+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Garip hakim kararı

Garip hakim kararı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Garip hakim kararı

Merhabalar,
    13.05.2004 tarihinde çalışmaya başladığım bir ilaç firmasından 3 gün işe gitmediğim gerekçesiyle 15.09.2006 tarihimnde haksız yere işten çıkarıldım.Halbuki işten çıkarıldığım hafta pazartesi günü bölge müdürü(11.09.2006 akşamı) bir takım şahsi gerekçelerle benimle çalışmak istemediğini söyledi bende kendisine bu şekilde düşündüğü için çalışmak istemediğimi telefonda söyledim bana tüm haklarımın verileceğini ,kendisinden haber beklememi söyledi.. daha önceden beri sürekli üzerimde baskı, tartışma kısacası mobbing uyguladığı için kabul ettim.daha sonra ertesi gün akşamı beni aradı daha karar vermediğini kırık olan palm cihazını hp servisinin teslim aldığını hp yi aramamı ve şahsımdan teslim almalarını söylememi istedi.bende kendisine nerenin adresini vermem gerekiyor diye sordum çünkü bizim işimiz sabit bir yerde bulunulan bir iş değil ...ofisin adresini mi vereyim dedim bana kendisinin ofiste olmayacağını evin adresini vermem gerektiğini söyledi bende çarşamba günü öğlen hp servisini aradım ve evimin adresini verdim.perşembe günü sabahtan öğlene kadar da hp nin gelmesini bekledim fakat gelen giden olmayınca bölgeme gidip vedalaşmak için dr ve eczanelerimi ziyaret ettim. haftanın bu 4 günü işten çıkacağımı bilmeme rağmen vedalaşmak amacıyla ziyaretlerimi yaptım..cuma günü üzerime zimmetli bulunan araç ,kredi kartları ,palm cihazı,vs bunları teslim etmek ve işten ayrılmak üzere şirketin maltepe ofisine çağrıldım yanıma kızkardeşimi alarak ofise gittim. ofiste bölge müdürü ve daha önce hiç görmediğim personel müdürü bizi karşıladı burada bana 3 gün işe gitmediğim için iş akdimin fesh edildiğini istifa mektubu imzalamam gerektiğini,ve üzerime zimmetli olan şirket eşyalarını teslim etmem gerektiğini söylediler. bende kabul etmedim ziyaretlerimi yaptığımı ki bana işten çıkarılacağımı ve tazminatım verileceği konusundakendisiyle anlaştığımızı zaten kendisi orda olan bölge müdürüne bana bu şekilde konuşmadınız haklarımı vereceğinizi söylediniz bende bu şartlarda iş aktimin fesh edilmesini kabul ettiğimi bu olmayacaksa hiç bir yere imza atmayacağımı belirttim ve hala iş yerinin çalışanı olduğumu bu yüzdende avukat aracılığıyla üzerime zimmetli olaniş yerine ait olan araba ,şirket kartı vs bunları teslim edeceğimi belirttim Beni bunları teslim etmemekle gasp etmiş olursun ,polisi ararız şeklinde tehdit ettiler,personel müdürü bir tanıdığını polismi bilmiyorum bak polisi arıyorum diyerek bir gasp olayı var diye aradı bende bunun üzerine 155 i aradım telefondaki polise durumu anlattım bana üzerinize zimmetliyse bir yere imza atmadıysanız oradan teslim etmeden çıkmanız en doğal hakkınız gasp olayı çok farklı bir olay olduğunu söyledi. bende bunun üzerine personel müdürüne ve bölge müdürüne 155 konustuğumu bunun gasp olmadığını öğrendiğimi bunlarıda avukat aracılığıyla teslim edeceğimi söyledim ve böyle bir şeyle karşılaşacağımı bilseydim avukatımla gelirdim dedim. bunun üzerine personel müdürü üzerime yürüdü çantamı çekiştirdi elimden arabanın anahtarını almaya çalıştı.Kız kardeşimle Ofisin kapısına kadar bir çekiştirme, zorla ulaştığımızda kapıyı açmaya çalıştım ve personel müdürünün kapıyı ittirdiğini gördüm o anda artık kendimi kaybettim ve çığlık atmışım bırakın imdaat diye ben bağırınca adam kapıyı bırakmış hızla ofisten çıktım arabaya bindik ve 155 i aradım polis geldi tutanak tuttu ve bizi savcılığa yönlendirdi. savcı yazılı basvuru yapmamı söyledi bunun üzerine avukat olan teyzemi aradım bana bir arkadasının tandığı iş davaları avukatını önerdi hemen ondan randevu aldım. Avukatla görüştüğümde olayları kendisine anlattım bana işe dönmek istiyormusun dedi bende tekrar orda çalışmak istemediğimi söyledim. ( Beni İşe dönüş davası hakkında bilgilendirmeyerek asıl açmam gereken davayı açtırmayan avukatımada kızgınım)Bana ihtar çekmek gerek şirket eşyaları için dedi ,sözleşme yaptıktan sonra elime evrakları verip notere yolladı ve bir daha ki görüşmeye geldiğimde dosyaya koyacak bir şeyler istedi. Bu arada kız kardeşim ofiste personel müdürü ve bölge müdürünün konusmalarının bir kısmını cep telefonuna kaydetmiş bu kayıtlarıda çözdürün dedi.notere gidip ihtarı çektik ve süreç başladı şirket avukatına eşyaları teslim ettim. Bu süreçte 15 günlük maaş dahil hiç bir ödeme almadım sonra küçük bir miktar hesabıma bir para yattı ne olduğunu sorduğumuzda bozuk olan palm cihazının tamir ücretinin maaşımdan kesildiğini söylediler ve normalde çalışırken bozulan araç veya palm cihazı vs başına gelen sorunlardan bizden para talep edilmezdi...daha sonrada yaptığım araştırma sonucunda cihaz hp nin kendi servisinde değilde özel bir serviste tamir edilmişti..
    Bunun dışında ziyaret ettiğim drlardan eczanelerden kaşeli imzalı, kendi yazılarıyla onları ziyaret ettiğim hakkında yazı aldım bunlar mahkeme dosyasına konuldu,polis raporu,ses kaydında kaydedilen konuşmalar, sağlık bakanlığının o tarihlerde mesai saatlerinde dr ziyaretlerini yasaklakladıklarını belirten resmi yazıyı uygulandığına dair de hastane müdürünün imzası ve hastane kaşesiyle aldım bir ecz çalışanı, bir dr ve kızkardeşim şahit olarak dinlendi...
    Davalı taraf ta bölge müdürü ve 3 şirket çalışanı düz kağıda kendi kafalarına göre tutanak tutmuşlar imzalamışlar. Bizim çalışma sistemimizde mesai saatleri için sabit bir yerde olmadığımız için kart basma ,imza atma gibi bir şey yok..1 ay önceden ziyaret planı yapılır ve bu ziyaret bölge müdürüne verilir ama bu plana % 100 uymak dahi her zaman mümkün olamamaktadır dr izinli olabilir, toplantıda olabilir,yoğun olduğu için göremeyebilirsiniz yada bir dr daki işiniz uzun sürebilir dolayısıyla yetiştiremeyebilirsiniz dolayısıyla çalışıp çalışmadığımızı böyle bir durumda iki tarafında kanıtlaması gerekmekte.. ve firmanın bunu 3 gün bir notere ziyaret planındaki dr ları ziyaret ederek bölgeye geldimi gelmedimi kontrol ettirerek şirketin antetli kağıdına daha resmi bir yolla yapması gerekir.Hem ben bölgemdeydim Hemde bu şekilde tutulan resmi bir tutanak yok şirket çalışanlarına imzalatılan evraklardan başka evrak yok bana üst üste aynı tarihli 2 tane ihtar ulaştı birinde2 gün işe gitmediniz birindede 3 gün işe gitmediniz diye ,2 aynı tarihli ihtar gönderdiler ...2 senedir dava sürüyor en sonunda bilir kişiye gitti
    bilir kişinin raporu sonucunda akdin feshi-kıdem ve ihbar tazminatı kısmında Davacı hakkındaki dedikodular(var olamayan dedikodular,kişisel sebebler dediğim bu tarz şeylerden benimle çalışmak istemediğini söylemişti müdür..sürekli böyle saçma sapan şeylerle beni arayıp rahatsız ediyordu) nedeniyle haklı bir nedene dayanmaksızın iş akdinin feshedildiğini davalı davacının 12,13 ve 14.09.2006 tarihlerinde habersiz ve mazeretsiz olarak işine devam etmemesi nedeniyle 4857 S.K.25/2 md.uyarınca haklı nedenle feshedildiğini idda etmektedir.İşçinin iş akdinin haklı nedenle feshedildiği işveren tarafından ispatlanması zorunludur.Davacı vekili davacının 13.09.2006 tarihinde palm cihazı tamiri nedeniyle işverenin talimatı doğrultusunda evde beklediğini beyan etmiş 11-12-13-14 eylül 2006 da ziyaret ettiğine dair yazılar ibraz etmiştir. Davalı işveren tarafından 12,13 ve 14eylül 2006 tarihinde mazeretsiz ve izinsiz olarak işe gelmediğine dair tanzim edilen tutanaklar ibraz edilmiştir.Bunların dışında ibraz edilen tutanak ve şikayet dilekçeleri, iş akdinin feshi nedeni olarak belirtilen nedenin dışındaki olaylara ilişkindir.Davalı niş veren tarafından davacının işe devam etmemesi hususunda savunmasının alındığına,mazeretini bildirmek üzere süre verildiğini ve yahut işe davet edildiğine dair belge ibraz edilmemiştir.bu nedenle ,davacının iş akdinin 4857 S.K.25/II Bendi kapsamında haklı neenle iş veren tarafından yeterli kanıtla ispatlanamadığı düşünülmektedir.Ancak,davacının iş akdinin feshi sebebi hususunda takdir sayın mahkemeye ait olmakla hak edeceği tazminat vs.... diye devam etmekteydi... olay bu şekildeydi Avukatım bilirkişinin fazla mesai hariç kıdem, ihbar,kötü niyet tazminatlarını hesapladığını manevi tazminatı da mahkemeye bıraktığını sonucun lehimize olduğunu söyledi..benden ıslak dilekçesi için harç parası istedi araya adli tatil girdi..Bugün mailimi açtığımda avukatımdan şöyle bir mail geldi hakim tarafından ilginç karar;
    ....hanım merhaba
    Bugün duruşmanız vardı. Hakim dosyayı karara çıkardı.
    Dava kısmen kabul edildi, sadece ücret alacağınız olduğu, diğer kıdem, ihbar, fazla mesai, kötüniyet ve manevi tazminat istemlerinizin ise kanıtlanamadığı şeklinde bir karar verildi.Kararı temyiz etmemiz gerekiyor. Çünkü işveren vekilini bile şaşırtan bir karar oldu. Henüz gerekçesi yazılmadı.
    Temyiz süresini geçirmemek adına süre kesim dilekçesi verdim.
    Gerekçeli karar yazılınca tarafınıza haber vereceğim

sizin öneriniz nedir??? neden ? nasıl bu şekilde karar verilebilir avukatıma sorduğumda karşı tarafın şahitlerini daha ikna edici bulmuşlardır dedi karşı tarafın şahitleride şirkette çalışan kişiler ve yalancı şahitlerdi bunların yetkisi dahi yok benim işimi yapıp yapmadığımı kontrol etmekle... resmi bir tutanak yok .. o zaman her iş yerinde müdür gıcık olduğu elemanına diğer çalışan elemanları örgütleyip kafasına göre tutanak tutarak işten çıkarır üstelik şahitlerin mesai saatleri konsundaki söylemleri dahi çelişiyordu...Daha nasıl kanıtlayabilrim işe gittiğimi kü üstelik bana işten çıkarılacağım söylendiği halde gittim gittiğim hastanelerden birinden antetli hastane müdür ve drlarından kendilerini o tarihte ziyaret ettiğime dair yazım var toplam 9 kişinin imzalı yazısı var daha da alırdım ama yeterli olur diye bıraktım her tarihten bir kaç kişiden aldım yazıları..... Avukatın bana duruşmayı haber vermemesi de cabası...haberim yoktu ben hala adli tatil var falan sanıyorum harç için parayı verdikten sonra bana hiç bilgi falan vermedi...zaten beni yeterince bilgilendirmeyerek işe dönüş davası açmadığı için bir sürü hakkımın kaybolmasına neden olmuş ...Avukatımın, hakkıma sahip çıkması beni bilgilendirmesi ve benim için en uygun davayı açması gerekmezmiydi..
    dava ettiğim firma ,Türkiyenin en büyük ilaç firmalarından ,Sanovel ,arada para olayları dönmüş olabilirmi???bu firmaya çok dava açan kişi var bu şekilde ve benzer şekilde çalışanlara karşı problem çıkaran bir firma hatta hatırlarsanız işçilerini sendikaya kaydolup haklarını istedikleri için bir kaç işçiyi işten atınca iş bırakma eylemi yaptılar diye toplu işten atmaya kalkmış ve 1-2 ay süren dava sonucunda işçilerin davayı kazanmasıyla sonuçlanan basına yansıyan olayları olmuştu...
    Nasıl verebilir Hakim böyle bir karar???? Temyiz ,,ne olacak???çok canım sıkkın lütfen yardım edin ...haklıyken haksız duruma düşüyorum Bu arada personel müdürü ve bölge müdürü yalan beyanlarla önce arabayı çaldı diye sonra bize hakaret etti bütün bunlarda yetmeyince ben güya personel müdürüne bana tecavüz etti dersem sizi işten atarlar diye tehdit etti gerekçesiyle dava açmıştı bunlardan da beraat ettim inanılmaz saçma sapan şeyler yaşıyorum sadece hakkım olanı istiyorum ve inanılmaz hqayal kırıklığımna uğradım .....Bir türlü bitmiyor bu kabus.....Lütfen doğpru bilgilendirilmek yönlendirilmek istiyorum....napıyım??? nereye kime başvurayım.....çok uzun oldu kusura bakmayın ama anlatmalıydım.....

Hukuki NET Güncel Haber

Garip hakim kararı konulu yargıtay kararı ara
    Garip hakim kararı konulu hukuk haber
    Konu eser79 tarafından (14-08-2008 Saat 22:28:00 ) de değiştirilmiştir. Sebep: kimseden cvp yok

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Garip hakim kararı

Sayın eser79;
    Davanız yerel mahkemede karara çıktığı için bu aşamada temyiz edip Yargıtay'dan sonucu beklemekten başka yapacak bir şey yok. Ama sizin başınıza gelen ve davanız hakkında kişisel düşüncelerimi yazacağım.

1) Sizin de belirttiğiniz üzere, öncelikle işe iade davası açılmasında büyük yarar vadı. Ama artık bu fırsat kaçmış durumdadır. Sanıyorum avukatınız işe iade davasının kazanılamayacağı düşüncesi ile bu yolu tercih etmeyerek doğrudan alacak davası açmayı tercih etmiş.

2) 2 veya 3 gün işe devamsızlık nedeniyle yapılan fesih yolu, işverenlerin çok fazla başvurdukları bir yol olup, çok fazla inandırıcı olmamaktadır. Zaten işverenin iddiasının aksi her türlü delille kanıtlanabilir. Elinizdeki dr. ve eczacı ziyareti belgeleri devamsız günlere aitsebunlara itibar edilmesi gerekirdi. Ayrıca işverenin yanında çalışmakta olan tanıkların söylediklerine de hakimin dikkat etmesi gerekir. Devamsız gösterildiğiniz günlerde sigorta primlerinizin yatırılıp yatırılmadığını kontrol edin. Şayet yatırılmamamışsa üzerinde durmayın, ama yatırlmış ise bu durumu temyiz dilekçenizde iyi vurgulayın. SSK'nın sitesinden hizmet cetvelinizi alıp kontrol edin. Hem devamsız gösterip hem de sigorta pirimi ödenmiş olmasını işverenin önemli bir çelişkisi olarak belirtin ve bu çelişkiden işçinin yararlanması gerektiği yönünde Yargıtay'ın kararları lduğunu belirtin.

3) Bu davayı ihbar ve kıdem tazminatı ve varsa ücret, fazla mesai ücreti, senelik izin ücreti için açmalıydınız.

4) Bu tür olaylarda manevi tazminatı kazanmak çok zordur, bu tür olaylarda manevi tazminatın uygulanma alanı dardır. Manevi tazminat isteğinde bulunmasanız daha iyi olurdu.

5) Kötü niyet tazminatı talep etmenizin de yasal dayanağı yoktur. Bunu kaybetmeniz doğaldır. Çünkü "işe iade davası açma hakkı varken açmayıp da kötü niyet tazminatı istemek" İş Yasası'nın 17. maddesine göre mümkün değil.

6) Temyiz dilekçenizde temyiz incelemesinin duruşmalı yapılmasını istemeniz mümkün. Ancak duruşma isteyebilmek için davanızda belirttiğiniz alacak miktarının belirli bir limiti aşması gerekir. Yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılı içindeki bu limit 12.680 YTL olması gerekir. Duruşmalı yapıldığında Yargıtay'da derdinizi daha kolay anlatma imkanı bulursunuz.

7) Her şeye rağmen, içimde bir ses sizin aleyhinize olan yerel mahkeme kararının Yargıtay'da bozulacağını söylüyor. Kanaatimce bozulma ihtimali yüksek. (Sonucu ileride bu sitede bizlerle paylaşırsanız seviniriz).

Kolay gelsin, selamlar.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Garip hakim kararı, yardım

cevaplarınız ve yardımınız için çok teşekküredrim öncelikle;
    1-aldığım yazılar devamsızlığımı idda ettikleri günlere aitti bunları dosyaya koymuştuk
    2- sanırım Kötü niyeti ,hem yalan beyanda bulunmaları, hem bana zorla ofiste istifa mektubu imzalatmaya çalışarak, tehdit edip ,üzerime saldırarak beni ofiste alıkoymaya çalışmalarından dolayı ,birde başka bir dava daha açıp beni şirket aracını çalmak,hakaret etmek ve basit tehdit iddalarıyla dava açmaları nedeniyle istenmişti...polisin tutanağı dava dosyasında yer alıyordu.diğer davanın beraat kararıda ıslah dilekçesi verilirken eklendi diye biliyorum açıkçası ben bu hukuki işlemlerin ayrıntılarından hiç anlamıyorum..elimde ne varsa avukatıma vermiştim..
    3- senelik izin benimde aklıma geldi ama sonradan...avukatıma güvendim....
    4-bahsettiğiniz miktarı geçiyormu bilmiyorum ama düşük harç olsun diye kısmı açmıştı davayı...işin kötü yanı avukatımı arayıp duruşmalı olsun diye çevreden öğrenip ben söyledim kendisine....yoksa bu şekilde açmaya falan niyeti yoktu..
    5.fazla mesai konusunda bilir kişi olumlu yanıt vermemişti ki benim şahitlerim nöbet ziyaretleri ve cumartesi günleri çalışmaları konusunda dikkat çekmişti, karşı tarafın şahitlerinden biri hakimin bu konuda ki sorusuna'' biz aslında istemiyoruz ama mümessiller kotalarını doldurmak için böyle aktiviteler yapabiliyorlar ''demişti ...bu konuda itiraz edelim diye kendisine yine ben söyledim ama kendisinin buna hiç niyeti yoktu cumartesi günleri şirket araç bakımlarıyla ilgili belgeleri buldum onları verdim bunlar işe yaramaz dedi ama bu araçlar üzerimize zimmetli ve bakıma götürmek işlemlerinden de sorumlu tutuluyordukbunlar performansa yansıyordu araç bakımı ve temizliği ve hafta içi mesai saatlerinden kaybolmasın diye cumartesi günleri bu işlemleri yaptırmamazı,araç yıkatma,benzin alma vb bu gibi işlemleri
    bizim dinlenme zamanlarımızdan çalıyorlardı ve sene sonu toplantılarındaki 5 gün 24 saat otelde ,otel ismi tarih vs de mevcut üzerinde ve saat kaça kardar programolduğunun yer aldığı şirket eğitim kitapçığınıda verdim eline...bilmiyorum ne yaptı...yarın gidip adliyeye dosyanın son halinin fotokopisini alacağım...Avukatıma güvenmelimiyim???

Umarım dediğiniz gibi olur ...çok sıkıntı çektim bu yaşadığım şeylerden dolayı şu an başka yerde çalışıyorum ama bu mahkeme bitmediği için işimden izin alıp bununla uğraşmak durumunda da kalıyorum ...
    tekrar çok teşekkürler

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Abbas bey ssk hizmet dökümünü inceledim maalesefki yatırmamışlar primi 12 günlük prim ödemişler normalde 15 gün olmalıydı işten çıkış tarihi 15 i gözüküyor ama benim tebligatın elime ulaşması 18 ini buldu belkide geçmiştir...15 i aslında olayın geçtiği gün ben birşeye imza atmadım 12 günlük yatırılmış bu durumda aslında işe gitmediğimi idda ettikleri günler 12-13-14 ü
    15 de bana sözel bildirdikleri tarih 12 gün yattığına göre dolayısıyla 3 gün değil 2 gün oluyor buda aslında neden 2 tane ihtarname olduğunu açıklıyor'!!!!!!!!! bundan bu şekilde de faydalanılabilirmi??? bide benim avukatın mailineden anladığım kadarıyla süre kesim temyiz dilekçesi olarak belirttiği benim görmediğim bana sormadan gönderdiği bir dilekçe var buna rağmen başka bir temyiz dilekçesi daha gönderilebiliyormu ??? duruşmalı olarak belirtmeden gönderdi anladığım kadarıyla bütün bunlar düzeltilebilirmi????
    istem yapılmamış olan ama hakedilen tatil ücreti istenebilirmi?????

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Avukatınızla ilgili yorum yapmam etik olmaz.

Senelik izin ücretini mevcut davada isteyemezsiniz, ama ayrı bir dava konusu yapabilirsiniz.

Fazla mesai ücreti için aşağıdaki linke bak;

http://www.istanbulbarosu.org.tr/Yay...i/ibd20084.pdf

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Abbas bey link için tesekkürederim.
    Avukatıma mailinizi görmeden evvel tatil ücretini neden istemediğimizi sordum ...Bana , başvuracağımız zaman baktığını ve tatil ücretini hakketmediğim için koymadığını söyledi...ben sanovelde çalışırken ilk yıl 1 yılım dolmadığı için yazın izin alamadım sadece eylülde 3 gün izin vermişlerdi ertesi sene de yazın cumartesileride saydıkları için 2 hafta 2 gün yani 12 iş günü izin yaptım. (arada 2 cumartesi sayılınca 2 gün daha 14 gün)13.05.2004 girişiliydim
    2 yıl 4 ay çalıştım...
    ssk prim olayından da bahsettim kendisine...
    içiniz rahat değil sizin herhalde dedi....beni çok pimpirikli buldu ki şu zamana kadar hiç sormadım sorgulamadım ,işine karışmadım ,şu geçen süreçte teyzem sadece kendisine bir kurul yada ünv tenin bilirkişilerini önerdi yönlendirme yapabilirsen diye onu da zaten dikkate almadı...
    bu ün bana davaya girmek istemediğini söyledi bende yüzyüze konusalım dedim
    vakti yokmuş....
    benden para talep etmeyecekmiş ben pimpirikli olduğum için olumlu gitmiyormuş ....istifa edecekmiş.....

Temyiz dilekçesi hakkında bilgiye ihtiyacım var...yrn bürosuna gidip dosyayı alıcam randevu vermesede ,dosyayı alın dedi!!!
    süre kesim temyiz vs nedir anladığım kadarıyla benim dilekçe vermem gerek
    3 günüm kaldı galiba pazartesi istanbul iş mahkemesinden soracağım...Anladığım kadarıyla yazınızdan tıbbı mümessillerin davalarıyla siz ilgilendiğiniz için biliyorsunuz açıkçası avukatım iş mahkemelerine bakıyormuş ama bizim işimizle ilgili bir bilgisi yoktu onu yermek değil amacım ve inanın kırıcı falan onu rencide edecek bir söz söylemedim ama bir önceki görüşmemdede aynı tarz davranmıştı duruşmalı olsun dediğimde iiyi duruşmalı olsun isterseniz teyzeniz girsin yetki vereyim kim istiyorsa o girsin dedi ben ona teyzem dedi falan da demedim ama ne desem kendisi öyle anlıyor..

bugün de istifa etmek istemesi sizce garip değilmi??? sonuna geldik ,birşey var bu işte...
    eğerki süre kesim dilekçesi farklı bir dilekçeyse temyiz dilekçesinden bunu yazıp vermek için son 3 günüm var...keşke burda olsaydınız... (((((

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Abbas bey,
    1-istanbulda tıbbı mümessil davasına bakmış önerebileceğiniz bir avukat varmı?

2-süre kesim dilekçesi ne işe yarar? süreyi ne kadar tutar uzatır?????
    temyiz dilekçesinden farklımıdır?

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

birde yerel mahkemenin kararının gerekçesi daha açıklanmamış?? bunun süresi nedir ortalama??? temyiz dilekçesi buna göremi veriliyor??? eğer temyiz dilekçesini vermek 6 gün içindeyse kararın gerekçesi neden açıklanmamıştır?* ben dosyamı alamadım pazartesi işmahkemesinden fotokopi çektiricem umaraım gecikmem....acil yardıma ihtiyacım var..

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.930
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Gerekçeli kararın yazılması tahminen 20 - 30 gün sürebilir. Oysa iş mahkemelerinde kararın 8 gün içinde temyiz edilmesi gerekir. İşte ieride gerekçeli temyiz dilekçesi vermek amacıyla önceden (8 gün içinde) kısa temyiz dilekçesi verilir ve bu dilekçeye "süre tutum dilekçesi" denir. Gerekçeli temyiz dilekçesini bu aşamadan sonra hiç vermeseniz de kısa dilekçeyi vermeke temyiz etmiş oluyorsunuz. Yani gerekçeli dilekçeyi vermeseniz de bu aşamadan sonra Yargıtay sizin dosyanızı inceleyecektir. Ama gerekçeli karar yazıldığında, gerekçeli temyzdilekçesi yazmakta yarar vardır, çünkü kısa dilekçede kararın yanlışlığı konusunda açıklamalarınız ve gerekçeleriniz yoktur.

Gerekçeli temyiz dilekçesi yazmanın bir süresi yoktur. Karar yazıldıktan sonra hemen verirseniz dosyanıza girer. Ama geciktirirseniz dosya gider, dilekçeyi arkasından gönderirler.

Bu sitede avukat tavsiyesi yapmıyoruz. Sitenin kuralları böyle. Zaten sitede avukat önermek bizim meslek kurallarımızla da bağdaşmaz. Siz kısa ve kolay bir araştırma ile bunu ulabilirsiniz.

Selamlar.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

çok tesekkürederim.

+ Konuyu Yanıtla