+ Konuyu Yanıtla
41 / 69 Sayfa İlkİlk ... 112131323334353637383940414243444546474849505161 ... SonSon
401 den 410´e kadar toplam 683 ileti bulundu.
    Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...

Görüldüğü gibi kıymetleri kendinden menkul büyük hocalar!! dini nereden nereye getirmektedirler. İşin kötü tarafıda din kitaplarını sadece işlerine göre yorumlayıp insanları kandırmaktadırlar. Kadını bir mal ve erkeğin her türlü hakkı olduğunu savunan garip uygulamalarala dini sanki kadın pazarlama kadını mal gibi görme kadını et olarak değerlendirme gibi akla zarar uygulamalarıda erkek egemen topluma sunarak yer edinmektedirler.

Sanırsınız ki islam kutsal kitabı erkeğin uçkuruna göre yazılmıştır. Muta bunların en belirgin göstergelerinden birisidir. İslam peygamberinin yasakladığı bir evlilik şekli dahi olsa maalesef uygulama sı devam etmekte ve gitdgide güzel ülkemizede bulaşmaktadır.

Muta aslında zinanın imam eliyle yasal edilmesi demektir bizim anlayışımıza göre. Kimin kandırılmaya çalışıldığı belli olmasada Allah ı kullanarak erkeklerin bu nefislerini ''kitabına uydurma'' çalışmasından başka bir şey değildir. İşin içine din katılmış olmasıda bunu sadece iyice aşağılık yapmaktadır. Bu sayede evli olmayan hiç bir kadının cinsel ilişkide bulunması aklını kullanırsa suç olmaktan çıkacaktır. Erkekler için zaten zina diye bir suç oluşumu ortadan kalkmış olacaktır. Tek sakıncası şudur ki kadının bekarım demesi yeterli olmsına karşın evli çıkması durumunda işler biraz sarpa sarmaktadır.

İşin daha komiği aleni fuhuş demek olan mutanın zorlaştırıcı yanı olan ''aile büyüğünden izin alma'' kavramı ise nedense göz ardı edilen bir uygulamadır. Zaten göz ardı edilmese nasıl bir sonuç çıkacağını bilemediğim gibi kadının ''bekarım'' demesinin geçersiz olacağıda ortaya çıkmaktadır .

Bir de maalesef gene erkeklerin hegemonyasından doğan bir nikah daha vardır. Şigar nikahı. Ancak midem daha fazla mutaydı şigardı kaldırmadığından kısaca değinip azıcık gırgır bir konuya geçeceğim.

İki kadının; mehirleri belirlenmeden, biri diğerine mukabil olmak üzere iki erkeğe verilmesine "Nikâh-ı Şigar (Trampa Nikâhı)" denir. Mesela iki erkek; birbirlerine kız kardeşlerini (mehirleri birbirine bedel sayarak) nikâh etmiş olsalar "Nikâh-ı Şigar" teşekkül eder. İslam peygamberi muta nikahını olduğu gibi bu şigar nikahınıda yasaklamıştır. Burada ben biraz normal olsun diye ''kız kardeş'' dedim. Ancak tarih te gösterilen genelde baba veya dedelerin çocuk veya torun değişimi olmaktadır. Yani ensest engellensin diye de uygulanan bir sistem olabilir ki mutadan da iğrençtir. Çünkü genelde bir birleri arasında ki yaş farkı torun dede yaş farkıdır uygulamada da nasıl ouyorsa oluyor 12-15 yaş arası torunlar şigar nikahına kurban gidiyorlar.

Ancak büyük islam alimleri!! ''Sigar nikâhı caiz değilse de geçerlidir. Bu durumda mehr-i misil lâzım gelir.'' diyerek gene dindışılığı din içine alma uğraşına girmişlerdir. Mehr-i Misil demek ''Nikâh esnasında; taraflar arasında "Mehir" hiç konuşulmamışsa kadına "Mehr-i Misil" takdir edilir. Hatta erkek kadına: "Hiç mehir taleb etmeksizin benimle evlen" teklifinde bulunsa, kadın da cevaben "- Kabul ettim" dese, yine de kadına "Mehr-i Misil" verilir Kadının "Mehr-i Misil; babası tarafından akrabalarının mehrine göre takdir olunur. Kız kardeşleri, halaları, hala kızları gibi.'' demektir. Bu sadece sahtekarlık içindir. Çünkü bir birlerine verecekleri mihr genelde denk çıkartılarak alacak verecek olmaz.

Eğer çağdaşlaşma yolunda ilerleyeceksek öncelikle kadınlarımızın kendi bedenlerinin değerine sahip çıkmaları akıllarını düzgün kullanmaları gerekmektedir. Tabiiki 14 yaşında öğrenimini bırakıp türbana giren birisinin first lady!! olduğu bir ülkede bu nasıl olacaktır oda zor bir sorudur amma OLMALIDIR. yoksa korkarım ki...

Kadın ile erkeğin gizli dost tutmaları şeklindeki muhadene ya da hıdn nikahı,eşleri karşılıklı değiştirme şeklindeki bedel nikahı, asil bir erkekten çocuk sahibi olabilmek için eşi ona sunma şeklindeki istibda nikahı, babası öldükten sonra üvey anneyle evlenme şeklindeki zayzen yada makt nikahı, bir kadının en az on erkekle cinsellik hayatı yaşaması şeklindeki muzamede nikahı ,güçlü erkeklerin, beğendiği kadınları sorgu sual olmaksızın alarak onunla cinsel temas kurması anlamındaki mahtufat nikahı, savaşlarda esir edilen kadınlardan kendi hisselerine düşenlerle cinsellik hayatı yaşamaları anlamındaki müseyyebât nikahı yoldadır. Nasılsa dini bir kalıp uydurmak zor değildir.

Şimdilik kaydıylada bu akla zarar nikahlarıda bir kenara bırakalım azıcık komik gerçekte traji komik bir konuya geçerek ilerleyelim. Yıl bitti konu bitmedi...

Hukuki NET Güncel Haber

Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü... konulu yargıtay kararı ara
    Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü... konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Dini bir konuda tartışma yapmayı sevmem.
    Muta benim inancıma göre zinadan farksızdır, haramdır.
    Pek çok İslam bilgini de bu görüştedir.

Hazır din konusunda 3-5 söz söylemişken şunu söyleyeyim:
    Gizli nikah da İslam dininin kabul ettiği bir nikah değildir.
    Nikahın şartları ilan edilmesi; miras, nafaka ve nesebin kayıt altına alınmasıdır.
    Dolayısıyla günümüzdeki "imam nikah"larının önemli bir kısmı dinen kabul görecek nikah değildir.

Süt kardeşiniz, süt anneniz veya sperm bankasından olma üvey kardeşinizle evlenmediğiniz sürece de resmi nikah dini açıdan geçerli nikahtır.

Mesela TMK'daki iddet kavramı da -yanılmıyorsam- Fıkıh-Mecelle kaynaklı bir kavramdır.

Bu isimsiz internet HOCAsı kimmiş merak ettim. Benim görüşüm şarlatan olduğudur. Ali Kalkancı veya Müslüm Gündüz kılıklı bir kişidir.

Eğer konuşmaları aynen kopyaladıysanız sizin o şarlatanla konuşurken 3 nick değiştirdiğinizi görüyorum. Bu da daha önce yaptığınız bir konuşmayı kendinizce tekrar yazdığınızı düşündürdü.

Böyle marjinal sohbetleri uzun uzun yazmak yerine, dini konularda doğruları uzun uzun yazmak daha doğru olur.

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Allahın Mücahidi : Yahu beyler size ne oluyor. Şeref din iman ayağa mı düştü de siz konuşuyorsunuz bu konuda. Hele destur kendinize gelin. Anlamaya çalışıyoruz. Allah ı kullanarak kendimizi mi aldatıyoruz onu merak ediyorum ne var bunda .Allah her şeyi bilmez mi?
    (..)
    Allaın Mücahidi : Hocam ondan soruyorum ya. Beni bu hale getiren baş Münafık 1938 yılında öldü amma ben hala böyleyim nedense. Hemde hiç görmediğim halde o güzel yüzünü . Fikir ve düşünceleriyle büyüdük böyle olduk… Şimdi sayenizde doğruyu bulacağız…
    (..)
    Allahın Mücahiti : Hocam sağ olun her halde yaşınız oldukça var bu engin bilgiler kolay kazanılmaz.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Şimdi bu MUTA cıların siteleri bile var soru yanıtın dışında interaktif hizmet bile var... Nöbetçi muta hocası var yazıyorsunuz yanıtlıyor.

Bu konuları her ne kadar bilsemde burada yazmak için bilgimi tazelemek ve arttırmak için bu sitelerde dolaştım ... Doğal olarak bu nickimle dolaşmadım. Çünkü burada bile kendilerini ''insan'' olarak değerlendiren bir takım mahlukat fikri tartışmayı ''km'' '' e mail'' ya da başka bir yoldan hakaret ve küfür etmek sanıyorlar. Bilmezler ki KÜFÜR EN BÜYÜK GÜNAHTIR. Bu mahlukatlar birde kendilerini islam müslüman sayıyor kader işte... Allah'ın gönül ve akıl gözünü kapadığı tipler vardır... Her yerde vardır . Kendilerini dindar sanacak kadar da şaşırtmıştır Allah onları...

Neyse bende bu nickimin fazla ''sevilen bir popiliterisi'' olduğunu bildiğimden başka nickle girdim soru yanıta. İlk nickimde daha '' esselamün aleyküm'' demeden bir homurtu koptu atıldım... Ne oldu ki derken nickime baktım '' kemalistler geliyor'' olarak seçmişim... Sonra da Muta denen dangalaklığı savunanların soru yanıt sitesine girmişim... EEE ben atılmayı çoktan hak etmişim... Ama atılana kadar anlamaya çalıştığım bir sürü salak erkeğin muta nın doğru ve dinimizde bulunduğunu kabul etmeye canı gönülden hazır olduğunu; nicklerin abuk olduğunu vede '' hoca'' denenin bunu bir şekilde Türkiye ye sokma azminde olan tiplerden birisi olduğunu anladım... İşin daha acısı buraya üye olan bu dangalakların kadınları türbana sokmak isteyen ama insan yerine koymayan tipler olduğunu anladım...

Sonra nick değiştirdim yeni bir mail le üye oldum... Ne ilginç bu kadar dincilik oynamaya çalışan var teki bile almamış bu nicki güldüm amma iyi nick ha... Azıcıkta kayıt tuttum . Onlarıda sizlerle aşağıda paylaşacağım amma nickime rağmen sonunda beni gene attılar !! Gerçi ben üçüncü sorumda atılırım sanıyordum amma.. Sanırım bilgisizlikten soruyor sandılar o soruyu... Nickim ne miydi ? Sitelerine yakışan bir isim Allahın Mücahidi.... Bazı yerleri sansürleyerek ekleyeceğim konuşmaları ... Bu siteye olan saygımdan ;sonra devam edeceğiz
    Sayın sdt23 ;

Bu iletide gördüğünüz gibi açık ve net olarak sansürleyerek düzenleyerek vereceğimi yazdım. Orjinalinden düzeltmeye kalktım amma arada ki ilgisiz yazılar ve saçma hakaretlet o kadar çoktu ki almak istediğim yerleri söz verdiğim ve burada olmasını istediğim için oturdum yazdım. Tabiiki hızlı hızlı yazarken nickleri yanlış yazmış olabilirim. Örneğin hayat kadını pezevenk bölümünü nasıl yumuşatacağımı bulamadım atsam öz kaybolacak olduğu gibi aldım. Gelen yanıtlarda ki çok galiz anlatımları düzelttim. Örneğin Hoca denen şarlatanın

'' karıyı ayarladın. yeri buldun yani karıyı s....... tek eksik muta işte onu yapacaksın yoksa günah''

gibi bir çok ahlaka edebe aykırı sözcüklerini ya yazmadım yada çok yumuşattım.

Buraya almamın nedeni bir kızımız kadınımız dahi kendi üzerinden oynanan oyunu anlasa benim için yeterli olmasıdır. Bu vesile ile bir kez daha açık ve net yazayım ki bu yazıların amacı islam dinine karşı değildir. Tersine islam dinini kullanan şarlatanlara islam ve Allah ile insanları kandıranlara islamı nasıl hurafe saçmalıklarla doldurduklarını göstermektir. Bu işten en çok zararı kadınlarımız kızlarımız gördüğü içinde forum kadın üzerinden gitmektedir.

Örneğin Eminönü'nde ki son görüntüler halkımızın din konusunda ne kadar bilgisiz ne kadar din denince aldanmaya meğilli olduğunun göstergesi bir ibret dersidir.

IV. Murat zamanında kayıkçılık yaparak hayatını sürdüren ayyaşların ''PİRİ'' kabul edilen Bekri Mustafa'nın olduğu sanılan mezar bulunur.18 yaşından öldüğü 41 yaşına kadar gece gündüz için birisidir bekri mustafa. Halk sevdiği için bir türbeye defnedilir . İsmi neredeyse içkiyle özdeşleşen bekri Mustafaşimdi bir şeyhle yanyana yatıyor. Bekri Mustaha hazretleri diyede tabalasıyla... Önünde de dua eden edene adak desen gırla Ama bilen var mı kim bu yok ..... Kadının birisinesoruyorlar kim bu diye '' çok muhterem nefesi güçlü bir hocaymış...'' yanıtı geliyor. İşte bizim din bilgimiz tanımamamız cehalatimiz.

Madem konu Bekri Mustafa'ya geldi . Bu dualar edilen adamın bir anısıyla bu iletiyi bitireyim. Hemde ilk ve son hocalık anısı ile... forumauysun !!!

Bekri Mustafa, yoksul bir mahallede bir caminin önünden geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur. Cemaatin beklemekten canı sıkılır ve başında kavuğu sırtında cübbesiyle ordan geçen Bekri Mustafa'yı hoca zannederek namazı kıldırmasını söylerler.

"Yok ben hoca değilim" dese de dinlemezler ve zorla öne geçirirler. Bekri Mustafa namazı kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat ölüye ne söylediğini merak eder.

Bekri Mustafa gülerek cevaplar:
    “Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa imam oldu dersin. Onlar durumu anlar...”

İletiler
    48
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu hafta bir hukuk semineri için İstanbul'a geldim.
    Eğitimin yapıldığı otelin bahçesine çıktık kahve arasında. Masadaki meslektaşım arkana bak diyince dönüp baktım.

Bir adam bir kadın ( yani en azından kadın olduğunu tahmin ediyorum) ve bir çocuk. Adam Mutlu , çocuk mutlu ama kadın hakkında bir fikrim yok zira gözü dahi gorunmuyordu. Kuvvetle muhtemel kadın.

Yıl 2008, Yer Taksim.. Masada bir müddet sessizlik oldu.
    Bu görüntüde ki tek sevımli şey bu kadının elinde bir buket çiçek olması. Seven erkek modeli...

Ertesı gün yıne benzer görüntüler..

Su kanaate ulaştım ben , burada korunan kadın değil. Burada erkekleri potansiyel sapık olarak işaret eden zihniyet. Bundan ötürü de erkeklerin zihinlerinde sürekli bir dürtüklenme var bu konuda.

Ve bunun kaynağı kesinlikle din değil uygulayıcılarıdır.
    Şunu söyledim arkadaşıma;" Bak siz burada tümm erkekler olarak bir kadın çıksada tecavüz etsek diye beklıyorsunuz."

Soru; taksim gibi bir yerde; marjinal anlamda düşünün lütfen;
    Bir erkeğin dikkatini; dekolte giyinen, ciddi giyinen, travesti olan, gay olan ve olmayanlar değilde bu bir bakışta cinsiyetini tahmin edemediğimiz şahıslar neden çekiyor.

Çünkü mesaj belli; ey erkek, sen bana tecavüz edebilirsin hadi yapamadın taciz edebilirsin.

Ben bir erkek olsam bundan hicap duyardım. Bizlerin değil sizin ahlaksızlığınız ve namussuzluğunuz tartışmaya açılmış.

İspatı;
    Antalya'da veya tatil bölgelerinde mini etek giyen, askılı bluz giyen yani sırt bacak ve göğüs dekoltesini cesur kullanan kadına bakılmaz bile. Çünkü sıradandır.

Bu kadınlara bakıp rahatsız edenler tatilcilerdir.

Demem o ki bence bu zihniyetle savaşması gereken ERKEKLERDİR. Bizle hiiç alakası yok. Potansiyel tecavüzcü olan sizlersiniz çünkü..

O nedenle dinle ilgili konular seviye itibarile bel tarafına takılmış durumda.

Ben şaşkınlık yaşıyorum ki bu kadar tartışmada konusu lokasyon olarak hala daha yatak odası'ndan sokaklara ve hayatın kendisine intikal etmedi. Üreme kısmında hala..

sayın avukat duygu tekay ; bayağı uzun bir yazı yazmışsınız . inanınız ki , sizi temin ederim , texas-tommiks de dahil olmak üzere çocukluğumdan beri şu yaşıma kadar okuyup da kısmen de olsa anlamadığım bir yazı olmamıştı. sizin bu yazınız bunu başardı. inanın ne anlatmak istediğinize dair hiç bir şey anlayamadım. antalyadaki turistlerden , yerlilerden , yerli tatilcilerden , belki de sezonluk işçilerden filan bahsediyorsunuz. bir yerde kahve içmişsiniz. birinin elinde çiçek varmış....çiçeğin etrafında arılar uçarmış... bla.bla.bla... bize ne bunlardan...rica etsem de ne anlatacaksanız direkt anlatabilir misiniz... arapça , ingilizce ve hatta kısmen japoncayı bile zorlama ile de olsa tahmin de olsa anlıyorum , sizin türkçe anlatımınızı anlayamadım. kusuruma bakarsanız da siz bilirsiniz , çünkü yazı sizin yazınız....

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Mehri misil, nikahı şigar, muta ülkemizde pek yaygın olmayan meseleler.
    (İlk ikisini sayenizde öğrendim. Üçüncüsünü de İran'da ve diğer Şiilerde yapılan bir uygulama olarak duymuştum. Sünni ve Alevi toplumlarında muta yok denecek kadar azdır.)

Bunların yerine mesela "gizli imam nikahı"nın dinen geçerli nikah olmadığı ve kandırmaca olduğu gibi konularda halkı aydınlatmakta fayda var.

Ayrıca bazı din görevlilerine (sadece müftüler ve birkaç büyük cami imamıyla, belli rahip ve hahamlara mesela) resmi nikah yetkisi vermek de yine suistimalleri önleyecektir.

Çünkü din açısından da devlet açısından da önemli olan nikahın dolayısıyla çocukların nesebinin ve miras ilişkisinin kayıt altına alınması.

Bekri Mustafa'nın mezarının türbe yapılması, türbelere mum dikilip çaput bağlanması gibi meseleler de yine daha önemli meseleler. Bu konuda da halkı aydınlatma adına mücadele vermeli.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    515
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

İlahi 'vergi' ayındayız...
    İslam ulemaları ısrarla hem vergi hem zekat diye fetvada ağız birliği etmişler. Şu ulemalar da 'kullara' yarayan fetvalar vermeme konusunda inadına yeminliler!!!
    Zekat ibadet?? imiş,,, vergi ise 'mükellefiyet'?? mi...
    Yeni Şafak (H.Döndüren);Hz. Peygamber ve ilk dört halîfe döneminde bütün zekât türleri görevli zekât memurlarınca toplanır ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılırdı. Hz. Osman döneminden itibaren "bâtınî mallar" denilen altın, gümüş, nakit para ve ticaret mallarının zekâtı yükümlülerce hesaplanıp verilmesi esası benimsendi. Zekâtın dışında kamu harcamaları için harac, cizye, gümrük, rüsum ve benzeri vergiler ihtiyaca göre örfi olarak alınmaya devam edildi. Zekâtın verileceği sekiz sınıf bizzat Kur'ân-ı Kerîm'de belirtildiği için, onu bunun dışındaki yerlere harcama imkânı bulunmaz: Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Zekâtlar, Allah'ın bir farzı olarak ancak yoksulların, düşkünlerin, zekât toplama memurlarının, kalpleri İslâm'a ısındırılmak istenenlerin, kölelerin, borçluların, Allah yolunda olanların ve yolda kalmışların hakkıdır.
    Bal gibi 'vergi' toplamışlar...
    Yahut 'ibadete sevk' etmişler.

Zekat toplama memuru gibi bir isdihdam şekli olabilir mi?
    Zekat belli bir topluluk/grup/dernek/vakıf adına toplanıp, dağıtılabilir mi??
    İbadet; istihdam edilen memura bir para(değer) teslimi ile mümkün mü??
    gibi sorular akla da gelmiyor değil...
    Bir de sonuçlar??? ki akla zarar... Globalleşen 'zekat' 'sadaka' hezimetleri...

Ayrıca vergi talep eden devletin aynı zamanda sosyal devlet sorumluluğu ve icraatları da var,,, olmalı... Öyle ise.., zekat artık güncel yaşamda tatbiki olmayan bir ibadet!! tir.
    Kanımca; ibadete 'memur' atanması,,, ibadete konu 'değer'lerin istiflenmesi ve belli topluluk/grup/dernek/vakıf tarafından tasarrufu 'ilahi ibadet' kavramına tamamen aykırı...

Güncelden devam edeyim. Oruç tutAmayan (tutmayan değil) müminler de fidye ödeyecekler. TUİK bu sene fakir ve güçsüzleri aç bilaç bıraktı, fidye vereceklerin ise yüzünü güldürdü...,
    "Rahatsızlığı nedeniyle oruç tutamayan bir kimse tutmadığı her oruç için en az 6 YTL'yi bir fakire vermek zorundadır.
    Ramazan ayı boyunca oruç tutamayan bir kimsenin vermesi gereken toplam fidye miktarı en az 174 YTL'dir. İsteyen vatandaşlarımız fazlada verebilir.
    Fidyenin imkan varsa Ramazan ayı içerisinde verilmesi gerekir. Yine en uygun fidye verme şekli Ramazan ayında günü gününe vermektir.
    Fidye verirken önemli olan bir nokta da taban rakam olan 6 YTL'yi bölmeyerek en az bir kişiye vermektir" İl Müftüsü Osman Artan...
    Müslüman fakire gün de iki öğün uygun görülmüştür.
    Tuik açlık sınırında 3,00.-ytl.lik bir öğün bedeli hesap etmiştir. Fidye içinde sınır budur.., da TUİK Başkan Vekili Ömer Toprak;
    'Refah düzeyinden bahsetmiyoruz, acından ölmemekten bahsediyoruz'
    diyerek konuyu ANLAŞILABİLİR hale getirmiştir.

İmdi; zekat veriyoruz, fidyeler ödeniyor,,, fıtreler dağılıyor.., aş kazanları kaynıyor, çadırlar ana baba günü... Fakirler pür neş'e
    Bu yüzyıllardır böyle... Üstüne bir de vergiler ödeniyor...
    Hem Türkiye hem de İslamiyet(tüm islam ülkelerinde) halen 'fakirliğine' bir çare bulabilmiş değil. Fakirlik arttıkça artıyor.
    Bir yerde bir hata var ama??

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı erenalp rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    sayın avukat duygu tekay ; bayağı uzun bir yazı yazmışsınız . inanınız ki , sizi temin ederim , texas-tommiks de dahil olmak üzere çocukluğumdan beri şu yaşıma kadar okuyup da kısmen de olsa anlamadığım bir yazı olmamıştı. sizin bu yazınız bunu başardı. inanın ne anlatmak istediğinize dair hiç bir şey anlayamadım. antalyadaki turistlerden , yerlilerden , yerli tatilcilerden , belki de sezonluk işçilerden filan bahsediyorsunuz. bir yerde kahve içmişsiniz. birinin elinde çiçek varmış....çiçeğin etrafında arılar uçarmış... bla.bla.bla... bize ne bunlardan...rica etsem de ne anlatacaksanız direkt anlatabilir misiniz... arapça , ingilizce ve hatta kısmen japoncayı bile zorlama ile de olsa tahmin de olsa anlıyorum , sizin türkçe anlatımınızı anlayamadım. kusuruma bakarsanız da siz bilirsiniz , çünkü yazı sizin yazınız....
    Nasreddin Hoca'ya gelmişler, "'Hoca, seni asacağız, çok büyük bir suç işledin' demişler. Ne olacak beni asınca' diye sormuş Hoca, 'Ders alman lazım, bunun için de seni asacağız' açıklamasını yapmışlar.
    Hoca da "Eğer ders alacaksam. başkasını asın, bende göreyim, ders alayım' demiş.

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın erenalp;
    Şu durumda size şunu önereceğim izninize gerek duymadan;

Okuma standartlarınızı -texas, tommiks ve belki de beyaz dizilerden- değiştirmeniz.

Sizin 3 dil biliyor olmanız hiç bir şey ifade etmez zira bu üç tür sadece Türkçe dışında ki 3 değil hemen tüm dünya dillerinde yayımlanmaktadır.

Hem neden aynı seyi üç farklı dilde okuyorsunuz ki Türkçe ile eder 4. Aslında bu türler bir kere okununca anlaşılabilir. Ama severseniz tabii bir kaç tur bindirebilirsiniz.. Mümkündür.

Ha kişisel önerim; Red Kit siz bilirsiniz İngilizce bildiğinizden Lucky Luck'u okumanızdır.

I reccomend to u;
    Read-Search and Analyze....

Best regards.......

Nerede
    ankara
    İletiler
    102
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu hafta bir hukuk semineri için İstanbul'a geldim.
    Eğitimin yapıldığı otelin bahçesine çıktık kahve arasında. Masadaki meslektaşım arkana bak diyince dönüp baktım.

Bir adam bir kadın ( yani en azından kadın olduğunu tahmin ediyorum) ve bir çocuk. Adam Mutlu , çocuk mutlu ama kadın hakkında bir fikrim yok zira gözü dahi gorunmuyordu. Kuvvetle muhtemel kadın.

Yıl 2008, Yer Taksim.. Masada bir müddet sessizlik oldu.
    Bu görüntüde ki tek sevımli şey bu kadının elinde bir buket çiçek olması. Seven erkek modeli...

Ertesı gün yıne benzer görüntüler..

Su kanaate ulaştım ben , burada korunan kadın değil. Burada erkekleri potansiyel sapık olarak işaret eden zihniyet. Bundan ötürü de erkeklerin zihinlerinde sürekli bir dürtüklenme var bu konuda.

Ve bunun kaynağı kesinlikle din değil uygulayıcılarıdır.
    Şunu söyledim arkadaşıma;" Bak siz burada tümm erkekler olarak bir kadın çıksada tecavüz etsek diye beklıyorsunuz."

Soru; taksim gibi bir yerde; marjinal anlamda düşünün lütfen;
    Bir erkeğin dikkatini; dekolte giyinen, ciddi giyinen, travesti olan, gay olan ve olmayanlar değilde bu bir bakışta cinsiyetini tahmin edemediğimiz şahıslar neden çekiyor.

Çünkü mesaj belli; ey erkek, sen bana tecavüz edebilirsin hadi yapamadın taciz edebilirsin.

Ben bir erkek olsam bundan hicap duyardım. Bizlerin değil sizin ahlaksızlığınız ve namussuzluğunuz tartışmaya açılmış.

İspatı;
    Antalya'da veya tatil bölgelerinde mini etek giyen, askılı bluz giyen yani sırt bacak ve göğüs dekoltesini cesur kullanan kadına bakılmaz bile. Çünkü sıradandır.

Bu kadınlara bakıp rahatsız edenler tatilcilerdir.

Demem o ki bence bu zihniyetle savaşması gereken ERKEKLERDİR. Bizle hiiç alakası yok. Potansiyel tecavüzcü olan sizlersiniz çünkü..

O nedenle dinle ilgili konular seviye itibarile bel tarafına takılmış durumda.

Ben şaşkınlık yaşıyorum ki bu kadar tartışmada konusu lokasyon olarak hala daha yatak odası'ndan sokaklara ve hayatın kendisine intikal etmedi. Üreme kısmında hala..
    Bu kadar basit ve anlamlı yazıyı anlayamadıklarını söylemelerinin nedeni
    işlerine gelmemesidir.

İletiler
    75
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın erenalp,
    Sayenizde bu hayata dair birşey daha öğrendim: Bazen "anlamamak" için de delice bir uğraş verilebiliyormuş.
    Ha nedenini anladınız mı derseniz, bize ne bundan..

+ Konuyu Yanıtla
41 / 69 Sayfa İlkİlk ... 112131323334353637383940414243444546474849505161 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kapall kadlnpornsu

lolipop

googleturbanll kadln kocaslnl alfl

kadin iddesi

turk turbanli hikayetürk türban bayan hikaye sekizhayvan pornnsuhttps:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53yunan pornnsuam sikken turbanll kadlncuce kiz pornnsuturk turbanli kadnlarlahttp:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11yandik biz pornnsu indirilknur pronsuNesrini pornnsuALMAN PORNNSU INDIRasker pornnsu indirrus.pornnsu.indirhamile pornnsuturk turbsnll sm resim 17likturbanllamerikan pornnsuhttp:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Forum