+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 36 ileti bulundu.

Konu: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    ERdoğan Bey Muhtelif içtihatlar ile de zaman aşımı Borçlar kanunu 125. madde gereğince 10 yıl olarak belirtiliyor.
    Bu konu nedeni ile 10 yıl olarak yazdım.

    Esas No : 2006 / 20719 Karar No : 2006 / 23563
    Merci : Yargıtay 12. Hukuk Dairesi
    Özü : ZORUNLU UNSUR OLAN TANZİM YERİ, İDARİ BİRİM ADI OLARAK GÖSTERİLMEDİĞİ İÇİN, TAKİP DAYANAĞI BELGE TTK'NIN 692/5. MADDESİ ANLAMINDA ÇEK VASFINI TAŞIMAMAKTADIR. BU NİTELİKTEKİ BELGE İÇİN KAMBİYO SENETLERİNE MAHSUS YOL İLE YAPILAN RAKİP KESİNLEŞTİĞİNE GÖRE, OLAYDA BORÇLAR KANUNU 125. MADDEDEKİ ZAMANAŞIMI HÜKÜMLERİ UYGULANIR.

    Esas No : 2006 / 12881 Karar No : 2006 / 15246
    Merci : Yargıtay 12. Hukuk Dairesi
    Özü : TAKİP DAYANAĞI BELGEDE TANZİM TARİHİ BULUNMADIĞINA GÖRE SENET KAMBİYO SENEDİ VASFINDA DEĞİLDİR. BU DURUMDA DA ZAMANAŞIMI SÜRESİ TTK'NIN 661. MADDESİNE GÖRE DEĞİL, BORÇLAR KANUNU 125. MADDE HÜKMÜNE GÖRE HESAPLANMALIDIR

    Esas No : 2003 / 14267 Karar No : 2003 / 18278
    Merci : Yargıtay 12. Hukuk Dairesi
    Özü : TAKİBİN KESİNLEŞMESİNDEN SONRAKİ AŞAMADA, ZAMANAŞIMI İTİRAZI SÜREYE BAĞLI DEĞİLDİR. İCRA TAKİBİNİN DAYANAĞI BELGE MUHATAP BANKAYA SÜRESİNDE İBRAZ EDİLMEDİĞİ İÇİN ALACAKLI MÜRACAAT HAKKINI KAYBETMİŞTİR. DOLAYISIYLA ZAMANAŞIMI SÜRESİ TTK'NIN 726. MADDESİNE GÖRE HESAPLANAMAZ. 49 ÖRNEK ÖDEME EMRİ İLE YAPILAN TAKİP KESİNLEŞTİĞİNE GÖRE, OLAYDA UYGULANMASI GEREKEN BK'NIN 125. MADDESİNDE BELİRLENEN 10 YILLIK ZAMANAŞIMI SÜRESİ DOLMAMIŞTIR.

    Esas No : 2003 / 123 Karar No : 2003 / 3220
    Merci : Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Tarih : 24/02/2003
    Özü : KAMBİYO SENEDİ NİTELİĞİ BULUNMAYAN BELGE İLE BAŞLATILIP KESİNLEŞEN TAKİPTE İIK.NUN 71/2 MADDESİ GEREĞİNCE TAKİBİN KESİNLEŞMESİNDEN SONRAKİ DÖNEMDE İŞLEYECEK ZAMANAŞIMI SÜRESİ TTK.NUN 726.MADDESİNE GÖRE HESAPLANMAZ; BORÇLAR KANUNU 125. MADDESİNİN UYGULANMASI GEREKİR



    Hukuki NET Güncel Haber

    Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum konulu yargıtay kararı ara
    Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
     
  3. #12
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    Farklı bir içtihat daha buldum ama yine 10 yıllık zaman aşımından söz ediyor.


    T.C. YARGITAY
    12.Hukuk Dairesi
    Esas: 2005/4448
    Karar: 2005/7040
    Karar Tarihi: 01.04.2005
    ÖZET: İİK. nun 78/2. maddesi gereğince haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren bir sene geçmekle düşer. Aynı maddenin 4 ve 5. fıkraları gereğince ise, ( haciz kanuni müddet içinde yapılmaz veya geri alındıktan sonra bu müddet içinde yenilenmez ise dosya muameleden kaldırılır. Yeniden haciz istemek yenileme talebinin borçluya tebliğine bağlıdır. İlama dayalı olmayan takiplerde yenileme talebi üzerine, yeniden harç alınır. ) Ayrıca, dayanak belgenin niteliğine göre olayda Borçlar Kanunu'nun 125. maddesi gereğince 10 yıllık zamanaşımı uygulanacağından mahkemenin aksine gerekçesinde de isabet görülmemiştir.
    (2004 S. K. m. 62, 78, 106, 110) (818 S. K. m. 125)
    Dava: Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü:
    Karar: İİK. nun 78/2. maddesi gereğince haciz istemek hakkı, ödeme emrinin tebliğ tarihinden itibaren bir sene geçmekle düşer. Aynı maddenin 4 ve 5. fıkraları gereğince ise, ( haciz kanuni müddet içinde yapılmaz veya geri alındıktan sonra bu müddet içinde yenilenmez ise dosya muameleden kaldırılır. Yeniden haciz istemek yenileme talebinin borçluya tebliğine bağlıdır. İlama dayalı olmayan takiplerde yenileme talebi üzerine, yeniden harç alınır. )
    Somut olayda, ödeme emrinin tebliğinden itibaren bir yıllık süre içerisinde 27.01.2003 tarihinde haciz istendiği için alacaklının <haciz isteme hakkı> düşmemiş olup, İİK. nun 78/son maddesi gereğince borçluya yenileme emrinin tebliği zorunlu bulunmamaktadır. Alacaklının talebi üzerine verilen haciz kararı ise süresinde satış yapılmadığından İİK. nun 106 ve 110. maddeleri gereğince düşmüştür. Bu durumda borçlunun SSK'dan aldığı maaş üzerine haciz konulması için yenileme isteğinin diğer tarafa tebliğine gerek yoktur. Ancak, anılan yasa hükümlerine rağmen gerek olmadığı halde yenileme dilekçesinin dahi tebliğ edildiği anlaşıldığından bu işlem sonuca etkili görülmemiştir. Ayrıca, dayanak belgenin niteliğine göre olayda Borçlar Kanunu'nun 125. maddesi gereğince 10 yıllık zamanaşımı uygulanacağından mahkemenin aksine gerekçesinde de isabet görülmemiştir. Bu durumda, istemin reddi yerine kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.
    Sonuç: Alacaklının temyiz itirazlarının kabulü ile mahkeme kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK. 366 ve HUMK. nun 428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 01.04.2005 gününde oybirliği ile karar verildi.

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    Açıklamalarınız için teşekkürler ancak hukukçu olmayan bizlerin durumu daha iyi anlaması için sormak istiyorum ;10 yıl maaş kesintisi yapıldıktan sonra sırada bekleyen diğer bankaların alacakları zaman aşımına uğrar ve sıradaki bankaların dosyaları kapanır mı?

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    Bence kapanmaz.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    Alıntı Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bence kapanmaz.
    "Bence" demişsiniz.Bunun en doğrusunu nasıl öğrenebiliriz?

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Jul 2007
    İletiler
    35
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı borc ve ıcra

    merhabalar bır musterıme ıs yaptım. vatandas ortadan kayboldu. kaldıgı evde dedesının mı. adam bekar baska bırseyı yok. hacız yapılabılırmı?

  8. #17
    mkocagul Misafir

    Tanımlı Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    Zaman aşımı bir defii dir. Borcu ortadan kaldırmaz ancak istenebilir olmasını engeller. Zaman aşımı iddiasının İlgilisi arafından öne sürülmesi gerekir.
    Zaman aşımı süresinin geçtiği durumlarda ilgilisinin bu durumu şikayet etmesi gerekir.
    Sayın Kırcalının "bencekapanmaz" ibaresine katılamıyorum. Çünkü eklediğim içtihatlar tam aksini söylüyor. (Alıntı: Ayrıca, dayanak belgenin niteliğine göre olayda Borçlar Kanunu'nun 125. maddesi gereğince 10 yıllık zamanaşımı uygulanacağından mahkemenin aksine gerekçesinde de isabet görülmemiştir)
    Senede dayanan takip için zamanaşımı 3 yıl, çek için zaman aşımı 6 ay değil midir?
    O zaman neden diğerleri için sonsuz zaman aşımı düşünülüyor?

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Oct 2008
    İletiler
    81
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Question Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    sayın Kocagül,
    İfadelerinizden ben şunu anlıyorum.10 yıllık süre dolduğunda borç kapanmaz ancak artık borçludan da istenemez.Doğru mudur?
    Peki benim devlet memuru olmam durumu değiştirir mi?
    Son birşey daha;bir bankanın borcunun kapanması maaşımın 1/4 ü kesilerek ancak 12-13 sene sürer.Bu durumda 10 yıllık süre yine geçerli olur mu, yoksa o kesintinin tamamlanması beklenir mi?
    Teşekkürler.

  10. #19
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    "Madde 133 -
    Aşağıdaki hallerde müruru zaman katedilmiş olur:
    1 - Borçlu borcu ikrar ettiği, hususiyle faiz veya mahsuben bir miktar para veya rehin yahut kefil verdiği takdirde.
    2 - Alacaklı dava veya defi zımnında mahkemeye veya hakeme müracaatla veya
    icrai takibat yahut iflas masasına müdahale ile hakkını talep eylediği halde.
    2 - Borçlulara karşı kat`ın neticeleri"

    Bildiğim kadarıyla zamanaşımın kanunda belirtilen şekillerde durdurulması mümkün.Her durma durumunda ise zamanaşımı baştan başlar.Yani alacaklının takibe başlaması için bir zaman aşımı var,ancak bu alacağını takip işlemi zamanaşımının işlemesini durdurur,yapılan takip ile ilgili zamanaşımının dolması ile borcun takibi için zamanaşımı baştan başlar.

  11. #20
    Kayıt Tarihi
    Nov 2008
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Kredi Borçlarını Ödeyemiyorum

    Kredi kartı borcumu 3ay ödemedim ve yarın asgari tutarı ödemezsem yasal işleme başlanacağı söylendi,asgari tutarın ancak yarısını ödeyebileceğim.Yarısıda olsa,sonuçta ödeme yaptığım için yasal işlem başlatmayı durdurmuş olabilir miyim? Tamamını ödemem durumunda, yine önümüzdeki ayın asgari tutarını yasal işlem başlatmamaları için ödemem gerektiğini hatırlatırlar mı?Açıkçası yine 3 ay kadar bir zaman kazanmış olurmuyum?
    Konu glnhsyn tarafından (02-11-2008 Saat 15:58:32 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla
2 / 4 Sayfa İlkİlk 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kredi borcunu ödeyemeyenler

kredi borcunu odeyememe

banka borçlarını ödeyemiyorumbanka borcunu odeyemeyenlerkredi borcunu ödeyemeyenler ne yapmalıbanka kredi borcunu ödeyemeyenlerbankalara olan borç ödenmezsekrediyi ödeyemiyorumkredi borçlarını ödeyemiyorumkrediyi ödeyememekredileri ödeyemiyorumkredi borcu ödeyememebireysel kredi borcu ödenmezse ne olurborcunu ödeyemeyen ne yapmalıhttp:www.hukuki.netshowthread.php46527-Kredi-Borclarini-odeyemiyorumkredi karti ödeyemeyenlerhttps:www.hukuki.netshowthread.php46527-Kredi-Borclarini-odeyemiyorumkredi ödeyemiyorumkredi borcunu ödeyemeyen var mıkredi borçlarını ödeyemiyorum zamanaşımıbanka kredisi borcu ödenmezse ne olurticari kredi ödenmezseborclari odeyemiyorumkonut kredisi borcunu ödeyemeyenler ne yapabiliricralık kredi kartı borcu ödenmezse ne olur
Forum

Benzer Konular :

  1. Kredi ve kredi kartı borcumu ödeyemiyorum
    Merhabalar 5 tane kredi kartım var aynı zamanda 1 bankadan kredi çektim ve 1 senedir işsiz olduğumdan dolayı ödeyemiyorum üzerime ait taşınır...
    Yazan: selimselim Forum: İcra ve İflas Hukuku
    Yanıt: 6
    Son İleti: 14-08-2011, 20:11:42
  2. Kredi - Kredi Kartı ve Toptancıya borcumu ödeyemiyorum bir bakarmısınız?
    Yazan: dreammaker Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 25-12-2008, 00:50:40
  3. Kredi - Kredi Kartı ve Toptancıya borcumu ödeyemiyorum bir bakarmısınız?
    Kredi - Kredi Kartı ve Toptancıya borcumu ödeyemiyorum bir bakarmısınız? Merhaba öncelikle sorumu oyupta cevaplantırma nezaketinde bulunan herkese...
    Yazan: dreammaker Forum: Borçlar Hukuku
    Yanıt: 0
    Son İleti: 25-12-2008, 00:46:37
  4. Kredi ve kredi kartı borçlarımı ödeyemiyorum - Nasıl taksitlendirebilirim?
    4 Bankaya kredi ve 7 bankaya 60000 ytl civarında borcum var. 744 Ytl net maaş alıyorum. 3-4 ay öncesine kadar kredi taksitlerini ve kredi kartlarının...
    Yazan: irfo03 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
    Yanıt: 13
    Son İleti: 03-11-2008, 15:30:48

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.