+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 18´e kadar toplam 18 ileti bulundu.

Konu: Sağlık sıkandalı ya da ihmalkarlık

Sağlık sıkandalı ya da ihmalkarlık Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
  1. #11
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Sayın ilkayka,
    Yapacağınız en doğru şeye karar vermişsiniz zaten, itiraz etmek, itiraz hakkında ve yapılacak diğer işlemler hakkında bir avukattan profesyonel yardım almak. Ceza soruşturması için izin gerekiyor fakat tazminat davası gibi hukuk davaları için izin gerekmemekte. Bu konularda en doğru adımları birebir görüştüğünüz bir avukat ile birlikte atabilirsiniz.



    Hukuki NET Güncel Haber

    Sağlık sıkandalı ya da ihmalkarlık konulu yargıtay kararı ara
    Sağlık sıkandalı ya da ihmalkarlık konulu hukuk haber

  2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Kayıt Tarihi
    Bugün
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?
     
  3. #12
    Kayıt Tarihi
    Apr 2005
    Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Sayın ilkayka, daha önce de belirttiğim gibi size yardımcı olabilmek için birkaç dernekle irtibata geçtim ama maalesef henüz dönen olmadı. Bu bilgiyi size üzülerek ve mahcubiyetle veriyorum inanın.

    Başak Hanım'ın da belirttiği üzere, cezai soruşturma için aranan izin şartı tazminat davası için aranmamaktadır. Gerek itiraz, gerekse tazminat davası için mutlaka bir meslektaşımızdan yardım alın. Yalnız, sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama çok da ümitlenmemenizi öneririm, zira anneniz hayatta olmadığı için yaşadıklarınızın ispatı gerçekten çok zor. Kolaylıklar ve sabır diliyorum...

  4. #13
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Bir yola girdikten sonra olmuyor diye yarı yolda bırakcak biri deilim
    Elimden gelen herşeyi yapmaya kararlıyım.
    Karşı itiraz davası açıyorum.Bana gönderdikleri kağıda dayanarak.
    Tazminat yada herhangi birşeyden bahsetmedi görüştüğüm avukat ama.
    Sanırım çok uzun bir süreç gerekecek.
    Belgeleri yani reçeteleri elime almam bile benim için yeterli olacak gibi gözüküyor.
    Tabi bana ve anneme davranışlarını ispatım tabiki zor.
    O da artık o insanların vicdanına kalmış.

    Hayalimiz vardı bizim.Annem yaşasaydı hepsiyle tek tek hesaplaşacaktık.Çok büyük tazminat alırsakta yardım olarak insanlara dağıtacak.O insanlara o parayı yedirmicektik.

    Hiç kimse yanımda olmasa bile ( ki çok yardımcı oldunuz heppinize çok teşekkür ederim) annem yanımda.Ben biliyorum.

    Bundan sonrası için bir bilgiye sanırım ihtiyacım olmucayacaktır.Ama ara ara genede gelişmeleri yazmak isterim.

  5. #14
    Kayıt Tarihi
    May 2005
    Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Sayın ilkayka,
    Belki avukatınıza tazminat istediğinizi söylememişsinizdir, kişilerin cezalandırılmasını istediğinizi söylemişsinizdir,o nedenle bahsetmemiş olabilir. Yapacağınız itiraz da olumsuz sonuçlanabilir belki. Ama tazminat da aynı zamanda bir cezadır. Annenizin değeri trilyonlarca lirayla ölçülmez, yine de bu yolu da denemelisiniz. İleride açılacak olan tazminat davası için, şimdilik kusurun tespiti amacıyla elinizdeki raporlara, sağlık karnesine, hastane belgelerine dayanarak bir tespit davası da açılabilir.

    Biz sizin yanınızdayız, lütfen bize bilgi vermeyi ihmal etmeyin.

  6. #15
    Kayıt Tarihi
    Sep 2007
    Nerede
    Güzel ve yalnız ülkem Türkiye'nin heryeri--Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan esinlenilmiştir;)
    İletiler
    28
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Alıntı ilkayka rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Dün karakoldan aramışlar beni.
    Bugün sabahtan gittim nedir diye.

    Şikayette bulunduğum insanlar arasında Devlet Hastanesi Başhekimi olduğundan dolayı sanırım kaymakamlıktan izin alınması gerekiyormuş.Ve kaymakamlık olumsuz cevap vermiş.Tabi doktorun ifadeside yazılmış.
    Okuduğunuz anda doktora haklı çıkartacak bir yazı olmuş.Yazılmayan dile getirmediği bir kaç şey.
    Diğer doktorlar hakkında ne olduğuna dair daha elimde hiçbişey yok.
    Bana verdikleri yazıda 10 gün içinde itiraz edebileceğim yazıyor.
    Yarın büyük ihtimalle avukata gidip itiraz dilekçesi verip dava açacağım.

    Tabi ne kadar doğru yada yanlış yaptığımı bilmiyorum.

    Bir fikri olan varmı?
    Merhaba ilkay,

    Kesinlikle dogru yoldasin. Senin yasadiklarini bir hemsire olarak ve kendi babasinin basina benzer seyler gelmis biri olaraktan seni cok iyi anliyorum. Bende buna benzer yasadiklarimi bugun bu foruma koydum. Basin sagolsun, annenin mekani cennet olsun.

    Insanlarin bir takim dogal nedenler ve surecler sonunda yakinlarini kaybetleri zaten cok aci ve agirken, birde bu sekilde ihmaller ve ilgisizlikten kaybetmesi daha da aci oluyor.

    Sakin pes etme. Kesinlikle haklisin. Sonucta senin iddialarinin aksini kanitlamak karsi tarafin sorumlulugu. Zaten annenin tum kurumlardaki dosyalari incelendiginde uygulanan tani yontemleri, hekim notlari, onteshisler, hekim notlari, hangi tahlilleri ne gerekceyle istedi, hasta hangi sikayetle geldi hangi tetkik istendi (ornek olarak; kolda uyusukluk, bacakta uyusukluk varsa akciger rontgeni cektirdiyse ve beyin MR'i cektirmediyse bu sorgulanir) gibi dokumanlar incelendiginde neden bir takim tani yontemlerini bu kadar geciktirdikleri sorgulanacaktir, sorgulanmasi gerekir. Mutlaka gerekceli itiraz dilekceni yaz. Cunku bende il Saglik Mudurlugu'n den hata bulunmamistir gibisinden bir dilekce aldim ve tahmin edebilecegin gibi hayretler icinde kaldim. Bir bende bu sektorun icinde yer aldigimdan dosyalarin detayli incelendiginde tani, tedavi surecindeki akista nelerin yanlis oldugunu dosyalardan gorebilecekelerini biliyorum ve tabi en onemlisi o sureclerde bende senin gibi babamin yanindaydim ve neleri ihmal ettiklerini bildigim icin madde madde itiraz dilekcemde bunlari yazdim ve bilirkisilerin 15 sayfalik dilekcemde 4 kurumdan sikayetci oldugum halde sadece iki kurumla ilgili inceleme yaptigini ve bu kurumlarla ilgili cevap yolladiklarini, neden diger kurumlarla ilgili cevap yollamadiklarini sorguladim. Benim sana tavsiyem aklindakileri guzelce madde madde, mumkunse kisi adlariyla, yatilan hastaneleri, ihmali olan kurum ve kuruluslari dilekcende belirtmendir.

    Malsef herkesin soyledigi bu tur olaylarda delil olmayisidir. Aslinda delilller hasta dosyasidir. Bilirkisiler onlari detayli ve idda makaminin verileri dogrultusunda irdelerlerse mutlaka bisiyler cikacaktir. Eger hasta dosyasina hastanin durumuyla ilgili yeterl iveriler girilmediyse buda eksik kayit nedeniyle hekimlerin, hemsirelerin aleyhinedir. Zaten delil yetersizligi gibi nedenlerle bu insanlar artik ceza alamayacaklarini bildiklerinden bu sekilde rahat davraniyorlar, haksizliga ugrayan kisilerde belli bir sure sonra bikip davalarini birakiyorlar.
    Bende bir iki kere tamam yeter artik, Allah'a havale ediyorum dedim ama olmuyor ve olmamali. Sana tavsiyem Yuksek Saglik Surasi'na, Saglik Bakanligi Tedavi Kurumlari Mudurlugu'ne, bulundugun il'in Valiligi'ne dilekcelerini gondermendir.

    Adli yonden de bende henuz dava acmadim, bilirkisi raporlarini bekliyordum bakalim burdaki arkadaslarin bana onerisi ne olacak.

    Allah yardimcimiz olsun. Isimiz hic kolay degil. Ben kararliyim. Gerekirse Avrupa Insan Haklari Mahkemesi'ne bile gidicem.

    Selamlar.

  7. #16
    Kayıt Tarihi
    Dec 2007
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Çok uzun bir yola girdiğimin farkındaydımda bu kadar karmaşa, bu kadar duyarsızlık olabileceğini hiç aklıma getirmemiştim.
    İtirazlara itirazla cevap verir bulunduğum ilçedeki doktora dava açılmasını talep ettim.
    Lakin diğerlerinden yanıt gelmemeye yani esas teşhisi yanlış koyanlardan cevap gelmemeye devam etti.
    Cuma günkü telefonla heryere sormamdan sonra olayın aslını öğrenip şaşırmış vaziyetteyim.

    Buraya gelip benden ifade alan doktorların teşhisi koyanı deilde, sadece son zamanlarında bana ve anneme kötü davranını şikayet ettiğini.

    Diğerlerini 2000 yılından bu yana kadar süre gelen bir olay olduğundan skk kayıtlarını ulaşılmasının güç olduğunu,doktorların olayı anımsamıyacağını, uzun süreden beri o doktorların orda olduğunu, kendi kendimi yıpratmamamı ve ölen öldü bu işin peşini bırak tarzı lafları duydum.

    Bu ülkede ölen hep öldüğüyle kaldı kimbilir kaç kişi...

    Şimdi kısadan tekrardan bir dilekçe yazıp o kişiler hakkındada şikayette bulunup yaptığım yaşadığım olayların hepsini tekrar edeceğim. Lakin şöyle bir durum sözkonusu.
    Bu dilekçe tekrardan bulunduğum ilin sağlık müdürlüğüne gidecek aynı kişiler tarafından ifadem alınacak ve belkide ilgisizliklerine devam edecekler.

    2000-2007 yılına kadar olan ssk kayıtlarını ssk hastanelerinde bulmama ihtimalleri varmıdır ?

    Artı İl Müdürlüğü haricinden birde Sağlık Bakanlığına bir dilekçe ile yaşadıklarımı yazsam Bulunduğum İldeki sağlık müdürlüğüne olayın çözülmesi ile ilgili baskı yapabilirlermi ?

    Çünkü çözmek ilgilenmek istemeyip,olanları sineye çekmemi bekliyorlar.Her defasından hüsrana uğramak artık can acıtır bir hal almaya başladı...

  8. #17
    Kayıt Tarihi
    Sep 2008
    İletiler
    52
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    aslında bu tarz hastalıkların tanısı çok kolaydır ama bilemiyorum ya üzüldüm annenize nöroloji ve beyin cerrahları hassastır bu konuda ben uzun yıllar beyin cerrahi bölümünde çalıştım hastada her hangi nörolojik bulgu olduğunda hemen istenir mr epilepsi teşhisi koymadan bütün nörologlar ister bunu mesela ve beyin cerrahlarıda aynı şekilde nasıl gözden kaçmış çok üzüldüm

  9. #18
    Kayıt Tarihi
    Jul 2008
    İletiler
    328
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

    Tanımlı Re: Sağlık skandalı ya da ihmalkarlık...

    Sayın İlkayka; Öncelikle başınız sağolsun. Bu tür şikayetlerin en hızlı çözümü Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla yapmaktır.

    Siz şikayet ettiğiniz zaman şikayet ettiğiniz kişiler hakkında önce sağlık müdürlüğü bir soruşturma açıyor ve neticesinde yargılanmasına izin verilmemesi şeklide karar verilebiliyor.Sizin olayınızda da bu olmuş. Ve siz İdari yargıda bu karara itiraz edeceksiniz.

    Niye Cumhuriyet Savcılığı aracılığı ile dediğime gelince; siz şikayet ettiğini kişilerin isimlerini belirterek olayı olduğu gibi savcılığa şikayet edin.Savcılık ise İdareden soruştuma açılmasını isteyecektir.İdare savcılıktan gelen soruşturma talebini istemese bile yerine getirmek zorunda.Eğer yaptıkları soruştuma sonucunda yargılamasına gerek olmadığı kararı verilirse sizin idari yargıda itiraz hakkınız oluyor.Gerekçeleriniz İdari Yargı merci haklı bulursa yargılamasına karar verecektir.

    Annenizin sağlık karnesinden veya diğer evraklardan isimleri tespit edin.Yada en azından diploma sicil numaralarını bulun.Bu sonuca ulaşmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca yaptıkları işlemlere ait ne kadar belge varsa toplarsanız iyi olur. Yazılan ilaçlara ait belgeler teşislere ait belgeler vs.
    .

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Benzer Konular :

  1. Sağlık Çalışanlarının Şua (Sağlık) İzin Alacağı [Kitap Fiyat bilgisi]
    Samet Can Olgaç - On İki Levha Yayıncılık - 2019 Temmuz - 30,00 TL Sağlık Çalışanlarının Şua (Sağlık) İzin Alacağı hakkındaki işbu hukuki kitap...
    Yazan: Hukuk Kitapçısı Forum: Hukuk Kitapları Tanıtımı
    Yanıt: 0
    Son İleti: 30-07-2019, 12:00:02
  2. Tsk sağlık yönetmeliği muvazzaf astsubaylık sağlık raporu hakkında dava ?
    Öncelikle merhaba avukat arkadaşlara birsey sormak istiyorum ben Jandarma astsubaylık sınavlarını ve mülakatlarını geçtim sağlık raporunu almak ıcın...
    Yazan: dagu Forum: Askerlik Hukuku
    Yanıt: 11
    Son İleti: 16-09-2013, 00:18:40
  3. Bir Sağlık Kuruluşuna, Sağlık Hizmeti Almak İçin Başvurduğunuzda;-SORUMLULUKLARINIZ
    SORUMLULUKLARINIZ Son dönemde hasta haklarının yanında bir de �Hasta Sorumluluğu� kavramı ortaya çıkmıştır. Henüz bu kavramın, içeriği ve...
    Yazan: Av.Duygu Tekay Forum: Sağlık Hukuku
    Yanıt: 1
    Son İleti: 20-09-2008, 23:42:28
  4. görevi ihmalkarlık
    Askerlik görevimi yaparken bir arkadaşım çarşı izninde bir suç işliyor.Daha sonra bu arkadaş tespit ediliyor.İşlediği suç hakkında sivil mahkemede...
    Yazan: yunus062 Forum: Ceza Hukuku
    Yanıt: 4
    Son İleti: 29-04-2007, 23:30:03

Yetkileriniz

  • Yeni konu açma yetkiniz yok
  • Konuya cevap verme yetkiniz yok
  • Dosya ekleme yetkisi yok
  • İleti düzenleme yetkisi yok
  •  


2022 tarihli Hukuk Blog |  Arabulucu |  Hukuk Kitapları |  Alman Hukuku |  Özel Güvenlik AŞ. |  İş İlanları |  Ankahukuk |  Psikolog |  Site Ekleme |  Sihirli Kadın |  Sağlık |  Satılık Düşecek Domainler |  Bayefendi |  Afternic Alanadı satış (Domain alımı) | 

™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.