Elektrik teknisyeni olarak atandığım emniyet müdürlüğünde hizmetli(garson) olarak çalıştırılmaktayım.Asaletim onaylanmadı.Asalet onayından sonra mahkemeye vermem uygunmudur?
657 Tabi Devlet Memurluğu Kanunun 45. maddesi gereğince memur kendi görevi dışında çalıştırılmaz.
Bulunduğunuz kurumda çalışma şartlarınızı kanıtlayabilmeniz gerekmektedir. Asaliyetiniz onaylanmasından sonra kurum amirinize yazılı dilekçe ile başvurmanızı, dilekçenin bir örneğine "aslı elden teslim alınmıştır" ibaresi yazdırıp, alanın adı, soyadı, görevi ve tarihi attırarak başvuruda bulununuz.
kurum içinde 15 kurumlar arası yazışmalar gerektiren bir durum olması durumunda ki böyle bir durum sizin olayınızda olmaz, 60 gün içerisinde cevaplanmak zorunda dır. 15 gün içerisinde durumunzda düzelme olmadığı taktirde bulunduğunuz kurumun bir üst idaresine dilekçe ile başvurunuz. Burada da aynı işlemleri uygulayınız.
Kurum içerisinde ki hak alma mücadeleniz sonuç getirmediği taktirde, bulunduğunuz bölge idare mahkemesine başvuruda bulunabilirsiniz.
elektrik teknisyeni ihtiyaç duyulmadığı gerekçesi ile yardımcı hizmetler sınıfında garson olarak çalıştırılabilrmi?
müdür beye dilekçe ile müracatım neticesinde şöyle bir yanıt aldım:
bir elektrik teknisyeniş bulunduğu ikinci bir elktrik teknisyenine ihtiyaç duyulmadığı için yardımcı hizmetleer sınıfı görevi verilmiştir personelin talebi halinde ilçelerin birinde değerlendirilmeye tabi tutulacaktır.
Sanırım siz teknisyen yardımıcısı kadrosu ile Devlet Memurları Kanunda belirtilen sınıflardan yardımcı hizmetler sınıfında çalışmaktasınız.
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesinin VIII. Bendi Yardımcı Hizmetler Sınıfı:
“Kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak “ şeklinde düzenlemiştir.
Dolayısıyla sınıfınız dışında çalıştırılmadığınız şeklinde değerlendiriyorum.
Sınıfla ilgli olarak; Mezkur Kanunun 45 inci maddesinde;Madde 45 – Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz. denilmektedir.
Konu okur123 tarafından (31-07-2008 Saat 15:58:36 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: imla
elektrik teknisyeniyim
teknik hizmetler sınıfında birde teknik eğitim fakültesi mezunu trekınik öğretmenim
il emniyet müdürü bana şu an işler fazla yok olan işide diğer teknisyen yapıyor yeni bina açılana kadar böyle çalışacaksın diyor
ne yapmalıyım?
hem gururumu kırdılar hemde hakaret ediliyor bana
bir yol gösterin bende biliyorum böyle bir şey olamamalı lakin emniyet müdürünün demesine bağlı adamı vezir de yapar rezilde
izlemem gereken yol nedir
“Elektrik teknisyeni olarak atandığınız emniyet müdürlüğünde hizmetli(garson) olarak çalıştırıldığınızı, asaletinizin onanmadığını,asalet onayından sonra mahkemeye vermenizir mümkün olup olmadığını belirtmiş ve Teknisyen olarak gelip hizmetli olarak çalıştırılmak doğru mu?, Müdürler kanundan yönetmelikten üstün müdür? Diye sormuş, verilen görevi yapmadığınızı belirtip, il dışına tayininizin yapıldığını belirtmişsiniz. Ayrıca elektrik teknisyeni ihtiyaç duyulmadığı gerekçesi ile yardımcı hizmetler sınıfında garson olarak çalıştırılabilmenizin mümkün olup olmadığını, zira müracaatınızda bu şekilde cevap aldığınızı ikinci bir elektrik teknisyenine ihtiyaç duyulmadığı için yardımcı hizmetliler sınıfı görevi verildiğini” ifade emişiniz.
1-Öncelikle 657 sayılı yasanın 36.maddesinde 10 çeşit memuriyet sınıfı belirtilerek bu sınıflar haricinde memur çalıştırılması yasaklanmıştır.
Bu madde incelendiğinde, elektrik teknisyeni diye bir sınıfın olmadığını belirtmek isterim. Yasanın 36.maddesinde “Teknik Hizmetler” başlığı altında “ Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatçı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetlerde çalışanlar, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek Bölge Plancısı, 3437 ve 09/05/1969 tarih 1177 sayılı Kanunlara göre tütün eksperi yetiştirilenler ile müskirat ve çay eksperleri, fen memuru, yüksek tekniker, tekniker teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip olup, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanlar, Teknik Hizmetler sınıfını teşkil eder.” Hükmü yer almaktadır.
2-Teknisyen yardımcısı olarak uygulamada telafuz edilen görevliler, 657 sayılı yasanın 36.maddesinde belirtilen yardımcı hizmetliler sınıfına girer.
3-657 sayılı yasanın 36.maddesinde, “yardımcı hizmetliler” ile ilgili olarak “Yardımcı hizmetler sınıfı, kurumlarda her türlü yazı ve dosya dağıtmak ve toplamak, müracaat sahiplerini karşılamak ve yol göstermek; hizmet yerlerini temizleme, aydınlatma ve ısıtma işlerinde çalışmak veya basit iklim rasatlarını yapmak; ilaçlama yapmak veya yaptırmak veya tedavi kurumlarında hastaların ve hastanelerin temizliği ve basit bakımı ile ilgili hizmetleri yapmak veya kurumlarda koruma ve muhafaza hizmetleri gibi ana hizmetlere yardımcı mahiyetteki görevlerde her kurumun özel bünyesine göre ve yine bu mahiyette olmak üzere ihdasına lüzum gördüğü yardımcı hizmetleri ifa ile görevli bulunanlardan 4 üncü maddenin (D) bendinde tanımlananların dışında kalanları kapsar.” Hükme yer almaktadır.
4-Sınıflar arasında otamatik bir geçiş yoktur. Eğitim durumunun değişmesi ve benzeri diğer durumlarda, sınıf değişikliği ile ilgili prosedür takip edilerek sınıf değişikliği idarenin takdir yetkisi dairesinde mümkün olabilir.
5- 657 sayılı yasanın 36.maddesinde, GARSON GİBİ bir görev sayılmamıştır. Yasada dosya dağıtmak veya temizlik gibi, veya hastaların temizliği gibi hususlara varınca kadar detay hüküm getiren düzenleme dikkate alındığında, bir devlet memurunun garson olarak yasada belirtilmemesine rağmen çalıştırılması, 657 sayılı yasanın 36.maddesinde yer alan yardımcı hizmetliler sınıfının yapacağı işlerin sayıldığı hükümle lafzi olarak çok uyumlu değildir.
6-Aday memur olarak görev yerinizin değiştirilmesi pek mümkün değildir. Aday memurlarının görev yerleri adaylık dönemi içinde değiştirilmez.
7-Verilen görevi yapmadığınızı belirtmişsiniz. Bu emniyet gibi hiyerarşi olan teşkilatların disiplin mevzuatında ağır suçtur. Eğer söylediğiniz gibi görevinizi yapmamış iseniz, Emniyet Örgütü disiplin Tüzüğünü hükümleri çerçevesinde hakkınızda açılacak olan bir tahkikatta 24 ay uzun süreli durdurma cezası almanız mümkündür.
8-Aday memurlara kademe ilerlemesi durdurma cezanın verilmeyeceği, zira aday memurlarda asalet tasdikine müteakip asaletin onaylanması sonrasında adaylıkta geçen süre kademe ilerlemesi olarak sayıldığından, hakkınızda kademe ilerlemesi cezası verilemez ancak 657 sayılı yasanın 56.maddesi uyarınca ASALETİNİZİN TASDİK EDİLMEMESİ gibi bir sonuçla karşılaşmanız ve memuriyetinize son verilmesi mümkün olur.
9-"Sürünmeye devam" şeklinde ekleme yapmışsınız. Bence yaptığınız işi sevmiyor ve adaylık dönemi içinde bunu sürünme olarak kabul ediyorsanız, bir an evvel görevi bırakın. Zira bu görevi yapan çok saygıdeğer insanlar var. Ve onlar bunu sizin gibi tanımlamıyor. Hakkınız ihlal edildiğini düşüyorsanız bunu halletmek ve hak aramak başka bir şey, görevinizin hangi sınıfa dahi girdiğini bile bilmeden amirlerle savaşa adaylık döneminde başlamak başka bir şeydir.
Neyse size kola gelsin...
Yaptığınız işin ne kadar önemli olduğundan ziyade, yapılan işi sevmeden yapıldığının karşıdakilere hissettirmeden çalışılması çok daha önemlidir.
SONUÇ:
Adaylık dönemi içinde amirleriniz ile karşı karşıya gelmeniz iyi olmamış. Eğer hakkınızda disiplin soruşturması açılmış ise, 657 sayılı yasanın 56.maddesi uyarınca memuriyetinize son verilmesi mümkündür.
Ancak böyle bir soruşturmada, "garson" anlamında bir görevin yasanın 36.maddesinde yer alan yardımcı hizmetliler sınıfının yapacağı işlerin arasında belirtilmediği ileri sürülerek cezadan ve soruşturmadan kurtulmayı denemek mümküdür.
Disiplin cezası verilir ise bu cezaya karşı 60 gün içinde dava açma hakkınız var. A
Ayrıca aday memurun yerinin değiştirilmesi pek mümkün değildir. Eğer böyle bir şileme tabi tutulmuş iseniz, yine ayrı bir idari dava açmanız mümkündür.
Memuriyetinizin son bulmasına, asalet tasdik aşamasında disiplin cezası olarak değil de 657 sayılı yasanın 56.maddesi dairesinde idari yönden karar verilmesi halinde de iptal davası açmak mümkündür.
Kolay gelsin….
Konu önder71 tarafından (31-07-2008 Saat 17:11:22 ) de değiştirilmiştir.
Merhaba arkadaşlar ben belediye teknik hizmetler sınıfında elektrik teknisyeniyim. Ancak belediye bunyesinde degilde belediyeye ait olan bir şirkette...
Öncelikle herkese merhabalar eğer konuyu yanlış açtıysam kusura bakmayın siz değerli arkadaşlarıma bir kaç soru sormak istiyorum. İlk olarak 1,5 yıl...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku