Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Ve son olarak sayın Erdem 53 biraz güç toplayınız gelecek konular sizin daha ilginizi çekecektir. Daha bir gürültü koparacağınızı düşünüyorum. Daha dikkat ederseniz din iman türban kısmındayız, türban ve sonrası daha ilgi çekici olacaktır. Ama unutmayın konu aslında KADIN hangi kadın İslam Taassubu altında ezilen kadınlarımız. Dinci kesimce sömürülen mal gibi görülen. Yani aslında cevşen filan konumuz değildi de öylesine dolaştık diyelim.
Başka bir konu daha açmam lazım öncelikle sonra bu konuya devam edeceğim. Ama araya girmezseniz bari bir adım atalım.
Sayın commodore1tr;
dinci kesim tabirini kullanıyorsunuz.Ancak bu tabir yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek bir tabir. ''Dinci gözüken kesim'' deseniz size sonuna kadar katılacağım.Dinci demekle başka birşey kastediyor olabilirsiniz ama akla ilk gelen dine bağlı olan, dini hayat tarzını savunan kişilerdir. Nasıl sağcı dediğinizde sağ görüşü benimseyenler, solcu dediğinizde sol görüşü benimseyenler akla geldiği gibi...
Kadınlar yazdığınız gibi dinci kesimce sömürülmemektedir. Kadınlar Dinci gözüken kesimce ve din alet edilerek sömürülüyor diyebilirsiniz. Eğer baş örtüsü de siyasi simge olarak takılıyor ve taktırılıyorsa bu da sömürüdür. Ancak dinci kesim tabirini kullanırken biraz daha dikkatli olmak gerekeceği kanaatindeyim. O zaman sizin yaptığınız da ''dinci gözüken kesim'' i kullanarak sömürü olur.
Ve son olarak Erdem53 ;
..........
Kafası türbanlı kafa içi boş örümcek bağlamış kızın birisi çıkacak başı açık kıza '' Orospu anlamına gelecek sözleri edecek, dinsizlikle suçlayacak, aşağılamaya çalışacak '' O kızcağız bana saygı duyun diye icazet isteyecek ???
Forumun başından itibaren hep başı açık kızların uğradığı haksızlıklardan saldırılardan bahsettiniz. Bu konuda; başı açık olana da kapalı olana da saygı duyduğumu ve hiçbirinin diğerine karşı üstünlüğüne bizim karar veremeyeceğimizi vurgulayarak, bende bazı tespitlerimi yazacağım müsadenizle...
Kimsenin kimseye başını zorla kapattıracağı diye bir zorlama yoktur.Ancak zorla başı açtırılmak istenen insanlar vardır.
Başı kapalı öğrenciler üniversitelere alınmamakta, bir açık öğretim sınavında dahi başörtüsüne tahammül edilmemekte; başörtülü öğrenci dışarıya atılmaktadır.Bırakınız sınavı diploma töreninde; değil öğrencinin, velisinin dahi başı kapalı ise okullara alınmamaktadır. Başörtülü bir anne çocuğunun sınav heyecanını paylaşmak için gittiği okulun bahçesinden dışarıya atılmaktadır.Okul kapılarında ağlayan anneleri görmediniz demek ki...
Eğer sizin bahsettiğiniz türde olaylar varsa şiddetle karşısındayım.Ama bütün bu olayları da görmemiz gerekiyor.
Türkiye'de başörtüsüne tahammül yok malesef.Pardon bazı yerelerde katlanılabiliyor....
Nereler mi? Eğer o anne evladını askere gönderiyorsa ve o evlat da bu topraklar için Şehit oluyorsa o zaman kimse bir şey diyemiyor....
O anne ki; özgürce başını örtüp, kamusal alanına giremediği vatanı için oğlunu feda ediyor... Ve gururla VATAN SAĞ OLSUN diyor. Bu tür düşünen insanlar var olmadıkça o kamusal alanlar varlığını sürdürebilir mi sizce....
Peki o anneye senin başın kapalı senin oğlunu askere almıyoruz diye kimse diyor mu?
Başı açık olan annerinde, başı kapalı olan annelerinde çocukları şehit oluyor. Her ikisi de bu ülke için fedakarlık yapmakta. Peki neden biz bir takım kısıtlamalar getiriyoruz?
Laikliği dinsizlik olarak algılayan kimseler, bu insanlar neye göre Şehit oluyor? diyor mu?
Siz: ''Ama araya girmezseniz bari bir adım atalım.'' diyorsunuz. Bir değil bin adım atınız.Ancak bastığınız yerleri toprak diyerek geçmeyiniz...
İnsanlara Kuran'da başörtüsü olup olmadığını anlatmadan önce; siyasi simge olamayacağını, dinin kimsenin tekelinde olmadığını anlatmak gerek...
Ülkemizde siyasi sembol olarak görünmeye başlamadan önce böyle bir sorun yoktu.Bahsettiğim A.Ö.F. sınavındaki olay benim bulunduğum sınıfta yaşanmıştır. Aynı sınavlara önceden de girmekteydim ve hiç bir sorun yaşanmıyordu. Yani ''velev ki siyasi simge'' olana kadar.
Burada asıl sorunu oluşturan odaklar bir tarafa bırakılıp, dine veya dini değerlere karşı olumsuz birtakım yazılar yazılmasını doğru bulmuyorum. Tabii ki insanlar kendi fikirlerini yazacaklardır ancak karşıt fikirlere de müsammaha gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Konunun din, iman, türban kısmından sonrasına katılmayı düşünmüyorum. Ancak bundan sonraki kısımında da dine karşı saldırıların devam edeceğini tahmin ediyorum.
Başı açık olsun, kapalı olsun, tüm annelerin ellerinden öper, saygılar sunarım.
illa sömürü..., hıçkırık edebiyatı.
Anneler adına KONUŞULMASINA KARŞIYIM.
Şehit anneleri çocuklarını 'Türkiye Cumhuriyeti' ni korumak adına kaybettiler.
Açıkça Cumhuriyetin can damarlarından biri olan 'Anayasanın ve Cumhuriyetin laiklik ilkesine karşı eylemlerin odağı haline gelen' parti ve sempatizanları için değil,,, yahut bu şehitler din savaşlarında da can vermiş değiller...
Annelerin ve şehitlerin;
milli bütünlük ve milli değerleri dejenerasyona uğramış,
islam literatüründe net izahı bir türlü yapılamadığı gibi tamamen farklı kültürlerin bir aksesuarı olan, ancak ülkemizde 'siyasi sembol' olarak kabul edilen, demek ki belli bir siyasi fraksiyonu görsel olarak simgeleyen türban
kullanıcılarının istismarına tahammülü asla olamaz...
HAMİŞ 1;
RTE'in oğlu 'çürük' olduğu için askerlik yapmadı...
VE HUKUKİ NET;
Emsal dilekçe'de talep bölümü; TALEBİMİZ....................: Davalı yaptığı bir radyo konuşmasında şehit olan oğlum,eşim,kardeşim, babam (davanın tarafına göre birini kullan) ..... (şehidin ismi yazılacak) için kelle diyerek BK. 49.mad. uyarınca şahsiyet haklarımı agir surette ihlal ettiğinden haksız fiil tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan ( seçilen miktar yazılacak) tahsiline karar verilmesini saygılarımla arz ederim
cognis rumuzlu üyeden alıntı
illa sömürü..., hıçkırık edebiyatı.
Anneler adına KONUŞULMASINA KARŞIYIM.
Şehit anneleri çocuklarını 'Türkiye Cumhuriyeti' ni korumak adına kaybettiler.
Açıkça Cumhuriyetin can damarlarından biri olan 'Anayasanın ve Cumhuriyetin laiklik ilkesine karşı eylemlerin odağı haline gelen' parti ve sempatizanları için değil,,, yahut bu şehitler din savaşlarında da can vermiş değiller...
Annelerin ve şehitlerin;
milli bütünlük ve milli değerleri dejenerasyona uğramış,
islam literatüründe net izahı bir türlü yapılamadığı gibi tamamen farklı kültürlerin bir aksesuarı olan, ancak ülkemizde 'siyasi sembol' olarak kabul edilen, demek ki belli bir siyasi fraksiyonu görsel olarak simgeleyen türban
kullanıcılarının istismarına tahammülü asla olamaz...
Sayın cognis;
''Bu topraklar'' , ''Bu vatan'' tabirlerinden ne anlam çıkardınız da Türkiye Cumhuriyeti yazma gereği hissetiniz? Başka toprakları mı vatan bellediniz?
Türkiye Cumhuriyeti; toprağıyla, bayrağıyla, milletiyle bölünmez bir bütündür...
Beni hıçkırık edebiyatı yapmakla suçlayamazsınız.Çünkü; gözlemlediğim veya şahit olduğum şeyleri yazıyorum. Sizin yazınıza edebi bir tabir kullanmak zorunda kalsak anca ''çamur atma edebiyatı'' diyebiliriz daha ileriye gidemeyiz.
Askerlerimiz genelde ''Vatan sana canım feda'', ''her şey vatan için'' söylemlerini kullanırlar. Ayrıca TÜRK ordusu asırlardır düşmanla savaşırken ''ALLAH, ALLAH'' diye bağırarak çarpışmıştır. Günümüzde de bu böyledir. Tatbikatlarda dahi aynı şekilde bağırılmaktadır. Asker ocağı TÜRK halkı tarafından Peygamber ocağı olarak anılmaktadır. Siz ve sizin gibi düşünenler katılmasa da bu değişmez.
Aşağıdaki yazıyı okuyan hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyetinden başka bir yeri kast ettiğimi söyleyeceğini zannetmiyorum.Siz hariç tabii.Ya körü körüne yazıyorsunuz ya da konuyu Cumhuriyetçilik tartışmasına sürüklemeye çalışıyorsunuz.
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Nereler mi? Eğer o anne evladını askere gönderiyorsa ve o evlat da bu topraklar için Şehit oluyorsa o zaman kimse bir şey diyemiyor....
O anne ki; özgürce başını örtüp, kamusal alanına giremediği vatanı için oğlunu feda ediyor... Ve gururla VATAN SAĞ OLSUN diyor. Bu tür düşünen insanlar var olmadıkça o kamusal alanlar varlığını sürdürebilir mi sizce....
Ayrıca benim annelerin adına konuştuğumu nereden tespit ettiniz? Ben sadece kendi tespitlerimi ve fikirlerimi yazıyorum..
Ya siz ene demeli !... Şehit annelerinin ve Şehitlerin adına konuşma cüretini nereden buluyorsunuz?
Bir de sanki ben AKP liymişim veya sempatizanıymışım gibi yazıyorsunuz. Aşağıdaki yazımı okursanız ne düşüncede olduğumu anlarsınız.Yani bir önceki iletiden alıntı...Ama okuma zahmetine katlanmadığınız belli....
erdem53 rumuzlu üyeden alıntı
Ülkemizde siyasi sembol olarak görünmeye başlamadan önce böyle bir sorun yoktu.Bahsettiğim A.Ö.F. sınavındaki olay benim bulunduğum sınıfta yaşanmıştır. Aynı sınavlara önceden de girmekteydim ve hiç bir sorun yaşanmıyordu. Yani ''velev ki siyasi simge'' olana kadar.
Burada asıl sorunu oluşturan odaklar bir tarafa bırakılıp, dine veya dini değerlere karşı olumsuz birtakım yazılar yazılmasını doğru bulmuyorum. Tabii ki insanlar kendi fikirlerini yazacaklardır ancak karşıt fikirlere de müsammaha gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Başı açık olsun, kapalı olsun, tüm annelerin ellerinden öper, saygılar sunarım.
Benim annelerin adına konuştuğum falan yok.Sadece ellerinden öper saygılar sunarım dedim.Bundan da mı rahatsız oldunuz.Rumuzunuz ve profilinizde belirtilmiyor, eğer siz de bir anne iseniz sizin ellerinizden öpmeyeyim o zaman..
Bir de insanlara RTE, FETO falan diyeceğine o kişilerin yanlışlarını yazsanız veya kendi fikirlerinizi yazsanız.. Türkiye Cumhuriyeti diyorsunuz ya işte RTE dediğiniz onun Başbakanı... Yanlış da olsa, hatalı da olsa kendi ülkenizin Başbakanlık makamını teşkil ediyor. Her yönüyle eleştirebilirsiniz, benimde eleştirdiğim veya karşısında olduğum görüşleri var. Ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİ denilince durup bir düşünmek lazım.
erdem53 bir türlü şunu kafanız almıyor...
Bu forumda sizinle muhatap olmak için ileti yazmıyorum. Üyenin biri nin cümlelerindeki düşünceyi dikkate alıyorum.
Varlığınızı farkettirmek için uğraşıp durmanız tabii takdire şayan,,, ama SONUÇSUZ...
Muhatabım değilsiniz...
Üstelik şaşkınlıkla seyrediyorum ki; 'cognis'in iletilerinin erdem53 için yazıldığını filan düşünüyorsunuz,,, etkileniyorsunuz,,, üzülüyorum...
Kalktınız başka bir üyenin şakşakçılığıyla cognis'i ve birkaç diğer üyeyi itham ettiniz.., bu fikre ancak hayatının herhangi bir zamanında şakşakçılık yapmış/yapmakta kişiler ancak kapılabilir... Kişisel ithamlarınızı pek dikkate almıyorum,,, ama benim iletilerimi dikkate alma konusunda gösterdiğiniz özen açıkçası artık sağlıksız bir çizgiye kavuştu...
Alıntı:erdem53;
dinci kesim tabirini kullanıyorsunuz.Ancak bu tabir yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek bir tabir. ''Dinci gözüken kesim'' deseniz size sonuna kadar katılacağım.Dinci demekle başka birşey kastediyor olabilirsiniz ama akla ilk gelen dine bağlı olan, dini hayat tarzını savunan kişilerdir. Nasıl sağcı dediğinizde sağ görüşü benimseyenler, solcu dediğinizde sol görüşü benimseyenler akla geldiği gibi...
............
Dinci ,
Köktendinci,
İslamcı,
Radikal islamcı,
Mümin,
Dindar,v.b
Günlük terminololojiye girmiş olan ve günlük yaşamda yaşamda sıklıkla kullanılan kelimeler.
Sayın erdem53
Sizce , 'Dinci', kelimesi ,'dindar kişi' veya 'iyi Müslüman'ı mı' çağrıştırıyor.
Veya 'dinci' kelimesini dindar veya müslüma'nı tanımlamakta mı kullanılyorsunuz?
Bu sözcükle, siyasal yaşamı din esasına göre düzenlemek isteyen insanların ideolojik yapısı anlatılmak isteniyor.
Çok iyi bir Müslüman veya mümin olabilirsiniz, ama bu durum dinci olmanızı gerektirmez.
İnsanların , 'dinci' olması için Müslüman olması da şart değildir. Herhangi bir dine bağlı kişi, siyasal yaşamı dini esaslara dayandırmak için mücadele veriyorsa bu tanıma uygun hareket ediyor demektir. 'Dincilik', salt dini hukukla ilgili olarak kullanılan bir kavram olmayıp, hukukun da ötesinde siyasal bir olguya işaret ediyor.
Toplumsal-siyasal bir olgu olarak, 'dindar' olarak tanımladığımız ,mümin insanlardan farklı bir kitlenin varlığı yadsınamaz : Dini siyasallaştıran, bir ideoloji düzeyine indirgeyen, din uğruna gözünü kırpmadan adam yakmaktan çekinmeyecek kadar gözü dönmüş ,11 Eylül vahşetine imza atan, kitleyi, yaygın bir siyasal hareketi görmemezlikten mi geleceğiz.
Bunları yok mu sayacağız? Dini siyasal bir ideoloji haline getirenleri görmezlikten gelmek, hem siyasal gerçeklerle bağdaşmaz; hem de gerçek müminlere, dininin gereklerini yerine getiren insanlara karşı haksızlık olmaz mı ?
'Dinci' sözcüğü ,bence ;gerçek 'müminlerle' , radikal siyaset izleyenlerin arasındaki farkı tanımlamak için kullanılan bir kavram ve görüldüğü kadarıyla amaca hizmet ediyor.
Dün Mahsar'la konuştum telefonla. Osman olan değil Alanson olan yani şarkıcı olanla hoş diğeri yaşasa onla konuşsamda sonuç değişmezdi igade biçimi değişirdi o kadar . Bana dediki...
'' Boşuna uğraşma anlatma anlamaz he der bildiğini okur, doğru yanlış onun için farketmez, çoğunluk. teamül. hatta kural önemli değildir onun dediği doğrudur ee kardeşim şarkıyı boşuna mı yaptık ? SEN NEYMİŞSİN BE ABİ... A. AA... işte bu kardeşte onlardan biri...''
Vallahi doğru diyor silbaştan bumeranga döndük işin ilginci okumuyorda sadece ha hııı diyip başka şeylere dönüp gene aynını diyor...
Şimdi bakınız demiş ki..
Ancak bundan sonraki kısımında da dine karşı saldırıların devam edeceğini tahmin ediyorum.
Şimdi doğru yanlış geldikten sonra bu satırı okuyan dine saldırı yapıldığını sanır yada sanacak. Tabiiki bahsettiği dinin ''İslam'' olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kendisinin şudur budur diye anlatıp durduğu şey islam değil islamda yok islam reddeder.
Birde bir şey daha demiş...
Bir de insanlara RTE, FETO falan diyeceğine o kişilerin yanlışlarını yazsanız veya kendi fikirlerinizi yazsanız
İnsaftır yazıktır günahtır ayıptır. Yahu siz başka forumları okuyup mu buraya geldiniz yazıyorsunuz ? YOKSA YAZMAK İÇİN Mİ? Sanırım yazmak dikkat çekmek için yapıyorsunuz ama ayıp ediyorsunuz....
Cevşen diye tutturdu cevşenin islamda yeri olmadığını söyledik din sömürücüsü ve din tacirlerinin ki buna dinci denir o kişilerin uydurduğunu belirttik ,
Ezan Kur'an da emredilmiş diye tutturdu olmadığını belirttik yorumu Kur'an gibi yutturmaya kalktı yemezler dedik kandırma dedik ,
Baş örtüsünün kur'an da islamda olmadığını açıkça belirttik İslam de dediniz yok dedik son ezan kurulu olan 622 toplantısından beri var dediniz o toplantının ezan la ilgili olduğunu milattan öncede türban olduğunu islamla ilgisi bulunmadığını belirttik ;
İncil Hakkında laf etmeki dinine onlarda laf etmesin dedik laf etmeyiz belki incilde değiştirilmemiş bir orijinalinden söz vardır dedi çıktı...
İşin acısı bunları din ve saygı adına yaptığını sanıyor yada aldatıyor.
Kuran da
Yatır
Adak adamak
Ölüden medet ummak
Şeyh
Şıh
Tarikat
Hacı Hoca
İmam
Üfürükçü
Büyücü
yoktur dedik yaranamadık... Hurafeleri dine alet etmeyin dedik dinletemedik...
Tarikattan şeyhten şıhtan üfürükçüden meden umulmaz cevşen kendini bile korumaz din dışıdır dedik saygılı olalım dendi... Evet saygılı olalım olmasınada bunlar İSLAM DEĞİL .... Hangi dine inandığınızı bilmiyorum amma bunlar islamda yok ...
Nur suresinin kendisi için indirildiğini söyleyecek kadar şarlatanlığı ele alan saidi kürdi ve ona inanan normalde köy imamı bile olamayacak bilgiye sahip feto nun islam diniyle ilgisi olamayacağını şirk içinde olduklarını belirttik anlattık daha ne yapalım ???
Hadi bir kalem daha yazayım sizin için belki bu sefer anlarsınız...
Kur'an ı Kerim e göre Allah ın asla bağışlamayacağı iki suçtan birisi Kul hakkı diğeri Gulül dür. Gulül ne derseniz kamu mallarının talanıdır diye adlandırabiliriz. Ama kul hakkını sanırım anlatmaya gerek yok... (Allah a şirk koşmanın konumuzla ilgisi olmadığından bahsi geçmemektedir. )
Kendi çıkarları için kamu mallarını kullanan, bunlardan yarar sağlayan kişiler asla cennetlik değildir . İslam peygamberide kamu malını çalanların cenaze namazını kılmaz katılmazdı. ( Buhari -Hayber olayı) Kaldıki bunun gösteren bir çok hadis ve siyerler mevcuttur.
Bir ülkenin tarafsız olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı 21 milyon kişi açlıksınırında yaşıyorsa, 13 milyon işsizi varsa, memuruna maaş zammı yüzde 2 denilip daha verilmeden vergiyle alınıyorsa, tarım sanayi ve esnafı inim inim inliyorsa, 21 trilyonluk harcama yapması devlet malı talanıdır, tatiline özel uçakla gitmesi kamu talanıdır, gittiği her yere eşini götürmesi kamu talanıdır, eşi ve çocuklarına araba tahsisi kamu talanıdır, makamını hiçe sayarak bir iş adamının yatında kalması hem rezalet hem kamu talanıdır, kendisine varken özel uçak aldırmak kamu talanıdır, çocuğunu sigortalı yaparak internetten devlet eliyle zengin etmek kamu talanıdır, orman arazilerinin yer altı zenginliklerinin yabancılara peşkeşi kamu talanıdır, Daha yazayım mı? Aynısı ve daha fazlası mevcut hükümetinin başı içinde söz konusudur.
İşin daha da acısı her ikiside kamu malını talan etmenin yanında halkı din ile Allah ile aldatmaktadırlar.
Eğer bu ülkenin maalesef bir zamanlar meclis başkanlığını yapan şahıs ''dindar bir cumhurbaşkanı seçeceğiz...'' deme gibi saçma ve diğer geçen Cumhurbaşkanlarına saygısızlık yapma hakkı varsa benim vatandaş olarak seçilen kişinin dinle ilgisi olmadığını söyleme hakkım haydi haydi vardır. Ve açıkça diyorum ki Abdullah Gül isimli zatın dinle yani islam diniyle ilgisi dahi yoktur atadığı başbakanında yoktur... Ama her ikiside partileriyle birlikte dini sömürmektedirler ki bu en tehlikeli sömürüdür dini olarakta en büyük günahtır.
Din dışı olduğu kesin olan saidi kürdi ve öğrencisi feto nun adamlarına ve kendilerine yurt dışında yardımcı olunmasını söylemek bunun kanıtıdır. El Kadı ya kefillik kanıttır. Ofer e peşkeş kanıttır Taş yapı kanıttır, ATV SABAH kanıttır- medical park kanıttır saymakla bitmez...
Bu arada sizde anlamını manasını nereye gittiğini bilmediğiniz kuran surelerinden ayet alıntısı yapmayınız. Önce ne demek istendiğini anlayın sonra yazın...
cognis rumuzlu üyeden alıntı
erdem53 bir türlü şunu kafanız almıyor...
Bu forumda sizinle muhatap olmak için ileti yazmıyorum. Üyenin biri nin cümlelerindeki düşünceyi dikkate alıyorum.
Varlığınızı farkettirmek için uğraşıp durmanız tabii takdire şayan,,, ama SONUÇSUZ...
Muhatabım değilsiniz...
Üstelik şaşkınlıkla seyrediyorum ki; 'cognis'in iletilerinin erdem53 için yazıldığını filan düşünüyorsunuz,,, etkileniyorsunuz,,, üzülüyorum...
Kalktınız başka bir üyenin şakşakçılığıyla cognis'i ve birkaç diğer üyeyi itham ettiniz.., bu fikre ancak hayatının herhangi bir zamanında şakşakçılık yapmış/yapmakta kişiler ancak kapılabilir... Kişisel ithamlarınızı pek dikkate almıyorum,,, ama benim iletilerimi dikkate alma konusunda gösterdiğiniz özen açıkçası artık sağlıksız bir çizgiye kavuştu...
sizi muhatap falan aldığım yok. Eğer siz benim iletilerime müdahale etmezseniz veya başka bir üyeye yazdığım yazıya üzerinize vazifeymiş gibi cevap yazmaya kalkışmazsanız sizi ciddiye alıp cevap da yazmayacağımdan emin olabilirisiniz.
Sizin iletilerinizi dikkate alma konusunda değil ama doğrular arasında yanlışların da doğruymuş gibi yutturulmaya çalışılmasına karşı, yazılan iletileri dikkatlice takip etmeye çalışıyorum. Siz üzerinize alınmayınız. Şahsınızı dikkate veya ciddiye aldığım falan yok. Foruma genel olarak bakılınca bir üye olarak görünmektesiniz ve bende genele hitab etmeye çalışıyorum. Tabii müsade ederseniz...
Ben kendi fikirlerimi yazıyorum. Siz de kendi fikirlerinizi yazınız. Forumu şahsi tartışma ortamına çekmeye çalışıyorsunuz.
Cehalet konusunda ise size cevap yazmayacağım.İster alıntı yapınız, ister copy paste....
Şimdi doğru yanlış geldikten sonra bu satırı okuyan dine saldırı yapıldığını sanır yada sanacak. Tabiiki bahsettiği dinin ''İslam'' olduğunu kabul ediyorum. Çünkü kendisinin şudur budur diye anlatıp durduğu şey islam değil islamda yok islam reddeder.
Birde bir şey daha demiş...
İnsaftır yazıktır günahtır ayıptır. Yahu siz başka forumları okuyup mu buraya geldiniz yazıyorsunuz ? YOKSA YAZMAK İÇİN Mİ? Sanırım yazmak dikkat çekmek için yapıyorsunuz ama ayıp ediyorsunuz....
Cevşen diye tutturdu cevşenin islamda yeri olmadığını söyledik din sömürücüsü ve din tacirlerinin ki buna dinci denir o kişilerin uydurduğunu belirttik ,
Ezan Kur'an da emredilmiş diye tutturdu olmadığını belirttik yorumu Kur'an gibi yutturmaya kalktı yemezler dedik kandırma dedik ,
Baş örtüsünün kur'an da islamda olmadığını açıkça belirttik İslam de dediniz yok dedik son ezan kurulu olan 622 toplantısından beri var dediniz o toplantının ezan la ilgili olduğunu milattan öncede türban olduğunu islamla ilgisi bulunmadığını belirttik ;
İncil Hakkında laf etmeki dinine onlarda laf etmesin dedik laf etmeyiz belki incilde değiştirilmemiş bir orijinalinden söz vardır dedi çıktı...
İşin acısı bunları din ve saygı adına yaptığını sanıyor yada aldatıyor.
Kuran da
Yatır
Adak adamak
Ölüden medet ummak
Şeyh
Şıh
Tarikat
Hacı Hoca
İmam
Üfürükçü
Büyücü
yoktur dedik yaranamadık... Hurafeleri dine alet etmeyin dedik dinletemedik...
Tarikattan şeyhten şıhtan üfürükçüden meden umulmaz cevşen kendini bile korumaz din dışıdır dedik saygılı olalım dendi... Evet saygılı olalım olmasınada bunlar İSLAM DEĞİL .... Hangi dine inandığınızı bilmiyorum amma bunlar islamda yok ...
???
Hadi bir kalem daha yazayım sizin için belki bu sefer anlarsınız...
Sayın commodore1tr;
başka forumları okuyup geldiğim yok.Dikaktlice okursanız hepsinin bu forumda olduğunu göreceksiniz.
Defalarca, Cevşen in İslamiyet in bir parçası olmadığını, sadece Dua ve Zikir olduğunu yazdım.Bunun öteye beriye çeikilir bir yönü de yoktur.İsteyen okur isteyen okumaz....
Ezan Kuran da emredilmiştir.Şöyle ki; Kuran da ''namaza çağrıldığınız zaman'' diye geçer.''çağrıldığınız zaman'' ifadesindeki ''NİDA'' kelimesi ezanı kastetmektedir. Ancak çağrı nın ne şekilde olacağı Kuran da yazmaz. Nasıl Namaz'ın nasıl kılınacağı yazmadığı veya örtünmenin tam olarak nasıl yapılacağı ve benzer birçok şeyin nasıl uygulanacağının yazmadığı gibi... Ancak Peygamberimiz (s.a.s.) tarafından nasıl uygulanacağı öğretilmiştir.
Ezan, bizzat Peygamberimiz(s.a.s.) tarfından emredilmiş ve nasıl okunacağı bildirilmiştir.Eğer başka dillerde okunma imkanı olsaydı Peygamberimiz(s.a.s.) kendileri müsade buyururlardı. Size göre ''ümmi olduğundan başka dillerden haberi yok'' .Siz öyle düşündükten sonra biz ne diyelim....
Günümüzde de Kuran'ı tercüme eden veya yorumlayanların da genel görüşü olarak ayetler tercüme edilirken Ezan olarak bahsedilir. Arapça okunması da esastır. Neredeyse 1400 yıldır Müslümanlar EZAN'la; insanları Namaz'a ve İslamiyet'e davet etmektedirler.Dinin evrenselliği, Cemaat olma v.b. sebeplerden dolayı Arapça okunmasının daha mantıklı olacağı kanaatindeyim.
İstiklal marşımızda Akif ne güzel söylemiş;
'' Bu Ezanlar ki Şahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli''
Ezan aynı zaman da bağımsızlığımızın da bir sembolüdür. Osmanlı dan Balkanlarda kalan Camilerimizde okunamamakta malesef.
Asıl hurafeleri dine alet etmeye siz çalışıyorsunuz.
Baştan beri uyguladığınız bir yöntem. Doğruları sıralayıp doğruların arasına yanlışları sıkıştırarak doğruymuş gibi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.
Ya da tamamen tersi; Yanlışları sıralayıp yanlışların arasına doğruları sıkıştırarak yanlışmış gibi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.
Kuran da ; Yatır, Adak adamak, Ölüden medet ummak, Şeyh, Şıh,Tarikat, üfürükçü, büyücü yoktur(büyücü ve üfürükçünün şerrinden bahseden ayetler mevcut).
Ancak bu yazdıklarınızın arasına İmam ve Hacı kelimelerini sıkıştırma maksadınızı anlayamadım..
Yine aynı yöntemi kullanmışsınız....
Sayın commodore1tr;
337 no.lu iletinizde de aynı yöntemi kullanmışsınız.Eğer bir kişi kamu malını kendi şahsi çıkarları için kullanmış veya yabancılara peşkeş çekmişse buna kimsenin günah değildir deme şansı yoktur.
Ancak benimle ne alakası var anlayamadım.Tamam forumda yazıyosunuz anladık ama sonunu bağlarken; ''Bu arada sizde anlamını manasını nereye gittiğini bilmediğiniz kuran surelerinden ayet alıntısı yapmayınız. Önce ne demek istendiğini anlayın sonra yazın...'' yazarak sanki bana cevap vermiş gibi yazıyorsunuz.
Size akp li olmadığımı kanıtlamam için ne yapmam gerekiyor.Din karşıtı bir yazı mı yazmam gerek?
Konu erdem53 tarafından (10-08-2008 Saat 20:30:40 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ilave
erdem53 iletilerinizin içinde arada kah mahlasım geçiyor, kah size 'çamur attığımı' filan söylüyorsunuz,,,, vs. vs. vs. bunları buraya alıntılamak çok zor değil, ama sizin cümlelerinizi alıntılamayı lüzümsuz buluyorum.
Beni muhatap almamanız benim için lütuftur. Nezaketen izah edeyim; size çamur filan attığım da yoktu, onu siz kendi kendinize uygun buldunuz...
içinden 'cognis'in geçmediği; hiçbir ilmi ve ilahi gerçeğe dayanmayan,,, eksik ezber iletilerinizin devamını dilerim.., siz iletilerinizle temsil ettiğiniz zevatın hayli anlamlı bir örneğisiniz.
Bu yüzden bu forum gibi tartışma mecralarında bulunmalısınız...
Yine de; varlığınızı miladınızı unutmadan ortaya koymanız 'belletilmiş ezberleri' evirip çevirip yazmaktan daha erdemli olurdu...
Konu cognis tarafından (10-08-2008 Saat 21:57:58 ) de değiştirilmiştir.
,
turk turbanli hikaye,
türk türban bayan hikaye sekiz,
hayvan pornnsu,
https:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53,
yunan pornnsu,
am sikken turbanll kadln,
cuce kiz pornnsu,
turk turbanli kadnlarla,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11,
yandik biz pornnsu indir,
ilknur pronsu,
Nesrini pornnsu,
ALMAN PORNNSU INDIR,
asker pornnsu indir,
rus.pornnsu.indir,
hamile pornnsu,
turk turbsnll sm resim 17lik,
turbanll,
amerikan pornnsu,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Bu iktidarın liderinin de yani RTE nin de mezun olduğu okulların zihniyetini işte böyle yansıtoyorlar. Amaçları bunu dimek bunu zorlamak sonra normal...
Yazan: commodore1tr Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku