Nüfus cüzdanımdaki (!) dinimi değiştirmek istiyorum
Bugün yaşadığım bi olaydan sonra nüfus cüzdanımdaki İSLAM yazısını değiştirmek istiyorum.
1-Mümkün mü?(Mümkün değil derseniz hiç şaşırmam.Burası TR)
2-Eğer mümkünse ne yapmam gerekiyor?
3-Eğer mümkünse 3 büyük dinden başka bir din yazılabilir mi?(Misal hindu,samanist..............)
4-Eğer mümkünse boş bırakılabiliyor mu?
Re: Nüfus cüzdanımdaki(!) dinimi değiştirmek istiyorum...
Nüfus cüzdanınızdaki din kısmını nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunarak yazılı olan İSLAM ibaresini değiştirebilirsiniz. İster boş bırakır ister çizik çektirebilirsiniz. İsterseniz herhangi bir dini ya da hiç olmayan bir dini yazdırabilirsiniz. Tabi satanizim gibi dinleri yazdıramıyorsunuz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bu tarz dinlerin din özgürlüğü çerçevesinde kabul etmiyor.
Nüfus cüzdaninda din ibaresinin gecmesi ne kadar dogru, tartisilir. Ömrü hayatimda bunun mantigini kavrayamamisimdir. Belki de mantiksiz oldugundandir. Kime ne kisinin dininden imanindan...
salpyilmaz rumuzlu üyeden alıntı
Nüfus cüzdaninda din ibaresinin gecmesi ne kadar dogru, tartisilir. Ömrü hayatimda bunun mantigini kavrayamamisimdir. Belki de mantiksiz oldugundandir. Kime ne kisinin dininden imanindan...
Valla kime ne diyemezsiniz. Ona göre yolcu edeceğiz. Müslümansa yıkayıp, cenaze namazını kılıp dualarla uğurlayacağız. Hıristiyansa papaza teslim edeceğiz. Istavroz çıkartıp kutsayacak tabut içinde gömeceğiz. Yok eğer Budistse krematoryumda yakıp küllerini havaya ya da denize savuracağız. Ateistse merasimsiz direkt toprağa vereceğiz. Din tercihi hiç olmazsa ölüyü uğurlamada etkin bir rol oynayacak.
Kdz.Ereğlili rumuzlu üyeden alıntı
Valla kime ne diyemezsiniz. Ona göre yolcu edeceğiz. Müslümansa yıkayıp, cenaze namazını kılıp dualarla uğurlayacağız. Hıristiyansa papaza teslim edeceğiz. Istavroz çıkartıp kutsayacak tabut içinde gömeceğiz. Yok eğer Budistse krematoryumda yakıp küllerini havaya ya da denize savuracağız. Ateistse merasimsiz direkt toprağa vereceğiz. Din tercihi hiç olmazsa ölüyü uğurlamada etkin bir rol oynayacak.
Valla kardeşim ne kadar güzel yazmışsınız sizi tebrik ederim hislerime tercuman olmuşsunuz
Re: Nüfus cüzdanımdaki (!) dinimi değiştirmek istiyorum
tumerrr rumuzlu üyeden alıntı
Bugün yaşadığım bi olaydan sonra nüfus cüzdanımdaki İSLAM yazısını değiştirmek istiyorum.
1-Mümkün mü?(Mümkün değil derseniz hiç şaşırmam.Burası TR)
2-Eğer mümkünse ne yapmam gerekiyor?
3-Eğer mümkünse 3 büyük dinden başka bir din yazılabilir mi?(Misal hindu,samanist..............)
4-Eğer mümkünse boş bırakılabiliyor mu?
Öncelikle burası TR diyeceğine Türkiye demenizi sonrasında da nüfus cüzdanınızdaki din kısmını boş bırakmanızı öneririm. Yarın başka bir olay yaşayıp değiştirmek isteyebilirsiniz. Bakkal defterine dönmesin.....
emrag rumuzlu üyeden alıntı
türkiye'de krematoryum mu varda ölen kişi inancı gereği yakılabilecek
Türkiye'de krematoryum yok. Aslında gerek de yok. Öbür tarafta yeterince yakacaklar zaten...... Hem bu dünyada kriz var, bir de yakıt parası ödemeyelim. Öbür dünyada ateş bedava, zorla dağıtıyorlar, üstelik akp kömürü de değil...
Tanrı bize cennette vaat ettiği şarabı
Niçin haram etsin bu dünyada, akla sığar mı?
Bir sarhoş Arap, devesini vurmuş Hamza'nın
Peygamber de yasak etmiş Arap’a şarabı
Beni özene bezene yaratan kim? sen
Ne yapacağımı da yazmışsın önceden
Demek günah işleten de sensin bana
O zaman nedir o cennet cehennem?
Kim senin 'yasa'nı çiğnemedi ki söyle?
Günahsız bir ömrün ne tadı kalır söyle.
Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen eğer
Seninle benim aramda ne fark kalır ki söyle
Tanrı bizi çamurdan yarattığında
Biliyordu bu dünyada ne işimiz olacak
İşlediğim günahlar hep onun emriyledir
O halde cehennemde beni niçin yakacak?
İsyan edip karşında duracağım, neredesin?
Karanlığı, ışığa yoracağım, neredesin?
İbadete karşılık cenneti alacaksam
'Bağış mı ticaret mi' diye soracağım, neredesin?
Kör cehalet çirkefleştirir insanları.
Suskunluğum asaletimdendir.
Her lafa verecek bir cevabım var elbet
Lakin bir lâfa bakarım laf mı diye,
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye
Dünya, üç beş bilgisizin elinde
Sanırlar ki tüm bilgiler kendilerinde
Üzülme, eşek eşeği beğenir
Bir hayır var sana kötü demelerinde
Sen bu dünyanın sırrına eremezsin
Erenlerin dilini de sökemezsin
Öyleyse iç şarabı, cennet et dünyayı
Öteki cennete ya girer, ya giremezsin
Niceleri geldi, neler istediler
Sonunda dünyayı bırakıp gittiler
Sen hic gitmeyecek gibisin değil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler
İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun kaç para
Hırka, tespih, post, seccade güzel
Ama TANRI KANAR MI BUNLARA
Sen sofusun hep dinden dem vurursun
Bana da sapık dinsiz der durursun
Peki, ben ne görünüyorsam O'yum
YA SEN NE GÖRÜNÜYORSAN O'MUSUN
Sen içmiyorsan içenleri kınama bari
Bırak aldatmacayı iki yüzlülükleri
ŞARAP İÇMEM DİYE ÖVÜNÜYORSUN AMA
YEDİĞİN HALTLAR YANINDA ŞARAP NEDİR Kİ…
Ey kara cübbeli senin gündüzün gece
Taş atma dünyayı bilmek isteyenlere
ONLAR YARATANIN SANATI PEŞİNDELER
SENİNSE AKLIN ABDEST BOZAN ŞEYLERDE…
Ben kadehten çekmem artık elimi;
Tutmam senin kitabını minberini.
Sen kuru bir softasın, ben yaş bir sapık
CEHENNEMDE SEN Mİ DAHA İYİ YANARSIN, BEN Mİ?
Seni kuru softaların softası seni
Seni cehenneme kömür olası seni
Sen mi haktan rahmet dileyeceksin bana?
HAKKA AKIL ÖĞRETMEK SENİN HADDİNE Mİ?
Yaşamın sırlarını bileydin
Ölümün de sırlarını çözerdin
Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok
YARIN AKILSIZ NEYİ BİLECEKSİN
Ey kör!
Bu yer, bu gök, bu yıldızlar, boştur boş!
Bırak onu bunu da gönlünü hoş tut hoş!
Şu durmadan kurulup dağılan evrende
BİR NEFESTİR ALACAĞIN, O DA BOŞTUR BOŞ!
Merhaba 16 yıllık evliyim kimliğimdeki il'i değiştirmek istiyorum yaklaşık 20 yıldır istanbulda yaşıyorum ama kimliğimdeki il kısmında yozgat yazıyor...
merhaba, benim merak ettiğim bir konu var. nüfus cüzdanımda yer alan din hanesinde islam yazmakta ve ben bunu vaishnava ya da budizm ile değiştirmek...
Ben 20 yaşına kadar babaanne yanında büyümüş bir üniversite öğrencisiyim.. Hayatım boyunca kimliğime her baktığımda sinirimi bozan bir anne ismi ile...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku