+ Konuyu Yanıtla
5 / 15 Sayfa İlkİlk 123456789101112131415 SonSon
41 den 50´e kadar toplam 147 ileti bulundu.

Konu: Mustafa Kim?

Mustafa Kim? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Mustafa Kim?

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Valla sayın gecem1970 ben bu deyimi ilk Salih Bozok un anılarında sonra Afet İnan ın anılarında ve en sonda Sayın İlknur Güntürkün Kalıpçı nın bir kitabında okudum. Malumunuz ben kaynakçayı en son yazıyorum amma bilinçli bir hemen hemen aynı cümleyi kurma yok daha ziyade aklın yolu birdir demek istiyorum. burada....
    Sayın commodore1tr,
    İletiyi eklediğim gün yani 10 kasımda İlknur Güntürkün Kalıpçı'nın ifadesinin aynen kullanıldığı bir etkinlik izledim. Bir lise etkinliğiydi. Enfesti. Okul müdürü yazmıştı. Metinlerden biri benim alıntıladığım bölümü içeriyordu. Ve gençler inanılmaz güzel canlandırdılar. Hele eş zamanlı canlı yaptıkları müzikler... Ata'nın gençliği dedim kendi kendime.

İşte o hoşnutlukla bir parçasını paylaşmak istedim sitemizle. Bu başlık en uygun yer gibi göründü gözüme. Ancak anlatımınızı bölüp parazit yapmaktan da sıkıntı duyduğum için altına bir "pardon" ekledim.

Özetle yukarıdaki ifadenizle bir bağ kurmamıştım. Amacım kaynakça vurgusu yapmak değildi. Zaten alıntı yapmanızı gerektirecek bir benzerlik yok yazınızda Kalıpçı'yla.

Aklın yolu bir sizinde belirttiğiniz gibi...

Hukuki NET Güncel Haber

Mustafa Kim? konulu yargıtay kararı ara
    Mustafa Kim? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Milliyet'ten Devrim Sevimay'ın tarihçi İlhan TEKELİ ile yaptığı ilginç bir röpotaj yayınlandı. İlhan Tekeli, Can Dündar'a haksızlık yapıldığını ve Kemalizmin Atatürk'e yapılan en büyük haksızlık olduğunu iddi ediyor. Bence oldukça ilginç olan yazıya aşağıdaki linkten ulaşmak mümkün.

http://www.milliyet.com.tr/Guncel/Ha...uk%20haksizlik

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

16.11.2008 tarihli Radikal İki'de eğitimci İsmail Özcan'ın "İnsan Atatürk" başlıklı bir makalesi yayınlandı.

İnsan Atatürk

Dünyada Atatürk kadar milleti tarafından sevilen bir lider yoktur veya çok azdır. Buna karşılık Atatürk kadar arkasına saklanılan, onun kadar sömürülen ve makam hırsına alet edilen, rant devşirme aracı yapılan bir lider de yoktur

1960’lı yılların ikinci yarısında Amerikalı ünlü aktör Yul Brynner, dönemin yetkilileri tarafından, çevrilmesi düşünülen bir Atatürk filminde rol alması ve görüş bildirmesi için Türkiye’ye davet edilmişti. Yul Brynner, bu daveti kabul edip Türkiye’ye gelince ilgililerle görüştü, Atatürk’le ilgili bazı inceleme ve araştırmalar yaptı. Atatürk’ün asker ve devlet adamı olarak bulunduğu bazı mekânları gezdi, buraların sorumlularından bilgiler aldı. Bu ön etütten sonra Türkiye’den ayrılırken şu mealde bir açıklamada bulundu: “Bir Atatürk filmi çevrilemez! Türkiye’de hangi taşı kaldırsan altından Atatürk çıkıyor. Biz çevrilecek böyle bir filmde Atatürk’ün büyüklüğünü, başarılarını anlatırken gerçekçi olmak açısından yanlışlarına, insani zaaflarına da yer vermek isteriz. Oysa Türkler buna hazır değil. Türkler Atatürk’e insan olarak değil, kusurlardan arınmış insanüstü bir varlık olarak bakıyorlar”.
    Yul Brynner’ın bu ifadelerinin üzerinden 40, Atatürk’ün fani hayattan ebediyete intikalinden bu yana tam 70 yıl geçmiş olmasına rağmen, biz Atatürk’ü olduğu gibi kabul edecek bir olgunluğa henüz erişebilmiş değiliz. Halbuki 70 yıl bir kahramanı, bir lideri duygusallıktan arınmış, akılcı ve gerçekçi bir değerlendirmenin konusu yapmak için yeterli bir zaman dilimidir. Biz bugün bunu yapamıyoruz. Türkiye’de bugün de en zor şeylerden biri, Atatürk’ü bir insan, bir fâni, bir beşer olarak kabul etmek ve buna göre bir değer yargısında bulunmaktır. Atatürk söz konusu olunca, “beşer şaşar”, “hatasız kul olmaz” yaklaşımı anlamını yitiriyor. Masum sayılacak insani kusurları bile ona yakıştıramıyoruz. Cumhuriyetin 85. yılı dolayısıyla çok yakında vizyona giren Can Dündar yapımı Mustafa filmi bile, Atatürk’ü gökten yere indirip insan yanıyla tanıtmayı denediği için radikal Atatürkçülerin öfkeli, tahammülsüz, linç kıvamında eleştirilerine hedef oluyor. Atatürk’e böyle bakınca, tartışma-üstü sayısız meziyetleri yanında hasbelbeşer hata ve kusurları da olabileceğini söylemek cesaret işi oluyor. Bir bilge, “Hiç yanlışlık yapmayan kimse hiçbir şey yapmamış demektir” diyor. Atatürk gibi çok şey yapmış, büyük mücadelelerin içinden gelmiş bir insanın hatalar da yapmış olması gayet doğaldır. Yanlışlar, kusurlar insanları küçültmez bilakis olgunlaştırır. Atatürk bazı hatalarını kendisi ortaya koymuştur. Sözgelişi “öztürkçe”de ısrarın dili çıkmaza sokması nedeniyle Falih Rıfkı Atay’a, “Çocuk, biz bu konuda yanlış yaptık!” demesi bunun bir örneğidir.

Doz ayarlaması
    Atatürk’ü yüceltmenin, ululamanın, her türlü hata ve kusurdan masun göstermenin ise sınırı yoktur. Bir lider, bir kurtarıcı, bir devlet kurucu olarak sahneye çıkmasından bu yana dünyada hiçbir insana Atatürk’e olduğu kadar ululuk, ölmezlik, yanılmazlık, ebedilik vb. tanrısal sıfatlar izafe edilmedi. Hiçbir insanın şahsı etrafında Atatürk’ün şahsı etrafında olduğu gibi bir kült oluşturulmadı. Biz sevginin de, nefretin de dozunu iyi ayarlayamayan bir milletiz. İkisinde de abartma eğilimimiz ağır basıyor. Bunun iyi bir örneğini de Atatürk sevgisinde veriyoruz.
    Birkaç yıl önce Cumhuriyet gazetesinde, pîr fâni denecek yaşta emekli bir öğretmen Atatürk’e hitaben şöyle diyordu: “...eşi, emsali bulunmayan; büyüklüğünün boyutları ölçülemeyen, kurtarıcımız...”
    Konuyu bilmeseniz, bir insandan değil de pekâlâ doğaüstü bir varlıktan, bir tanrıdan söz edildiğini sanabilirsiniz.
    Doğan Cüceloğlu, Savaşçı adlı kitabında, ilkokul öğrencisi kızının bir gün okuldan döndüğünde kendisine, “Baba, Atatürk mü büyük, Allah mı büyük?” diye bir soru soduğunu, bu sorudan, öğretmenlerin Atatürk’ü adeta bir tanrıdan bahseder gibi anlattıkları kanaatine vardığını anlatıyor.
    Tarihi bir lidere böyle bakılınca, böyle algılanınca her görüş, sağ uçtan sol uca politik yelpazenin her rengi, onu referans olarak kabul ediyor veya öyle gösteriyor. Onu yanına almaya veya arkasına sığınmaya çalışıyor. Düşünün ki Erbakan bile “Atatürk yaşasaydı Milli Görüşçü olurdu!” diyebiliyor. Böyle bir ortamda gerçek Atatürk’e ulaşmak zorlaşıyor. Bu durum da, Attila İlhan’a Hangi Atatürk?, Taha Akyol’a Ama Hangi Atatürk?, başkalarına da gerçek Atatürk’ü bulma çabası güden yazılar ve kitaplar yazdırıyor.
    Ölümünden bu yana 70 yıl geçmesine rağmen artısıyla eksisiyle insan Atatürk’e ulaşmanın, insan Atatürk’ü keşfetmenin hâlâ engellerle karşılaşması çok acı, çok düşündürücü!
    Dünyada Atatürk kadar milleti tarafından sevilen; milleti tarafından adı kahramanlıkla, vatan kurtarıcılığıyla, devlet kuruculuğuyla, yenilikçilikle özdeşleştirilen bir lider yoktur veya çok azdır. Buna karşılık Atatürk kadar arkasına saklanılan, onun kadar sömürülen, politik ikbale, mevki ve makam hırsına alet edilen, rant devşirme aracı yapılan bir lider de yoktur.
    Batılı ülkelerde ruhban sınıfını iğnelemek için bazı kitaplarda yer verilen şöyle bir hikâye var: Hz. İsa, Ortaçağ’da Avrupa’da bir şehre inmiş ve hemen Peygamber İsa olduğunu ilan etmiş. Olayı hemen şehrin başrahibine haber vermişler. Başrahip, “Yalandır, İsa olamaz, derhal tutuklayın ve hapse atın!” diye emir vermiş. Sonra, gecenin geç saatinde, hapisteki Hz. İsa’yı ziyaret etmiş. Hürmetkâr bir ifadeyle, “Ben de inanıyorum ki sen İsa Efendimizsin. Ama niye geldin? İşlerimizi bozmak için mi? Biz senin adına her şeyi ne güzel idare ediyoruz. Şimdi şuradan geldiğin gibi uç git. Yoksa seni yeniden çarmıha gerdiririm!”
    Türkiye’deki birçok Atatürkçünün hali, kıssadaki başrahibe benziyor. Atatürk dirilse de bıraktığı yerden işe koyulsa, onun adına bugün politik güç ve rant devşiren kişi ve çevrelerin bundan hiç memnun olmayacakları açıktır.

İSMAİL ÖZCAN: Eğitimci

İletiler
    406
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

atatürkün insan üstü olduğunuı söyleyen kim!

asıl atatürk'ü çanakkale savaşında yok saymak için insan üstü hurafeleri uyduranların tezgahıdır bu......
    minnetimizi ifade ederken abartmiş olmamız onu bir doğa üstü olduğuna inandığımız anlamınamı gelir. ?
    pöh!
    çok özel şartlardan çok özel dönüşümler ve değişimler yapabilen herkese duyulabilecek hayranlıktır bizimkisi.

benim itirazım can dündarın penceresinden gösterilmeye çalışılan atatürk imajınadır..

yaptığına belgesel diyeceksen içinde yorumun olmayacak.
    yorum yapacaksan adına belgesel demeyeceksin.
    tarhin önemli çok önemli duraklarından bir sahneyi cımbızlayıp önü ve arkası çok farklı bir gerçeği farklı algılatma hakkınız olabilirmi?.

atatürk ulusumuzun bileşkesidir.
    dedemin komutanıdır.
    öl dediğinde ölmeye giden dedemi bilgisayarınızın başına yanlayıp anlamanız mümkün değil. bunu anlıyorum
    anlamadığım atatürk!ü ilah statüsünde algıladığımızı düşünmenizdir

son olarak ben bu filmden çıkardığımı söyleyeyim

ya dedem çok aptal mış
    yada .can dündar kötü niyetli.................................!

ayazoglum

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arrow Re: Mustafa Kim? ben kimim ????

Sevgili Comodor,
    Bu gece harikalar diyarının alice'inin kuyudan düşmesi gibi kendimi hukuki.net 'de , hem de sınavı geçip üye olmuş buldum.....

Ben kimim ? neredeyim ? ,sen kimsin ? siz kimsiniz ? , mustafa kim ? , can dündar kim ?? , film ile ilgili yazıları yazanlar kim , benim mustafam - senin mustafan , benim babam senin babanı döver tartışmalarını "gerçek" insanlar mı yazıyor ??????

Aklım almıyor !!!! , bir allahın kulu çıkıp da "bre adam bu filmde söylenenleri hangi YAZILI kaynaktan aldın " , senin mustafan ölü olduğuna göre kucağına alıp anlattıramadın ya , söyle evladım Dündarcan , hangi kitaptan kopya çektin , söz veriyorum dövmeyeceğim.....hatta çukulata alacağım.

Bu kadar mı bilimsellikten uzaklaştık , her söyleneni doğru kabul edip , üzerine günlerle yazıp - tartışıp vakit harcıyoruz ????

Neden kimse herşeyden önce sormuyor Can Dündar'a:

Bu yazılanların kaynağı ne ? hangi söz Atatürk'ün kendi yazısı ile kendi tarafından kayda geçirilmiş , hangisi başka kaynaklarca yazıya geçirilmiş, ya da ses kaydı mı - sesli film kaydı mı , bilimsel yazılarda alıntı yapıldığında tırnak içine alınır - minicik bir numara verilir ve referans verilir , - nereden alındığı - tarih kaynakça - yazarı vs. vs. .

Araştırmacı böyle çalışır , sadece gazeteciler yazdıklarının kaynağını açıklamayabilirler , ama ikisinin karışımı olan "ARAŞTIRMACI GAZETECİ" yani CAN DÜNDAR olunca da böyle Mustafa filmi gibi bir garabet ortaya çıkar.

Sn. Dündar ve Saygın Sponsoru NTV Mustafa'nın kitabını çıkartıyorlarmış, umarım tüm belgeleri ile hangi sahne hangi belgeden alınmıştır açıklarlar , (ya da korktuğum gibi : arka kapak içine bir Bregoviç cd'si , bol resim , şahane renk ayırımı ve baskılı süper prodüksiyon = 0-5 yaş için Mustafa boyama kitabı).

gelecekte bir günde ,internetten okuduğumuz herşeye inanmayacak bir jenerasyona kavuşmak ümidiyle !!!!

Sor , sormadıkça sıra sana gelecek .

Nerede
    İçel/Tarsus
    İletiler
    403
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu filmde kaynak alınan en önemli şahıslardan bir tanesi de Baskın Oran' dır. Eserlerinden faydalanmanızı öneririm.

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sevgili Mustafa izleyicileri ,

Filmin sonunda kocaman bir liste : araştırmaların yapıldığı arşivler , özel koleksiyonlar , kütüphaneler , kitaplar , yazılar ..... up uzun bir liste ....

AMA biz hangisine inanalım ? sen referans vermezsen ,

en uyduruk tv filmlerinin çoğunda bile , sonunda yazarlar : xxx. tarafından filancanın falan kitabından "uyarlanmıştır " , ya da bu filimdeki karakterler tamamiyle hayalidir , ya da filimdeki diyaloglar xx....x....y.....z.... belgeleri veya kayıtlarından alınmıştır .

Dündarcan'cık , böyle bir açıklamayı bize layık görmeyecek kadar bizi küçümsemiştir . Hepimizin aşağılanmış , hafife alınmış olduğunu düşünüyorum .

Bizzat "Mustafasının" - "Mustafamızın" bize bastıra bastıra miras bıraktığı bilimsellikten hiç mi bir şey anlamamıştır? ,

Ya da 80 nesillen nesile aktarılan kahramanların , efsanelerin sazlı sözlü aktarıldığı orta asya günleri nostaljisi mi yaşamıştır?

Yanarım - yanarım ,şuna yanarım : bunca insanı , konken masasında alt komşusu arkadaşı hakkında üst komşusuna berberde ne anlatmıştır dedikodusu yaparcasına , dedikodu derecesinde - varsayımlar üzerine saçma sapan konuştururmuş, milyonlarca insanın GERÇEK SORUNLARINI görmemesini sağlayacak kadar gözünü bağlamış ve vaktini almıştır .

bir deli bir kuyuya taş attı , artık vakit harcamıyalım ,

ve Atatürk kimdi sorusunu , Dündarcan'cığın yaşı kadar yılını arşivlere , belgelere adamış akademisyenlere soralım , bırakalım da Dündarcan'cık da konudan konuya hoplaya zıplaya yaşlı teyzeleri gözyaşlarına boğan "belgeseller" yapsın , düdüğü çalmaya hevesli kanallardan "kitlelere" seslensin , ama bizi rahat bıraksın.

sor , sormadıkça sıra sana gelecek ......

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    765
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu filmde kaynak alınan en önemli şahıslardan bir tanesi de Baskın Oran' dır. Eserlerinden faydalanmanızı öneririm.
    Baskın Oran adını duyunca,vehbinin kerrakesi şimdi anlaşıldı işte... Anasına bak kızını al, kaynağına bak filme öyle git demek ki. Ben hala gitmedim, gitmeyeceğim, korsanından bile izlemeyeceğim.

Nerede
    İçel/Tarsus
    İletiler
    403
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ön yargılı olmak ne zamandır hukukun üstünlüğü ve demokrasiyi işler hale getirdi, merak ediyorum gerçekten...

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    765
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ön yargı, (adı üstünde) yoktan edinilen bir sonuç değil, zihinde şekillenen ve belli deneyimlerin bileştiği doğruluğu tartışıLABİLİR bir vargıdır. Önceden sabıkası olanın sonraki suçunda tecil ve paraya çevirilmesi hakkında nasıl titiz davranaılacaksa, Baskın Hoca'nın da önceki sabıkaları nedeniyle BENDE böyle bir izlenim uyanmıştır. Bu benim kişisel görüşümdür, ne demokrasiyle ne de hukukun üstünlüğü kavramıyla ilintilendirmenin olanağı yoktur.

+ Konuyu Yanıtla
5 / 15 Sayfa İlkİlk 123456789101112131415 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

oglancilar kogusunun diger adi

Unutma benide mustafa kim

Forum