[QUOTE=BİR KADIN BEN EVLENİYİM SONRA BOŞANIYIM, SONRA GELSİN NAFAKA, GELSİN TAZMİNAT DİYE EVLENMİYORRRRRR , BENİM ZATEN KOCAMIN BİR ÇORABI DAHİ YOKTU BENİM İSE AİLEMDEN KALAN BİR ÇOK VARLIĞIM VAR, AMA BEN NE PARA NE PUL GÖZETMEKSİZİN KOCAMI SEVİYORUM DEDİM, MADDİYAT ÖNEMLİ DEĞİL DEDİM, ATTAN İNİP EŞŞEĞE BİNMEME RAĞMEN, BENİM KIYMETİMİ BİLMEYEN EŞİM OLDU, AMA NE KENDİ KAYBETTİ, BEN ONU DEĞİL O BENİ KAYBETTİ, ŞİMDİ AFEDERSİNİZ AMA İT GİBİ PEŞİMDE DOLAŞIYOR , YALVARIYOR AMA NEYE YARAR, KALPLER [/QUOTE
nafaka aldığı nafaka sından alınterinden sebeplendiği kocasına 'İT' diyen bir eş ........evlenirken arkanda koşan kimdi tabii o zamanlar prensti yakışıklı bir prens ...ama şimdi it oldu öylemi .tabii sana göre bir çorabı bile yoktu senin eşinin ama bir kız la evlenmek istiyorsanız gidin bakalım hangi listeleri tutuşturacaklar ..çamaşır makinası ,bulaşık makinası ,yatak odası takımı,gümüşlük ,10000 ytllik bilenzik ,kaleniferli ev e daha başka ? araba e başka düpğün masrafları e daha başka .........
sen napacan ? e ben kız tarafıyım eeee?
- kız tarafı naz tarafıdır ....????????
neyin nazı ?
şuna akıllık eden taraf diyelim ....
sonra başlıyor kız bak ben çalışmam ya napacan ? evimin kadını olurum ... yani diyorki akşama kadar yatarım hiç bişey yapmam keyfime bakarım ... boşanırsakta zaten devlet baba bana nafaka bağlar hayatımı garantiye alırım ...
tabi tabii maddiyat önemli değil hiç bir bayan için yerki gönüller bir olsun .peki eş seçerken madiyat önemli değilse neden alt tabakadan insanlarla evlenmiyorsunuz ?
adamın babasının evinde bulaşık makinası kalorifer olmaz senden olmayanları isterler bunları yüzüne vurursan vay haline...
e tabii olmaz çorabı onuda söylemeyip ölücenmi
sayın hanfendi anlaşılan sen eşinden ayrıldığına pişmansın geri birleşmek istiyosun ama iş işten geçmiş .ondan öc almak için sanalllarda böyle kocana hiç hoş olmayan şekilde hakaret etmeye çalışıyosun .benim nacizhane düşüncem bir psikoloğa görünmenizdir .aldığınız nafakayı doya doya harcayın tazminatıda sinemaya gidin ,tiyatroya gidin ,tazminatla kendize yeni şeyler alın ,ama sanallarda böyle kocanız hakkında ağır tabirlerdede bulunmayın . aslında mahkemeniz devam ediyorsa kullandığınız tabiri hakime bildirrmeyi çok isterdim ama neyse benim böyle işlerde kaybedecek vaktim yok ...
Sn. Kibfeyzo. Yazdıklarınızda haklısınız ama boşuna yazıyorsunuz. Hanımefendi başlığı açtı ve gitti. Cevap vermiyor, konuşmuyor... Sesi soluğu çıkmıyor. Neden acaba?
[QUOTE=Hannibal;193817]Sn. Kibfeyzo. Yazdıklarınızda haklısınız ama boşuna yazıyorsunuz. Hanımefendi başlığı açtı ve gitti. Cevap vermiyor, konuşmuyor... Sesi soluğu çıkmıyor. Neden aca
dokuz köyden kovulsam bile bu uygulamalardan şikayetçi
yim insan hakları mahkemesine verecem bu uygulamaları artık kimsekimseyi bir
imza attı diye hayat boyu nafaka vermeye zorlamamalı bu angaryaya girer bence .angarya ise anayasamızda yasaktır.
Kadın ve erkek hayatın hangi alanında eşit ki?? Sosyal hayatta erkek lehine inanılmaz bir eşitsizlik var. Belki de kanun koyucu bu eşitsizliği dengelemek adına bu kanunu çıkarmıştır..
Bir hukuk öğrencisi olarak şunu söylemeniz beni çok telaşlandırdı. bu nasıl bir mantıktır sevgili arkadaşım? bir eşitsizliği ve adaletsizliği önlemenin yolu başka bir adaletsizlik yaratmak mıdır?
Demek ki bizim ülkemizdeki bu yasaları hazırlayanlar da bu kadar kusura bakmayın ama dar görüşlüler. sonuç olarak ne oluyor biliyor musunuz? bu iş böyle giderse kanun diyor ki '' Ey erkek kardeşim, senin bu kadın ile evliliğini yürütmen mümkün değil mi? o halde çek silahı o kadını vur, vur ki başına daha az dert alırsın''
abartmadan söylüyorum bu kanunlar erkeğe aynen bu cümleyi söylüyor. ya bir insan eşi ile boşanmak istiyorsa, gerekiyorsa nedensiz olsun, boşanmak istiyorum, evli kalmak istemiyorum! size ne ya hu bundan? boşanmak neden bir suç? bakın şiddet uygulamak, kadını aşağılamak, mağdur etmek demiyorum! sadece ve sadece boşanmak istemek! işte sadece boşanmak isteyen bir erkek bile bu ülkede alın teri ile hakettiği, çalışarak kazandığı bütün mallarından o kadına haraç vermek zorunda bırakılıyor! bir kadın 5-6 ay evlilik yapsın sonra ömür boyu o adam maaşının bilmem ne kadarını ödesin dursun! nerede var adalet kardeşim bunda!
Eğer temel amaç aile birlikteliğinin aşılabilecek sorunlarla bitirilmesini engellemek ve devam ettirilebilmesini sağlamak ise boşanma sonucunda iki tarafta yıkıcı etkiden eşit bir şekilde etkilenmeli ;ki başlarını ellerinin arasına alıp bir kez daha düşünsünler.Kadın veya erkeğin işlediği ufak hatalar ile iş bitirilmesin.
Devam ettirilemiyor ise;
Boşanmanın erkekler üzerine gtirdiği yıkıcı etki (gelirinin azalması,aile sıcaklığının kaybedilmesi,çocuk sevgisinden yoksun kalma vs...)kadınlar içinde aynı olmalıdır.(Az gelirle yaşayabilme,hayat standardının düşmesiaile ortamının kaybedilmesi,çocuklardan yoksun kalma vs...)Boşanmayı kadın lehine çok kolay ,karlı,ve nafaka ve çocuk konularınında intikam aracı olarak kullanılması birçok erkeği intiharın eşiğine getirmektedir.Nafaka ve çocukların velayetinin tespiti çok ince ve detaylı bir araştırmadan sonra belirlenmelidir.(Erkeğin gerçek ve net geliri,kadının çalışıp çalışamayacağı,çalışırsa ne kadar alabileceği,ikametgah olarak nereyi kullanacağı(ailesinin yanı,akarabasının yanı,kira vs...) bunun gelirine olacak katkısı veya zararı,çocukların eğitim alabileceği en iyi yer ,çocukların kalacağı ortamın gelir seviyeleri,eğitim durumları,aile ortamında kalanların geçmişleri vs..)
Yani yargıçlara daha doğru bir karar vermeleri açısından daha fazla değişkenler sunulmalı .
Bana göre şu an ki durumla 5 yıl içerisinde diğer bir mesajda okuğum gibi ülkemizin yan gelip yatan dullar ülkesi olması içten bile değil....
Saygılarımla..
Konu mrcool2 tarafından (06-07-2008 Saat 23:56:26 ) de değiştirilmiştir.
Sn. Kibfeyzo. Yazdıklarınızda haklısınız ama boşuna yazıyorsunuz. Hanımefendi başlığı açtı ve gitti. Cevap vermiyor, konuşmuyor... Sesi soluğu çıkmıyor. Neden acaba?
Sayın HANNİBAL Bir yere gitmedim malüm işler biraz yoğun bakacak ve takip edecek vaktim olmadı, şuan müsait oldum ve bakıyorum ve cevap yazıyorum
[QUOTE=kibfeyzo;193795][QUOTE=BİR KADIN BEN EVLENİYİM SONRA BOŞANIYIM, SONRA GELSİN NAFAKA, GELSİN TAZMİNAT DİYE EVLENMİYORRRRRR , BENİM ZATEN KOCAMIN BİR ÇORABI DAHİ YOKTU BENİM İSE AİLEMDEN KALAN BİR ÇOK VARLIĞIM VAR, AMA BEN NE PARA NE PUL GÖZETMEKSİZİN KOCAMI SEVİYORUM DEDİM, MADDİYAT ÖNEMLİ DEĞİL DEDİM, ATTAN İNİP EŞŞEĞE BİNMEME RAĞMEN, BENİM KIYMETİMİ BİLMEYEN EŞİM OLDU, AMA NE KENDİ KAYBETTİ, BEN ONU DEĞİL O BENİ KAYBETTİ, ŞİMDİ AFEDERSİNİZ AMA İT GİBİ PEŞİMDE DOLAŞIYOR , YALVARIYOR AMA NEYE YARAR, KALPLER [/QUOTE
nafaka aldığı nafaka sından alınterinden sebeplendiği kocasına 'İT' diyen bir eş ........evlenirken arkanda koşan kimdi tabii o zamanlar prensti yakışıklı bir prens ...ama şimdi it oldu öylemi .tabii sana göre bir çorabı bile yoktu senin eşinin ama bir kız la evlenmek istiyorsanız gidin bakalım hangi listeleri tutuşturacaklar ..çamaşır makinası ,bulaşık makinası ,yatak odası takımı,gümüşlük ,10000 ytllik bilenzik ,kaleniferli ev e daha başka ? araba e başka düpğün masrafları e daha başka .........
neyin nazı ?
sonra başlıyor kız bak ben çalışmam ya napacan ? evimin kadını olurum ... yani diyorki akşama kadar yatarım hiç bişey yapmam keyfime bakarım ... boşanırsakta zaten devlet baba bana nafaka bağlar hayatımı garantiye alırım ...
tabi tabii maddiyat önemli değil hiç bir bayan için yerki gönüller bir olsun .peki eş seçerken madiyat önemli değilse neden alt tabakadan insanlarla evlenmiyorsunuz ?
adamın babasının evinde bulaşık makinası kalorifer olmaz senden olmayanları isterler bunları yüzüne vurursan vay haline...
sayın hanfendi anlaşılan sen eşinden ayrıldığına pişmansın geri birleşmek istiyosun ama iş işten geçmiş .ondan öc almak için sanalllarda böyle kocana hiç hoş olmayan şekilde hakaret etmeye çalışıyosun .benim nacizhane düşüncem bir psikoloğa görünmenizdir .aldığınız nafakayı doya doya harcayın tazminatıda sinemaya gidin ,tiyatroya gidin ,tazminatla kendize yeni şeyler alın ,ama sanallarda böyle kocanız hakkında ağır tabirlerdede bulunmayın . aslında mahkemeniz devam ediyorsa kullandığınız tabiri hakime bildirrmeyi çok isterdim ama neyse benim böyle işlerde kaybedecek vaktim yok ...[/QUOTE]
DEĞERLİ Arkadaşım o dediklerinizi ÇAMAŞIR, BULAŞIK, KALORİFERLİ EV, VS VSSS Bunların hepsini bir bayan olarak ben değil KOCAM talep etti desem inanırmısınız bana, hatta ALLAH ın adını alarak size yemin edebilirim, Diğer sorunuza gelince ben eğer pişman olsam neden geri dönmeyeyim KOCAMA, ki hala dön diye yalvarıyor kendisi ve ailesi, ama siz anlamıyorsunuz benim KOCAMA olan GÜVENİM BİTTİ siz GÜVEN nedir ve nekadar önemli bir unsurdur EVLİLİKDE KARI KOCA arasında bilirsiniz umuyorum. BAŞKA DİYECEK SÖZÜM YOK. ALLAH herkese yardım etsin Bu KADIN, ERKEK farketmiyor, kadın da erkekde mağdur olabiliyor, sadece kadın değil bunu burda savunan yok ben başımdan geçen evliliği ve neticelerini burda yazdım başak amacım yok ama sizin amacınız farklı galiba, neyse ALLAH haklıyı görüyor ve biliyor bu benim için yeterli öteki dünyada, ama bu dünyada ise değerli HAKİM mağdur kim ise ona gerekli cezayı verecektir.
NOT: TÜM EŞYAYI KOCAM AİLESİNİN YANINA GÖTÜRDÜ BEN KADIN BAŞIMA DAHA EŞYANIN SENETLERİNİ ÖDÜYORUM, ERKEKLİKMİ BU YOKSA KOCALIK GÖREVİMİ, ONDAN AYRILIYORUM DİYE SEN EŞYAYI AL GÖTÜR., KARIN BORÇ ÖDESİN , NASIL OLSA BENİM ADIMA SENETLER, KOCAMIN ADINA DEĞİLKİ, BURDA KİM MAĞDUR BENMİ YOKSA KOCAMDAN AYRILIYORUM DİYE EVİ BOŞALTIP, BANA BİR TON BORÇ BIRAKAN KOCAMMI?
@ KİPFEYZO O Engin ve çok değerli düşüncelerinizi ve cevabınızı ivedilikle bekliyorum.
Konu garip8688 tarafından (08-07-2008 Saat 16:30:31 ) de değiştirilmiştir.
[QUOTE=kibfeyzo;193795][QUOTE=BİR KADIN BEN EVLENİYİM SONRA BOŞANIYIM, SONRA GELSİN NAFAKA, GELSİN TAZMİNAT DİYE EVLENMİYORRRRRR , BENİM ZATEN KOCAMIN BİR ÇORABI DAHİ YOKTU BENİM İSE AİLEMDEN KALAN BİR ÇOK VARLIĞIM VAR, AMA BEN NE PARA NE PUL GÖZETMEKSİZİN KOCAMI SEVİYORUM DEDİM, MADDİYAT ÖNEMLİ DEĞİL DEDİM, ATTAN İNİP EŞŞEĞE BİNMEME RAĞMEN, BENİM KIYMETİMİ BİLMEYEN EŞİM OLDU, AMA NE KENDİ KAYBETTİ, BEN ONU DEĞİL O BENİ KAYBETTİ, ŞİMDİ AFEDERSİNİZ AMA İT GİBİ PEŞİMDE DOLAŞIYOR , YALVARIYOR AMA NEYE YARAR, KALPLER [/QUOTE
neyin nazı ?
sayın hanfendi anlaşılan sen eşinden ayrıldığına pişmansın geri birleşmek istiyosun ama iş işten geçmiş .ondan öc almak için sanalllarda böyle kocana hiç hoş olmayan şekilde hakaret etmeye çalışıyosun .benim nacizhane düşüncem bir psikoloğa görünmenizdir .aldığınız nafakayı doya doya harcayın tazminatıda sinemaya gidin ,tiyatroya gidin ,tazminatla kendize yeni şeyler alın ,ama sanallarda böyle kocanız hakkında ağır tabirlerdede bulunmayın . aslında mahkemeniz devam ediyorsa kullandığınız tabiri hakime bildirrmeyi çok isterdim ama neyse benim böyle işlerde kaybedecek vaktim yok ...[/QUOTE]
1: TÜM EV EŞYALARINI BENİM AİLEM ALDI, KOCAM İSE KENDİSİNİNMİŞ GİBİ ANASININ EVİNE GÖTÜRDÜ, ANASI BÜTÜN EŞYALARINI SOKAGA ATIP BENİM EŞYALARIMIN ÜZERİNDE OTURUYOR ŞUAN SAYEMDE EŞYASI YENİLENDİ KAYINVALİDEMİN.
2: EŞYALARI GÖTÜREN KOCAM BU EŞYALARI AİLEM VE BENİM KREDİ KARTIMDAN ÇEKİLDİĞİ İÇİN PARASINI ÖDEMİYOR NASIL OLSA KART ONUN ADINA DEĞİL BORÇ ONU BAĞLAMIYOR, BORÇ SAHİBİ KART SAHİBİ BEN VE AİLEM, HİÇ BİR ŞEY ALAMIYORUM, ÖDE KENDİN BENİM ADIMA DEĞİLKİ SENİN ADINA DİYOR, BU PEKİ İNSANLIKMI. HEM EŞYAMI GÖTÜR HEM BORCU BANA ÖDET.
3: KOCAMA HAKİMİN BANA HÜKMETTİĞİ TAZMİNATI, NAFAKAYI ALDIĞIMDA SİZ SANIYORMUSUNUZ BEN O PARAYI YİCEM, BEN KOCAMIN BU BANA BIRAKTIĞI BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN KREDİ ÇEKTİM, TAZMİNAT NAFAKA KAZANIR İSEM BU PARALARI ALDIĞIM YERE VERİCEM.
Benim boşanma davam yerel mahkemece, karara bağlandı fakat avukatımla davayı yargıtay a taşıdık. yerel mahkeme tedbir nafakasına geçici olarak hüküm...
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları