Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Adamın biri hem de suyun öte yanında bir yerlerde pastane işletir. İlk yaz ile birlikte dondurma satışlarına başlar. Pek tabii öncesinde gıcır gıcır, kesenin bol yanından granit bir dondurma tezgahı, iç mekana masif masa iskemleler, asma tavanlar, spot ışıklar epey yatırım yapıp neresinden bakarsanız bakın 'dondurmanın kralı' burda havasında mekanı da hazır eder.
Eh vatandaş da hücum eder. Üç gün de iki ton dondurmayı külahlara top top dizer..., iken; Tarım Müdürlüğü gıda denetimcileri de bizim dondurmacının mekana uğrar.
Oşgeldin, beşgittin,,, faslı kısa sürer.
Beyfendi hani 'ruhsat'???
-alacağız, müracaatı yaptık.
E peki hani üretim belgesi???
-hık?? mık?? cık??
Olmadı ama,,, üretim yeri nerde? Oraya gidelim...
Bu sefer dondurmacı öznesi, tümleci, yüklemi tam cümlesini hem de iki tanesinden nihayet kurar..,
-Sizi üretim mahalline sonra götüreceğim. Önce Müdürünüzle görüşmem lazım.
Nizami cümlelerini söylerken de dondurmacımız habire gömleğinin cebini çekiştirmektedir. Spot ışıkların altında akp rozeti de ışıl ışıl ışıldamaktadır.
Her nasılsa gözleri görmez denetimcilere rastlamış aksilik bu ya bizim dondurmacı,,, kocca rozeti göremeyen memurlar üretim belgesini ne edecekler diye içinden de geçirmektedir kesin ya,,, şimdi buraya her şeyi açık açık yazmanında pek alemi yok.
Bundan sonrası bir aylık bir süreç....
Kısa kısa geçeyim,
Memur milleti taktı mı takıyor işte... Dondurmacı hakkında tutanak düzenleyip, akabinde üretim mahallini kapatma kararı alıyorlar. Derhal Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne durumu bildiriyorlar.
Kapatma kararı hemen elden, zimmetle dondurmacıya tebliğ ediliyor.
Dondurmacı tebligatı alıp; üretim belgesi, işyeri ruhsatı filan almaya mı koşturuyor???
Nerde öyle vatandaş!!
Derhal parti binasına koşturuyor.
Mahallin parti teşkilatının 'keresteci' adamı sabah memurlar daha kahvaltılık simitlerini alırken Hükümet Binasına (!) varıyor.
Tarım Müdürünün bekliyor, bekliyor,,, beklerken de söylenip duruyor,,, 'işte devletin memurunun hali. saat kaç oldu gelecek de iş yapacak' kıvamında cümlelerini ortalığa savurup duruyor.
Tarım Müdürü gelir gelmez sebebi ziyaretini arzediyor.
-Ya Müdürüm, şu bizim dondurmacı iyi adamdır, hoş adamdır, garibandır,,, ekmek parası, tezgahını bozma...
Müdür de işte sigara yasağından da etkilenmiş, asabi davranıp,,, mühim kişi keresteci 'partili'yi def'ediyor. Çarçabuk kendini kapalı alan dışına atıp, sigarasını tellendiriyor.
Keresteci partili anlıyor ki,,, boşu boşuna küççücük memurla haşır neşir oluyor, kendini de ezdiriyor.
İlkin vilayetteki Tarım Müdürünü telefonla arayıp, muhatap olduğu muameleyi ve iyi vatandaş, temiz esnaf dondurmacısının da böyle bir idare tarafından nasıl taciz edildiğini beyan ediyor. Akabinde vaziyete el konulmasını da emrediyor.
Yetmez..., ordan Mülki Amire de ziyaretini yapıyor.
Mülki Amir dondurmacının dosyasını ve Müdürü makamına istiyor.
Bu görüşmeden sonra da; dondurmacıya üretim izni ve işyeri ruhsatı alması için tastaman 1 aylık süre veren bir karar çıkıyor.
Dondurmacımız; sanayi çarşısında 10 mt2 lik körkaranlık bir dükkanda üretim yapmaya ve satışlarına, havalarda kasıp kavurmaya devam ederken; biraz kârdan feragat edip aynı çarşıda daha havadar 25 mt2lik bir dükkan kiralayıp,,, usule uygun bir üretim mahalli tadilatını yapmaya başlıyor.
Henüz bazı eksikleri var.., ama dondurmacımızın en azından gösterilecek bir üretim mahalli var...
Kimbilir belki üretim izni için tahkikata gelinsin filan bekliyordur. Bundan sebep halihazırda halen üretim izni yok. Ruhsata da karşı parti Belediye Başkanı kesin taş koydu,,, halen yok.
Ama satışlar tam gaz devam etmekte...
Yakasında rozeti var...
Hayır var...
Dikkate değer kısmı; SIRADANLIĞI...
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Bazı dini değerlere hakaret edildiğini okumuşmuş... Yahu bende okudum forumu nerede hakaret ? onu göster.
diğer üyelrin değil sadece sizin bir iletinizden.Alıntıda olsa bunu yayınlamanız ve dalga geçmeniz saygısızlık değil mi?
.........
Ufacık çocuğa taciz /tecavüz eden sapık zihniyetli kişiler ''sevilen islam değerli şahsiyetleri '' olarak gösteriliyor.
1. Hz. Zekeriya bir gecede 1000 karısıyla yatıp hamile bırakmış. İşte kudret buymuş ... ( Ötesini yazacağım ayıp olacak...) Bunu yazan İlahiyat Profesörü Süleyman Uludağ, bir İslam âlimi. Vakit Gazetesi’nde İslami ahlak uzmanı Hüseyin Üzmez de bir İslam âlimi. İkisi yan yana, olur size ulema. Üstelik cevazı oybirliğiyle verirler, çünkü çok anlaşırlar: Biri teoride, öteki pratikte seri cima allamesi.Hüseyin Üzmez ana kız, erişkin sübyan, arkadaş torunu falan, ilmini pratikte götürüyor. Bulsa 1000 hatun Yoksa Süleyman Hoca’yı yalancı çıkarmaz.. Türkiyenin uleması bunlar... Neyse konuyu gene kaydırdım da diyeceğim o ki bu İlahiyat profesörünün hiç bir bilimsellikten haberi yok. Ne tarihi ne fiziki varsa yoksa Zekeriye'nın pipisi...
Eğer birisi bir yanlış yapmışsa ve cevap olarak da hakaret etmeniz gerekiyorsa, neden hedef o kişi değil de Peygamber???
iyi ki daha ötesini yazmamışsınız. Peygamberlere saygınız bu mu?
Ancak sizin müdahalenizden beri hurafe ve saçmalıklarla uğraşılmaktadır. Siz yazdığınız yazının tam tersini yazan bir kişilk olarak şu ana kadar yer aldınız. Son yazınızı sizin yazdığınızdan kuşku duyuyorum...
Sanıyorum ki bundan sonra zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmak yerine erdem53 gibi zeytinyağının üstüne çıkmak deyimi moda olacak...
Bir konu bu kadar mı saptırılır bu kadar mı çarpıtılır anlamak mümkün değil. İyi ki forumu yazan baştan beri bilen benim yoksa buradan başlasam okumaya '' vay adiler diye başlarım..'' Daha birinci iletiyi bile okumamış yada anlamamış hatta forumun tam adını kavramamış birisi yazıyor ama sallıyor açıkçası...
Yahu forum benim forumum hikayeyi ben anlatıyorum içine dalıp onu değil bunu tartışalım demek saygısızlıktır en başta. Çok istiyorsan açarsın bir forum kimle istiyorsan tartışırsın. Kaldıki yazdıkların doğru olsa bari. Son ileti ile öncekilerin ilgisi yok... Hele hele kendisine değer verilerek verilen yanıtlarıda göz önüne alırsak hiç mi hiç yok. Ayıptır yahu... yazıktır.
sayın commodore1tr;
öncelikle sonunda bir iletimi dahi olsa okuma zahmetine katlandığınız için size teşekkür ederim.
Eğer son iletim gibi bundan önce yazmış olduğum ve kısmen cevapladığınız iletilerimi de okumuş olsaydınız; tamamen aynılarını hatta daha ayrıntılı olarak görecektiniz.Aşağıda son iletimdeki yazdıklarımın daha önceki iletilerim içinde geçen, sayfa ve ileti numaralarını kırmızı yazıyla yazıyorum.
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın c_selin;
seviyeli iletiniz için size teşekkür ederim, görüşlerinize bende katılıyorum.Ancak alıntı yaptığınız cümleyi tek başına değerlendirmemenizi dilerdim.
Bu forumu ilk okumaya başaldığımda iletilerin arasında alıntı maskesi altında Peygamberlere ve bazı dini değerlere (herkes için dini değer niteliği taşımasa da gerçek anlamda dini değer olduğuna inan insanların olduğunu belirterek) hakaret edildiğini okudum.
Yazmış olduğum yazılarda herkesin inancına saygılı olduğumu ve saygılı olunması gerektiği fikrini savundum. Aksi yönde bir yazı da yazmadığımı zannediyorum. Başörtüsü konusunda ise hukuksal boyutunu tartışalım dedim, hukusal olarak sonuçlanmış bir olayın tartışılmayacağı cevabını aldım.( Sayfa: 17, İleti:167 )
Bende kendi fikirlerimi yazmaya çalıştım. Bu fikirlerimi yazarken baş örtüsü konusunda; serbest olmasınını düşündüğümü belirttim. Akp nin bu konudaki yanlış tutumunu, başörtüsünü siyasi simge olarak görmesini, dini siyasete alet etmesini v.b. defalarca eleştirdim. Başörtüsünün dinde olup olmadığını sorgulayacağına veya insanlara dinlerini öğretmeye çalışmaktan önce konunun asıl odak noktası olan akp nin bu konudaki tutumunu tartışalım dedim. (Sayfa:34, İleti:331)
Her nedense baş örtüsü veya dinle alakalı bir konuda fikir beyan ettiğimde sürekli akp nin yanlış politikaları ile örnek gösterilerek cevap aldım. Defalarca akp karşıtı olduğumu belirttiğim halde sürekli bu şekilde akp liymişim gibi cevap yazılması beni rahatsız etti....
Dini bir mesledeki görüşüme karşı akp nin yanlış politikası ile cevap verilmesi karşısında belki biraz da öfke ile sizin de alıntı yaptığınız cümleyi kullandım...
Önceki iletilerimde de inan inanmayan herkesin inancına saygılı olunmasını istedim. Başörtüsünün serbest olması fikrini savunurken; başı açık olanın kapalı olandan kapalı olanın da açık olandan üstün tutulamayacağını, bizlerin böyle bir değerlendirme yapma hakkımızın olmadığını ve her ikisine de saygı duyulması gerektiğini belirttim.Ve ekledim: ''siyasi simge olarak kullanılmadığı sürece''. (Sayfa: 24, İleti: 232), (Sayfa: 24, İleti: 240)
Pek tabii dir ki kimsenin özgürlüğü de başka bir kimsenin özgürlüğünü kısıtlamamalı.
İletinizde belirttiğiniz ''inancı bir siyasi oluşuma özgüleyen ifadeler kullanmaktan lütfen kaçının'' sözü çok doğru.
Asıl benim anlatmak istediğimde buydu. İnançla alakalı bir konu tartışılırken cevap akp nin siyasi hataları olmamalı.
Siyasi hatalar yazılmasın demiyorum, ancak bir dinci kesim profili çizilerek akp nin yanlış siyaseti örnek gösterilerek insanların inançlarıyla alay ediliyor. Akp dini siyasete alet ediyor, ancak tepki gösterceksek bu şekilde olmaması gerekiğini düşünüyorum. (Sayfa: 34, İleti: 331)
Tarafınızdan yanlış anlaşıldığım kanaatindeyim.
Göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.
Diğerleri sizin yazmış olduğunuz iletilerde mevcut. Ne yazdığınızı da biliyorsunuzdur herhalde. Dilerseniz onların da sayfa ve ileti numaralarını yazarım.
Ayrıca konuda ilerleyemediğinizi ve benden dolayı hurafe ve saçmalıkla uğraştığınız yazıyorsunuz. Ancek her nedense Ezan ve Cevşen gibi tartıştığımız konular ilk siz ve sizi alkışlayan üyeler tarafından gündeme getirildi. Ben de kendi fikrimi yazdım. Eğer sadece sizin gibi düşünenler yazacaksa, başka üyelerin boşuna yazmayıp sizin zamanınızı almaması için açıkça belirtiniz.
İlginç ;
Alıntıda olsa yayınlamak ve dalga geçmek saygısızlık ise alıntıdan alıntı yaparak tekrar aynını yazmakta saygısızlık değil mi? Ben alıntı yapınca saygısızlık siz alıntı yapınca örnekleme mantığınızı yalanlamaktan bıktım bayım...
O yazıda bir satır Hz.Zekeriya ya saygısızlık yok. Ona yapılan saygısızlık terbiyesizlik aşağılık davranışa karşı tepki var. Siz her okuduğunuzu böyle mi anlıyorsunuz? Kur'an da bile böyle anlatılan bir kişiyi Kur'an dışı saçma sapan bir şekilde anlatan bu sayede kadını aşağılayarak erkeği öven özellikle sapıklık yapan hüseyin efendiye destek diye yazılan din dışı yazıyla dalga geçmeyecek gerçekleri söylemeyecek miyim ? Bırakayım kalsın değil mi? Bir sürü saf temiz dinini normal yaşamak isteyen kansın değil mi? Ah siz var ya siz... Din tacirlerini bırakın artık... Onların yolu yol değil.. Kepazelik en sonunda kendi pisliklerinde boğulacaklar.
O yazı özetle kendi pisliğinizi rezaletinizi kepazeliğinizi cinsel sapmalarınızı dini ve dinen büyük kişileri kullanarak yapmayın ahlaksız pislikler demek istiyor. O yazıyı bin kere yazarım...
Bir Hz. Sıfatını almış kişi hakkında olmayan yalanlara da sus dediniz ya sizin tüm fikirleriniz işte böyle dindar gibi görünüp yavaş yavaş din dışılığı din yapmak isteyenlere saygı... Yok o kadar uzun boylu değil...
Cevşen konusunu sayın fishher açmış oda tartışma için değil camide satıldığını söylemiş. Hay dili tutulsaymış. Kıyameti kim kopardı ? Siz. Baştan sona okuyorum da gerçektende bu yaptığınız zeytin yağından bile hafif terimeme bile yetmeyecek durum.
Neyse fazla uzatmaya gerek yok anlayan anladı anlamayana diyecek bir şey yok. Ezan ın Türkçe okunması hususunu gündeme getirmiştim ben sizin gibi Kur'an da var yok tartışmasını değil örneğin... Birde ısrarla Ezan ARAPÇA olmalı demenize inanamadım bu çağda... ATATÜRK ün ezanı Türkçe okuttuğunu unutarak saldırmanız ezanın türkçe oluşuna sizi ifşa ediyor aslında.. Neyse uzatmayalım .
Sadece şunu söyleyeyim ben eğer islam peygamberi günümüzde yaşasaydı. En az 50 adet ciddi korumalı internet sitesi olurdu. Yolculuğunu deveyle değil özel jetle yapardı. İstanbul da oturacaksa devesini salıp oturduğu yerde ev istemez ( Kimse kırılmasın diye ) öncelikle depreme dayanıklılık imar izni yetim hakkı yağma gibi durumlara bakardı... Daha neler neler yapardı da yazmayayım...
İlginç ;
O yazıda bir satır Hz.Zekeriya ya saygısızlık yok. Ona yapılan saygısızlık terbiyesizlik aşağılık davranışa karşı tepki var. Siz her okuduğunuzu böyle mi anlıyorsunuz?
Sn Commodore1tr;
Upuzun ve teması aşikar olan yazınızın içeriğinin; içinden ayıklanmış bir mite** saygısızlık/saygı demogojisine hammadde edilmesi asıl 'emeğe/bilgiye saygısızlık'tır.
**hele ki o mit; özellikle hayatlarını, kişisel faydalanımlarını, varlık izahatlarını, beşeri zaaflarını tedarikte din imgeleri hallaç pamuğu gibi attıran, yere çalan istismarcılarca zaten heba ve feda edilmişken.....
Bazen; kitabın ortasından yahut jargonun lümpeninden,,, hani anlamayan kalmasın, zorunlu alınganlar çoğalmasın maksadıyla mevzuuyu anlatmak lazım...
ilgili başlık iletilerinden bir alıntı; dinci dediğimiz yobaz kesimki bu kesim dini dinde olmayanlar ile beraber yaşamayı kendilerine görev bilip hurafelerle kurdukları islamı hak göstermeye çalışanlardır. bu kişiler yıllar boyu şeyhleri tarafından bayanlara çok yaklaşmamaları tembih olunur, aynı şeyh bunlara 4 e kadar eş alabileceklerinide söyler. şimdi böyle olunca sorgulamaya yasak edilmiş beyin ve düşünce sistemleri paradokssal bir ikileme düşer ve devrelerde arıza oluşur bunun neticesinde 70 ini devirmiş kişiler dahi 15 ine gelmemiş çocuklara sarkar işi sapıklık boyutuna çıkartabilir.
İlginç ;
Alıntıda olsa yayınlamak ve dalga geçmek saygısızlık ise alıntıdan alıntı yaparak tekrar aynını yazmakta saygısızlık değil mi? Ben alıntı yapınca saygısızlık siz alıntı yapınca örnekleme mantığınızı yalanlamaktan bıktım bayım...
.......
O yazı özetle kendi pisliğinizi rezaletinizi kepazeliğinizi cinsel sapmalarınızı dini ve dinen büyük kişileri kullanarak yapmayın ahlaksız pislikler demek istiyor. O yazıyı bin kere yazarım...
Sayın commodore1tr;
yazılarımda defaatle dine ve bazı değerlere karşı hakaret ediliyor diye yazdım.Alıntı da olsa aynılarını kopyalıyarak yayınlamaktan kaçındım. Ancak ısrarla bana nerede hakaret var diye soruldu.Sizin aşağıdaki iletinizde olduğu gibi.
Bazı dini değerlere hakaret edildiğini okumuşmuş... Yahu bende okudum forumu nerede hakaret ? onu göster.
Ben de sizin yazınızı desteklemekte olan bir üyenin imzasında bulunan, aşağıdaki söze uyar mahiyette; karanlık yüzleri ortaya çıkarmak amacıyla alıntı yaptım.
Alıntı: ''Herkes Ay'a benzer, çünkü herkesin kimseye göstermediği bir karanlık yüzü vardır.''
Örneğin forum başlığında bile olan TÜRBANI başörtüsü diye kullanma hakkınız yoktur. YA TÜRBAN DERSİNİZ YADA O KUNUYA GİRMEZSİNİZ. TARİHİ GELENEKLERİMİZDEN OLAN BAŞ ÖRTÜSÜ YEMENİ YAZMA TÜLBENTİ ÜÇ METRELİK PAÇAVRA PARÇASI TÜRBANLA KARIŞTIRARAK FORUMUMU KİRLETEMEZSİNİZ. Baş örtüsü, yemeni, yazma, tülbent gibi islam öncesi geleneklerimizden beri gelen anneannelerimizin ondan öncelerinin kullandığı örtü ile KESİN SİYASİ SİMGE OLAN ÜÇ METRELİK PAÇAVRA TÜRBANIN İLGİSİ YOKTUR. Onun için forumun yazarının terimlerine uyma nezaketini gösteriniz ve ben şöyle diyorum siz demeyebilirsiniz gibi UKALALIKLAR etmeyiniz.
Lütfen artık yazmayın....
Sayın commodore1tr;
siz hiç ÜÇ METRELİK PAÇAVRA PARÇASI ile üniversiteye girmeye çalışan bir öğrenci gördünüz mü?
Ya da Baş örtüsü, yemeni, yazma, tülbent v.b. ile üniversiteye girebilen bir öğrenci gördünüz mü?
Bırakınız üniversiteyi ve öğrencileri; veli olarak diploma törenine katılabilen bir anneyi gördünüz mü? Okulun bahçesinde dahi görebildiniz mi?
Okul hayatı bir tarafa normal hayatta da, Eğer siz baş örtüsüne, yemeni ye, yazma ya ve tülbente karşı değilseniz mesele yok demektir.
Yazdığım yazılara cevap yazma zorunda değilsiniz. Ancak bana ''ukalalalıklar etmeyiniz'' diye yazmanızın amacı; size aynı üslüpla cevap vermemi sağlayarak üyeliğimi askıya aldırtmak ve bu şekilde benden kurtulmak herhalde....Merak etmeyiniz size aynı üslüpla cevap yazarak sizinle aynı seviyeye inmeyeceğim. Bu konuda müsterih olunuz.
Ancak şunu da bilmenizi isterim ki; forumun başında karşıt fikirlere yer olmadığını veyahutta yalnızca aynı fikirdeki insanların foruma katılabileceklerini belirtmiş olsaydınız kesinlikle ileti yazmazdım..
Bir daha da yazmayacağımdan emin olabilirsiniz.Son olarak aşık Sümmani'nin bir türküsünü yazmak istiyorum, müsadenizle;
Ceylan gözlerine kurban olduğum
Tanrı selamını almaz mısınız
Mevla sizi süs için mi yarattı
Biz gel demeyince gelmez misiniz
Gurbete gidenler azığın alır
Kimisi giderken kimisi kalır
Kimi sevap için Kabeye varır
Kabe kapınızda bilmez misiniz
Karadır kaşınız yaydan nic'olur
Bugün dünya yarın ahret nic'olur
Bir gönül yapması yüz bin hac olur
Siz gönül yapmasın bilmez misiniz
Sümmani'yem ey dil yare n'iderim
Başım alır diyar diyar giderim
Yarın mahşer günü dava ederim
Siz mahşer yerine gelmez misiniz.
Sayın erdem53;
Onay verilmeyen iletinizi ısrarla yazmak aslında beni atın demek. Farkındaysanız buna karşı direnmekteyiz. Sorması ayıptır siz bu sitenin yönetimini salak akılsız aptal mı sandınız da
Yazdığım yazılara cevap yazma zorunda değilsiniz. Ancak bana ''ukalalalıklar etmeyiniz'' diye yazmanızın amacı; size aynı üslüpla cevap vermemi sağlayarak üyeliğimi askıya aldırtmak ve bu şekilde benden kurtulmak herhalde....Merak etmeyiniz size aynı üslüpla cevap yazarak sizinle aynı seviyeye inmeyeceğim. Bu konuda müsterih olunuz.
gibi bir yazı yazıyorsunuz?
Bu site yönetimi üyeliği askıya almak için kimseye sormaz kimseden icazet almaz. Aslında enteresan bir şekilde commodore1tr ın üyeliğinin askıya alınması gerektiğini söylüyorsunuz da ne o nede commodore1tr ın dediği ile hareket etmeyiz. Yönetim tarzımız oldukça açık. ATATÜRK ilkeleri çok hassas olduğumuz bir konu ve dediğimiz gibi HERKESİN DEMOKRASİSİNİN DE BİZE KALKMASINI beklemeyecek kadar demokratiğiz....
Size çok açık bir şey söyleyeyim sizin üyeliğinizi askıya almayı bir kere çok ciddi düşündüm oda bu forumda Atatürk ile yazdığınız bölümdü. Çanakkale bahsinde uzun uzun düşünüp boşver dedim ve commodore1tr a mesaj attım o konunun üstüne gitmemesini rica ettim. Çünkü biliyorum ki o konuda üstünüze gelse sonunda siz askıya alınmayı başaracaksınız.
Bu forumu çok dikkatli takip ediyorum. Siz sanıyorsunuz ki bir tek benim iletilerim onay almıyor bazen hayır sayın cognis in sayın fischer in iletileride bazen takılıyor değiştiriliyor. Size ayrıcalık yok. Ama siz size katılmayan herkesi suçladığınızdan vede ŞAKŞAKÇI saydığınızdan oluyor bu durum.
Yine belirtmem gerekirki akıp giden forum sürecinde okumayan yada okuduğunu görmezden gelen başka şeyler diyip duran sizsiniz. Türkçe ezan buna en belirgin örnektir o konudaki tutum ve davranışlarınız vede yazdıklarınız aslında sizin çok yanlış düşündüğünüzün en büyük kanıtıdır.
Foruma yazıp yazmamakta serbestsiniz ona karışamayız. Ancak başkalarının düşüncelerinede saygılı olmak zorundasınız. Türban konusunda üniversitelerimizle ilgili daha ciddi bilgi sahibi olmanız konusunu çok isterim okuyunuz bakalım nereden nereye neden gidilmiş...
Lütfen yazılarınızda ölçülü olunuz. Herkese saldırıyorsunuz ben dahil. Komik bir şeyde söyleyeyim size bana hakaret ettiğiniz iletiyi düzelterek ben onay verdim gene de askıya almadım ama her şeyin bir sınırı vardır....
Din ve kadın içiçe geçmiş kavramlar kadar çok literatürde yer edindi ise de;
TANRI; KADINI MUHATAP ALMAZ...
Bunu öncelikli tespit şart...
İslamiyet de buna riayet eder.
Kuran'ı Kerim kadını MUHATAP ALMAZ...
Erkeğe hitap eder.., kadına ait tüm düzenlemelerde tanrı kendi yarattığı 'kadın'a erkek aracılığıyla yol gösterir.
Tüm hurafeler, istismarlar bir bakıma bu hal karşısında ibra olmalılar... Zira buna kaynak asıldır, Kuran'ı Kerim'dir.
içinden kadın geçen ayetlere biraz bakalım,
BAKARA SURESİNDE;
İman etmedikleri sürece Allah'a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah'a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü'min bir cariye Allah'a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah'a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah'a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de, iman eden bir köle, Allah'a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.(221. ayet)
ayrıca; 222. ayet, 223. ayet,,,
Eğer (yemin edenler yeminlerinden dönmeyip kadınlarını) boşamaya karar verirlerse (ayrılırlar). Biliniz ki, Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
(227.ayet)
(Dönüş yapılabilecek) boşama iki defadır. Sonrası, ya iyilikle geçinmek, ya da güzellikle bırakmaktır. (Evlilikte) tarafların Allah'ın belirlediği ölçüleri koruyamama endişeleri dışında kadınlara verdiklerinizden (boşanma esnasında) bir şeyi geri almanız sizin için helal olmaz. Eğer onlar Allah'ın belirlediği ölçüleri gözetmeyecekler diye endişe ederseniz, o zaman kadının (boşanmak için) bedel vermesinde ikisine de günah yoktur. Bunlar Allah'ın koyduğu sınırlardır. Sakın bunları aşmayın. Allah'ın koyduğu sınırları kim aşarsa onlar zalimlerin ta kendileridir. (ayet 239)
İçinizden ölenlerin geride bıraktıkları eşleri, kendi kendilerine dört ay on gün (iddet) beklerler. Sürelerini bitirince artık kendileri için meşru olanı yapmalarında size bir günah yoktur. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.
(ayet 234)
Kendilerine el sürmeden ya da mehir belirlemeden kadınları boşarsanız size bir günah yoktur. (Bu durumda) -eli geniş olan gücüne göre, eli dar olan da gücüne göre olmak üzere- onlara, aklın ve dinin gereklerine uygun olarak müt'a verin. Bu iyilik yapanlar üzerinde bir borçtur. (ayet 236)
Eğer onlara mehir tespit eder de kendilerine el sürmeden boşarsanız, tespit ettiğiniz mehrin yarısı onlarındır. Ancak kadının, ya da nikah bağı elinde bulunanın (kocanın, paylarından) vazgeçmesi başka. Bununla birlikte (ey erkekler), sizin vazgeçmeniz takvaya (Allah'a karşı gelmekten sakınmaya) daha yakındır. Aranızda iyilik yapmayı da unutmayın. Şüphesiz Allah yaptıklarınızı hakkıyla görendir.(ayet 237)
(bu ayette kadın dikkate alınmış,, ancak erkek lehine!!!)
Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır.
(Ali İmran 14. ayet)
Hani melekler, “Ey Meryem! Allah seni seçti. Seni tertemiz yaptı ve seni dünya kadınlarına üstün kıldı. (Ala İmran 42. ayet.., mümin kadınlara hitaben ayetlere rastlamak pek mümkün olmasa da; Kuran'da bazı yüce? kadınlara yekten hitap içeren ayetler mevcut.)
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın.2 Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur. (nisa 3. ayet)
**Nisa Suresinde; Kuran her ne kadar surenin ismi 'nisa' olsa da ya insanlara ya da erkeğe (kadına direkt hitap tercih edilmemiştir)) seslenmektedir.
Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın).
(nisa 15.ayet)
Ey iman edenler! Kadınlara zorla mirasçı olmanız size helal değildir. Açık bir hayasızlık yapmış olmaları dışında, kendilerine verdiklerinizin bir kısmını onlardan geri almak için onları sıkıştırmayın. Onlarla iyi geçinin. Eğer onlardan hoşlanmadıysanız, olabilir ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız da Allah onda pek çok hayır yaratmış olur.(nisa 18.ayet)
Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.
(nisa 34. ayet)
Eğer bir kadın kocasının, kendisine kötü davranmasından, yahut yüz çevirmesinden endişe ederse, uzlaşarak aralarını düzeltmelerinde ikisine de bir günah yoktur. Uzlaşmak daha hayırlıdır. Nefisler ise kıskançlığa ve bencil tutkulara hazır (elverişli) kılınmıştır. Eğer iyilik eder ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (nisa 128. ayet)
Size ne oluyor da, Allah yolunda ve, “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zâlim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?
(nisa 75. ayet)
Ancak gerçekten zayıf ve güçsüz olan, çaresiz kalan ve hicret etmeye yol bulamayan erkekler, kadınlar ve çocuklar başkadır. (nisa 98. ayet)
Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz. Öyle ise (birine) büsbütün gönül verip ötekini (kocası hem var, hem yok) askıda kalmış kadın gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız, şüphesiz Allah çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir. (nisa 129. ayet)
Nahl Sûresinin 92 . Ayeti;
Bir topluluk diğer bir topluluktan daha (güçlü ve) çoktur diye yeminlerinizi aranızda bir hile ve fesat sebebi yaparak, ipliğini iyice eğirip büktükten sonra (tekrar) çözüp bozan kadın gibi olmayın. Allah bununla sizi ancak imtihan eder. Hakkında ayrılığa düştüğünüz şeyleri kıyamet günü size elbette açıklayacaktır.
Nûr(*) Sûresinin 8,9 . Ayetleri;
Kocasının yalancılardan olduğuna dair Allah’ı dört defa şahit getirmesi (Allah adına yemin etmesi), beşinci defada da eğer kocası doğru söyleyenlerden ise Allah’ın gazabının kendi üzerine olmasını dilemesi, kadından cezayı kaldırır.
Nûr(*) Sûresinin 31 . Ayeti; Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
Ahzâb(*) Sûresinin 32 . Ayeti;
Ey Peygamber’in hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınıyorsanız (erkeklerle konuşurken) sözü yumuşak bir eda ile söylemeyin ki kalbinde hastalık (kötü niyet) olan kimse ümide kapılmasın. Güzel (ve doğru) söz söyleyin.
Ahzâb(*) Sûresinin 33 . Ayeti;
Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah’a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.
Ahzâb(*) Sûresinin 49 . Ayeti;
Ey iman edenler! Mü’min kadınları nikahlayıp, sonra onlara dokunmadan (cinsel ilişkide bulunmadan) kendilerini boşadığınızda, onlar üzerinde sizin sayacağınız bir iddet hakkınız yoktur. Bu durumda onlara mut’a verin ve kendilerini güzel bir şekilde bırakın.
Ahzâb(*) Sûresinin 59 . Ayeti;
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
Hucurât(*) Sûresinin 11 . Ayeti;
Ey iman edenler! Bir topluluk bir diğerini alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da diğer kadınları alaya almasın. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Birbirinizi karalamayın, birbirinizi (kötü) lakaplarla çağırmayın. İmandan sonra fasıklık ne kötü bir namdır! Kim de tövbe etmezse, işte onlar zâlimlerin ta kendileridir.
Oysa; günah ve sevap, vazife ve sonuçta cennet/cehennem mükellefiyetinde eşitlik son derece açık. O kadar ki; mümin kadınlar ve mümin erkekler şeklinde açık hitabete bu durumda kesin rastlanıyor. Münafık erkekler ve münafık kadınlar da zaman zaman yekten dikkate alınıyor iken; kadınların hayatın içinde; çocuklarla ve zayıf erkeklerle bir tutulması tam bir çelişki...
Sınıfı; çocuklar ve zayıf erkekler sınıfına dahil olan kadının; ödül ve ceza da; ayırtedilmemiş olması ise islami adalet tesellisi ile hiç bağdaşmıyor...
Yine de; asıl şaşkınlık uyandıran şu ki; kadınlar yaşamın her alanında hem erkeklerle hem de kendilerini 'özerk' zanneden, 'mümin/inançlı' addeden hemcinsleriyle yüzyüze kalıveriyor...
Oysa yaşam icra edilirken; bir erkeğin/sınıfın/ailenin himayesine, idaresine tabii olmayan kadın için; hem bu tabiiyete dahil kadınların hem de 'tabiiyetsizliğinden' istifadeye/sömürüye yahut zora niyetlenen erkeklerin dünyasında tutunmaya çalışmak adamakıllı yüksek karakter, katı bir irade gerektirir.
Bu yüksek karaktere ve katı iradeye ihtiyaç da en çok müminlerin cirit attığı müslüman toplumlarında şarttır!!!!!
Üstelik islami öğretiyi gururla(!) sergileyen siyasi partiler, iktidarlar; kamu imkanlarını dağıtırken; yasaları yazarken; ya kadını 'anne'lik sürecini hiç dikkate almaksızın ya da toplumsal cinsiyeti umursamaksızın ADİL(???) bir şahsiyet sergilerler...
Bu partiler/iktidarlar; kendi kadınlarını vitrine 'mümin kadın' olarak her fırsatta çıkarırlarken; 'mümin kadın'ın ancak bir sınıfa/erkeğe/aileye mensup olması ile vitrinde bu kadar güzel ve güçlü durabileceğini göğüslerini gere gere gösterirler...
,
turk turbanli hikaye,
türk türban bayan hikaye sekiz,
hayvan pornnsu,
https:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53,
yunan pornnsu,
am sikken turbanll kadln,
cuce kiz pornnsu,
turk turbanli kadnlarla,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11,
yandik biz pornnsu indir,
ilknur pronsu,
Nesrini pornnsu,
ALMAN PORNNSU INDIR,
asker pornnsu indir,
rus.pornnsu.indir,
hamile pornnsu,
turk turbsnll sm resim 17lik,
turbanll,
amerikan pornnsu,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Bu iktidarın liderinin de yani RTE nin de mezun olduğu okulların zihniyetini işte böyle yansıtoyorlar. Amaçları bunu dimek bunu zorlamak sonra normal...
Yazan: commodore1tr Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kardeşinizin ve eşinin, babanız vefat ettikten sonra banka hesabından para çekmesi ve evinden değerli eşyaları alması, muhtemelen hırsızlık olarak...
Habersiz palyatife yatırmak