+ Konuyu Yanıtla
1 den 3´e kadar toplam 3 ileti bulundu.

Konu: Yabancı dil kursu

Yabancı dil kursu Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lightbulb Yabancı dil kursu

Öncelikle wall street dil kursuna kayıt olan birisi ilk başta sözleşme iptalini yapacağım diye sözleşme imzalamaz. İşim gereği şehir değişikliğine gitmek zorunda kaldım. Bilecik de çalışmaktayım. Ancak Eskişehir de ve Bursa da wall street dil kursu olmasına rağmen her iki tarafa da 1.5 saatlik mesafedeyim. Bu sebepten gelip gidemeyeceğimi ayrıca haftanın 6 günü çalışmamdan dolayı sadece Pazar günleri boş olduğumu bununla beraber üretim sektöründe çalıştığım için Pazar günleri de mesai olabileceğini düşünerek gidip gelemeyeceğimi varsayarak verim alamayacağımı, verim alamadığım ve istemeyerek bir yere gidemeyeceğimi sözleşmemin elde olmayan sebeplerden dolayı iptalini wall streete mail atarak istedim. Kendileri bana çözümler adı altında birkaç çözüm önerisi getirdiler. Bunlar; on-line eğitim sistemi idi. Bende bu durumun geçici bir çözüm olduğunu sonuçta online eğitimin sonunda encounter (ders geçme toplantısı) için Eskişehir’e yada Bursa’ya gitmem gerektiğini biliyorum. Ancak yukarda da belirttiğim gibi Pazar günlerimin kısmen boş olduğu bir durumda her Pazar gelip encounter derslerine katılmam gerekiyor. Bundan önce de on-line eğitim ile derslerimi tamamlayıp Pazar günleri encountera(ders geçme) hazır olmam gerekiyor. On-line eğitim alabilmem için internet bağlantımın olması gerekiyor. Ancak ben çalıştığım fabrikanın misafirhanesinde ikamet ediyorum. İnternet bağlantısı mevcut değil. Bu sebepten hafta içi on-line eğitimi kullanamayacağım. Sadece Pazar günümü boş düşünürsem ki oda kısmen boş, her hafta Pazar günleri kursa gidip derslerimi bitirsem diğer hafta encountera(ders geçme) katılmam gerekecek. Pazar günleri mesaiye kaldığım olursa bu planımda aksamış olacak. Bana verimli çalışmanın 10 gün olduğunu ve her bir dersi en fazla 14 günde geçmemi öğütleyen wall street eğitim danışmanına şunu söyledim; bir Pazar gelip hem derslerimi bitirip hemde encountera(ders geçme) katıldığım zaman 7 gün geçmiş olacak 10>7 olacağı için verimli olmayacak. Bir hafta dersleri bitirsem diğer hafta encounter(ders geçme) için gitsem 14 gün geçecek 14>10 olduğu için yine verimli olmayacak. Mesaiye kalma durumumda ise Pazar günlerini aksatsam 14 günün üzerine çıkacak ki bu sefer kendilerinin belirledikleri maximum 14 gün düşüncesi aşılmış olacak bu da sözleşme gereği anlaşılan sürenin dışı yani hedeflenen program sonunda anlaşılmış olunan 3 kurdan birini tamamlayamama neden olacak. Ayrıca diğer konuşma gurupları vs. yararlanamayacağım. Sonuç itibari ile bunu söylemiş olmam aklımdan geçirdiğim tedirginliklerin %10 olması ile birlikte başka sorumluluklarımı düşünerek verimsiz bir eğitim sürecimin olacağını düşündüğümü kendilerine ilettim. Ancak kendileri bana yaşayalım görelim biz size imkanlarımızı sunuyoruz kullanmak sizin elinizde demekle ilk başta hedefledikleri, müşterilerimize İngilizce konuşmayı vaat ediyoruz politikası anlattıklarımla ters düşmüyor mu? Müşterisine verimli bir eğitim politikası sonunda İngilizce öğretmeyi düşünen bir şirket olarak bu piyasada isim yapmışsa bu kadar olumsuzlukların yanında sözleşmemi iptal etmeyerek asıl hedeflerinin para kazanmak olduğu ortaya çıkmıyor mu? Benim verimsizliğimi düşünecek bir ilgiye sahip olmayan bir şirket nasıl olur da diğer müşterilerine diğer İngilizce kurslarından daha başarılı olduğunu iddaa edebilir. Bununla beraber müşterisini düşünen bir şirketin müşteri memnuniyeti için yapmış olduğu anketleri ne kadar ciddiyetle yaptığını sorgulamak gerekmiyor mu? Ellerinden gelenin bu olmasını söyleyerek biz size imkan sunuyoruz kullanmak sizin elinizde deyip sözleşme iptalini verimsizlikle bağdaştırmayan bir şirket ne kadar profesyonel olabilir? Görüşmek istediğim zaman sadece bana eğitim danışmanlarıyla irtibat kuran ve sonuçta eğitim danışmanları da yukarıdaki online eğitim durumundan başka çözüm üretmeyip sözleşme iptal olmuyormuş diye müşteriye cevap vermesi ile birlikte yetkili birisiyle görüşmek için ve uğraşmalarım sonucunda beni avukatla görüştürmek ne kadar profesyonelcedir? Avukatla görüştürmek bana yapılan bir saygısızlık değil mi bu şirketin diğer yetkilileri nerde ne amaçla ordalar? Avukatla görüşmem sonucunda da aynı şekilde sözleşme iptal edemiyoruz cevabını aldıktan sonra avukatın düşündüren önerisi; siz bir deneyin verimsiz olursa ondan sonra tekrar görüşelim deyip geçen aylarda para kazanma amacını iyice belli eden bir şirket ne kadar profesyonel olabilir? Zor durumda olduğumu görüp tek bir müşterisini para kazanmak uğruna İngilizce öğrenip öğrenemeyeceğini düşünmeden deneyelim görelim bizim imkanlarımız bu sizin duygularınız önemli değil konsantreniz önemli değil robotsunuz zaten bizim verdiğimiz eğitim sonucunda kesin memnun kalırsınız demeleri ile bana çözüm üretmemeleri bu ne kadar profesyonelce sizce? Bu kadar tartışmadan sonra kendilerinden soğumama rağmen hala siz gelin devam edin deyip sevginin olmadığı bir yerde gelin öğrenin demek ne kadar profesyonelce? Bu sebepten profesyonelliğini eleştirdiğim ve hatta düşünmediğim wall street dil kursları için ne yapmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim…

şikayet referanslar

www.sikayetim.com şikayet no: 1000056474

www.sikayetim.com şikayet no: 1000009911

www.sikayetim.com şikayet no: 1000000866

www.sikayetvar.com şikayet no: 303152

www.sikayetvar.com şikayet no: 297052

www.sikayetvar.com şikayet no: 270553

www.sikayetvar.com şikayet no: 263170

www.sikayetvar.com şikayet no: 232059

www.sikayetvar.com şikayet no: 228809

www.sikayetvar.com şikayet no: 225118

www.sikayetvar.com şikayet no: 225197

www.sikayetvar.com şikayet no: 220096

www.sikayetvar.com şikayet no: 218425

www.sikayetvar.com şikayet no: 216598

www.sikayetvar.com şikayet no: 213297

www.sikayetvar.com şikayet no: 213092

www.sikayetvar.com şikayet no: 210508

www.sikayetvar.com şikayet no: 208369

www.sikayetvar.com şikayet no: 206600

www.sikayetvar.com şikayet no: 196440

www.sikayetvar.com şikayet no: 195140

www.sikayetvar.com şikayet no: 194833

www.sikayetvar.com şikayet no: 194126

www.sikayetvar.com şikayet no: 193693

http://www.gmatforumu.com/index.php?...d=209&catid=41

Hukuki NET Güncel Haber

Yabancı dil kursu konulu yargıtay kararı ara
    Yabancı dil kursu konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Yabancı dil kursu

Benzer sıkıntıyı ben de yaşamaktayım.
    İngilizcemi geliştirmek için kursları araştırdığım bir sırada reklam kampanyaları ile ilgimi çeken Wall Street Institute kurslarının şişli şubesi ile görüşmek için randevu almıştım.

Görüşme yaptığımız bay çok iyi bir İngilizce kursu olduklarını ayrıca ek olarak "bilgisayar destekli eğitim" de verdiklerini çok iyi bir şekilde anlattıktan ve sonrasında ücretin ne kadar olacağı üzerinde anlaştıktan sonra sorduğum herhangi bir dersinize katılabilir miyim sorumu "kusura bakmayın şirket politikamız gereği mümkün değil ancak kayıt olmanız halinde" şeklinde kibarca yanıtladı.

9 aylık sözleşme imzaladım. 1 ay devam ettim. Ancak kayıt olduktan sonra anladığım üzere;
    1) Dersler bilgisayar destekli değil, bilgisayar merkezli işlenmekte ve bu durum daha önce katiyen izah edilmemekteydi.
    Wall Street'te kayıt sonrasında elinize 1 CD ve 1 kitap veriliyor. Sizi 80 bilgisayarlık bir odaya koyuyorlar ve bu CD ve kitabı 15 gün sonra kadar bitirince, randevu ile 1 saatlik bir sınava gireceksiniz diyorlar. Maalesef 4 kişilik sınıflarda eğitim dedikleri bu sınav oluyor.

Sınavını erteleyenler oluyor bu nedenle ortalama sınav katılımı 2–3, buna sınıf ortalaması diyorlar. Bu sınava çoğunlukla yabancı eğitmenler giriyor. Bunun dışında, 80 bilgisayarlı odada çalıştığınız sürece başınızda tamamı Türk eğiticiler bulunuyor, size fırsat gelirse ya da orada görevli birisi varsa, arada bir soru sorabilirsiniz, buna tamamı ana dili İngilizce olan ve mesleği dil eğitimi olan öğretmenler diyorlar. Odada inanılmaz bir uğultu oluyor, çalışmak zor hafta sonları yoğun oluyor ama istediğiniz zaman gelip bilgisayarda kendi kendinize çalışabilirsiniz, kendi kendinize çalışmanızda sınırlama yok, buna sınırsız saatte ders imkânı diyorlar.

2) Hocalarla birebir ders yapabilirdiniz ancak haftada sadece 1 saat, o da sizin seviyenizde yer olması durumunda. Sosyal kulüp ve akıcı konuşma sınıfları var, ancak bunlara da haftada sadece 1 saat katılabiliyorsunuz. Yani kayıtta özellikle sormama ve cevap olarak 9 saatlik katılımın en az 5 saati hocalarla olacak yanıtına rağmen maksimum 3 saat, çalışma programım ve kurs programı uyuştuğu taktirde mümkün olmakta.

3) Genel olarak dersler ortalama 3 saatten 3 gün olmak üzere 9 saat iken 1 saat hoca ile yaptığınızı da ve 1 saatte 20 kişilik 1 sınıfta konuşma adı verilen derse girdiğinizde haftada toplam 11 saat etmektedir. Kısaca 9 / 11 bilgisayar , 2 / 11 bir canlı ile (ki şaşırmamak bence elde değil). Yani ayda 24 saatlik ders vaadi yerine üç buçuk saat ders verildiğini girdiğim ilk derste anladım.

Bunun gibi birçok şikayetin olduğunu ve sözleşme iptaline yanaşmadıklarını biliyorum. Sorum şu ki ben işimin yoğunluğu ve sistemlerinin anlattıkları gibi olmaması nedeniyle kursu bırakmak istiyorum. Bana verdikleri sözleşmede karşı tarafın imzası bulunmamakta. Yasal olarak sözleşme iptali yoluna gitmem ve kursu bırakmam mümkün mü? anlattıkları "mükemmel" sistem !! için benim adıma Koç Finanstan 3.600 YTL.lik kredi çekildi ki bu kısaca ne olduğu tam anlatılmadan benim adıma kredi çekme şeklinde yapılmış. Hakkım nedir? İptal şansım ve katılmak istemediğim dönemlerin parasını geri alma imkanım var mıdırı? Süreç hakkında lütfen yardımcı olun..Teşekkürler..

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Yabancı dil kursu

Merhaba arkadaslar bende araştırma yaparken foruma üye oldum hemen hemen aynı sorun bendede var.
    Yeni Avrasya Egitim Kurumlarından telefon gelmiş.
    Oğlunuzun başvurusu kabul edildi, en geç yarın 6 ya kadar müracat etmesi gerekmektedir diye.Ertesi gün babamla gittik 17:30 da zor yetiştik.30 dk konusduk konusmadık.
    Başvuru dedikleri ise okulda bize doldurtulan form.
    Neyse 30 dk da anlattıkları felan kafama yattı o andada istedim gitmeyi.
    İlk derse başladım.Bilgisayarı açdım hocaya sordum biz bu programlarımı görecegiz diye...Evet dedi.Oysaki ben o programları okulda görmüştüm.
    kayıt olurken söylemişlerdi ama ben onlardan farklı programlarda var sanmıştım kayıt olmuşdum.
    Neyse ders bitmeden dersden çıkdım eve geldim.Babamla konustum iptal ettirmek istedigimi söyledim.Gittim görüsdüm iptal edilemez ilk derse girmeden önce iptal edebilirdik ama ilk derse girmişşin iptal edilmez diyorlar.
    İstemeyerek gitmek zorunda kalacagım.
    Sözleşme,senetler ve görecegim derslerle ilgili bilgiler vs vs 2 kagıtta toplandı arkasındaki sözleşmeye imza attırdılar.Babamda attı imzayı.
    Sözleşme zaten hep tüketicinin aleyhinedir.Genellikle böylede zaten.
    Babamın imzaladıgı sözleşmedede iptal edilebilecegi düşünülecek durumlar;
    heyet raporu
    askerlik kağıdı
    devlet işinde ise tayininin çıkması
    yakınının vefat etmesi(senetleri ödeyecek kişi)
    Bu durumlar olursa daha düşünülecekmiş iptal edilmesi.
    Ne yapabilirim budurumda? Egitimini istemedigim bir yer. Zorlada güzellik olmaz.
    Müdür iptal edersem benim maaşımdan keserler dedi ilk görüşmemde.
    2. görüşmemde ise işter çıkarırlar dedi.Ne dedigide belirsiz. Lütfen Yardımcı olun.
    Konu osmanpoyraz tarafından (02-07-2008 Saat 21:14:55 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

Dil kursunda sozlesme yok

wall street dil kursu kur iptali

Forum