Re: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Yer: Ankara Kızılay Gima'nın önü
Zaman: 90lı yıllar
Bir arkadaşımın yaşadığı gerçek bir olay;
arkadaşım o zaman seçkin bir üniversitede son sınıfta. Ve mini eteği ile yürüyor Güven Parka gidecek.
Trafik lambalarına yaklaştığı sırada iki adet türbanlı hanım kızımız bunun eteğine şöyleeeee bir bakıyorlar ve birisi;
"git git bu etekleri biz iktidar olunca giyemeyeceksin, geliyoruz" diyor.
Benim arkadaşımda şöyle bir cevap veriyor;
"gelin gelin, siz geldiğinizde bende senin üstüne kuma olarak gelicem kocanla bana hizmet edeceksin"
Ve yürümeye devam.
Bir kadın başka bir kadına bunu yaparsa, bunu hak görürse, kendine bu muameleyi doğru bulursa "tehlike çanları" senfonik bir konser vermiyormudur sizce.
Biri bana izah etsin. Varsa tabii.
Haa bir izahat daha isteyeceğim sizden;
Nişantaşı'nda Loıs Vuiton'dan alışveriş yapan saçının yarısı görünen türbanlı ile
Fatih'te ki kadın arasında neden bu kadar fark vardır?
Eğer amaç yeknesaklıksa; bu ne çelişkidir Ya rabbim...
Şekerim çıktı yine....
Kanada’da yaşayan Pakistan asıllı Müslüman bir ailenin kızı olan 16 yaşındaki Aksa Pervez, türban takmayı reddedince ağabeyi tarafından öldürüldü. Genç kızın okuluna türbanlı gelip daha sonra okulda başındaki örtüyü çıkarıp dar kot pantolonlar giydiğini tespit eden aile meclisi “infaz” kararı aldı. Baba Muhammed Pervez, 27 yaşındaki oğlu Wakas’a ‘kardeşini öldürme’ görevi verdi. Kardeşini boğarak öldüren Wakas ile ölüm kararını veren baba tutuklandı. Haklarındaki soruşturma biten baba-oğul birinci dereceden cinayetten yargılanacak.
TV’lere konuşan okul arkadaşları, başını örtmeyi reddettiği ve tesettüre uygun giyinmediği için Aksa’nın babasından sürekli dayak yediğini söyledi. Sıra arkadaşı ise “Ailesinin istediğinden farklı bir şekilde giyinmek ve yaşamak istiyordu.
Kendi yolunu çizmek arzusundaydı. Ancak babası buna izin vermedi” dedi. Aksa’nın geçen yıla kadar okula tesettüre uygun gittiği, birkaç aydır okulda kıyafetini çıkarıp kot pantolonla dolaştığı öğrenildi.
Vatan
Bu olay ülkemizde yaşanmamış olsa da, çok üzücü... Aynı zamanda kaygı verici. Olamaz böyle bir şey...
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
Sayın C_ Selin ;
Benim ne anlattığım önemli değil karşımdakinin ne anladığı çık önemli. Her ne kadar bu forumda anlatmaya çalıştığım temel olarak o olmasada o gayeye azıcık hizmet ederse dahi mutluluk duyarım.
Sayın sadivarol son derece açık sözlülükle saldırmadan düzeyi bozmadan kendi durumunuda çok güzel izah ederek kendince tespitte bulunmuş buna saygı duymak boynumun borcu. Aslında temelde bakıldığında en azından yanlış anlamamış kendini direk ilgilendiren bölümünü almış. Bana gelen mailleri bir görseniz...
Bir üye mail atmış . Demiş ki
'' Bana bak ben araştırdım, zaten biliyordum elhamdülüllah ben Müslümanım senin gibi ne olduğu belli olmayan birisi değilim. Yazında salladığın Sahih-i Buhari Tercemesi, Kitabu't Tefsir diye bir eser yok. Sen onu bilmiş görünmek için salladın. Yazacaktım ama rezil olmanı istemedim. ''
Bende adama 11 tane link gönderdim. Diyanet linki dahil. İslam hakkında yazılmış en büyük 13 ciltlik kitabı inkar eden bir müslümanıda kutladım...
Başka birisi de mail atmış.
'' Bu zırvalamalarınla islamı öldürüyorsun...''
Onada aynıt verdim.
'' İslam canlı değil ki ölsün. Ortadan kaldırmaya çalışıyorsun demek istediyseniz benim ona gücüm yetmeyeceği gibi asla da öyle bir şey düşünmedim. Ama İslam ın o kutsallığının anlaşılmasını istemekte hakkım '' dedim...
'' Senin gelmişini gçmişini..... '' diye başlayan saygılı bir yanıt aldım.
'' Teşekkür ederim benim müslüman geçinen yobazım '' diyede yanıt verdim.
Bir diğeri de yazmış.
'' AKP ve yandaşları hakkında ne düşünüyor bilmek ister misin ?'' Onada yanıt verdim.
'' Ben iyi bir müslümanım her daim benim hakkımda ne düşünüyorsan ALLAh sana iki katını versin diye düşündüğümü bilin ve yandaşlarınıza söyleyin...''
Daha ne tehtitler küfürler. Kuranda olmayan sureler. Bir ara vakit olsada bu sallayanların sure diye yazıp durduklarını yayımlasak inanın dört kitap daha çıkar ortaya...
Denk geldi cuk dedi yerine oturdu. mmutlu@gazetevatan.com Yutmadık, yutmayacağız! Susmadık, susmayacağız!
Türkiye’de muhalif gazeteciliğin köküne kibrit suyu dökmek isteyen, bu yüzden hâlâ muhalif kalmayı başaran birkaç gazeteciyi boy hedefi haline getiren kör karanlığın tetikçileri...
Her gün gönderdiğiniz yüzlerce tehdit, binlerce hakaret, bir o kadar aşağılama mektubu hayatımızın bir parçası oldu.
Tehdit telefonlarınızın azaldığı günlerde, “Acaba bugünkü yazımız kötü mü” diye kendi kendimizi sorgulamaya başladık...
Peki suçumuz ne?
Bayat numaraları yutmamak!
Ülkeyi bölmek ya da din devletine dönüştürmek isteyenlere karşı susmamak!
Yutmadık beyler, yutmayacağız...
Susmadık beyler, susmayacağız!
*** İstediğiniz yerde cirit atıyorsunuz ama o kadar arsızsınız ki bu bile yetmiyor size...
“Demokrasi ve özgürlükler”den dem vurup, sizin gibi düşünmeyenleri yok etmeye soyunuyorsunuz...
Her yazımızı gün ışımadan okuyup, bilgisayarın karşısına geçiyor ve sahte isimlerle tüm kutsal değerlerimize küfürler yağdırıyorsunuz.
Öfkeniz o kadar büyük ki; ağızlarınızdan akan salya, kurduğunuz cümlelere karışıyor...
Tek derdiniz sizi rahat bırakmamız...
Bırakalım ki istediğiniz gibi din üzerinden ticaret ve siyaset yapın, keselerinizi doldurun... Kara düzeninizi kurup, egemenliğinizi ilan edin...
Bu; o kadar kolay değil beyler, hanımlar!
Ne yaparsanız yapın, “dindar”la “dinci” arasındaki farkı yazacağız bu sütunlarda...
Gerçek dindarların samimi inançlarını sömürmenize her zaman olduğu gibi bundan sonra da isyan edeceğiz...
Dini tekelinize alma çabalarınıza karşı çıkacağız...
Din üzerinden makam ya da para hesabı yapmayanları “kâfir” ilan etmenize sessiz kalmayacağız...
Cumhuriyetin temel ilkelerini yok edemeyecek, laikliğin içini boşaltamayacaksınız...
Dışarıda demokrasiden söz ederken evinizde karılarınızı dövdüğünüzü, başlarından aşağıya b.k kavanozu döktüğünüzü tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz...
*** Arkanıza kimi zaman Araplar’ı aldınız, kimi zaman ABD’yi, Avrupa’yı...
Sırf sizi desteklesinler, güç versinler diye yapmadığınızı bırakmadınız...
Kendi vatandaşınızı darbeci, Ergenekoncu ilan edip, bu ülke üzerinde planları olanların ayaklarına kapandınız...
Hukuku yok saydınız...
Bilimi yok saydınız...
Rahat rahat semirebileceğiniz bir düzene kavuşmak için, babanızı, dedenizi
yok saydınız!
Bu ülkeyi kuranlara hakaret etmeyi özgürlük diye yutturmaya kalktınız...
*** Öldürdüğünüzü sandığınız Bahriye Üçok, bugün çağdaş Türk kadınının simgesi...
Yok ettiğinizi düşündüğünüz Uğur Mumcu rehberimiz...
İstediğiniz kadar çirkinleşin, kabalaşın, haydutlaşın; boşuna...
Bu ülkeyi size bırakmayacak kadar çok seviyoruz!
Susmadık beyler, susmayacağız! 29/6/2008 Mustafa Mutlu. VATAN
Sayın sdt23 ;
Mantığınızı çok fazla yalanlamayacağım çünkü demogojiyi sevmem girmeyide sevmem. Sadece yazdıklarınızın değerini anlatabilmek için bir örnek ve söz yazacağım o kadar.
Burada ben çıktım Commodore1tr sallıyor yakaladım sizide uyandırıyorum. Diyorsunuz diğerlerine!!
Hatice Nermin Erbakan 1943 yılında Balıkesirli saatçi oğullarının kızı olarak dünyaya geldi.
TOBB liğinde uzman olarak görev yaparken tanıştığı Necmettin Erbakanla 10 Ocak 1967 de evlendi. 1968 yılının başlarına kadar başı açıkken 1968 yılında önce Türban taktı daha sonra da tesettür pardösüsünü giydi....
Demekki neymiş Rahmetli Nermin Erbakan 1968 yılına kadar yani 25 yaşına kadar başı açıkmış ne zaman örtünmüş? Evlendikten sonra. Kızlarını filanda anlatırım ama neyse rahatsız etme hakkımız yok.
Diğer gerçeklerinizde tıpkı bunun gibi.
Unutmayın kör halkın lideride kör olursa hepsi aynı kuyuya düşerler... Kör kör dolaşmayalım....
Ananıda al git diyen de bu belediye başkanının partisinin genel başkanı bilmem ne iş yapıyor şimdi bilir misiniz.?
Ben size göre özgürlük yasak listesi çıkaracağım merak buyurmayınız .
Sayın commodore1tr,
Nermin Erbakan, Necmettin Erbakan'ın kızı mı? Evlenmeden önce başının açık olduğunu vs. ben de biliyor ve saklamıyorum.
Erbakan'ın kızının ODTÜ'den 1997 yılında başörtülü olarak babasının elinden diplomasını aldığına da tanığım.
Görmezden geldiğiniz konuları bir kez daha tekrar edeyim:
1. Türkiye'de kadınların azımsanmayacak bir kısmı evlendikten sonra işi bırakırlar. Evlendikten sonra çalışmama konusu sırf daha sonra başını örten kadınların sorunu değildir.
2. Türkiye'de diploma alıp çalışmayan kadınlar kadar sırf kısa dönem askerlik için üniversite okuyan insanlar da vardır. Diplomasına uygun işte çalışmayan pek çok kişi vardır.
3. Daha önce başı örtülü bir şekilde okumuş kadınların çalışması için nasıl bir formül öneriyorsunuz? (Hala Avusturya, Almanya, Amerika'da başı örtülü okuyan pek çok Türk vatandaşı var.) Yoksa nasıl olsa bunlar çalışmayacaklar, çalışamayacaklar diye okumasınlar mı diyorsunuz? Açık konuşalım.
4. Ayrıca bunun tam tersi de söz konusu. Geçenlerde star habere çıkan yıllar sonra başını açmış dişçi hanımımız veya Milli Görüş teşkilatının üst düzey yöneticisinin kızı gibi başı kapalı olarak okuyan, ve yıllar sonra açanlar.
İnsanların tercihleri yıllar içinde değişebilir. Yıllar sonra başını örtmek de, yıllar sonra açmak da çok normal bir tercih. Bunda tenkit edilecek bir şey yok.
Sayın Erdem53 ;
Eleştirileriniz banaysada değilsede bazı yanıtlar vermek istiyorum. Sonra konuma devam edeceğim izniniz olursa tabiiki.
Konu sadece AKP nin dini siyasete alet etmesi olarak algılanmamalı çağlar boyu gerçek inananları aynı günümüzde AKP nin yaptığı gibi dini kullanarak sömüren zihniyete. Kendi çıkarları doğrultusunda hurafeler uyduranlara dincilik yapanlaradır. Bu bir bütün olarak görülmedikçe bence çözümsüzlük kalacaktır. AKP gider FTP gelir Ampul gider güneş gelir ukala ukala ''Güneşi söndüremezsiniz'' sloganları çıkar. İnsanlara Güneş diye '' Kara Delik'' dayatmasına karşıyım.
Dini hiç bir şekilde eleştirmedim. Kuran ayetleri yorumlanmak için vardır zaten yorumlamadan anlayamazsınız. Yorumlamak başkadır eleştirmek başka. Kur an a inanmayadabilir insan Ateizm var bırakın Kur'an ı Allah a inanmıyor insan onada saygı duymak gerekir. Tabiiki oda Kuran ı kendince yorumlayabilir ancak toplu bir yerde hakaret edip dalga geçemez. Zaten dinci kesimin en büyük tarafları Kur an ı kendilerine göre yorumlayarak dayatmaları hemde sadece işlerine gelen kesimlerini. Buna karşı Kur an yorumunu doğru yaparak dincilerin oyunlarını bozmaya kızmamak gerekir diye düşünüyorum.
Laik devletin temelinde çok farklı bir yorum vardır. Devletin dine müdahalesi olabileceği ama dinin devlete müdahalesinin olamayacağı esası bunun temelindedir. Baş örtüsü ile Türbanı birbirine bilerek karıştırmak dine yapılan en büyük hakaret olduğu gibi Türban takma yasağıda Türkiye Cumhuriyetinde yoktur. Devlet dairelerinde laiklik yani herkesin işini bir din kısvesi altında girmeden yaptırabilme hakkıdır. Bakın AKP ye Türbansız bir kişi işe giremediği gibi Türbansız eşi olan ihale dahi alamamakta ve bunu pişmiş kelle gibi sırıtarak söyleyebilmektedirler. İşte bu yüzden laiklik devletin temelidir.
Bu gün tüm islam aleminin Türbanı benimsediği görüşünüze katılmak mümkün değil. Humryni öncesi İran Müslüman değil miydi ? Herkesin başı açıktı isteyen örtüyordu. Niçin bugün Ahlak polisi marifetiyle İranlı kadınlar dövülüp fişlenip örtülüyor Demekki pek benimsenmemiş Erkek çarpık zihniyeti dinin tam aksine yaparak zorluyor. Hani islam dinini temeli ZORLAMA OLMAMASIYDI Jopla sopayla hapisle yapılan davranışa zorlama demiyorsanız bilemem. Afganistan islam değil mi? Taliban öncesi neden rahattı ? Siz her şeyi bırakında islam konferansında Başta Mısır olmak üzere islam devletlerinin liderlerinin başları açık son derece sıkken Bizim laik Türkiye Cumhuriyetinin 11. si ve 60. Başının eşleri bohça gibiydi ? Rüküşlük diz boyuydu ? Bizi küçük düşürmeye hakları var mı?
ALP bunu nasıl siyasi simge görüyor sorunuzun yanıtı kişisel tartışmalara girme yerine forumu birkez daha okumanızda yatıyor. Türban şeriat irtica aşkıyla yanan kesimlerin bayrağıdır. Dinde Türban diye bir şey olmamasına karşın hurafe ve zorlamalarla dini siyasi bir simge haline getirilmiştir. Dini simge değildir asla değildir. Çünkü dinde yoktur. Tam tersine siyaseten yaratılan dinde baş köşededir. Gerçi AKP her türban deyişte ülkenin bir değerini sattı arada malı götürdü ama oda ayrı bir hikaye ve bu forumun akışında olacaktır.
Sayın commodore1tr; yukarıdaki yazınızda dinci kesimin Kuran'ı kendilerine göre yorumladığından bahsediyorsunuz.
Öncelikle şunu merak ediyorum;
DİNCİ KESİM kim oluyor?Ben Müslümanım diyen mi acaba?
Müslümanlığa hurafe karıştırmış olsa bile insanları dinci veya başka bir gurup olarak adlandırmak; toplumda ayrımcılık ve ikilik oluşturmaktan başka işe yaramayacak tehlikeli bir tutumdur bence.
Kuranı yorumlamaktan bahsediyorsunuz ve başörtüsünün dinde ve kuranda olmadığını söylüyorsunuz.Peki;
Bazı insanlarda kendilerine göre yorumlayıp baş örtüsü örtünmek gerektiğini düşünemezler mi?
Sadece siz ve sizin gibi düşünenler mi Kuran'ı doğru yorumluyor?
Yoksa sadece siz mi kültürlü ve ileri görüşlüsünüz de, sizin gibi düşünmeyenler irticacı, yobaz ve rüküş...?
Ateizm var, inanmayabilir insan, onlara saygı duyalım diyorsunuz.Bende katılıyorum, daha önceki yazılarımda da belirttim herkesin inancına saygı duymak gerekir.
Peki; ateizme sagı duyuyorsunuz da neden baş örtüsüne saygı duymuyorsunuz?
Hadi diyelim baş örtüsü; Kuran da yok,Dinde yok,Hurafe, yobazlık veya nasıl derseniz deyin... Peki ateizm Kuran da mı var?, Dinde mi var?.. Ateizme saygı duyulması gereken görüşünüze göre saygılı olmanız gerekmezmi?
İnsanların inançlarına saygı duyuyorsak hepsine duymamız gerekiyor.İşimize gelene veya istediğimize değil. İslamiyet herkesin inancına saygılı olmayı gerektiriyor.Tabii ki sizin İslamın temsilcisi olarak gördüğünüz İran da veya Afganistan da bulamazsınız bunu.. Onlar İslamı temsil edemezler.Devlet zoruyla insanların başı kapatılması tabii ki İslamda yoktur.
Bende Kuran'ı yorumluyorum ve başörtüsü örtünmek gerektiğine inanıyorum(tabii ki siyasi simge olarak görülmesine de şiddetle karşıyım).Benim gibi düşünen bir sürü de insan var.Peki neden saygı gösterilmiyor.Bu şekilde düşünen insanlar çoğunlukta da olsa azınlıkta da saygı duyulması gerekmez mi.
Diyelim ki insanlar yanlış biliyor; Yeni bir inanç, yeni bir din ortaya çıktı ve o dine inananlara baş örtüsünü emrediyor.Ateizme saygılı oluyoruz da diğerlerine neden olamıyoruz?..
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Kanada’da yaşayan Pakistan asıllı Müslüman bir ailenin kızı olan 16 yaşındaki Aksa Pervez, türban takmayı reddedince ağabeyi tarafından öldürüldü. Genç kızın okuluna türbanlı gelip daha sonra okulda başındaki örtüyü çıkarıp dar kot pantolonlar giydiğini tespit eden aile meclisi “infaz” kararı aldı. Baba Muhammed Pervez, 27 yaşındaki oğlu Wakas’a ‘kardeşini öldürme’ görevi verdi. Kardeşini boğarak öldüren Wakas ile ölüm kararını veren baba tutuklandı. Haklarındaki soruşturma biten baba-oğul birinci dereceden cinayetten yargılanacak.
TV’lere konuşan okul arkadaşları, başını örtmeyi reddettiği ve tesettüre uygun giyinmediği için Aksa’nın babasından sürekli dayak yediğini söyledi. Sıra arkadaşı ise “Ailesinin istediğinden farklı bir şekilde giyinmek ve yaşamak istiyordu.
Kendi yolunu çizmek arzusundaydı. Ancak babası buna izin vermedi” dedi. Aksa’nın geçen yıla kadar okula tesettüre uygun gittiği, birkaç aydır okulda kıyafetini çıkarıp kot pantolonla dolaştığı öğrenildi.
Vatan
Bu olay ülkemizde yaşanmamış olsa da, çok üzücü... Aynı zamanda kaygı verici. Olamaz böyle bir şey...
12/12/2007 tarihinde Voice of America'da yer alan bu haber ne kadar üzücü ve kaygı vericiyse, altı ay sonra bir psikolojik savaş taktiği olarak tekrar ısıtılıp gündeme getirilmesi de o kadar kaygı verici.
Sayın commodore1tr;
Aslında bu forumda konuyu İslamiyette başörtüsü var mıdır-yokmudur tartışmasına yönlendirmenizin yerine, baş örtüsü sorununun hukuksal boyutuna yönlendirmenizin daha faydalı olacağı kanaatindeyim.
HUKUKİ.NET sitesine yakışacak baş örtüsü konusu; hukuksal açıdan başörtüsünün üniversitelerde, devlet kurumlarında, toplumsal alanlarda takılıp takılamayacağının tartışılıp yorumlanması olmalıydı bence.
''don ve kurufasulye..'' içerikli başlık hem tartışılıp yazılan yazılara hemde bu siteye yakışmıyor.
Sayın commodore1tr;
Karabük Belediye Başkanı'nın yasakçılığının benim savunduğum "özgür düşünce" ile bir ilgisi yok. Daha önce de defalaeca belirttim, AKP ile bir ilgim yok, yakınlık da duymuyorum. Benim düşüncelerime uygun düştüğü ölçüde savunurum, ters düştükleri ölçüde de eleştirirm. AKP'nin tutumu başörtüsü konusunu çözümsüzlüğe sürüklediğinden yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Ben baş örtüsünün üniversitelerde serbestliğini savunuyorum. Dünyanın hangi üniversitesinde böyle bir yasak olduğunu da siz yüksek bilgilerinizle izah ederseniz memnun oluruz.
Aslında AKP'li belediye başkanının yazar Latife Tekin'e uyguladığı yasakçılık ile bazılarının bir başka yazar Elif Şafak'a söyledikleri yasakçılığın bir başka versiyonu değil mi? Yasakçılık bir zihniyet problemidir. Bunu uygulayan aktörler; ulusalcı, islamcı, faşist, komunist, kemalist vs olabilir.
Diğer ideolojilerin radikalleri ile aynı çizgide (yasakçılıkta) buluşmak istemiyorsak bizim gibi düşünmeyenlere ve bizim gibi giyinmeyenlere de biraz hoş görü gösterelim derim.
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın commodore1tr;
Yasakçılık bir zihniyet problemidir. Bunu uygulayan aktörler; ulusalcı, islamcı, faşist, komunist, kemalist vs olabilir.
Diğer ideolojilerin radikalleri ile aynı çizgide (yasakçılıkta) buluşmak istemiyorsak bizim gibi düşünmeyenlere ve bizim gibi giyinmeyenlere de biraz hoş görü gösterelim derim.
Sn Bilgili, 'yasakçı' zihniyeti tanımlarken pekala 'emsal'leştirmişsiniz de, idealize ettiğiniz 'zihniyet'i de üç beş misal ile örneklerseniz daha iyi anlaşılacak.
diabetusmelitus rumuzlu üyeden alıntı
Yer: Ankara Kızılay Gima'nın önü
Zaman: 90lı yıllar
Bir arkadaşımın yaşadığı gerçek bir olay;
arkadaşım o zaman seçkin bir üniversitede son sınıfta. Ve mini eteği ile yürüyor Güven Parka gidecek.
Trafik lambalarına yaklaştığı sırada iki adet türbanlı hanım kızımız bunun eteğine şöyleeeee bir bakıyorlar ve birisi;
"git git bu etekleri biz iktidar olunca giyemeyeceksin, geliyoruz" diyor.
Benim arkadaşımda şöyle bir cevap veriyor;
"gelin gelin, siz geldiğinizde bende senin üstüne kuma olarak gelicem kocanla bana hizmet edeceksin"
Ve yürümeye devam.
Bir kadın başka bir kadına bunu yaparsa, bunu hak görürse, kendine bu muameleyi doğru bulursa "tehlike çanları" senfonik bir konser vermiyormudur sizce.....
istisnalar kaideyi bozmaz. toplumda yaşayan tüm kesimlerin biribirine karşı bu şekilde baktıklarını düşünüyorsanız, yanlışınız var demektir. eğer bir toplum biribirine bu kadar düşman olsa idi, bugüne kadar çoktan kargaşa ve çatışma çıkardı.
siz bazı münferit olay ve insanların işinize gelen düşüncelerini öne sürerek bunu tüm topluma mal ediyorsunuz. her toplumda uçlarda dolaşan aykırı fikiriler insanlar olabilir. ama bunu tüm opluma mal edemezsiniz.
bu düşünceleriniz ile tüm topluma korku ve vehamet salamazsınız.
bu düşünceleriniz ile tüm türban takan insanları aynı kefeye koyamazsınız.
ayrıca onlar iktidar olalı 6 yıl oldu ama, ben hala mini etkeli kızları görüyorum.
sakın bana demeyin şurada burada şu olaylar oldu. kezzap attılar, laf attılar.
kaç tane oldu böyle olay?
günde kaç mini etek giyen kızın başına bu geliyor ?
bu tip olaylar bu hükümetten önce hiç olmazmıydı?
akp'ye karşı bir şeyler yapmak istiyorsanız,
sosyal politikalarından, ekonomik politikalarından, tarım politikalarından bahsedin. yanlışları varsa eleştirin.
yok mini etek, yok şeriat vs.. ile akp'Yi yıpratmak yerine halk nezninde daha da yukarılara çıkarıyorsunuz. çünkü bu halkın çoğunluğu muhafazakar. bunu unutmayın. sayın tayyip erdoğan'ın hapse girişinden itibaren bugüne kadar gelinen noktada akp nin yüselişini bir düşünün. akp ye karşı olanların politikalarını bir düşünün.
akp ye muhalefet yapaların nerede yanlış yaptıklarını anlamaya çalışın.
bence akp ye karşı olanlar bu değerlendirmeyi 23 temmuz 2007 de yaptılar. vardıkları sonuç biz ne yaparsak yapalım akp yi indiremiyoruz. başka bir çözüm ürettiler.
yazık diyorum, türkiyemizde bir tane siyasi oluşum çıkamadıki , bana muhafazakar akp ye seçenek olsun. ona inanayım, ona oy vereyim.
şimdi düşünüyorum,
akp mi bu kadar iyi ?
yoksa türkiyedeki siyasi yapı ve insan kaynakları bu kadar zayıf ?
,
turk turbanli hikaye,
türk türban bayan hikaye sekiz,
hayvan pornnsu,
https:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage53,
yunan pornnsu,
am sikken turbanll kadln,
cuce kiz pornnsu,
turk turbanli kadnlarla,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage11,
yandik biz pornnsu indir,
ilknur pronsu,
Nesrini pornnsu,
ALMAN PORNNSU INDIR,
asker pornnsu indir,
rus.pornnsu.indir,
hamile pornnsu,
turk turbsnll sm resim 17lik,
turbanll,
amerikan pornnsu,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage33,
http:www.hukuki.netshowthread.php38469-Din-iman-Turban-Don-Kadin-ve-Kurufasulye-iste-AKP-iste-oykupage58
Bu iktidarın liderinin de yani RTE nin de mezun olduğu okulların zihniyetini işte böyle yansıtoyorlar. Amaçları bunu dimek bunu zorlamak sonra normal...
Yazan: commodore1tr Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
İstinaf kararı hakkında
10-05-2025, 01:23:51 in Miras Hukuku