Merhaba,
31.08.2007 tarihinde evlendim. Fakat şiddetli geçimsizlik nedeni ile 01.02.2008 tarihinde eşim ile birlikte mahkemeye başvurarak anlaşmalı boşanma davasını açtık. (herhangi bir avukatımız bulunmamaktadır.) 27.06.2008 tarihinde duruşmamız olduğuna dair tebliğgatlar bize ulaştı.
Fakat eşimin düzeltebiliriz demesi ve ısrarları ile duruşmaya gitmekten vazgeçtik. Aradan bir hafta geçtikten sonra yine tatrtışmalarımız kavgaya ve sonunda şiddete dönüştü. Kirada oturduğumuz evden taşınarak Toplu konutlardan 10 yıl ödemeli olarak ev aldık. Evin ödemeleri benim üzerime ve henüz tapusu bulunmamaktadır. Fakat çıkacak tapu büyük ihtimalle benim adıma olacaktır. Bu evde eşim ile birlikte yaşıyoruz. Fakat tartışmalar,kavgalar,şiddetler,hakaretler hala devam etmekte olduğundan dolayı 11.09.2008 tarihinde ben müracaata kalkan dosyamı yenileyerek 23.01.2009 tarihine duruşma günü aldım.
Eşim hala ciddiyetime inanmayarak eve gelip gitmeye devam ediyor. Fakat ben 23 Ocakda ki duruşmaya gidip bir an önce boşanmak için elimden geleni yapacağım.
Sormak istediğim sorular var.
1- Anlaşmalı boşanmalarda evliliğin üzerinden 1 yıl geçmeden boşanılmıyor diye biliyorum. Şu an 1 yılı geçmiş durumdayız ama davayı ilk açtığımızda 6 aylık evliydik. Bu durumun boşanmamıza etkisi olur mu?
2- Anlaşmalı boşanma davası açtığımız halde eşim boşanmak istemediğini vb. şeyler söylerse durum ne olur.
3- Boşanma protokolünde eşyalarımızı eşit olarak paylaşmıştık. Fakat o zaman şu an oturduğumuz evimiz yoktu. Toplu Konutlardan 10 yıl ödemeli olarak aldığım ve henüz tapusu bulunmayan. Bu ev ile ilgili herhangibir hak talep edebilir mi acaba ve ederse ne olur.
4- Şiddet uyguladığına dair vücudumdaki birkaç morluk ve yaralar ile ilgili darp raporu alsam bunu mahkemede delil olarak sunabilirmiyim. Sunduğum takdirde boşanmada bana herhangibir kolaylık sağlayabilir mi? Ve bu raporu nereye başvurarak ne zamana kadar alabilirim. (En son darp bugün olmuştur.)
5- Şu an bir şirkette çalışmaktayım ve kazandığım para ile ancak oturduğum evin taksidini ve belki faturalarını ödeyebilirim. Zor durumum için mahkeme herhangi bir tazminat yada nafaka bağlanmasını uygun bulabilir mi?
6- Eşimin eve gelmesini engelleme durumum olabilir mi savcılığa başvursam herhangi bir yardım alabilirmiyim? Şiddetin sonunda ağır tahribatlar,sakatlıklar ve hatta ölümle sonuçlanmasından korkmaktayım.
Yardımcı olup beni bu konularda aydınlatabilirseniz çok teşekkür ederim. Saygılarımla,
Merhaba,
Sormak istediğim sorular var.
1- Anlaşmalı boşanmalarda evliliğin üzerinden 1 yıl geçmeden boşanılmıyor diye biliyorum. Şu an 1 yılı geçmiş durumdayız ama davayı ilk açtığımızda 6 aylık evliydik. Bu durumun boşanmamıza etkisi olur mu?
2- Anlaşmalı boşanma davası açtığımız halde eşim boşanmak istemediğini vb. şeyler söylerse durum ne olur.
3- Boşanma protokolünde eşyalarımızı eşit olarak paylaşmıştık. Fakat o zaman şu an oturduğumuz evimiz yoktu. Toplu Konutlardan 10 yıl ödemeli olarak aldığım ve henüz tapusu bulunmayan. Bu ev ile ilgili herhangibir hak talep edebilir mi acaba ve ederse ne olur.
4- Şiddet uyguladığına dair vücudumdaki birkaç morluk ve yaralar ile ilgili darp raporu alsam bunu mahkemede delil olarak sunabilirmiyim. Sunduğum takdirde boşanmada bana herhangibir kolaylık sağlayabilir mi? Ve bu raporu nereye başvurarak ne zamana kadar alabilirim. (En son darp bugün olmuştur.)
5- Şu an bir şirkette çalışmaktayım ve kazandığım para ile ancak oturduğum evin taksidini ve belki faturalarını ödeyebilirim. Zor durumum için mahkeme herhangi bir tazminat yada nafaka bağlanmasını uygun bulabilir mi?
6- Eşimin eve gelmesini engelleme durumum olabilir mi savcılığa başvursam herhangi bir yardım alabilirmiyim? Şiddetin sonunda ağır tahribatlar,sakatlıklar ve hatta ölümle sonuçlanmasından korkmaktayım.
Yardımcı olup beni bu konularda aydınlatabilirseniz çok teşekkür ederim. Saygılarımla,
1- kanımca sorun olmaz.. her halükarda evlilik birliği temelinden sarsılmış oluyor..
2-anlaşmalı olmasına rağmen eşiniz kabul etmezse karşı dava açar.. çekişmeli olur..
3-evin alımı aşamasında katkısı olduysa (peşinat vs verirken) bunu da belgelerse katkı payı kadar olabilir..
4-en yakın polis karakoluna gidip şikayetçi olursunuz, onlar sizi adli tıp kurumuna gönderirler. oradan alacağınız raporu mahkeme dosyanıza koyarsınız.
5-anladığım kadarı ile çocuk yok ve çalışıyorsunuz, bu durumda size nafaka bağlanmayacaktır. ancak boşanma nedeni ile az kusurlu olan tarafın kusurlu olan taraftan maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı var.. mahkeme tazminatı uygun görürse alırsınız.
6-mahkemeden ailenin korunmasına dair kanun gereği tedbir talebinde bulunursanız eşinizin eve gelmesini engelleyebilirsiniz.
tabii tüm bunları tek başınıza değil avukatınızla yapmalısınız..geçmiş olsun...
Annem ve babam 1983 yılında evlenmişler. Ben 1986 doğumluyum ve ben 4 yaşındayken ayrı yaşamaya başlamışlar, ayrı yaşama nedeni babamın kumar oynayışı ve çalışmaması. Biz annemle dedemlerde kalıyoruz hala. Babamla annem 2001 yılında tekrar birlikte yaşamaya başladılar ev eşyalarını babamın arkadaşları aldı ve 6 aylık ev kirasını da ödediler. Ancak 6. ayın sonunda babam hala çalışmadığı için evden çıkarıldılar, başka yerlerde oturdular ama aynı nedenlerle evden çıkarıldılar. 2002'de haziran ayında Anneannemin yoğun ısrarı ile dedem bir ev aldı onlara ve evi annemin üzerine yaptı. Bu evde babamın kesinlikle bir katkısı yoktur. 2003 yılında yine büyük kavgaları sonucu ayrı yaşamaya başladılar annem dedemlere döndü. Ev şuanda kirada ve babam sürekli kiracıyı rahatsız ediyormuş. Biz annemle davayı açtık bu ay duruşma günü 14.11.2008 sorularımsa şöyle:
Bu boşanma davası yaklaşık ne kadar sürer?
Delil listesi ilk duruşmadan önce eklenebilir mi? Eğer eklenirse vakit kazanır mıyız?
Son olarak evin akıbeti nedir? Babam evden pay alır mı?
şimdiden teşekkürler..
merhaba ben sitenin yeni üyesiyim
bir kaç sorum olucak boşanmayla ilgili
boşanma davasında sıra nasıl alınır? nekadar zaman soraya sıra verilir? yakın bir tarihe sıra almak için ne yapılır?
umarım doğru yerde ve zamanda sormuşumdur cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
1. Bu boşanma davası yaklaşık ne kadar sürer?
2. Delil listesi ilk duruşmadan önce eklenebilir mi?
3. Eğer eklenirse vakit kazanır mıyız?
4. Son olarak evin akıbeti nedir? Babam evden pay alır mı?
1. Aylar sürer. Kesin süre verilemez.
2. Eklenebilir.
3. Kazanırsınız.
4. Dedenizin bağışladığı parayla alındığını ispatlarsanız hayır.
merhaba ben sitenin yeni üyesiyim
bir kaç sorum olucak boşanmayla ilgili
boşanma davasında sıra nasıl alınır? nekadar zaman soraya sıra verilir? yakın bir tarihe sıra almak için ne yapılır?
umarım doğru yerde ve zamanda sormuşumdur cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
sıra alma diye birşey yok, dava açarsınız mahkeme hangi tarihte uygunsa o tarihte görülür davanız,
hiç belli olmaz bulunduğunuz ildeki aile mahkemesi yada mahkemelerinin yoğunluğuna bağlı, sıra alma olmadığı için yakın tarihte sözkonusu olmaz.. ancak anlaşmalı boşanacak olursanız ve bir avukatınız varsa hakimden rica eder, taraflar anlaştılar der kısa sürede sizin davanızı araya sıkıştırıp tek celsede bitirebilirler.. geçmiş olsun..
Teşekkür ederim yardımınız için ama müsaade ederseniz son bir soru daha sormak istiyorum. Evi dedemin aldığını aldığını şahitlerle ispat edersem bu yeterli olur mu? Çünkü dedem sadece parasını verdi. Ev direkt olarak annemin üzerine alındı, şahitlerse evi aldığımız insanlr olabilir onlar parayı dedimin verdiğini biliyorlar. Dedem vefat etti. Tekrar teşekkür ederim.
Arkadaşlar yaklaşık 3 saattir internette bu konuyu araştırıyorum. YÖK'ün sitesi başta olmak üzere birçok siteyi inceledim. İnceledikçe kafam daha da...
Yazan: mjj_ac Forum: Adli ve İdari Hakimlik Sınavları, KPSS ve diğer Mesleki Sınavlar
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.