Daha önce defaatle ifade ettiğim gibi:
nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi zaman alacak.
Bunun için mali durum araştırması yapılır.
konu o değil kardeş o sitem sadece yapılanların karşılığında haksızlığa uğrayanın çektikleri açısından.
benim sorduğum eşim olacak kişi 3 yıllık süre dolunca beni mahkemeye versen ben boşanmayıp seni süründürecem diyor.Bu art niyet değilmi yani beni boşanmak için 2.davayı açan o,mahkeme boşamadığı için temyize giden o.
Siz boşanma davası açtınız, reddedildi.
O boşanma davası açtı, temyizde. Değil mi?
Öncelikle siz boşanma sebeplerinden herhangi birine dayanarak yeni dava açabilirsiniz. Buna engel yok. Ama boşanma nedeninizi ispat konusunda sıkıntı var.
Eşinizin açtığı dava zaten temyizde. Belki de boşanmayla sonuçlanacak. Ama bu durumda sizin nafaka ve tazminat ödemeniz yönünde karar çıkabilir.
3 yıllık fiili ayrılığa dayalı boşanma davası açıldığında, kimin kusurlu olduğuna, tarafların boşanmak isteyip istemediklerine bakılmaz. Ama 3 yıl önce kimin davası reddedildiyse o kusurlu sayılır. Diğer tarafa nafaka/tazminat ödemesine karar verilecektir. İşte bu nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi için dava uzar.
Siz boşanma davası açtınız, reddedildi.
O boşanma davası açtı, temyizde. Değil mi?
Öncelikle siz boşanma sebeplerinden herhangi birine dayanarak yeni dava açabilirsiniz. Buna engel yok. Ama boşanma nedeninizi ispat konusunda sıkıntı var.
Eşinizin açtığı dava zaten temyizde. Belki de boşanmayla sonuçlanacak. Ama bu durumda sizin nafaka ve tazminat ödemeniz yönünde karar çıkabilir.
3 yıllık fiili ayrılığa dayalı boşanma davası açıldığında, kimin kusurlu olduğuna, tarafların boşanmak isteyip istemediklerine bakılmaz. Ama 3 yıl önce kimin davası reddedildiyse o kusurlu sayılır. Diğer tarafa nafaka/tazminat ödemesine karar verilecektir. İşte bu nafaka ve tazminat miktarının belirlenmesi için dava uzar.
Buraya kadar tamam ve benim nafaka yada tazminatta sıkıntım yok,yani karar öyle gelirse sineye çekeceğim,çarem yok.Sorun 3 yıllık yasal süre sonunda ben buna dayanarak birleşmenin olmadığını kanıtlayıp dava açarsam karşı taraf boşanmak istemiyorum demeye hakkı varmı?Böyle yaparsa ard niyet aranmaz mı bu konuda?
Buraya kadar tamam ve benim nafaka yada tazminatta sıkıntım yok,yani karar öyle gelirse sineye çekeceğim,çarem yok.Sorun 3 yıllık yasal süre sonunda ben buna dayanarak birleşmenin olmadığını kanıtlayıp dava açarsam karşı taraf boşanmak istemiyorum demeye hakkı varmı?Böyle yaparsa ard niyet aranmaz mı bu konuda?
Bir kez daha söyleyelim.
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Açılan davada
1. Önceki boşanma davasındaki ret kararı kesinleştikten sonra 3 yıl boyunca bir araya gelmediğini ispatlamanız yeterlidir. Bunun için tanık dinlenmesi gerekir.
2. Nafaka ve tazminat miktarı için mali durum araştırması zaman alacaktır.
Neden şimdiden eşinize makul nafaka/tazminat önerip hemen anlaşmalı boşanmıyorsunuz?
Açılan davada
1. Önceki boşanma davasındaki ret kararı kesinleştikten sonra 3 yıl boyunca bir araya gelmediğini ispatlamanız yeterlidir. Bunun için tanık dinlenmesi gerekir.
2. Nafaka ve tazminat miktarı için mali durum araştırması zaman alacaktır.
Neden şimdiden eşinize makul nafaka/tazminat önerip hemen anlaşmalı boşanmıyorsunuz?
kardeş zaten 15 günlük evlilik için 4 yıldır 250 ytl nafaka ödüyorum.10 milyarda tazminat önerdim bunların üzerine ama insanda allah korkusu olmazsa göz doymaz ve art niyet devreye girersbenden 20 milyar istiyorlar.350 ytl nafaka.kendinde olan altınları ve getirmediği eşyaları.sizce bunlar makulmu
bayramınız kutlu olsun.sizin konuya ne kadar açıklık getirir bilmem ama benim davamın aşamasında da 3 yıllık süre bitti ve eşim dava açtı.ben ve şahitlerim boşanmak is.eğer hakim boşanmayı kabul ederse de kabul edeceğimizi ifade etmiştik.hakim eşimin davasını red etti ve boşanamadık.eşim temyize gidecekmiş.yani 3 yıllık süre bitti ve hala boşanamadık.zaten bende nafakayı ve tazminatı verirse boşanacaktım.eşim red ediyor vede anlaşmaya bile varmıyor.tanıdık avukatın dediğine göre eşim bir 3yıl daha beklermiş.yargıtay davasını kabul etmezse eğer.şimdi davayı temyize yolladı.ortada bir çocuk var.çocukları bu bayramda boynu bükük bırakmaya hakları varmı.ben isterdimki kızını bayramda alsın gezdirsin.bayramlıklar alsın ama adam vicdan taşımıyor.tekbaşına maaşını yiyerek ve kira bile ödemeyen bir adam kızına bir bayramlık almaktan aciz.
bayramınız kutlu olsun.sizin konuya ne kadar açıklık getirir bilmem ama benim davamın aşamasında da 3 yıllık süre bitti ve eşim dava açtı.ben ve şahitlerim boşanmak is.eğer hakim boşanmayı kabul ederse de kabul edeceğimizi ifade etmiştik.hakim eşimin davasını red etti ve boşanamadık.eşim temyize gidecekmiş.yani 3 yıllık süre bitti ve hala boşanamadık.zaten bende nafakayı ve tazminatı verirse boşanacaktım.eşim red ediyor vede anlaşmaya bile varmıyor.tanıdık avukatın dediğine göre eşim bir 3yıl daha beklermiş.yargıtay davasını kabul etmezse eğer.şimdi davayı temyize yolladı.ortada bir çocuk var.çocukları bu bayramda boynu bükük bırakmaya hakları varmı.ben isterdimki kızını bayramda alsın gezdirsin.bayramlıklar alsın ama adam vicdan taşımıyor.tekbaşına maaşını yiyerek ve kira bile ödemeyen bir adam kızına bir bayramlık almaktan aciz.
Yanlış anladığınız bazı konular olmalı.
Sizin durumunuzda boşanma davası reddedildikten sonra tekrar bir araya gelme durumu var diye hatırlıyorum. Ret gerekçesi bu olmalı.
Çoğu boşanma davasında söz konusu olmayan farklı bir durum.
MADDE 166/son fıkra
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
Yanlış anladığınız bazı konular olmalı.
Sizin durumunuzda boşanma davası reddedildikten sonra tekrar bir araya gelme durumu var diye hatırlıyorum. Ret gerekçesi bu olmalı.
Çoğu boşanma davasında söz konusu olmayan farklı bir durum.
MADDE 166/son fıkra
Boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir.
evet dediğiniz gibi .bu durumda benim durumum ne olur.1.sorum eşimin temyiz dilekçesini yargıtay kabul ederse durumum ne olur.2.sorum ise yargıtay kabul etmezse eşimin temyizini bu durumda ne olacak.eşim bir daha 3 yıl boyunca dava açamayacakmı.çünkü 6 ayda bir dava açıyor bana.yani 3 yıl bekleyecekmi eşim boşanmak için.cevap verirseniz sevinirim
evet dediğiniz gibi .bu durumda benim durumum ne olur.1.sorum eşimin temyiz dilekçesini yargıtay kabul ederse durumum ne olur.2.sorum ise yargıtay kabul etmezse eşimin temyizini bu durumda ne olacak.eşim bir daha 3 yıl boyunca dava açamayacakmı.çünkü 6 ayda bir dava açıyor bana.yani 3 yıl bekleyecekmi eşim boşanmak için.cevap verirseniz sevinirim
Eşiniz istediği zaman dava açar. Ancak bir boşanma davası ret kararından sonra 3 yıl bir araya gelmediğinize dayanarak boşanma davası açarsa, ret kararının kesinleşmesinden sonra yeni dava açılana kadar en az 3 yıl geçmesi ve bu süre içinde hiç bir an karı koca hayatı yaşamadığını ispatlaması gerekir.
Eşiniz istediği zaman dava açar. Ancak bir boşanma davası ret kararından sonra 3 yıl bir araya gelmediğinize dayanarak boşanma davası açarsa, ret kararının kesinleşmesinden sonra yeni dava açılana kadar en az 3 yıl geçmesi ve bu süre içinde hiç bir an karı koca hayatı yaşamadığını ispatlaması gerekir.
teşekkürler cevap verdiğiniz için.bir sorum daha olacak eşim olan kişi kendisiyle ilgili birebir konuştuğum şeyleri telefonda yapılmış görüşmeleri kayda alıp cd ye çekmiş.kendisine yolladığım mahrem yazışmaları ve telefon numarama kadar hakime verdi.boşanma dilekçesi olarak.dayanağı ben eşimi mutlu ederken eşim evi terketti ben kovmadım anlamında ifade verdi.benim telefon görüşmelerimi nasıl cd ye çekip hakime verebilir.benim özel mesajlarım ve telefon numaramı hakime nasıl verebilir.ben bunun hakkında suç duyurusunda bulunamam mı.kanıtı hakimin dosyasında var cd olarak.maddi yada manevi tazminat davası açamazmıyım eşime karşı.çünkü hakim bile dediki karının sana yazdığı özel şeyleri neden dilekçene yazdın.yada cd ye çektin dedi eşime.lütfen artık bu kişinin ne zaman benimle yada çocuğuyla beraber olsa ya kamaraya yada kayda alıyor.artık heran korkuyorum acaba çantasında yine kamara mı var diye.adamda bu alışkanlık hale gelmiş.evinde eski eşiyle ilgili cd lerde var ama kanıtlayamıyorum.çünkü yokettiğini bulamayacağımı hiçbir suç duyurusunda bulunamayacağımı bana ifade etti.lütfen yol gösteriniz bana ki haklarımı savunayım.bizler aciz oldukça tepemize binip kukla gibi oynatıyorlar.
sayin hukukseverler birkaç konuda cevaplariniz ihtiyacaim war.
5 aylık evllikten sonra ayrildik. ilk mahkemede dava (1 yıl olmadığı için)reddedildi....
lutfen yardımcı olun.3 yıllık surem 9 ay once başladı fakat ben bu surenın dolmasını beklemek ıstemıyorum.bu işin bır an once bıtmesını ıstıyorum ne...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yanlış veraset ilamı
11-09-2025, 02:20:06 in Miras Hukuku