a) Polis 601-YTL ceza yazıyor,
b) Araba başkasının üstüne ise; o kişiye 237-YTL idari para cezası geliyor,
c) Mahkeme de boş durmuyor, evine bir celp geliyor...Aaaa.... gıyabında yargılanmışsın, 2 ay ceza yemişsin, cezandan kanuni düşmeler yapılmış (Hakim takdiri falan) ve ceza paraya çevrilmiş (Bu ceza ertelenmiyor) 760-YTL ceza var.
Tabii bunları 15 gün içinde ödersen %25 tenzilat var.
Biz şu an yaklaşık olarak 160.000 kişiyiz.Bu hiç te küçümsenecek bir rakam değil.
Aslında, internet üzerinden biraraya gelsek, etkili ve güzel bir güç oluşturabiliriz.
Ama, hepimizde yakın çevremizden utanıyor ve korkuyoruz, bundan dolayı kimse çıkıpta bir internet sitesi kurmuyor.
Mesela benim ehliyetimin geri alındığını sadece eşim ve 3-4 arkadaşım biliyor.
Devletin yaptığını da anlamak imkansız.
Ceza kesiyorsun, ehliyeti geri alıyorsun,...Alkollü araç kullanımının önüne geçebiliyor musun?
İkinci durum;
Ehliyeti geri alınanlar şakır şakır araç kullanmaya devam ediyorlar.
...
Ama, hepimizde yakın çevremizden utanıyor ve korkuyoruz, bundan dolayı kimse çıkıpta bir internet sitesi kurmuyor...
Utanılacak olan nedir?Alkollü araba kullanarak belki de eş dostun hayatını tehlikeye atmış olma ihtimali mi?
Haklısınız, alkol nedeniyle ehliyeti alınmasına rağmen bu kişiler şakır şakır araba kullanmaya,başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmaya şakır şakır devam ediyor,devletin bu konuda yapabilecekleri ise sınırlı ve ne yazık ki sistem bu durumda şakır şakır çalışmıyor.
Güç!???
Sitenin adını merak ettim ne olabilir? www.canınızıalabilecek160000kişilikalkollüsürücüor dusu ??
1-Diğer arkadaşları bilmiyorum, ama, Ben;Ayda yılda bir içen bir adamdım, içkiden o kadar soğudum ki...Artık, içmiyorum.
2-Sizin Karşıyaka'da Hakimler ve Savcılar Lokali var, Ben bir defa oraya gelmiştim.Fener'in maçı vardı.Hakim ve Savcı beyler geldiler, biralarını içip maçı seyrettiler ve bazıları arabalarına binip gitti.
eee...aynı insanlar ertesi gün alkollü araba kullananları yargılayıp ceza kesiyorlar.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
3-İnsanlar, çok aşırı derecede içmedikten sonra, normal bir şekilde araç kullanabilirler.Örneğin; bazı Avrupa ülkelerinde alkol sınır 0,80 hatta 1.0 PM.
Ayrıca, şakır şakır araba kullanmamızı eleştirmişsiniz, buna ancak ve ancak gülerim.
Nakliyatçı, servisçi, taksici, vb. meslekleri yapanlar ne yapacaklar?
esrar-eroin mi satsınlar.
Devlet bu güne kadar hırsızları, tecavüzcüleri, gaspçıları, kaçakçıları hatta askere-polise kurşun sıkan eşkıyayları bile affetti, bir defaya mahsus bizi niye affetmiyor?
Ehliyetler için bir "Şartlı Geri Verilme Yasası" çıkartılabilir...Örneğin; Ehliyetine 6 ay süreyle el konulmuş bir kişinin ehliyeti geri verilir, ama, bu kişi 6 aylık sürenin bitimine kadar tekrar alkollü yakanırsa; Ehliyeti 2 yıılığına geri alınır.
Üstelik, devlet bu işten çok ta para kazanır, şöyle ki;"Alınan ehliyetler geri verilecek, bunun için 500-YTL harç yatacak" dense hepimizde koşarız para yatırmaya, 160.000 kişi*500-YTL=?
Ayrıca, şakır şakır araba kullanmamızı eleştirmişsiniz, buna ancak ve ancak gülerim.
Devlet bu güne kadar hırsızları, tecavüzcüleri, gaspçıları, kaçakçıları hatta askere-polise kurşun sıkan eşkıyayları bile affetti, bir defaya mahsus bizi niye affetmiyor?
Ehliyetler için bir "Şartlı Geri Verilme Yasası" çıkartılabilir...Örneğin; Ehliyetine 6 ay süreyle el konulmuş bir kişinin ehliyeti geri verilir, ama, bu kişi 6 aylık sürenin bitimine kadar tekrar alkollü yakanırsa; Ehliyeti 2 yıılığına geri alınır.
Üstelik, devlet bu işten çok ta para kazanır, şöyle ki;"Alınan ehliyetler geri verilecek, bunun için 500-YTL harç yatacak" dense hepimizde koşarız para yatırmaya, 160.000 kişi*500-YTL=?
Sn Maverick35,
Kusura bakmayın ama söyledikleriniz için yapılabilecek hiç bir yorum "pişkinlik" haricine geçemez.
E bu da hukuki bir yorum olmaz ama ...
Mesela adam öldürenler için de bir harç çıkarsa devlet 30.000 YTL harçtan 5.000 katil varsa... ohooo
Örneğin; bazı Avrupa ülkelerinde alkol sınır 0,80 hatta 1.0 PM.
İngiltere,İrlanda ve Lüksemburg haricinde tüm Avrupa Ülkelerinde sürücüler için Avrupa Komisyonunun önerdiği 0,5gr/Litre alkol/kan düzeyi yasal sınır olarak uygulanmaktadır.
Maverick35 rumuzlu üyeden alıntı
2008 yılı Ocak ayı sonu itibariyle Türkiye de trafikteki araç sayısı 12 milyon 297 bin 784 olarak açıklanmış.
12.297.784
160.000
-
------------
12.137.784 (On iki milyon yüz otuz yedi bin 784) araç ,alkol almadan direksiyon başına geçen kişiler tarafından kullanılıyor demektir.
On iki milyon yüz otuz yedi bin 784 kişi esrar-eroin mi satıyor???
Yoksa hiç mi alkol almıyor??
Maverick35 rumuzlu üyeden alıntı
Güleriz ağlanacak halimize dedikleri bu olsa gerek!
İtalya da alkollü araç kullananların araçlarına polis tarafından el konulduğunu,satılabildiğini,
Avusturalya da alkol alıp ata binen kişiye ceza verildiğini,
Ülkemizin alkol tüketimi sıralamasında sonlarda yer almasına rağmen alkollü araç kullanmak nedeniyle ortaya çıkan trafik kazalarında liste başı olduğunu,
30 yılda 300.000( Üç yüz bin!) kişinin trafik kazasında öldüğünü,trafik kazalarının %30 unun alkollü araç kullanma nedeniyle gerçekleştiğini de biliyormuydunuz?
Trafikte kayıtlı araç sayısı 12.297.784 olabilir, ancak buna köylerde-kentlerde hurda olarak yatan araçlar da dahil
Bir üyeye 500-YTL.lik harç konusunu anlatamamışım:
Ben bu harcı örnek olarak verdim, şöyle ki;
Adam öldürmenin cezasını herkes biliyor, ama, alkollü olarak 2. kez yakalanınca ehliyetin 2 yıllığına geri alındığını kaç kişi biliyor?
Ben bilmiyordum, -“Ee…Bu mazeret değil” diyeceksiniz, haklısınız, araştırmam lazımdı, araştırmadım, hatalıyım o konuda.
Benim isyanım:
A- İzmir’de yaşayanlar bilirler, Cuma-cumartesi geceleri Alsancak ve Kordon dolup taşar, herkes arabasıyla gelir (Çok büyük bir çoğunluk, otoparklar yetmiyor).Ve bu insanlar oraya mevlit okutmaya gelmezler Rakı-şarap-bira içmeye gelirler.Bunu sonunda da arabalarına binip eve dönerler, bu arkadaşlar Cumhuriyet meydanından mutlaka geçerler,
Neden orada alkol muayenesi yapılmaz? Ben insanların hayatını tehlikeye attığım için ehliyetim geri alındı, peki bu kişiler aynı suçu işlemiyorlar mı?
O zaman şu anlaşılıyor: Kordon’a git, ye, iç, eğlen (Paran varsa tabii) arabana bin evine dön, ceza yok, ama, arkadaşlarınla bir araya geldin, bir arkadaşının dükkanında 1-2 bira içip arabaya bindin…vay efendim…Büyük suç.
Suç burada ne? Yeterli paramız olmadığı için bara gidemememiz mi?
B- Tamam, kabul ediyorum (Gerçekten, can-i gönülden kabul ediyorum, hatamı anladım), alkollü araba kullanmak suç, insan hayatı tehlikeye atılıyor, peki, alkollü yakalanınca hemen ehliyeti almak ne derece doğru?
Örneğin;
İlk yakalanışta; 1-3 ay arası geçerli olacak bir uyarı cezası,
2. Yakalanışta arabanın kasko değerinin %50 si gibi caydırıcı bir para cezası,
3. Yakalanışta ehliyetin süreli olarak geri alınması,
4. Yakalanışta ise ehliyetin süresiz iptali gibi,
Bir ceza düzenlemesi yapılsa daha caydırıcı olmaz mı?
C- Kazaya karışıyorum, adam gelip bana vuruyor, konuşurken bana –“birahanede maç seyrettim, oradan çıkınca da annemleri, nişanlımı alıp eve dönüyordum” diyor.Bir kaç telefon konuşması yapıyor, mıdır mıdır sessizce konuşarak…Polis geliyor, vatandaş diyor ki:-“Biz ailecek gezmekten geliyorduk, bu abi ise içmekten geliyor” Alkol ölçümü yapılıyor:
Arkadaş 0.45-0.48 Pm gibi alkollü çıkıyor…Ne şans ya…
Ehliyetime 6 ay el konuluyor
Ehliyetimi almama 8 gün varken gene arkadaşlarla denk geliyorum, Onlar bira içiyorlar ve 2-3 tane değil, çok sayıda.Ben ise sabrediyorum, Kola içiyorum.En son biri bardağı ağzıma dayıyor –“Yaw bu kadar araç kullandın, kimse ehliyet sormadı, nasıl olsa eve gideceksin, iç şunu” diyor, kıramıyorum, içiyorum, 30 dk. Kadar sonra eve gitmek için yola çıkıyorum.
Yolda kimseyi rahatsız etmiyorum, hatta arabayı yavaş yavaş kullanıyorum.
Bu, yavaş araba kullanmam bir trafik ekibinin dikkatini çekiyor ve –“ Hadi şunu bir anlayalım, böyle bir araba neden böyle yavaş gidiyor, neden bu kadar temkinli?” diyorlar.
Durdurup evrakları istiyorlar, derdimi anlatıyorum, -“Üfle diyorlar, bir biradan bir şey çıkmaz” üflüyorum 0,45 “Bir daha üfle” sonuç 0.48.Bir daha üfletiyorlar ve 0,52 Pm.
Tamam her şey bitti “Ehliyetin 2 yıl daha yok” diyorlar, itiraz ediyorum “yapacak bir şey yok” diyorlar.Oysa; şimdi bu başlıkta açılan konuda Polis İsmail rumuzlu üyenin verdiği bilgiye göre : İtiraz etme, hastanede alkol muayenesi-kan testi isteme hakkım var.Yine aynı üyenin verdiği bilgiye göre dişlerde çürük ve dolgu olması Pm miktarını fazla çıkartıyor.
Benim dişlerimde hem dolgu hem de çürük var.
Polis bana bu konuda soru sormuyor, bilgi vermiyor.
Belki de, ki, belkisi fazla, %100 böyle, dolgu ve çürüklerimden dolayı sonuç 0,52 çıktı.
0.50’lik sınırda neden bir tolerans payı yok, örneğin %5 gibi.O ölçüm cihazına bir hata payı verilemez mi?
Ölçüm cihazları 6 ayda bir kalibrasyona gidiyormuş…Ya bana 0.52 Pm alkol çıkartan cihaz 5 ay 3 hafta önce kalibrasyona gittiyse?
D-Avukata danışıyorum, -“Bu anlattıklarına göre ehliyetini dava açıp geri alırız.” Diyor, “ Ne zaman oldu bu iş” diye soruyor, “ 6 ay önce diyorum” aldığım cevapla dünya başıma yıkılıyor:”İtiraz süreniz geçmiş, yapacak bir şey yok”
Ne demek ya itiraz süresi geçmiş? Devlet benim 2 yılımı bağlarken itiraz süresi var 60 gün itiraz süresi konmuş, bu süre geçerse hiçbir hakkınız yok.
Pekiii….Ben işim gereği, ödeme yaparken, BBF’larının yanlış pozundan ödeme yaparsam bana zimmet çıkıyor (Bu güne kadar bana çıkmadı ama, bazı arkadaşlarıma çıktı) , hem de 5 yıl geçmişe dönük işlemlerden, e o zaman neden devletin itiraz süresi geçmiyor?
Gece gece güldürdün beni Maverick35 :o Hatta yılda bir toplanın 160000 kişi trafiğe çıkın:p Kusra bakma ama sözlerinin gerçekten çok çocukça olduğunu düşünüyorum. Eğer alkollüyken birisine çarpsan ve sakat kalsa ne hissederdin çok merak ediyorum. O 160000 kişiyede alkollü araç kullanmaya devam edin dermiydin? Daha yazardım ama gerek yok, 160000 kişi üstüme gelirsiniz neme lazım:o
Ya sen okumayı bilmiyorsun ya da ben düşündüklerimi anlatamayacak kadar cahil bir insanım.
Benim şu an Makina bölümü'nde okuduğum ve 87,40 ortalama ile bölüm birincisi olduğum düşünülürse; sorunun kimde olduğu ortaya çıkıyor.
İstersen sorularımı tekrarlayayım, sen de cevap yaz (istersen) hep beraber gülelim:
1-Burada Polis İsmail rumuzlu üye yazmış, diyo ki:-"Cihaza üfleyen kişinin dişlerinde dolgu veya çürük varsa, sonuç fazla çıkar"
-Benim dişlerimde hem dolgu hem de çürük var.polis bana bu konuda neden bilgi vermiyor?
Neden bana "itiraz edebilirsin, hastahaneye gitmek isteyebilirsin" demiyor?
-Bu cihazlar 6 ayda bir kontrole gidiyormuş, benim sonucum 0,52 Pm.yani % 5'ten daha az farkla sınırı geçtim.
Ya o cihaz yanlış gösterdiyse; öyle ya cihaz belki de 5 ay 3 hafta 6 gün önce ölçüme gitmişti.
-İzmir Karşıyaka'da Hakimler ve Savcılar Lokali var, Kordon'da Deniz Restourant var, Şamdan diye bir mekan var.
hakimler ve Savcılar bu saydığım yerlere giderler, güzelce yemek yeyip alkol alırlar, binerler arabalarına evlerine giderler, ertesi gün de alkollü araç kullananları yargılarlar.
-Bu konuda ne düşünüyorsun?
-Ayrıca, yukarıda yazdım, galiba okumadın ya da anlamadın.Şöyle ki;
Biz BBF kitabından yanlış bir poz d ödeme yaptığımızda bize 3-5 yıl geçmişe dönük olarak ZİMMET çıkıyor.devlet yanlışın hesabını soruyor.Benim olayımda ise benim itiraz hakkım 15 gün (Cezaya itiraz), 60 gün İdare Mahkemesi'ne başvurmak için süre.
Hani kanunlar vatandaşın lehine olacaktı?
Devlet, kendine gelince 5 yıl öncenin hesabını soruyor, bize gelince hesap sorma süresi 15 gün.
Merhaba arkadaşlar 3 ay kadar önce kullandığım ticari araç rot ayağını kırmasıyla park halindeki araca çarptım direksiyon elimden kaydı arkadaşlarla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku