Sayın HKSVR
Asla öyle bir kanı nedeni ile yazmadım. Her dürüst insan gibi herkes borçları ve alacakları için dürüstlük ve yasa kurallarına uymak zorundadır. Bankalar malesef kendi kuralları ile işlem yapıyorlar. Benim tepkim bu durumadır. Alacağını almak için yasa ne emrediyor ise elbette yapsınlar. Mesela benim babamın bir arkadaşı için tüketici kredisine kefaleti vardı. Hiçbir uyarı yapmadan ilgili banka kefaleti için emekli maaşına bloke koydu. Üstelik bu kefil olduğu arkadaşı da emekli ve ciddi bir sağlık sorunu nedeni ile halen de hastanede yatmakta. Ben bizzat banka müdürü ile görüştüm. Bana yapılabilecek birşey olmadığını herşeyin yasalara uygun olduğunu, dilediğimi yapabileceğimi söyledi. Bunun üzerine TSHK başvuru yaptık ve Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. İlgili başvuru belgelerini bir uyarı mektubu ile banka şubesine faksladığımdan takriben 35 dakika sonra internet üzerinden hesabında bulunan PARA ÇEKİLEMEZ ibaresinin derhal kaldırıldığını gördüm. Hemen gidip parasını çekti. Madem herşey yasal, neden derhal üstelik sadece başvuru yapılmış iken blokeyi kaldırıyor? Sonrasında gelecek maddi manevi tazminat davaları olacağını yaptıklarının yasal olmadığını yi biliyorlar. Ama malesef yasal haklarını kaç kişi biliyor yada arayabiliyor ki?
Saygılarımla.
Çok haklısınız...Ve harika bir iş çıkarmışsınız sizi tebrik ederim. Aslında dediğiniz gibi en büyük sorun insanların bilgisizliği nedeniyle haklarını nerede ve nasıl arayacaklarını bilememeleridir. Bankaların da canına minnet tabi oh! vatandaş saf ya istedikleri gibi oynuyorlar hesaplarıyla. Çok güzel bir örnek vermişsiniz. İnşallah benzer durumdaki üyelerimiz de okurlar da hiç olmazsa bu çözüm çekli onlara birer referans olur.
Benim borcum kredi kartına
kredi değil bu yanlış anlaşılmasın arkadaşlar,yarın ilk işim bankaya gidip durumu düzeltmelerini isteyeceğim.benim anlatmak istidğimde buydu benim borcu ödememe gibi bir niyetim yok zaten ödemeye çalışacağım tabi ama buların yaptığının dayanağı yok onu demek istiyorum. tamam benim borcumvar kabul ediyorum ama sen hangi hakka hizmet ile alıyorsun bu demek istedim.
yasal yollara başvur al borcunu öyle keygiyet ile olurmu kaldıki benim maaşıma nasıl el koyar gibi hesabımdan cekip kredi kartına yatırıyorsun.
bu beni bağlar haaa ödemiyorsam ben borcumu git istidğini yasal cerceveler içinde yap.
herkese teşekkür ederim arkadaşlar dediğim gibi yarın ilk işim bankama gitmek olacak (pardon p.tesi sanırım)
birde sormak istediğim şu olacak arkadaşlar illaki şubeme gitmeme gerek varmı yoksa genel müdürlüklerine hemen şimdi bir mailmi atsam acaba .
Arkadaşlar bir arkadaşımın benzer bir sorusu daha var cevaplayabilirseniz sevinirim.
Arkadaşım bir bankadan aldığı kredi kartına 3 ay ödeme yapmamış ATM cihazına kerdi kartını taktığında kartınız kullanıma kapatılmıştır.Lütfen şubenizle görüşün diye bir yazı çıkmış.Arkadaşım şubesini aramış idari takip başlatıldığını söylemişler,ancak hiç bir şekilde arkadaşımıza yazılı ,sözlü , mesaj ,mail vb..bilgi verilmemiş. Sonra taksitlere bölmüş bu parayı kapatmış hata son 2 taksiti peşin ödemiş kapatmış.Bundan dolayıda şimdi
anılan bankadan ve diğer bankalardan kredi kredi kartı alamamış,Şimdi arkadaşın sormak istediği şöyle; bu durumda arkadaş mahkemeye başvursa olumlu sonuç alabilirmi.Bir avukata sormuş bu durumda banka haklı bildirim yapmak zorunda değil deyince davadan vazgeçmiş.
Bu durumda arkadaş dava açsa haklı haksızmı arkadaşlar.Lütfen bilenler cevap yazsın çünkü bur avukata sormuş banka haklı diye cevap alınca vazgeçmiş.
Konu capital72 tarafından (05-07-2008 Saat 14:26:13 ) de değiştirilmiştir.
ancak hiç bir şekilde arkadaşımıza yazılı ,sözlü , mesaj ,mail vb..bilgi verilmemiş..
Sözlü, mesajla veya maille uyarı yapılmaz.
Bankaya bildirdiği ikametgah veya işyeri adresine yapılan adres kendisine yapılmış sayılır. Taşınmıştır, evde bulunmadığından muhtara tebligat yapılmıştır, vs.
Ayrıca kart alırken bankayla imzalanan sözleşme bankaya dilediği zaman kartı iptal yetkisi vermektedir.
Sözlü, mesajla veya maille uyarı yapılmaz.
Bankaya bildirdiği ikametgah veya işyeri adresine yapılan adres kendisine yapılmış sayılır. Taşınmıştır, evde bulunmadığından muhtara tebligat yapılmıştır, vs.
Ayrıca kart alırken bankayla imzalanan sözleşme bankaya dilediği zaman kartı iptal yetkisi vermektedir.
arkadaşım tüm cümleyi oku burada anlatılmak istenen hiç bir şekilde haberdar edilmediği.. sen tutup yazılı kelimesini oradan çıkarıp diğerleri ile alıntı yaparak cevap vermişssin.:D
arkadaşım tüm cümleyi oku burada anlatılmak istenen hiç bir şekilde haberdar edilmediği.. sen tutup yazılı kelimesini oradan çıkarıp diğerleri ile alıntı yaparak cevap vermişssin.:D
Ben senin arkadaşın değilim.
Söylediğimi de dikkatle okursan haberdar olmadan tebligat yapılmış olabileceğini ve eğer yapıldıysa tebligatın geçerli olduğunu anlarsın.
Bankaya ne diye dava açacak? Sonuçta kartın ödemesi gecikmiş ve iptal sürecine girmiş. Bir anlaşma yapmışsınız ve bu protokel bağlı olarak iyi niyetle borç ödenmiş. Buraya kadar işlemlerde karşılıklı iyi niyet var. Konunun icra aşamasına yani tebligat falan safhasına geldiğini sanmıyorum çünkü bu takdirde banka size öncelikle ihtarname keşide ederdi ve ödediğiniz tutar oldukça fahiş hale gelirdi. Mesela avukat ücreti falanda ödemiş olmalı idiniz.
Yeniden kart almak konusuna gelince o Kredi kayıt bürosu A.Ş. kayıtları ile ilgili bir durum. Borcunuzu ödemiş bile olsanız şu an riskli müşteri gurubundasınız. Ödemenize ait her detayı bu sisteme üye her banka ekranından izleyebiliyor. Bu nedenle size bir süre kart vermezler.
Bana neden kart vermiyorsunuz diye dava olmaz. Bu tamamen bankanın karar vereceği bir konudur. KKB deki kaytlar nedeni ile bir müddet kart almanız zordur ama mali tablonuz yine izlenmeye devam ediyor. Mesela banka kartınız ile yoğun ve düzenli bir harcama içinde iseniz bunu sistemde görürler ve onlar kendileri dahi kart teklif edebilir.
Ben senin arkadaşın değilim.
Söylediğimi de dikkatle okursan haberdar olmadan tebligat yapılmış olabileceğini ve eğer yapıldıysa tebligatın geçerli olduğunu anlarsın.
nasıl algıladın bilmiyorum ama yanlış anladıysan özür dilerim.
arkadaş
1 . Birbirlerine karşı sevgi ve anlayış gösteren kimselerden her biri, yâren.
2 . Bir ortamda birlikte bulunanlardan her biri,
Konu capital72 tarafından (06-07-2008 Saat 00:07:46 ) de değiştirilmiştir.
emekli maasi aldigim bankadan kredi karti aldim bir tane asgarisini odeyemedim maasimdan aldigim maastan kesinti olurmu takibe dusmedim
,
bankaya borcum var maasim yattiginda kesilir mi
,
Bankada borcun olursa para yatarsa
,
Garanti kredi kart borcum var ama maas hesabima pra yatmis niye,
bir bankadan diğer bankaya borç para kesilirmi,
emekli maaşından kredi kartı borcu kesilir mi,
bi bankaya olan borcu diger banka hesabından kesilir mi,
maaş aldığım banka bütün paramı kesebilirmi,
kredi odemesi hesaptan kesilir mi,
reddi mirasta emekli maaşı kesilir mi,
bankaya borcu olana maasindan kesilir mi ,
Bankadaki krediyi ödemezsem kredi kartımdan para kesilir mi,
kredi kartı borcu icin maas aldigi bankadan aranirmi,
maaş hesabından haciz olmadan para kesilirmi,
Kredi kartı borcu emekli maaşından kesilirmi,
maasimdan kredim kesiliyor
merhabalar benim bankaya kredi kartı borçum var çok yüksek bir miktar değil ama çalışmadığımdan dolayı borçumu ödeyemiyorum ve ödeme imkanımda yoktur...
Yazan: pati88 Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku