+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.

Konu: Osteomiyelit hakkında ne biliyoruz

Osteomiyelit hakkında ne biliyoruz Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    konya
    İletiler
    41
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lightbulb Osteomiyelit hakkında ne biliyoruz

Selamlar osteomiyelit nedir? Nasıl bir hastalıktır tedavisi nasıl yapılır askerlik yapmaya engel teşkil edermi?Bir insanın hayatını normal yaşamını nasıl etkiler?Tedavisi mümkünmüdür? Tüm bu soruların cevabını bilen arkadaşlar gerek bu hastalığı yaşayanlar gerekse duyanlar hadi bakalım ne biliyoruz birbirimizle paylaşalım selamlar..

Hukuki NET Güncel Haber

Osteomiyelit hakkında ne biliyoruz konulu yargıtay kararı ara
    Osteomiyelit hakkında ne biliyoruz konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Osteomiyelit hakkında ne biliyoruz

KRONİK OSTEOMYELİT
    Yetersiz tedavi edilmiş akut osteomyelit, travma veya immün direnci düşük hastalarda yumuşak doku enfeksiyonlarının ilerlemesı ile gelişebilir.Staf. aureus en sık patojendir. Ayrıca Gr. (-) rodlar ve anaeroblar ile de gelişebilir.
    AJAN PATOJEN
    *En sık patojen : Staf. Aureus, sonra Gr. (-) rodlar ve anaeroblardır.
    *İV. ilaç bağımlılarında : Pseudomonas ve serratia
    *Et ile uğraşanlarda : Brucella
    *Hemoglobinopatilerde : Salmonella
    *Ayaktaki delici yaralanmalar sonrasında : Pseudomonas
    *Cilt kontaminasyonu sonucu gelişen osteomyelitlerde ise : Mantarlar ve anaeroblar daha sık izole edilir.
    OSTEOMYELİTTE RİSK FAKTÖRLERİ
    Lokal
    ·Kronik lenfödem ·Venöz staz·Majör damar hastalığı·Arteritler·Radyasyon fibrozisi
    Sistemik
    ·Malnütrisyon·İmmün yetmezlikler·Kronik hipoksi·Malignite·Sigara·D.M.·Yaşlılık
    ·Böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği

Kronik osteomyelitte en önemli bulgu fistüldür. Fistül açılmadan önceki subakut dönemde, lokal ağrı, kızarıklık, şişlik ve ısı artışı vardır. Fistül ağzı açılıp, iltihap dekomprese olunca ağrı geçer. Fistül ağızı çevresindeki cilt, ciltalına yapışıktır. Bu ağızdan aralıklarla sekestrler çıkabilir. Zamanla fistül çevresinde yumuşak doku defekti oluşarak, alttaki kemik ekspoze olur (yüzeyel kemiklerde). Kemikteki destrüksyon sonucu patolojik kırıklar ve angüler deformiteler çıkabilir.
    KRONİK OSTEOMYELİT’TE TEDAVİ
    Drenaj, debridman, ölü boşluğun kapatılması ve antibiyoterapi yapılır.
    CIERNEY anatomik sınıflamasına göre tutulum derecelendirilerekdebridman için plan yapılır.
    Kronik osteomyelit’te CIERNEY anatomik sınıflaması :
    · Medüller : İltihap sadece medülladadır, korteks ve yumuşak dokular attake değildir. Kemikte oval bir kortikal pencere açılarak medullanın drenaj, debridman ve irrigasyonu yapılır.
    · Yüzeyel: Korteks ve yumuşak dokularda enfeksiyon vardır.
    · Lokalize : Medüller ve yüzeyel osteomyelitin kombinasyonudur. Medulla, korteks ve yumuşak doku enfeksiyonu mevcuttur. Debridman sonrası kemik devamlılığı bozulmayacak şekilde sınırlı bir tutulum vardır.
    · Diffüz : Kemikte segmenter ve yaygın tutulum mevcuttur. Debridman sonrası kemikte segmenter bir defekt oluşur ve burası çeşitli yöntemler ile tamir edilmeye çalışılır.Rezeksiyon agresif olmalı, bir yıldan fazla açık kalan fistül ağızları genişeksizyon ile alınıp ; histopatolojik yönden incelenmelidir. Debridmandan 5 - 7 gün sonra ikinci bir eksplorasyon ile ilk girişimde belirlenememiş enfekte dokular tekrar debride edilebilir “second - look ”.
    Debride edilen dokulardan açılan boşluk kapatılarak hematom oluşumu ve bakteri proliferasyonu önlenmelidir. Bu birkaç yol ile yapılabilir : 1) Basit kapama : Küçük defektlerde çevre yumuşak dokular boşluğu kapatacak şekilde dikilebilir. 2)Spongioz kemik grefti ile defekt doldurulabilir 3)Yumuşak dokulardaki defektler için lokal doku transpozisyonları yapılabilir (Flep) 4)Kemik, kas,ciltaltı ve cilt içeren komposit flepler çevrilebilir 5)Vaskülarize doku transplantı yapılabilir (Fibula, iliak kanat ) 6) Eksternal fiksatörler yardımı ile kemik defekti uzatma veya segment transportu ile kapatılabilir.

İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu soruyu bu konuya açtığınıza göre asıl sorununuz bunun askerliğe etkisi. Öncelikle askerliğe engel teşkil etmesi için eklemlerdeki ve kemikteki deformitesi bilinmelidir. Bu deformitelerin hareket kısıtlılığı yaratması gerekir. Sonra bu kısıtlamaların veya defektlerin TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğindeki kodunu bulmanız gerekli. Saygılar...

Nerede
    konya
    İletiler
    41
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

mirabilis 19 arkadaşım cevabın beni aydınlattı teşekkür ederim evet osteomiyelit nedir vb sorarken esas merakımız askerden men sebebimi yoksa kardeşim askere gidermi tüm merakımız bu ve hastalığın ciddiyeti idi kısmende olsa aydınlandık kardeş yalnız tsk sağlık yeteneği yönetmeliğindeki kodunu bulamadık şayet nasıl bulurum kısada olsa vaktinizi ayırıp bilgilendirirseniz sevinirim selamlar
    Konu alpaslan42 tarafından (30-08-2008 Saat 17:27:10 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı alpaslan42 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    mirabilis 19 arkadaşım cevabın beni aydınlattı teşekkür ederim evet osteomiyelit nedir vb sorarken esas merakımız askerden men sebebimi yoksa kardeşim askere gidermi tüm merakımız bu ve hastalığın ciddiyeti idi kısmende olsa aydınlandık kardeş yalnız tsk sağlık yeteneği yönetmeliğindeki kodunu bulamadık şayet nasıl bulurum kısada olsa vaktinizi ayırıp bilgilendirirseniz sevinirim selamlar
    Bunu ortopedi başlığı altında hareket kısıtlılıkları ve deformiteler fıkralarında bulabilirsiniz. Benim anlatmak istediğim kronik osteomiyelitli bir genç askere alınabilir bir sakınca yok ama bu hastalık kardeşinizde ne gibi bir ek hastalığa/hastalıklara neden olmuş. Daha da açığı kardeşinizin osteomiyeliti herhangi bir eklemine ulaştı mı? Bu eklemde hareket kısıtlılığı yaptı mı? Deformiteye neden oldu mu? Kemikte eğrilik var mı? Bacağı kesildi mi? İşte önemli olan bunlar... Yoksa sağlık yeteneği yönetmeliği ICD kodlarına göre ayarlanmış değil, ana hatları belirlemiştir. Eğer kardeşinizin kronik osteomiyeliti sadece kemikten deriye fistüle olmuş kötü kokulu akıntı yaratan ve sadece ağrı birlikteliği olan başka herhangi bir metabolik hadise ile komplike olmamış ise; askere alınır. Ancak bu askere alınmak gidip kayseri dağ komandoya tertip olmak değildir. Gittiği yerde revire başvurup derdini anlatırsa eminim tedavi konusunda yardımcı olacaktır oradaki doktor arkadaşlar, GATA ya kadar yolu var tabi yine lezyonun ne kadar komplike olduğuna bağlı...Saygılar...
    Konu mirabilis19 tarafından (30-08-2008 Saat 19:12:04 ) de değiştirilmiştir. Sebep: Kelime hatası.

Nerede
    konya
    İletiler
    41
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

mirabilis19 selamlar kardeşime mesaj çektim ve mr sonucunu istedim bizim sorunumuzla ilgilendiğin için teşekkür ederim mr sonucu şöyle sol femur diafizinde orta kesimde yaklaşık 10 cm lik bir segmentte kortekste düzensizlik kalınlaşma medullada ödem ve ıvkm sonrası kontrastlanma izlendi sintigrafi sonucuda şöyleymiş sol femur diafizinin üst kısmında kemik sınırını taşmayan heterojen karakterli üst yarıda yoğun alt yarıda ise çevre kemiğe göre hafif yüksek aktivite tutan alan gözlenmiştir aynı sahada göllenmedede hafif artmış aktivite göllenmesi izlenmesi gözlenmiştir sayın mirabilis19 kardeşim bu hastalıktan 4 yıl içinde 5 kez ameliyat oldu aynı zamanda bu kardeşimde bu rahatsızlıktan dolayı olup olmadığını bilmiyorum ama ailevi akdeniz anemisi ve dalak büyümeside var vaktini alıyorum zahmet veriyorum ama kardeş sanırım sen bu konular hakkında gayet bilgilisin bizi değerli bilgi birikimlerinle aydınlatır isen sevinirim şimdiden teşekkür ederim
    Konu alpaslan42 tarafından (30-08-2008 Saat 20:07:54 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı alpaslan42 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    ...bu kardeşimde bu rahatsızlıktan dolayı olup olmadığını bilmiyorum ama ailevi akdeniz anemisi ve dalak büyümeside var ...
    Sayın Alparslan; kardeşinizin durumuna üzüldüm kronik osteomiyelit için söylüyorum tedavisi çok zordur ama hastaya çok fazla dert oluşturmaz. Senin kardeşinin esas hastalığı FMF familial medeterrian fever yani bizdeki hali ile ailevi akdeniz ateşi. Bunu daha önce söyleseydin zaten kardeşinin askere gidemeyeceğini söylerdim ancak bunun takibi ve kanıtlanması önem arzeder. Ama askere gidip gitmemenin yanında bu dalak büyümesinin direkt nedeni FMF tri diyebilirm. Ki dolaylı olarak kardeşinin bağışıklık sisteminde de zaafiyet oluşturmuş ve osteomiyelite neden olmuş olabilir. FMF ataklarının tedavisi olan bir hastalıktır. düzenli kolşisin tedavisi ile ataklar zayıflatılabilir ve böbrekler korunabilir. Umarım bunları zaten biliyorsunuz ve kardeşiniz çoktan kolşisin kullanıyordur. Geçmiş olsun. İlgili TSK Sağlık yeteneği yönetmelik bölümünü bir sonraki mesajda gönderiyorum... Saygılar...

İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Madde 36 - (Değişik madde: 06/12/2004 - 2004/8202 S.Yön/38. mad)
    A) 1. Klinik ve lâboratuvar bulguları tam olarak iyileşmiş veya tedavi ile baskılanmış romatizmal eklem hastalıkları.
    B) 1. Klinik ve lâboratuvar bulguları kesintisiz en az altı aylık tedavi .....
    2. Klinik ve lâboratuvar bulguları kesintisiz olarak altı ay .....
    3. En az iki kez tekrarlandığı sağlık kurulu kararı ile gösterilmiş Ailevî Akdeniz Ateşi ya da benzeri periyodik artrit yapan hastalıklar.
    4. Kas iskelet sisteminde kalıcı sekel geliştiği gösterilen hastalar (Arızanın yerine göre "Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları" ile ilgili bölümdeki maddelerin B dilimlerindeki fıkralar gereğince işlem yapılır.).
    C) 36 ncı maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahet hâlleri.
    D) 1. Beden hareketlerini ileri derecede bozan romatizmal hastalık sekelleri (Arızanın yerine göre 'Kas ve iskelet Sistemi Hastalıkları' ile ilgili bölümdeki maddelerin D dilimlerindeki fıkralar gereğince işlem yapılır.).

Nerede
    konya
    İletiler
    41
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

mirabilis19 senide çok yorduk kusura bakma benim kardeşim 3 yıldır günde en az 1.2 tane bazen 5 e kadar colşisin dispert kullanıyor senin gönderdiğin yönetmelikte ataklar en az 2 kez falan diyor burayı pek anlayamadım fmf in 2.3 ayda bir atağı geliyor ve 3.4 günde atlatıyor ve fmf mutasyonu olduğuna dair konya tıp fakültesinden gen tahlil raporu aldık esas sıkıntısı ayagından aksak yürüyor agrıları var halsiz çalışamıyor neyse kardeş sana gerçekten çoook ama çok teşekkür ederim kardeştir çalışamasada ben ve diğer abim maddi manevi her konuda onu destekliyoruz lakin bu şekilde onu askere alırlar ise çok perişan olur diye düşünüyoruz içimiz şu konuda rahat devletimizin ve tsk mızın imkanları doktorları mevcut gerekeni yaparlar bunu biliyoruz ve bundan dolayı içimiz rahat arkadaşım herşey için teşekkür ederim saygılar başarılar
    Konu alpaslan42 tarafından (30-08-2008 Saat 22:09:07 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    125
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben de teşekkür ediyorum. O raporları iyi saklayın kromozom anomalisi kesin kanıtır. Ataklar 2-3 ay da bir geliyorsa sorun yok yani askerliğe elverişsizliği açısından. Bu fmf kontrollerini belgeleyin kaç yıldır ilaç aldığını filan yani. Meram tıp fakültesin sağlık kurulundan raporunuz varsa çok işe yarar. Neyse geçmiş olsun kardeşiniz askere alınacağını hiç zannetmiyorum saygılar...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

osteomyelit görseller

Forum