniliyor ben şimdi ne yapayım kaymakam topu taça atıyor git mahkemeye başvur yasal yollardan yıktır demek mi istiyor yoksa belediye başkanıyla karşı karşıya gelmek mi istemiyor anlayamadım ancak bu konu hakkında avukat olmadan nasıl bir dilekçeyle nereye başvurabilirim mahkemeye benim gitmem gerekirmi bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum hepinize saygı ve sevgiler

İletiler
    45
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, Dilekçe Hakkının Kullanılması Hakkındaki Kanun, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na yapılacak müracaatlar ile İnsan Hakları İhlallerine ilişkin müracaatlar BİMER’ e yapılabilir.

sizin şikayetinizi doğrudan değerlendirecek merci BİMER değil. Kaymakamlığın imzası da olsa kamuda bu tür işleri başından savmak olağandır. Bu yüzden sadece bilgilendirmek amacıyla yazmışlar.

Belediye, şikayetinden sonra yapı hakkında zabıt tuttu, sonra zabtı encümene yolladı ve encümen yıkım ve para cezası kararı verdi. öncelikle terası yapana 1 ay müddet verdi. eğer yıkmazsa belediye tarafından yıkılıp masrafı şahsından tahsil edilecek dendi. bu süre geçtiği halde belediye gereğini yapmıyorsa belediyeye tekrar yazılı dilekçe verin. dilekçeyi kayda elden götürün ve kayıt numarasını alın. gereği yapılmadığı taktirde TCK'nın 184. maddesi gereğince mal sahibi ve belediye hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağınızı da dilekçenizde belirtin.

TCK - MADDE 184. -
    (1) Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Yapı ruhsatiyesi olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapılmasına müsaade eden kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

(3) Yapı kullanma izni alınmamış binalarda herhangi bir sınai faaliyetin icrasına müsaade eden kişi iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(4) Üçüncü fıkra hariç, bu madde hükümleri ancak belediye sınırları içinde veya özel imar rejimine tâbi yerlerde uygulanır.

(5) Kişinin, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak yaptığı veya yaptırdığı binayı imar plânına ve ruhsatına uygun hale getirmesi halinde, bir ve ikinci fıkra hükümleri gereğince kamu davası açılmaz, açılmış olan kamu davası düşer, mahkum olunan ceza bütün sonuçlarıyla ortadan kalkar.

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Xxxxx BELEDİYE BAŞKANLIĞI’ NA

İlgi : 24.03.2008 tarih ve M.31.8.MAD.0.11.04. 753-69/90 sayılı yazınız.
    02.04.2008 tarih ve M.31.8.MAD.0.11.04. 753-79/104 sayılı yazınız.

Konu : İmara aykırı çatıların yıkım kararlarının uygulanması.

Suç : Belediye Başkanı ve Fen İmar Yetkilileri görevlerini yapmadıklarını taraf olduklarını 5237 sayılı TCY’ nin “İkinci Kitap”, “Dördüncü Kısım”, “Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar” başlıklı “Birinci Bölüm”ünde 257. maddesinde düzenlenen “Görevi kötüye kullanma” suçu; 765 sayılı Yasanın 240. maddesinde yer alan “görevde yetkiyi kötüye kullanma“, 230. maddesindeki “görevi ihmal”, 228. maddesinde düzenlenen “görevde keyfi davranış suçlarının işlediklerini konusunda dava açılması,

Açıklamalar : Belediye Başkanı ve Fen İmar Yetkilileri tarafından Kaymakamlık makamına vermiş olduğunuz taahhütte 12.05.2008 tarihine kadar xx sitesi çok katlılardan 9 ve 10 numaralı evlerin çatılarının izinsiz kaçak yapıldığını ve imara aykırı durumların giderilmediği takdirde Belediye tarafından yıkılacağını taahhüt etmelerine rağmen xxx Belediyesi tarafından yıkım emri sadece 10 numarada bana uygulandı alt katın 9 numaralı mal sahibi xxx xxxx’ na yıkım kararı uygulamadıkları bundan cesaret alınarak arka balkonlarına da çatı yaptıklarını sadece 10 numaralı daireye haksız yıkım kararını uygulamış olmalarından dolayı maddi ve manevi zarara uğradım ileride her türlü yasal haklarım saklı kalmak koşulu ile 02.04.2008 tarih ve 79/104 sayılı yıkım kararının 9 numaralı ev sahibi olan xxx xxxx nda Ön ve arka balkon çatılarının yıkılması evine katılan bölümlerinin ise eski yasal sınırlarına 15 gün içerisinde getirilmesi ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini önemle arz ederim.
    bu dilekçe sizce uygunmudur herhangi bir suç teşkil edermi

İletiler
    45
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

konu üstü çatı ile kapatılmış teras olmalıydı.

ilk başta, dilekçeniz konusu encümen kararı verilen yapı hakkında; yıkımın 30 günlük süre geçtiği halde yapılmadığını, yapı hakkında yıkılmadığına dair zabıt tutulup encümene sunulmadığını, bunun da suç teşkil ettiğini, gereğinin yapılmaması halinde şu kanunun şu maddesine göre suç duyurusunda bulunma hakkınızın saklı olduğunu belirtir bir dilekçe yazmanız yeterli. Ayrıca dilekçenizde, zabıttan sonra da kaçak yapılaşmaya gidildiğini (arka bahçedeki yapılaşma) belirtip gereğinin yapılmasını talep ederseniz tekrar zabıt tutmak zorunda kalırlar.

Bununla birlikte ilk olarak binanızı yıkmanızı tebliğ eden belediyenin yazısı ekinde size encümen kararının bir nüshasını göndermek zorundaydılar. gönderdilerse o encümen kararında kaçak yapı yapan komşunuz hakkında 907 ytl ile 42000 küsur ytl arasında ceza yazmış olmaları lazım. eğer hiç para cezası uygulanmadıysa bu konuya da dilekçenizde yer verebilirsiniz.

İletiler
    20
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı crunfun rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

Tekrardan Merhaba şu anda İnceleme raporu elime geçti hemen size yazıyorum
    İNCELEME RAPORU
    Şikayet dilekçesinde belirtilen konu ile ilğili olarak yerinde ve evrak üzerinde yapılan araştırmalarda; xx Belediyesinde ve yerinde gerekli incelemeler yapıldı.İmar planı,ve binanın mimari projesi temin edildi.Şikayete konu olan;xx Belediyesince onaylı mimari projede görülmeyen zemin kat açık terasta 2.40 bulan teras fazlası ve üzerine yapılan çatı ile ilğili olarak Bay.ve İsk.Bakanlığı Teknik araştırma ve uygulama genel müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda :
    “ Söz konusu açık terasların zemin katta ana yapıdan kopuk olarak temel yapımını gerektirmeyen nitelikte,taşıyıcı özelliği bulunmamak,maksimum subasman seviyesinde inşa edilmek,üstü açık olmak ve binanın bahçe mesafeleri içinde kalmak koşulu ile bahçe düzenlenmesi içinde değerlendirilerek yapılması halinde,taban alanına dahil edilmemesi mümkündür.Hükmüne uyulması gerektiği kanaati hasıl olmuştur.Bilgilerinize arz ederim. xxx xxxx mimar

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

https:www.hukuki.netshowthread.php39586-Belediyeye-yaptirim-yapabilirmiyim

Xxxxnda

Forum