Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
Arkadaslar bu olay sadece bakaya ve yoklama kacaklarını mı ılgılendırıyor yanı fırar konumunda olanların bu genelgeyle gercekten ılgısı yokmu net bılen varsa yazabılırmı acaba tesekkurler.Yanı askerden fırar edenlerın bu genelgeyle GBT den dusmesı mumkun degılmıdır...Saygılar
alphasici rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar bu olay sadece bakaya ve yoklama kacaklarını mı ılgılendırıyor yanı fırar konumunda olanların bu genelgeyle gercekten ılgısı yokmu net bılen varsa yazabılırmı acaba tesekkurler.Yanı askerden fırar edenlerın bu genelgeyle GBT den dusmesı mumkun degılmıdır...Saygılar
Öncelikle şunu söyleyeyim. Asla moralini bozmak için söylemiyorum ama bu sana mantıklı geliyor mu? Yani dediğin durumda nasılsa GBT'ye işlenmeyecek diye o kadar çok kaçan olur ki askerden. Genelgeyi okudun mu bilmiyorum ama kapsadığı alan olarak "Yoklama kaçağı, bakaya ve geç iltihak bakayaları" diye belirtilmiş.
merhabalar bende uzun süredir bu konuyu takip ediyorum. kendi açımdan bir iki bilgi verip birde soru sormak istiyorum. ben yoklama kaçağı durumundayım ve yaşım 29 şu an gbt de çıkmıyorum. daha önceden çıkıp çıkmadığımı bilmiyorum. ama sokakta polis tarafından yapılan gbt lerde çıkmıyordum. bildiğim kadarı ile sokak gbt lerinde sadece vergi sabıka vb. şeylere bakılıyor. çünkü gbt uzun süren bir işlem ayaküstü bakıldığında detaylı bakılmıyor. ben detaylı baktırdım ama birşey çıkmadı. daha önce arkadaşlarım vasıtası ile jandarmada da baktırmıştım ve orada da çıkmamıştı.
sorum şudur:
acaba jandarma ile polisin baktığı kayıtlar aynı mı? yani yolda çeviren poliste sorun çıkmaması demek bir tatil beldesindeki jandarmanın çevirip kontrol yapması ya da bir otelde kalırken gece yapılan kontrollerde de sorun çıkmayacağı anlamına gelir mi ? yoksa onlar farklı bir sistem mi kullanıyorlar.
trombo rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar bende uzun süredir bu konuyu takip ediyorum. kendi açımdan bir iki bilgi verip birde soru sormak istiyorum. ben yoklama kaçağı durumundayım ve yaşım 29 şu an gbt de çıkmıyorum. daha önceden çıkıp çıkmadığımı bilmiyorum. ama sokakta polis tarafından yapılan gbt lerde çıkmıyordum. bildiğim kadarı ile sokak gbt lerinde sadece vergi sabıka vb. şeylere bakılıyor. çünkü gbt uzun süren bir işlem ayaküstü bakıldığında detaylı bakılmıyor. ben detaylı baktırdım ama birşey çıkmadı. daha önce arkadaşlarım vasıtası ile jandarmada da baktırmıştım ve orada da çıkmamıştı.
sorum şudur:
acaba jandarma ile polisin baktığı kayıtlar aynı mı? yani yolda çeviren poliste sorun çıkmaması demek bir tatil beldesindeki jandarmanın çevirip kontrol yapması ya da bir otelde kalırken gece yapılan kontrollerde de sorun çıkmayacağı anlamına gelir mi ? yoksa onlar farklı bir sistem mi kullanıyorlar.
Ben sanmıyorum ki ayrı bir GBT olsun. Sonuçta bu GBT adı verilen çok geniş bir database sistemi. Sorunuza gelecek olursak; genelgede askerlerin kolluk gücü olmadığından bu genelge ile gözaltına alma yetkilerinin bulunmadığına işaret ediyor ki zaten önceden de öyleydi. Asker yakalayamıyordu. He evet polisin yetki sınırları dışında kalan yerlerde Jandarma Polis adı altında kurulan birim bu işi görüyordu ama madem GBT 'den kalktı; o zaman yakalanma olamaz. Sonuç olarak, GBT'den kalkmışsa kalkmıştır ama ben yine de bilir kişi gibi konuşmuş olmayayım. En iyisi bunu bilen birine sormak. Kullandıkları GBT sistemi aynı sistem mi diye. Saygılar...
Genel Bilgi Toplama sistemi adlı sistem bütün kolluk kuvvetleri için tek bir sistem polis görev alanına girmeyen yerlerde jandarma aynı veri tabanından sorguluyor.
Arkadaşlar, GBT konusunda netlik yok anladığım kadarıyla, benim bir sorum daha var, çalıştığım işyerine işten çıkarılmam konusunda yazı gelmişti. Bu genelge ile sigorta yaptırabilecekmiyiz. Anladığım kadarıyla işverenlerden de bu sorumluluk alınyor. Ayrıca etrafımdaki polis memurları GBT'ne bakamayız, aranıyor çıkarsan almamız gerekir diyor, siz bunu nasıl yaptırıyorsunuz.
Teşekkürler...
arkadaşlar bu gbt konusunda tam bi bilgim yok, fakat cumartesi akşamı şehir dışındaydım, ve çevirme yapıldı. trafik polisleri GBT me baktılar ve temiz çıktı. üstelik yoklama kaçağı durumundaydım.
ya arkadaslar verdiginiz cevaplar icin cok cok tesekkurler ben cuma gunu guney korea turk konsolosluhunu aradim evlilik sorunlarim icin bidakika dosyaniza bakiyim dediler ve sonrada dosyada yoklama kacagi gozukuyosunuz dediler ya hani bi bilet alirsinda sansa ya cikarsa deyip loto oynarsinya benim is ona geliyo gbt ye baktiramiyorum trden ama konsolosluk kacak gozukuyosun diyo acaba bu ucak bileti alipda sansa deyip donsemmiki ya :o sorularinizi ve cevaplarinizi butun dikkatimle okuyorum cok cok tesekkur ederim birde bu sitedeki hukukcularimiz az daha aydinlatabilseler bizi
sinantufenk rumuzlu üyeden alıntı
ya arkadaslar verdiginiz cevaplar icin cok cok tesekkurler ben cuma gunu guney korea turk konsolosluhunu aradim evlilik sorunlarim icin bidakika dosyaniza bakiyim dediler ve sonrada dosyada yoklama kacagi gozukuyosunuz dediler ya hani bi bilet alirsinda sansa ya cikarsa deyip loto oynarsinya benim is ona geliyo gbt ye baktiramiyorum trden ama konsolosluk kacak gozukuyosun diyo acaba bu ucak bileti alipda sansa deyip donsemmiki ya :o sorularinizi ve cevaplarinizi butun dikkatimle okuyorum cok cok tesekkur ederim birde bu sitedeki hukukcularimiz az daha aydinlatabilseler bizi
Dosyanda öyle görünebilir ancak sen bence dosyanı güncellemelerini iste. Böyle bir genelge çıktığını ve şuan için yoklama kaçağı olduğuna dair suçlamanın düşmesi gerektiğini söyle.
yahuu arkadaşlar anlamamak için neden bu kadar çok çaba sarfediyorsunuz. GBT bir tanedir, veritabanıdır. Türkiye genelinde aranan insanlar bu veritabanı sorgulanarak bulunmaktadır. Genelge çıkmasından itibaren GBT de olanlar düşürülmüştür. Ancak şunu belirtmekte fayda var, olurya işlem yaptırdığınız birimin bu genelgeden haberi olmayabilir, yanınızda genelgenin bir çıktısını bulundurmanızda fayda vardır. Bilmeyen olursa çıkarır gösterirsiniz. Askerlik şubenizinde haberi olmayabilir, genelgenin olduğunu belirtirseniz ona göre işlem yapmak zorunda kalacaklardır. Anlamıyorum ki, siz olsun bitsin haberleri yok aynı durumum devam ediyor vs diyorsunuz. Bilgisi olmayan kurumlar tabiki işlemleri eskisi gibi yapmaya devam edeceklerdir. Sizde karambole gelip askere alınmamaya dikkat edin. Hatta tavsiyem bu bölümleri baştan itibaren okuyun...
,
zorla askere alma 2016,
asker kacagi ih,
yurtiçi yolculuklarında askerlik problemi,
http:www.hukuki.netshowthread.php41399-Bakaya-ve-Yoklama-Kacaklarini-Askerlik-subeleri-Arayamayacak-mispage55,
15 gun icinde askerlik subesine gitmezsem ne olur,
askerlik muayenesi gelenler sigortali iste calisabilirmi,
yoklama kaçağı yakalanırsa ne olur,
yoklama kaçağı yakalanırsa,
yoklama kaçağı sigortalı işte çalışabilir mi,
bilet alirken tc yoklama kacagi,
asker kaçağı nasıl ihbar edilir,
devlet memuru bakaya kalırsa,
asker kaçağı ihbarı ödülü,
bakaya ehliyet alabilirmi,
asker kaçağı yakalanırsa ne olur,
bakaya kalirsam ne olur,
bakaya ehliyet,
bakaya kalanlar ehliyet alabilirmi,
asker kaçağını ihbar edene ödül,
birliğime teslim olmazsam ne olur,
bakaya yurtiçi uçak
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Dosya Durumu ESASTAN HAVALE...
16-05-2025, 21:11:47 in İdare Hukuku