Malesef toplumumuzda bir çok suç, bilgisizlik yüzünden besleniyor ve mağdur olan taraflar sindirilebiliyor. Özellikle bayanlara yönelik tehdit, şantaj ve özgürlüğünü kısıtlayıcı muameleler, toplumun dışlanmasından korkulduğu ve suçu işleyenin gerekli cezayı alıp alamayacağı tereddütü ile ödüllendiriliyor. Benim fikir isteğim konu şu; Gönüllüde olsa iki kişi arasında yaşanılan bir birliktelik sonrasında, erkeğin bayana sürekli olarak bu birlikteliğe ait elinde ileriye yönelik topladığı delillerle baskı yapması, (ses kaydı, resim, vs) yeni bir hayat kurmasına engel olması ve dahası, yine bunları kullanarak maddi çıkar sağlamaya çalışması halinde, yapılacak bir şikayette bayanın ne tür delillere ihtiyacı vardır? Tehdit ve şantaj görüşmeleri telefonla kaydedildiği takdirde savcılıkça delil olarak kabul edilebilir mi? ve şikayetçi olan tarafın yani bayanın bu konuda güvenliği sağlanarak, dava gizli tutulabilir mi? Malesef bu tür davaların basında çıkması bir bayana davacı olduğu kişiden daha çok zarar verebiliyor. Yine malesef ki bir çok bayan böyle konulara muhatap oldukları halde, sonuçlarından çekindikleri için, bunu yapanlar emellerine ulaşıp ya birlikteliğin devamını ya da maddi çıkarı elde edebiliyorlar.
Suç işlenmesi başka, işlenmiş suçun delillendirilmesi başka bir şeydir.
Burada santaj ve özel hayatın gizliliğine aykırı davarınyar söz konusudur. İki kişi arasında geçen özel anların kayda alınması ve daha sonra şanta<j olarak kullanılması, bir iliknin devamına olanak verecek şekilde kullanılması sanırım bir değil birden fazla suçu doğuracaktır.
Özel yaşamın gizliliğini ihlal, ifşa, kayıt altınama, santaj, cinsel saldırı gibi...
Delillendirme gibi bir yargılama usul hukuku konusunun, bir kaç cümle ile özetlenen kısa bir bilgiden yola çıkarak derinlemelisine incelenmesi mümkün değildir.
Gizili yapılan ses ve video kayıtlarının hukuki geçerliliği halen tartışmalı olmak ile birlikte, türkhukuksitesinde yayınlanan ve sayın Avukat M. İhsan Darende tarafından hazırlanan "Ceza Yargılamasında Görüntü Ve Ses Kasetlerinin Delil Olması" başlıklı kıymetli bir makalenin okunması sanırım fikir verecektir. Ancak bazı yeni yargı içtihatları farklı açıdan konuya yaklaştığını belirtmek isterim.
sayın Avukat M. İhsan Darende tarafından hazırlanan makaleden bir alıntı "kayıt yapan, o faaliyetin içinde yer almaktaysa, yaptığı kayıt, kendi faaliyet alanını da içine almaktadır. Yani kendi bulunduğu mekanı, gizli de olsa kameraya kaydeden, kendi yaptığı telefon görüşmesini kayda alan şahıs, üçüncü şahsın özel alanına gizlice girmiş değildir. Üçüncü şahsın faaliyeti, kaydı yapana karşı gizli değildir. Elbette bu kaydın, üçüncü şahıslara ifşası, hukuka uygun bir nitelik taşımayacaktır. Ancak incelediğimiz olgu, bu kaydın kamuya açıklanmasının hak ihlaline yol açıp açmayacağı değil, bir ceza yargılamasında delil olup olmayacağıdır."
ben halktan biriyim nacizane fikrimi soylemek istiyorum.bence kesinlikle gizli kayit cinayet disinda yasaklanmali.cunku her hangi bir konusmayi cevirebilme olsaligi ve (ses kayitlari icin)cok kolay .izledigim bir dizide tehdit alan adam bu telefonlari kaydedmiyor fakat o esnada megafonu acıyor ve arlkadaslarina dinletiyor bu durumda bu kisilerde sahit oluyo yani tanık.boylesi bence daha etik ve akla mantik yoksa obür türlü herkes ceo telefonuyla her kaydettigini mahkemelere sunarsa bir patlama yasanir.paranoyak bir toplum haline donusuruz.ortalık iftira hakaret yada sozle taciz gibi davalardan gecilmez.ufak tefek kucuk olaylarda herkes sabıka alır.sanirim surekli kayıt edildigini bilmek gibi bir duygu ile yasamak pek hos olmaz.tabiki ortada cok buyuk bir suc varsa cinayet vs o zaman bu görüntü kaydi gizlide olsa önemlidir.yada güvenlik kamerasina yaklanan bir hirsiz.eger mahkemeler bu tür kayitlari delil almaya basladigi an ben tüm konusmalari kaydedip önüme gelene dava acarim)))
1. katta oturuyorsam ve zemin kattaki yerin sahibi şu an oturmadığı daireye cam çerçeve yaptırmayarak evimin ısınmasına yüksek oranlarda ısı kaybına...
Merhabalar, yaklaşık 2450 m2 alana sahip arazimiz üzerinde 1958 yılında inşa edilmiş bir okul bulunuyor. Tapu kaydında herhangi bir şerh ya da farklı...
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku