Sayın cecey,evimde 3 pc var.
Biri kablo bağlantısıyla modeme bağlı,diğeri modeme bağlı bir router üzerinden kablo bağlantısıyla farklı bir ip grubunda,3.sü ise router üzerinden kablosuz olarak farklı bir ip grubunda bağlanabiliyor internete.
Şimdi elimde modemin İnternete bağlandığı ip,modeme bağlı masaüstü pc nin ip si,router üzerinden kablo ile bağlanan pc nin ip si ve router üzerinden kablosuz bağlanan pc nin ip si var.
Böyle bir ağ da (belki örümcek ağı ama sonuçta ağ) gelin de bulun hangi pc üzerinden bir başkasına saldırı yapıldığını.
Şirket network yapısı doğru ise,haklısınız.Ancak 5-10 pc nin kurulu olduğu bir şirkette kurulan yapı bir switch üzerinden bağlantıyı paylaştırmak olduğunda hangi pc nin nereye bağlandığını nasıl bulursunuz?
Sn Erdoğan Kırcalı eğer dediğiniz gibi bir altyapı varsa tabiki bulmazsınız ama benim söylediklerim işin profesyonel yanı yani araştırılması gereken ben bununda araştırılması gerekir en azından suçsuzluğun ispatı için diye demiştim sanırım yanlış anlaşıldım.. kimseyi suçlamıyorum yazdıklarımda
Sn.Nikon yazdıklarınızdan bu işi hiç bilmediğiniz anlaşılıyor intranet İp'leri ile dışarı çıkmazsınız zaten ama internet paylaşımlarında kimin hangi siteye girdiği buradan yani intranet ip'lerinden anlaşılır, bu konuyu biraz araştırın bence yanlış yönlendiriyorsunuz insanları..
cecey rumuzlu üyeden alıntı
Ağdaki her bilgisayarın şirket içinde bir ip'si vardır ve buradan hangi bilgisayar nereye hangi adrese girmiş ne indirmiş ne yapmış kolayca görülebilir, Dolayısıyla bulunan ip, ağ üzerindeki herhangi bir bilgisayara ait değil direkt suç işlendiği varsayılan bilgisayara aittir.
Şu yazdıklarınıza istinaden yazmak zorunda kaldım.( Bu arada verdiğim örnek farazi değildir Sanırım şu yukarıdaki ifadeler nedeniyle sn.Nikon a bir özür borçlusunuz.
Şu yazdıklarınıza istinaden yazmak zorunda kaldım.( Bu arada verdiğim örnek farazi değildir Sanırım şu yukarıdaki ifadeler nedeniyle sn.Nikon a bir özür borçlusunuz.
Bakın ben bunu önceki mesajlarımda da yazdım bir daha yazıyorum eğer internet server üzerinden dağıtım şeklindeyse intranet ip leri ile hangi bilgisayarın nereye girdiği görülür dedim bu tüm firmalarda böyledir neden free wireless zone olan yerlerde bankalara girmeyin deniyor? çünkü gizliniz saklınız kalmıyor bunun cevabı buradadır işte..özür borçlu olduğumu sanmıyorum kimseyi kırmak istemem ama Sn.Nikon beni konuyu açan kişiyi suçladığımı düşünüyor esas onun bana özür borcu olduğunu sanıyorum
Sn.Nikon yazdıklarınızdan bu işi hiç bilmediğiniz anlaşılıyor intranet İp'leri ile dışarı çıkmazsınız zaten ama internet paylaşımlarında kimin hangi siteye girdiği buradan yani intranet ip'lerinden anlaşılır, bu konuyu biraz araştırın bence yanlış yönlendiriyorsunuz insanları..
Şunu da belirteyim benim şirketin altyapısını bilmem mümkün değil ama olabilecek şeyi söyledim bir işi ispat etmek böyle bilip bilmeden yazmakla değil araştırma yapmakla delil toplamakla oluyor ben bunu bu yüzden söyledim böyle bir durum olabilir orayı da araştırın kendinizi temize çıkarmak için demek istedim kimseyi suçlu ilan etmedim ama sizin dediğiniz gibi ben mac adresimi değiştiririm onu yaparım bunu yaparım gel beni bul demeniz hukuk açıından bişey ifade etmez...
cecey rumuzlu üyeden alıntı
Uzak masaüstü bağlantısı yapılmış mı bilemem ama bunu yapabilmek içinde eğer server şifresi varsa bunu bilen biri olması lazım ki bu bile profesyonel denetim yapan firmalarda uzak masaüstü görülebilir, yada o portun uzak masaüstü yapılan bilgisayarda açık olması gerekir tabi bunlar olabiecek senaryolar..
Sn. cecey,
bilişim sistemlerinde kesinlik yoktur.
intranet terimini sanal ip leri belirtmek için kullandım,sayfalarca teknik yazılar yazmak, bu işin mağduruna bir şey ifade etmez, bu şuna benzer,doktorların tıp diliyle hastalara hastalığını anlatmaya...
genede anlaşılmayan yerler olmuştur,ana hatlarından sözetsemde, yinede anlamayanlar için affola....
uzakmasaüstü, kısaca rdp lerde istediğiniz kadar firewall koyun(software/hardware), ben gene o pc ye erişirim,sadece 80 portu açık olması bana yeterli... onuda asla kapatamazsınız, bildiğiniz üzere 80 portu, internet e çıkış içindir. Dolayısıyla interneti olan, her kurumdan, hiçbir port açmadan, şifre gereksinimi olmadan bağlantı mümkündür...
v.s. gibi daha hayal edilemeyecek şeyler mevcuttur.Bilişim sistemlerinde...
eğerki ben bu işi bilmediğimi iddia ediyorsunuz, lakin benim kullandığım veya bildiğim şeylerinde siz bilmiyorsunuz....ilginç bir tezat...
yinede benim bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğim konusunu ısrarla yazıyorum..
iyi günler dilerim
Konu nikon tarafından (19-10-2008 Saat 14:10:34 ) de değiştirilmiştir.
Sn.Nikon ben kimseyi suçlamıyorum herşeyi biliyorum da demiyorum benim de bu forumda sizin yazdıklarınızdan ve diğerlerinden öğrendiğim çok şey var herkesin bilgisine saygı duyuyorum ama şunu bilmenizi isterim ben bu arkadaşı suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın sadece bu tür sistemlerde olabilecek araştırılması gereken bu gibi durumlar olduğunu söylemek istiyorum..
Sayın cecey,evimde 3 pc var.
Biri kablo bağlantısıyla modeme bağlı,diğeri modeme bağlı bir router üzerinden kablo bağlantısıyla farklı bir ip grubunda,3.sü ise router üzerinden kablosuz olarak farklı bir ip grubunda bağlanabiliyor internete.
Şimdi elimde modemin İnternete bağlandığı ip,modeme bağlı masaüstü pc nin ip si,router üzerinden kablo ile bağlanan pc nin ip si ve router üzerinden kablosuz bağlanan pc nin ip si var.
Böyle bir ağ da (belki örümcek ağı ama sonuçta ağ) gelin de bulun hangi pc üzerinden bir başkasına saldırı yapıldığını.
Şirket network yapısı doğru ise,haklısınız.Ancak 5-10 pc nin kurulu olduğu bir şirkette kurulan yapı bir switch üzerinden bağlantıyı paylaştırmak olduğunda hangi pc nin nereye bağlandığını nasıl bulursunuz?
Unuttuğum bişeyi yazayım bu durumda da mac adresi işe yarar yani oradan bulursunuz..
Sn.Nikon "Dolayısıyla interneti olan, her kurumdan, hiçbir port açmadan, şifre gereksinimi olmadan bağlantı mümkündür..." demişsiniz peki servera şifre konulmuşsa nasıl bağlanacaksınız??
Sn.Nikon "Dolayısıyla interneti olan, her kurumdan, hiçbir port açmadan, şifre gereksinimi olmadan bağlantı mümkündür..." demişsiniz peki servera şifre konulmuşsa nasıl bağlanacaksınız??
klasik,yöntemlerle bağlantı kurulmadığı zaman, klasik şifrelerin pek anlamı olmuyor.
Server da o anki terminal services şifreleri bir önem arz etmemekte...
çünkü kullanılan yöntem terminal services ile ilgili olmuyor,herhangi bir nt tabanlı windows sistemine bağlantı sağlanabiliyor..
tabiki bu ne şekil,neyle,nasıl sorularını yanıtlamıyorum doğal olarak, art niyetli kullanıma açık...
Şunun altının çizilmesinde fayda var;ceza yargılamasında digital deliller "belirti "olarak kabul edilir.Failin belirlenmesi açısından bu belirtilerin yan delillerle sabitlenmesi gerekir.
IP önemli bir bilgi ancak hukuka aykırı fiilin kim tarafından gerçekleştirildiği konusunda tek başına yeterli değil.Şahsa ulaşmak için zaman bilgisi önemli.
Bilişim Hukuku ile ilgilenen bir avukattan hukuki destek alın.
merhaba 2013 yılına ait bir dava çıkdı bir kızın facebook hesabına girilmiş facebook'dan bir şey çıkmayınca mail adresine bakmışlar benim ıp adresim...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Ìû ìîæåì ïğåäëîæèòü äîêóìåíòû ÂÓÇîâ, êîòîğûå ğàñïîëîæåíû íà òåğğèòîğèè âñåé Ğîññèéñêîé Ôåäåğàöèè. Ïğèîáğåñòè äèïëîì óíèâåğñèòåòà: êóïèòü àòòåñòàò...
Anneye bakamamak