verdiğiniz bilgiler için size cok teşekkür ederim. umarım sdt23 rumuzlu arkadaş gün içinde online olurda bu dilekçenin ne anlama geldiğini sorabilirim. tekrar tşk ederim.
verdiğiniz bilgiler için size cok teşekkür ederim. umarım sdt23 rumuzlu arkadaş gün içinde online olurda bu dilekçenin ne anlama geldiğini sorabilirim. tekrar tşk ederim.
Eşiniz Nisan ayından beri ayrı olduğunu belirtiyor.
Sizde 6 kasım'da eve dönmesi konusunda yasal çağrı yaptığınızı söylüyorsunuz.
Peki şimdi lütfen size gelen evraka bakar mısınız?
Eşiniz ne zaman açmış davayı??
1. Evet.
2. Davacıların her birine 1 tane, hakime bir tane. Sizin durumunuzda 2 nüsha.
3. Boşanmanın kabul veya reddi yargılama sonunda belli olur.
4. Evet. Boşanma davası açmakla eşler ayrı yaşama hakkına sahip olur. Dolayısıyla eşinizin "eve dön" ihtarına cevabı, "eşim kusurludur, boşanmak istiyorum." olmuştur. Sizin şu anda terke dayalı boşanma davası açma şansınız yok. Eşinizin davası reddedilirse, davanın reddi kararının kesinleşmesinden sonra bir 4 ay daha bekleyip yine "eve dön" çağrısı yapmanız mümkün. Ama terke dayalı boşanma hiç de kolay değil.
5. Hayır.
6-7. İki taraf da iddialarını ve bunları destekleyen delilleri ve tanıklarını sunacak. Hakim de dinleyecek.
8. İddialarının doğru olmadığını tanık ifadeleri ve diğer kanıtlarla (fotoğraflar vs) ortaya koyun.
9. ?
Eşiniz evi terk ettiği için eve dönmesi konusundayasal yola başvurduğunuzu söylemiştiniz.
sdt23 rumuzlu hukuk sever bakın bir soruya nasıl cevap vermiş okuyun derim.
benim merak ettiğim üç konu bulunmakta.
1. benim eşime takribi 1 ay önce göndermiş olduğum eve dön çağrısı geçersizmi oldu yoksa halen geçerlimi?
2.yukarıda bana gelen ihbarnameye göre dava kabulmu edilmiş , yoksa sadece tarafların iddalarını ispatlaması gerektiğinin ardından dava açılacağının yada red edileceğinin göstergesimi oluyor.
3.500 ytl gibi bir tedbir nafakası talep etmişler. bu miktarın düşürülmesi için itirazımın bu delillerin ispatı ile berabermi yapmam gerekiyor?
benim merak ettiğim üç konu bulunmakta.
1. benim eşime takribi 1 ay önce göndermiş olduğum eve dön çağrısı geçersizmi oldu yoksa halen geçerlimi?
2.yukarıda bana gelen ihbarnameye göre dava kabulmu edilmiş , yoksa sadece tarafların iddalarını ispatlaması gerektiğinin ardından dava açılacağının yada red edileceğinin göstergesimi oluyor.
3.500 ytl gibi bir tedbir nafakası talep etmişler. bu miktarın düşürülmesi için itirazımın bu delillerin ispatı ile berabermi yapmam gerekiyor?
1. İhtar sonucunda 2 ay içinde dönmesi gerekmiyor. Açtığı boşanma davası ayrı yaşama hakkı veriyor.
2. Dava açılmıştır. Tarafların iddiaları, tanıkları dinlenecek, diğer kanıtlar değerlendirilecek. Hakim bunlara göre boşanmanıza veya boşanmamanıza karar verecek. Dava süresince bir tedbir nafakası miktarı belirleyecek. Sonuçta boşanma kararı verirse yoksulluk nafakası, maddi ve manevi tazminat ödenip ödenmeyeceğine, ödenecekse ne kadar ödeneceğine karar verecek. Boşanma kararı reddedilirse tazminat bağlanmayacak.
3. Tedbir nafakasında belirleyici olan sizin ve eşinizin gelir durumudur. Eşinizin geliri yoksa, sizin gelirinizle orantılı bir tedbir nafakası bağlanabilir.
sayın sdt23 öncelikle göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim.
1-ben bu tedbir nafakasının miktarına bu on gün içinde yapacağım savunma dilekçemin içerisinde itiraz edebilirmiyim. yoksa sadece talep olduğu bi karar biteliği taşımadığı için itiraz hakkım olmazmı??
2-ben esnafım ve halen vergi ve bağkur borcum bulunuyor. bu benim gelirimin düşük olduğunun bir isptı olurmu?
birde dava dilekçesinde alt katta benim ailem oturduğu için evin bağımsız bir ev olmadığını idda etmiştir.Doğru ailem alt katta oturmakta ancak sanırım sizin göndermiş olduğunuz bir link üzerinden okumuştum. yargıtayın bu konudaki örnek teşkil edecek olan kararı su şekilde idi. aynı apartmanda oturan ancak ortak kullanım olmayan evler birbirinden bağımsız sayılır gibi bir ibare vardı. bununla ilgili yargıtayın kararının olduğu sitenin linki ni tekrar gönderirseniz itiraz dilekçeme örnekk teşkil etmesi amacı ile kaynağı yazmak istiyorum. tşk ederim.
sayın sdt23 öncelikle göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim.
1-ben bu tedbir nafakasının miktarına bu on gün içinde yapacağım savunma dilekçemin içerisinde itiraz edebilirmiyim. yoksa sadece talep olduğu bi karar biteliği taşımadığı için itiraz hakkım olmazmı??
2-ben esnafım ve halen vergi ve bağkur borcum bulunuyor. bu benim gelirimin düşük olduğunun bir isptı olurmu?
Gelirinizi ve borçlarınızı belgeleyen her türlü evrağı mahkemeye sunabilirsiniz.
Ayrıca varsa eşinizin gelirini de ispat yoluna gidebilirsiniz.
Mahkeme boşanma davasının herhangi bir anında tedbir nafakasına hükmedebilir. Bu 500 YTL'den az da olabilir. Belirlenen tedbir nafakası talep tarihinden itibaren geçerlidir. Yine mahkemeye ödeyebileceğiniz tedbir nafakası miktarını da sunabilirsiniz.
Mesela 15 ekim'de eşiniz dava açmış ve 500 YTL tedbir nafakası istemişse,
15 martta mahkeme 300 YTL tedbir nafakası ödenmesine hükmetmişse, bu tedbir nafakası 15 eylülden itibaren geçerli olur, sizin birikmiş 1800 YTL borcunuz olur. Buna ek olarak yeni aylarda da 300 YTL ödemeniz gerekir.
Siz bu ara karara itiraz edebilirsiniz, ama yeni ara karar çıkıncaya kadar rakam aynı kalır. Mesela sizin itirazınız sonunda 15 nisanda nafaka 200 YTL'ye düşürülürse, 15 nisan öncesindeki 7 ay için 300 YTL daha sonrası için 200 YTL olur. Yani nafakanın azaltılması geriye dönük işlemez.
Bu yüzden şimdiden ileride eşinize ödeyeceğiniz nafaka olarak kenara bir miktar para koymanızda fayda var. Bugünden aylık 300-400 lira koymazsanız nafaka kararı çıktığında ödemeniz gereken büyük miktarı ödemekte zorlanırsınız.
birde dava dilekçesinde alt katta benim ailem oturduğu için evin bağımsız bir ev olmadığını idda etmiştir.Doğru ailem alt katta oturmakta ancak sanırım sizin göndermiş olduğunuz bir link üzerinden okumuştum. yargıtayın bu konudaki örnek teşkil edecek olan kararı su şekilde idi. aynı apartmanda oturan ancak ortak kullanım olmayan evler birbirinden bağımsız sayılır gibi bir ibare vardı. bununla ilgili yargıtayın kararının olduğu sitenin linki ni tekrar gönderirseniz itiraz dilekçeme örnekk teşkil etmesi amacı ile kaynağı yazmak istiyorum. tşk ederim.
Sitede bir yerlerde var, ama benim de sizin gibi arama yapmam lazım. Şu anda mümkün değil.
Gerçi eşiniz boşanma davası açtığı için artık geri dönmesine gerek yok.
Dolayısıyla müstakil evdi, değildi şeklinde itirazının da bir önemi yok.
"Boşanma davası açtım, boşanma davası ayrı yaşama hakkı verir." demesi yeterli.
Eşinizin açtığı davada evin müstakil ev olmadığı iddia edilirse, cevaben bunun ayrı bir daire olduğunu ifade edebilir, şahitlerle ispatlarsınız.
8 ocak 2011 tarihinden 07 mart 2011 tarihine kadar maas alamadigim icin ayni gun noterden isyerine ihtar gondererek 4857 sayili is kanununun 24/II-e...
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Savcılıpa Başvurdum Ama Dosyam...
09-09-2025, 21:16:16 in Bilişim Hukuku