+ Konuyu Yanıtla
47 / 69 Sayfa İlkİlk ... 7172737383940414243444546474849505152535455565767 ... SonSon
461 den 470´e kadar toplam 683 ileti bulundu.
    Nerede
    İstanbul Beyazıt
    İletiler
    165
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...

Alıntı Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Olayınızı okuyunca gerçekten üzüldüm. Yüz yıllar önce kadını örtmenin gerekçesi (hür kadınlar tanınsın ve cariyelerden ayrılsın ki incitilmesin) bu gün yoksa da gerekçesi düşünülmeden kabul edilmiş sonuç halen ortada.

O kadının düşüncesi başınız açık olduğu için incitilmeyi de göze almış olmalısınız türünde bir düşünce olsa gerek. O ise özgür bir kadın ve incitilmesi yasaklanmış. Bu yasağın uygulanabilir hale gelmesi için sizin kendinizi feda etmeniz gerekiyor herhalde.

Zihniyet masum bir zihniyet değil. Başı örtülü diye ahlakı kendi tekelinde zannetmek başı açık olanların ise her türlü ahlaksızlığı göze aldığını, birşey başa gelecekse onların başına gelmesi gerektiğini düşünmek gerçekten tehlikeli bir zihniyet.

Geçmiş olsun diyorum. Umuyorum ki bu tür zihniyetler toplumun diğer fertlerine daha fazla sirayet etmeden ahlakın ve dini emirlerin gerçekte ne olup ne olmadığını herkes düşünüp sorgulayabilir.

Umarım bu yanlış sürüp gitmez başkalarını da üzmez... Ama en azından ben üzerime düşeni layıkıyla yaptım. Düzgün bir ifadeyle ona doğruyu gösterdim.O an minibüste olan diğer yolcuların da içlerinden beni taktir ettiğini hissettim.Sözlere gerek yok ki anlayabiliyorum gözlerinden bakışlarından..O an Ata'm benimle gurur duydu mu? Duydu. Bana yakışanı yaptım mı? Yaptım. İnsanlara doğruyu gösterdim mi? Gösterdim. Öyle gururluyum ki. Cumhuriyetin doğum gününe 1 gün kala böyle anlamlı bir şey yaşadım... Kötüydü evet ama vazifemi yaptım...

Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun bu arada.İlgilenip cevap yazmanıza sevindim teşekkür ederim. Yalnız olmadığımı bilmek güç veriyor. Saygılarımla...

Hukuki NET Güncel Haber

Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü... konulu yargıtay kararı ara
    Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu gün 10 Kasım ;

Atatürk'ümüzün fani vücudunun aramızdan ayrılışının yıl dönümü. Ama emanetleri ve kurduğu Cumhuriyet , fikirleri yol göstericiliği hep bize rehber. Nur içinde yatsın rahat uyusun...

Bu kadınları anlattığımız forumda hele hele Türk kadını denince Atatürk ü anmadan geçmek olmaz... Çok ayıp olur. Bir süre ara verdiğim forumda ( Ama bu arada ne malzemeler çıktı farkındamısınız Türkiye'de kadınlara yönelik iddet tecavüz ve ensest te patlama oldu hatta küçücük çocuklara... ) Atatürk ile ilgili bir anı yazmak lazım... Bir çok yazılır ama daha önce değindiğim ama konu KADIN diye çok hızlı geçtiğim bir olay ....

Öncelikle o yazıyı azıcık anımsayalım...

1902 yılında İstanbul Kadıköy'de Dr. Sait Paşa'nın bir torunu olur. Çok sevinirler ailecek. Bu sevinçleri ufak kızın Tiyatroya olan tutkusuyla gitgide yok olur sorunlar başlar. Ama kız tiyatro aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. İstanbul Kız Sanayi Mektebi'nde okuyordu, ama onun aklı tiyatrodaydı. O yıllar Müslüman kadınların sahneye çıkmasının yasak olduğu yıllardı. Bu yasağa rağmen 1918'de,10 Kasım 1918 de Darülbedayi'ye resmen başvurdu adını sordular

'' Jale''' dedi önüne baktı bir daha fısıldadı ''Jale''

Bir de Türk kızı vardır o da Refika dır. 18 Aralık 1918 de , Refika tiyatronun süflör, Jale de "mülazım artistlik" (stajyer oyuncu) kadrolarına alınmışlardır. Jale bir yılı aşkın bir süre boyunca bütün provalara katılır, kendini sahneye hazırlar ama bir türlü sahneye çıkamaz . Öte yandan Refika, sahne gerisinde görev alan ilk müslüman Türk kadını olarak tarihe geçer.... Ama bizim öykümüz Jale dir ...

1920 yılında Darülbedayi'de, Hüseyin Suat'ın "Yamalar" adlı oyununu, Kadıköy'deki Apollon Tiyatrosu'nda (şimdiki Reks Sineması) sahneye koymaya hazırlanıyordu. Bu oyunda Emel adlı kızı oynayan Eliza Benemenciyan topluluktan ayrılıp Paris'e gidince , bu rolü yüklenecek bir kadın sanatçıya ihtiyaç duyuldu ve bizim Jale'ye gün doğdu, bu rol için seçildi. Tiyatro sorumlusu Kınar Hanım bir terslik olduğunu oyundan önce anlamıştı. Jale hiç Ermeniye benzemiyordu. Çekti oyundan önce sıkıştırdı. Jale gözleri biraz yaşlı fısıldadı adını benim adım

'' Afife ben Afife Jaleyim....''

Kınar Hanım bir şey demedi ve İlk kez Emel rolüyle sahneye çıktı. Böylece ilk Türk Müslüman kadın Tiyatroda oynamış oldu...

Ne hikmetse o gün Zaptiyeler tiyatroyu bastı. Yöneticilere bir uyarıda bulundularsa da, genç sanatçı bir hafta sonra da "Tatlı Sır" oyununda yeniden sahneye çıktı. Sanatçı polis tarafından tutuklanmak istenince, Kınar Hanım tarafından arka bahçeye kaçırılarak polislerin elinden zor kurtuldu. Peki uslandı mı? Hayır Üçüncü piyesi olan Odalık'ta oynarken, polis yine tiyatroyu bastı. Afife bu kez de makine dairesinden kaçırıldı . Bu zaptiye baskınında, Afife arkadaşlarınca kaçırılmışsa da, daha sonra sokakta polisce yakalanarak karakola götürüldü . "Dinini, milliyetini unutan sen misin?" diye hırpalandı. Aile içinde, Babası Hidayet bey de, onun tiyatrocu olmasına karşıydı. kızını bu sevdadan vazgeçirmek için çok uğraştı. Başaramayınca sertleşti. Ona "Fahişe" dediği bir gün, "Benim Afife diye bir kızım yok" diye gürledi. Zaten Afife artık sahnede, "Jale" adını kullanıyordu. Sanatı için baba evini terk etti. 1921'de dahiliye nezaretinin bir buyruğu ile belediye, 27 Şubat günü 204 sayılı bildiriyi Darülbedayi Yönetim Kurulu'na gönderdi. Bildiride, Müslüman kadınların kesinlikle sahneye çıkamayacakları yazıyordu. Bu bildiri üzerine Afife'nin, Darülbedayi'deki ücretli görevine de son verildi.. Artık hayat onun için çok zorlaşmıştı. Güvencesiz ve parasızdı ama tiyatro onun için bir tutkuydu ve gözü başka bir şey görmüyordu.

Bitti mi? Hayır. Önüne gecilmeyen şiddetli başağrıları başlamıştı Tiyatrosuz kalması Afife'nin zaten zayıf olan sinirlerini alt üst etmiş, kaçışı haplarda ve uyuşturucularda bulmaya başlamıştı. Sonradan aşık olduğu Suriye'li bir eczacının , yaptığı iğneler de onda bir alışkanlık başlatmıştı. Eczacı morfinle tedavi yoluna giderek büyük bir yanlışlık yapar. Bunun sonucu Afife artık bir morfinmandır. Ortalık biraz durulunca, birkaç yıl sonra Burhanettin Tepsi Kumpanyası ile Anadolu'da turneye çıkmış, yeni tiyatro topluluğu ile Kadıköy'de oynamış, daha sonra da Fikret Şadi'nin Milli Sahne'siyle çeşitli kentlerde temsiller vermişti. Ama hayat çok zordu... inanılmaz zor.
    Bu Afife Jale'nin öyküsü ilgili yerinde yaşadığı büyük aşkla birlikte duruyor merak eden oradan okur ...

Afife Jale istanbul'da hem morfine alışmıştır .Hem çok sevdiği sahnelerden uzaktır. Tiyatro ya çıkamaz yasaktır maaşı yoktur yıl 1922 nin sonlarıdır....

İzmir düşman işgalinden kurtulmuş, düşman denize dökülmüş vatanın her yerinde bayram havası esmekteydi. Cumhuriyet daha ilan edilmemiş sadece bir kişinin kafasında oluşumu neredeyse tamamlanmıştı..

Gazi Mustafa Kemal İzmir’de Uşakizadeler’in köşkünde kalıyor, o sakin ve huzurlu ortamda yanındakilerle Ülkenin geleceğini kararlaştırıyordu.

Tiyatro oyuncusu Muvahhit Rafet Darülbedayi’den (o dönemdeki Şehir Tiyatrosu) ayrılmış, kurduğu trupla İzmir’e turneye gelmişti. Muvahhit, Bedia Hanım’la evliydi. Trupta dönemin çok ünlü tiyatrocuları Behzat Butak, Mahmut Moralı, Raşit Rıza ve Şadi vardı. Muvahhit ve arkadaşları Gazi Mustafa Kemal' den randevu rica ederler ve anında kabul görülünc e de ziyarete gittiler ve ertesi gün Kordon Palas’ta yapılacak galayı onurlandırmasını rica ettiler.

Mustafa Kemal Derin Mavi gözleriyle başta Muvahhit Bey olmak üzere hepsini süzer ve soruyu sorar..

'' Trubunuzda kimler var?"

Muvahhit Bey İsimleri sayar. Kadın oyuncu olarak Şehper ve Anahit adları söylendi. İkisi de Hıristiyandı.

Mustafa kemal'in o gülen mavi gözleri donuklaşır yüzü asılır . Biraz sert biraz sitemkar sorar

"Niçin Türk hanımlara rol vermiyorsunuz?"

Herkes susar, önüne bakar. Cesaretini toplayan birisi

'' Şehir Tiyatroları genelgesiyle yasaklandı Türk kadınının sahneye çıkması...''

diyebilir . Fısıltı ile ancak duyulabilecek bir sesle...

Mustafa Kemal sadece kafasına sallar. Sohbet devam eder. Mustafa kemal sohbet sırasında Bedia Hanım’ın da turpla gelmiş olduğunu öğrendikten sonra Muvahhit Bey’e dönerek aniden sorar...

''Niçin karınızı sahneye çıkarmıyorsunuz? Ben onu Ateşten Gömlek filminde izledim, çok başarılıydı" ve kimsenin yanıt dahi vermesini beklemeden ekledi..

'' "Baş rolü O oynarsa memnuniyetle galaya gelirim"

Bu aslında bir emirdi ve ziyaretin sonunun işaretiydi. Hemen otele dönüldü,büyük bir telaş ve gayret içerisinde hiç tiyatro deneyimi olmayan Bedia Hanım sabaha kadar başrole hazırlandı. Sonradan Bedia Muvahhit olarak ünlenecek olan Bedia Hanım çıktı oynadı ve büyük bir başarı kazandı.

Atatürk te en önde Galayı izledi Alkışlamaktan elleri şişmişti. Bedia hanıma bakarken yüzünde ki gurur çok açık okunuyordu. ATATÜRK TÜRK KADININ DAN GURUR DUYUYORDU. TÜRK KADINININ DA EN AZ YABANCI KADINLAR KADAR YETENEKLİ VE BİLGİLİ OLDUĞUNA İNANIYOR VE ONUN TESTİNİN OLUMLU YANITIYLA GÖZLERİ PARLIYORDU.....

O GECE TÜRK KADININA TİYATRO YASAĞI RESMEN TARİHİN UTANÇ SAYFALARINA GÖMÜLÜYORDU...

Şehir tiyatroları iki ay kadar değişiklik yapmadı. Mustafa kemal 'in bir sorusu üzerine

'' ogün kalktı efendim. Genelge unutulmuş'' dediler... ve aynı gün genelgede çıktı....

Ve yıl 1923 ken Afife Jale çok sevdiği tiyatrosuna kavuluyordu.....

EY TÜRK KADINI ;

ATATÜRK'ÜN SİZLERE DUYDUĞU GÜVENİ VE SİZLERLE GURURLANMASINI BOŞA ÇIKARMAYIN. SÖZDE UYGAR ÜLKELERİN BİLE KAVGALARLA ŞEHİTLERLE VERDİKLERİ HAKLARA GÖZÜ KAPALI SİZLERE VERİLDİĞİNİ EŞİTLİĞİNİZİ SAĞLADIĞINI UNUTMAYIN. ATATÜRK KIZI OLUN KENDİNİZİ BİLE BİLE ESARETE ERKEK EGEMENLİĞİNE VERMEYİN...

EY CANIM CANIMDAN DEĞERLİ ATATÜRK'ÜM

HUZUR İÇİNDE YAT

RUHUN ŞAD OLSUN

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lightbulb Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...

hukuk sever güzel yazmissin ama bunlarin hepisi ayni B....k, Akp,chp,shp,anap,mhp,ve digerleri .Türkiyeyi kurtaracak bir parti göremiyorum siz bilrsiniz bu sarkiyi anasida yesin,babasida yesin, yesin yavrum yesin ,aynen böyle birader. dogru is yapanada yaptirmazlar kurtlar sofrasinda ,simdi din e gelince bu herkesin kendi bilecegi sey dogru yapana helal olsun imana gelince herkesin icinde olan birsey bunu yüce allahtan baska kimse bilemez türbana gelince ben kapanana kattiyen karsi degilim herkes dinini özgürlükle yasamali Türkiyede cünkü biz sonucta müslüman olan bir ülkeyiz Türkiye Cumhuriyetinde herkesin hür yasamasi lazim.
    birde sunu söyleyeyim biz avupa ugruna kendi dinimizden vaz gecemeyiz ve avrupanin ve dünyanin sömürgesinede girmemeliyiz cünkü bizim memleketimiz bir Cennet unutmadan sunuda hatirlatayim eger kpnu dinse avrupada bu kiliseleri ip...e papalarin gelecegi dinlerinin gelecegi icin burda her calisan kilise vergisi veriyor onuda biliyormusunuz? herseye ragmen gözümüz önüne bakmamiz lazim bunlari okuyanin kulagina bir küpe olmasini rica ve temenni ederim.
    saygilarimla

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı güzgülleri rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    hukuk sever güzel yazmissin ama bunlarin hepisi ayni B....k, Akp,chp,shp,anap,mhp,ve digerleri .Türkiyeyi kurtaracak bir parti göremiyorum siz bilrsiniz bu sarkiyi anasida yesin,babasida yesin, yesin yavrum yesin ,aynen böyle birader. dogru is yapanada yaptirmazlar kurtlar sofrasinda ,simdi din e gelince bu herkesin kendi bilecegi sey dogru yapana helal olsun imana gelince herkesin icinde olan birsey bunu yüce allahtan baska kimse bilemez türbana gelince ben kapanana kattiyen karsi degilim herkes dinini özgürlükle yasamali Türkiyede cünkü biz sonucta müslüman olan bir ülkeyiz Türkiye Cumhuriyetinde herkesin hür yasamasi lazim.
    birde sunu söyleyeyim biz avupa ugruna kendi dinimizden vaz gecemeyiz ve avrupanin ve dünyanin sömürgesinede girmemeliyiz cünkü bizim memleketimiz bir Cennet unutmadan sunuda hatirlatayim eger kpnu dinse avrupada bu kiliseleri ip...e papalarin gelecegi dinlerinin gelecegi icin burda her calisan kilise vergisi veriyor onuda biliyormusunuz? herseye ragmen gözümüz önüne bakmamiz lazim bunlari okuyanin kulagina bir küpe olmasini rica ve temenni ederim.
    saygilarimla
    Düşünceler, kamuya açık alanda açıklanıyorsa, küfür olmadan da yapılabilir.

İletiler
    406
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Akp de heyelan……….
    Tabandan yer yer kaymalar başladı durun daha mini minnacık bir hareket bu…..
    Ama şimdiden herkesi bir telaş almış durumda…..
    İçerden dışarıdan atış serbest……

Belki çok lokal ………belki bir seçim yatırımı.
    Ama çığlıklara bakın bütün ülkede herkes bir rozet takma töre,nini kafasına takmış durumda……
    yaa!Noluyor
    ‘’çarşaflılar chp ye katılıyor.’’
    Hadi beh!

Aman yarabbim ne kadar şaşılacak bişeymiş meğer……..
    Nnnnolmaz efendim………..nnolamaz!
    Ya olursa!
    İşte o zaman al gözüm seyreyle cümbüşü……..

Koca kafalı bir yığın çok bilmişin tezlerinden ne komik hikayeler çıkar…şimdi….…
    Ne çarpık bir durum bu……ne kadar banelllll.

(-Tez ve anti tezler ne olacak artık…
    Bunca yıl boşunamı çürüttük bu dirsekleri.?)

O çürüttüğünüz dirseklerin masalarında ki duvar yazılarını ciddiye alsaydınız……..
    İçinde insan olan her şeyin mutad kalamayacağınıda biliyor olurdunuz……...

Bütün çuvallama
    Son on yıldır Örtünmeyi bir doktirin haline getiren kocakafalılardan kaynaklanmıştır.
    Oysa chp ye oy veren kitlelerin zaten yarısına yakını başları örtülüdür…….
    Örtülü olupta chp ye oy vermek enayilikmidir.. islama ihanetmidir yoksa laikliği içselleştirmekmidir?.
    Bunun kararını veren dominant erkeklerin iş yerlerinde namaz kıldırmayan işverenine karşı tavırlarını kadınlarımız keşke bilseler….

Chp; akp nin çekim alanının zayıfladığını gördü ve ordan dağılan insanları kendi çatısında
    Topluyor. Bir kitle partisi için bundan doğal ne olabilir…..
    Nasılki akp ye oy veren bütün kadınlar kapalı değilse
    Chp ye oy verenlerinde hepsinin açık başlı olması gerekmiyor…….
    Bunu yapmakla bence en doğruyu yapıyor demekki chp öyle iftira atıldığı gibi din düşmanı
    Falan olmadığı ortaya çıkıyor.
    Bu memleketin sorunu baş örtüsü olmadığını isbatlıyor.
    Doğrusu bencede öyle idi bravo chp ye…..
    Bu memleketin gerçek sorunu bütün dokunulmazlıklar.....
    Chp nin tavrı belli
    Ne diyor Baykal
    Haydi beyler önce adalete gidelim aklanalım sonra gelip siyaset yapalım.

Sinir bozucu bir istek
    Bunu duyan samimi insanlar yol ayrımına geldiler.
    Artık samimi insanları türban şerbeti kesmiyor olacakki suyun kaynağına doğru yola çıktılar…….
    Haydi hayırlısı!

ayazoglum

Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye siyaseti gerçek bir bakışla anlatılıyor!!!!!!!!!!

Acele Edin ve Defolup Gidin...

...'Oturumunuzu sonlandırmaya geldim,
    Meclisi yaptığınız her icraat ile kirletmenize ve şerefsizleştirmenize artık kalıcı bir son vermeye geldim,
    Siz ki fitneci, fesatçı, meclis üyeleri, siz ki iyi bir hükümet olmak dışındaki her şey!!
    Kiralık sefil yaratıklar, zavallılar,ülkenizi en küçük şahsi çıkar adına satılığa çıkaranlar,

birkaç kuruş için Tanrı'ya ihanet edenler, içinizde bir parça da olsun erdem kalmadı mı?
    Bir parça vicdan da mı yok?

Atım kadar bile dindar değilsiniz!

Altın sizin yeni Tanrınız olmuş!

Satılığa çıkarmadığınız bir değer de kalmadı..

Ulusunuz adına iyi bir şey düşünemez misiniz?

Sizi çıkarcı sürüsü, bulunduğunuz bu kutsal meclisi, o varlığınızla kirletiyorsunuz!

Tanrının kutsadığı bu meclisi, ahlak yoksunu davranışlarınızla hırsızların ini haline çevirdiniz!

Halkın size verdiği yetkiyi kötüye kullandınız.

Siz ki, halkın umutsuz dertlerine çare olmalıydınız. Kendiniz halka en büyük dert kaynağı oldunuz!

Ama ülkeniz beni asırlardan beri temizlenmemiş bu ahırı temizlemeye çağırdı!

Ve bu gücü de bana Tanrı verdi.

Bu şeytan ocağını yönetmeye geldim.

Vay halinize!

Şimdi derhal defolun!!!

Acele edin rüşvetin köleleri!

Acele edin, gidin!

Süslü saltanat eşyalarınızı alın ve defolup gidin!..

* * * * * * * *

Yukarıdaki söylevin sözleri, tarihte demokrasinin beşiği diye bilinen İngiltere'de geçmiştir..

Yukardaki sözleri sarf eden kişi, 1653 senesinin 20 Nisan günü, meclis çatısı altında kükreyerek nutuk atan General Oliver CROMWELL isimli, sadece ülkesinin çıkarlarını kollayan yurtsever bir generaldi..

...Ve bu nutuk tarihi şekillendiren 50 söylevden biri sayılıyor.

Pardon,
    siz ne sanmıştınız?...

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı hukuk ve adalet rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yukarıdaki söylevin sözleri, tarihte demokrasinin beşiği diye bilinen İngiltere'de geçmiştir..
    Yukardaki sözleri sarf eden kişi, 1653 senesinin 20 Nisan günü, meclis çatısı altında kükreyerek nutuk atan General Oliver CROMWELL isimli, sadece ülkesinin çıkarlarını kollayan yurtsever bir generaldi..

...Ve bu nutuk tarihi şekillendiren 50 söylevden biri sayılıyor.
    Bu general hakkında bir kaç bilgi daha:
    parlamento içinden çıkarak diktatörlük kuran ve bu özelliğiyle ironinin kralına imza atan, imza attığı kralı da idam ettirip cumhuriyet kuran ingiliz general. krala karşı disiplinli bir halk ordusuyla ayaklanmış, kralı idam ettikten sonra cumhuriyet kurarak tarihe geçmiş kişidir. ardından hollanda'yı deniz savaşlarında yenerek ingiltere'nin denizlerde etkili bir güç olmasının temelini atmıştır. ölümünden sonra monarşi ülkeye yeniden dönmüş, cumhuriyet 9 yıl ayakta kalmıştır.

kendisi dönemin karışıklıklarından bıkan ve kralın halkın üzerindeki baskısının azaltmasını isteyen kitleleri disiplinli bir orduya döndürmüş, ardından devrim yapmış ve tarihte ilk kez bu sayede bir halk kralı yargılayarak idam etmiştir. devrimin kendi çocuklarını yemesi misali bu ordu da yola çıkış amacından sapmış, karşı olmadığı kralı öldürmüştür. devrim yapan tüm liderler gibi aşırıdır, ve bu aşırılıkları kendi sonunu da hazırlamış, ölmesinin ardından biraz da kendisinin sevilmemesinden dolayı ingiltere eski sisteme geri dönmüştür, yani monarşiye.
    Ekşi Sözlük

köprüyü geçene kadar özgürlükçü olanlardan bir başkası. daha sonra yükselen burjuvazinin, aristokrasiye karşı, alt sınıflardan güç alarak yaptığı devrim, cromwell'in ölümüyle kesintiye uğramasına uğrar. ama aslında bu kesintinin (levellers gibi liberterlerin de ürkütmesiyle) burjuvazi'nin silahının kendine çevrilmesinden korkarak proleter özgürlükçü söylemleri frenlemesiyle olduğu da bir gerçek. restorasyon'da çıkarılan yasalarla mutlak iktidarın kendilerine verildiği burjuvazi yerini sağlamlaştırır, 2. charles ya da bir başkasının kral olması, iktidarın artık burjuvazinin elinde olduğu gerçeğini değiştirmez. cromwell öyle otoriterdir ki cromwell döneminde birlikte hareket de edilen bazı kesimlerden kurtulmak için "ateist, tanrıya söven* ve melun fikirler"e karşı yasalar çıkartılarak kamu önünde idamla cezalandırmaktan dahi geri durulmamıştır. Yine Ekşiden...

İngiltere'nin yönetim biçimini krallıktan Cumhuriyet'e çevirmesi ile tanınan İngiliz asker ve siyaset adamıdır. Siyaset yaşamı bir çok çelişki ile doludur. Kurmuş olduğu parlamentoyu askerlere verdiği emirle dağıttırmış, dinde inanç özgürlüğünü savunurken, dine hakaret edenlere işkence uygulanmasına izin vermiştir. Wikipedi

Yani pek de örnek alınacak bir şahsiyet değilmiş. :o

Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Sdt23,

Yıl; 1653 de tarihi şekillendiren 50 söylevden birini aktardım size. İnkar mı ediyorsunuz. Bu benim yorumum değildi.

Ancak bundan sonra görev alacak hükümet, gelecekte demokratik hukuk devleti adına onun yaptıklarına benzer eylemler yapmak zorunda kalabilir.

Bu söylem var mıdır, yok mudur?

Ülkemizde mevcut durumda hergün çıkan yolsuzluk kanıtlarında bu söylem hakkında ne düşünüyorsunuz onu iletin de objektif görüşe sahip olup olmadığınız anlaşılsın.

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı hukuk ve adalet rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Sdt23,
    Yıl; 1653 de tarihi şekillendiren 50 söylevden birini aktardım size. İnkar mı ediyorsunuz. Bu benim yorumum değildi.
    Ancak bundan sonra görev alacak hükümet, gelecekte demokratik hukuk devleti adına onun yaptıklarına benzer eylemler yapmak zorunda kalabilir.
    Bu söylem var mıdır, yok mudur?
    Ülkemizde mevcut durumda hergün çıkan yolsuzluk kanıtlarında bu söylem hakkında ne düşünüyorsunuz onu iletin de objektif görüşe sahip olup olmadığınız anlaşılsın.
    Bu nutuk gibi sizin söylemlerinizi de hamaset dolu buluyorum.
    Ayrıca General Cromwell'in iki yüzlü bir kişi olduğunu, baskı rejimi kurduğunu düşünüyorum. Yani yağmurdan kaçarken doluya tutulma misali. Bu yüzden de iktidarı uzun olmadı.

Meşru olmayan yolların hiçbirini gerekçesi ne olursa olsun tasvip etmiyorum.
    Hitler de tarihi değiştiren insanların başında gelir. Japonya'ya atom bombası atılması da tarihi değiştirmiştir. Ama bunları tasvip etmek mümkün mü?

"Ancak bundan sonra görev alacak hükümet, gelecekte demokratik hukuk devleti adına onun yaptıklarına benzer eylemler yapmak zorunda kalabilir." ifadesini çok talihsiz buluyorum.

Demokrasiyi sağlamak adına demokrasi dışı yöntemlere başvurulması kadar tehlikeli bir şey olamaz. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike Baas rejimi özlemini duyan kişiler ve taraftarlarıdır.

Yolsuzluklar her iktidar döneminde şöyle veya böyle olmuştur. Ana-Sol-Me hükümeti sırasında kaç bankanın hortumlandığını unutmuşa benziyorsunuz. Bu yüzden pek çok bankanın yönetimi yabancılara geçti. Yolsuzluk yapanlar da cezasını bulacaktır.

Bir yolsuzluk varsa yargı organları şikayet üzerine gereğini yapacaktır. En başta Aydın Doğan'ın büyük yolsuzluklarına karşı hükümetin ve yargının bir şey yapamamasını her ortamda eleştiriyorum.

Yolsuzluklarla elbette ki mücadele edilmelidir. Mücadele etmeyen yolsuzluklara ortak olur.

Ama General Cromwell veya Cemal Madanoğlu cuntasına, Doğan Avcıoğlu ve ekibine özenenlerle de mücadele etmek herkesin görevi olmalıdır.

Meclise güvenmiyorsanız, yargı organlarına da mı güvenmiyorsunuz?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Meclise güvenmiyorsanız, yargı organlarına da mı güvenmiyorsunuz?
    Bu soruya 'her ikisine de güveniyorum' cevabını verecek kaç kişi çıkar????
    Meslis'e güvenin ikamesi yargıya güven midir???
    Meclis olmadı.., pekala 'yargı'dan almaz mıydınız mı? bunun doğru mantığı??
    Biri olmaz ise diğeri HİÇ OLMAZ!! benim bildiğim.
    Misal; ben şahsen meclise güvenmiyorum,,, en çok da bundan sebep yargıya hiiiç güvenmiyorum.

+ Konuyu Yanıtla
47 / 69 Sayfa İlkİlk ... 7172737383940414243444546474849505152535455565767 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kapall kadlnpornsu

lolipop

googleturbanll kadln kocaslnl alfl

kadin iddesi

turk turbanli hikayetürk türban bayan hikaye sekizhayvan pornnsuhttps:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53yunan pornnsuam sikken turbanll kadlncuce kiz pornnsuturk turbanli kadnlarlahttp:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11yandik biz pornnsu indirilknur pronsuNesrini pornnsuALMAN PORNNSU INDIRasker pornnsu indirrus.pornnsu.indirhamile pornnsuturk turbsnll sm resim 17likturbanllamerikan pornnsuhttp:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Forum