Re: Ölüm Sonrası Miras için yapılması gerekenler neler ?
bizimoglan rumuzlu üyeden alıntı
1)İzmir Konak ilçesi sınırlarında bulunan ve Antalya Kepez ilçesinde bulunan emlaklar için mahkemeden veraset ilamını Antalya'dan çıkarttık.Bu ilamın fotokopisi ile İzmir'deki emlağın vergisini ödeyebilir miyiz ? 2)Sırasıyla yapmamız gereken işlemler nelerdir ? 3)Veraseti Antalya'dan çıkarttı.Babam İzmir'deki veraset vergisini yatırabilir mi ? 4)Veraset vergisi ödediğimiz emlak vergisinin ne kadarıdır ?
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
mümkünse bunlara yanıt alabilir miyim ? teşekkürler
Re: Ölüm Sonrası Miras için yapılması gerekenler neler ?
merhabalar bir konuda size danışacaktım:
anneannemin bir arsası vardı öldüğünde bu arsa annem ve 5 kardeşine kaldı ancak bu mirası kardeşler aralarında paylaşmadı öylece kaldı... sonra annem öldü onun payı bana ve 5 kardeşime kaldı açıkcası bizde ilgilenmedik ama şimdi bu arsayı satmaya karar verdiklerini ve herkesin hakkını alacağı söylendi... bu mirası almak için ne tür belgelere ihtiyacımız olacak? teşekkürler
Re: Ölüm Sonrası Miras İçin Yapılması Gerekenler Neler?
Selamlar,
Yaklaşık 10 yıl önce vefat eden babamın mirasçıları olarak veraset ilamı, vergi ve harçlar vs tüm yasal prosedürleri yerine getirdik. Ancak yıllık vergilerini ödemekle beraber tapu kayıtlarını değiştirmedik yani halen babamın üzerinde görünüyor.
Bu durum ileride yasal bir sorun doğurur mu? (usulsüzlük, ceza vs gibi)
Re: Ölüm Sonrası Miras İçin Yapılması Gerekenler Neler?
Necropolis rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar,
Yaklaşık 10 yıl önce vefat eden babamın mirasçıları olarak veraset ilamı, vergi ve harçlar vs tüm yasal prosedürleri yerine getirdik. Ancak yıllık vergilerini ödemekle beraber tapu kayıtlarını değiştirmedik yani halen babamın üzerinde görünüyor.
Bu durum ileride yasal bir sorun doğurur mu? (usulsüzlük, ceza vs gibi)
Teşekkürler.
4 ay içinde veraset ve intikal vergisi beyannamesini vermiş ve 3 yıl içinde veraset ve intikal vergisini ödediyseniz, emlak vergisini ve kira gelirlerinden dolayı gelir vergisini düzenli ödüyorsanız problem yok.
Cevap: Re: Ölüm Sonrası Miras için yapılması gerekenler neler ?
Ölüm sonrası işlemler
Babamı kaybettikten sonra resmi işlemlerde (ölüm,vefat sonrası işlemler) neler yapmam gerektiğini uzunca araştırmalardan sonra ve de deneme yanılmalar ile ancak bulabildim. Sanki bu işlemler ilk defa yapılıyormuş gibi ilgili kişilerin geneli konulardan bihaberdi. Yapmış olduğum işlemleri aşağıya yazıyorum.Allah gecinden versin ama belki bir gün ihtiyacınız olabilir.
1-Ölüm kağıdını hastaneden alın (Tüm işlemler ilk sorulan belge)
2-Ölen Kişinin Nüfustan Düşürülmesi işlemleri (eğer hastane yapmadıysa varislerinden biri yapacak)
3-Sulh Hukuk Mahkemesine Veraset İlami İçin başvuruda bulunun mirasçıları gösterir mahkeme kararını çıkartın.
4-SSK işlemleri (ölüm aylığının bağlanması, cenaze parası) için Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi ni her iki işlem için doldurup ekleri ile birlikte ilgli ssk müdürlüğüne verin.
5-Veraset Ve intikal vergisi için Beyanname doldurup ekleri ile birlikte ilgili vergi dairesine gidin.İstanbul için ilgili vergi dairesi Cevizlibağ (Yeşil Kunduranın orada) Yeditepe Vergi Dairesidir. ilgili evraklar;
5-1-Beyanname formu
5-2-Bankalarda ölen kişiye ait mevduat varsa, bankalardan mevduatın tutarını belirten yazı alınacak
5-3-Ölen kişiye ait borç varsa,ilgili yerlerden borcun tutarını belirten yazı alınacak
5-4-Muhtarlıktan mirasçıları gösteren belge alınacak.Bu belge vergi dairesinden verilip,muhtar tarafından doldurulması isteniyor
5-5-Ölen kişinin üzerinde ev,arsa, dükkan varsa ilgili belediyeye gidip bununla ilgili Gayrimenkullerin vergiye esas değerini gösterir belge alınacak.
5-6- Vergi dairesi, banka ve tapu ile ilgili devir işlemlerinde kullanılmak üzere ilgili yazı verecek. Bunlarla gerekli devir işlemleri yapılacak.
,
miras paylaşımı için yapılması gerekenler,
ölüm sonrası işlemler,
vefattan sonra yapılması gerekenler,
veraset sonrası tapu işlemleri,
ölümden sonra miras işlemleri,
babanın vefatından sonra yapılması gerekenler,
veraset ilamindan sonraki işlemler,
ölüm sonrası yapılacaklar,
ölüm miras bildirim formu,
ölümden sonra yapılacak resmi işlemler ,
miras almak icin gerekli belgeler,
ölümden sonra tapu işlemleri ,
ölüm sonrası yapılacak işlemler,
veraset sonrası vergi dairesi ,
veraset ilamı sonrası tapu işlemleri,
veraset ilamı ile banka işlemleri,
vefat sonrası işlemler,
olum olduktan sonra yapilmasi gereken şeyler
abim gebzede bir fabrikada iş kazası geçirdi bacağından büyük bir yara aldı işvernin hatası yüzünden 37 gündür hastanede yatıyor 4.ameliyatını olacak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
óñêîğåíèå èíäåêñàöèè
31-10-2024, 23:11:20 in Aile Hukuku