+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12
11 den 19´e kadar toplam 19 ileti bulundu.

Konu: Ziynetlerin İadesi

Ziynetlerin İadesi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ziynetlerin İadesi

İlginiz için teşekkür ederim sdt23.Ama okuduğunuz gibi boşanma 14.05.2008 tarihinde gerçekleşti ve 40 gün dolmamıştı.Ayrıca benim de öğrendiğim kadarıyla evlilik 1 yılını doldurmamış ise anlaşmalı boşanma olamazmış.Zaten bu yüzden zorunlu olarak davayı ben açtım ve mecbur kılındığı için yakınlarımdan birini şahit olarak tuttum.Ayrıca,evlilikte henüz 6 ayımızı doldurmadığımız için herhangi bir tazminat veya nafaka alamayacağımı söylediler.O yüzden böyle bir konuda bir talepte bulunmamıştım.Mal paylaşımına gelince;kendi evimden çeyiz olarak ne getirdim ise onları aldım.Yanlız şöyle bir durum var;evleneceğimizden dolayı müşterek evimiz için evlenmeden önce bir alışveriş mağazasından önceden adıma açmış olduğum hesabın üzerine çeyiz eşyası almıştık ve bunların ödemelerini kendisinin yapacağını söylemişti fakat ödememiştir.Evlilik kararını aldığımız andan itibaren çalışmama izin vermemişti.Bundan dolayı herhangi bir gelirim olmadığından bu borçları ödeyemez oldum.Hesabımda geçerli olan adres evlilik sırasında müşterek konutumuz olan adres geçiyor.Bu konuda onun ödemesi için ne yapabilirim?Ayrıca benim için daha önemli olan konu şu;düğünümüzde bana takılmış olan ziynet eşyalarıma el koydu.Bana iade edeceğini söylemişti fakat bu tarihe kadar iade etmemştir.Bu konuda hazırda şahitlerim ve düğün cd si görüntülerim var.Ziynet eşyalarımı alabilirmiyim ve alabilirsem nasıl bir yol izlemeliyim?Ayrıca,henüz boşanmamış iken bana cepten tlf açıp hakaret etmiş ve tehdit sayılabilecek cümleler kullanmıştır.Bu görüşme cep tlf num da kayıtlıdır.Bu konular üzerinde herhangi bir dava açabilirmiyim ve kazanma şansım nedir?Yanıtlarınız ve alakanız için şimdiden çok teşekkürler...

Hukuki NET Güncel Haber

Ziynetlerin İadesi konulu yargıtay kararı ara
    Ziynetlerin İadesi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Evlendikten 40 gün sonra boşanabilmek Türkiye şartlarında çok hızlı bir dava olmuş. Çoğu yerde boşanma dilekçesiyle başvurduğunuzda 2 ay sonrasına ilk celse için gün verilir. Sizden hızlı boşanabilen Hande Ataizi vs. var.

Ayrıca davadan sonra gerekçeli kararın yazılıp yazılmadığını, taraflara tebliğ edilip edilmediğini, edildiyse tarafların temyizden feragat dilekçesi verip vermediğini, vermediyse tebligatın üzerinden 15 gün geçip geçmediğini de söylememişsiniz. Bu şekilde olmadıysa boşanma kararınız kesinleşmemiştir.

Boşanma davasının ne şekilde gerçekleştiğini, dava sırasında aranızdaki anlaşmaya dair herhangi birşeyin kayıt altına alınıp alınmadığını, evliliğin mali sonuçlarına dair herhangi birşeyden feragat edilip edilmediğini bilmiyoruz.

Genel prensip olarak;
    MADDE 178.- Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.

Mal paylaşımı, ziynet, maddi veya manevi tazminat davası açmak için boşanmanın kesinleşmesinden sonra 1 yıl süreniz var. 1 yıl içinde dilediğiniz zaman açabilirsiniz. Ama kazanabilir misiniz, ayrı mesele.

Evlilik süresince çalışamamak, evliliğinizin sadece 40 gün sürdüğü göz önüne alınırsa çok ciddi bir maddi tazminat gerekçesi olmayacaktır. Zira işten ayrılırken de toplu para almış olmalısınız.

Ziynet konusunda dava açılabilir. Ziynete eşiniz tarafından el konulduğu ispatlanmalı.

Hakaret ve tehdit için de cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi vererek elinizdeki delilleri sunabilirsiniz. Cumhuriyet savcısı gerek görürse dava açacaktır. Dava lehinize sonuçlanırsa ardından buna dayanarak ayrı bir manevi tazminat davası açılabilir.

Önceki dava dosyasının detaylarına bakılmadan daha fazla birşey söylemek yanlış olur.

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Evlendikten 40 gün sonra boşanabilmek Türkiye şartlarında çok hızlı bir dava olmuş. Çoğu yerde boşanma dilekçesiyle başvurduğunuzda 2 ay sonrasına ilk celse için gün verilir. Sizden hızlı boşanabilen Hande Ataizi vs. var.

Ayrıca davadan sonra gerekçeli kararın yazılıp yazılmadığını, taraflara tebliğ edilip edilmediğini, edildiyse tarafların temyizden feragat dilekçesi verip vermediğini, vermediyse tebligatın üzerinden 15 gün geçip geçmediğini de söylememişsiniz. Bu şekilde olmadıysa boşanma kararınız kesinleşmemiştir.

Boşanma davasının ne şekilde gerçekleştiğini, dava sırasında aranızdaki anlaşmaya dair herhangi birşeyin kayıt altına alınıp alınmadığını, evliliğin mali sonuçlarına dair herhangi birşeyden feragat edilip edilmediğini bilmiyoruz.

Genel prensip olarak;
    MADDE 178.- Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçmekle zamanaşımına uğrar.

Mal paylaşımı, ziynet, maddi veya manevi tazminat davası açmak için boşanmanın kesinleşmesinden sonra 1 yıl süreniz var. 1 yıl içinde dilediğiniz zaman açabilirsiniz. Ama kazanabilir misiniz, ayrı mesele.

Evlilik süresince çalışamamak, evliliğinizin sadece 40 gün sürdüğü göz önüne alınırsa çok ciddi bir maddi tazminat gerekçesi olmayacaktır. Zira işten ayrılırken de toplu para almış olmalısınız.

Ziynet konusunda dava açılabilir. Ziynete eşiniz tarafından el konulduğu ispatlanmalı.

Hakaret ve tehdit için de cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi vererek elinizdeki delilleri sunabilirsiniz. Cumhuriyet savcısı gerek görürse dava açacaktır. Dava lehinize sonuçlanırsa ardından buna dayanarak ayrı bir manevi tazminat davası açılabilir.

Önceki dava dosyasının detaylarına bakılmadan daha fazla birşey söylemek yanlış olur.
    Sayın sdt23,şu an a kadar herhangi bir tebliğ almadım.Boşanma tarihini karşı taraf ile mecburi olarak aynı gün birlikte gidip boşanma günü tarihinin en yakın zamanda olması talebinde bulunmuştuk ve aynı gün içinde elden bize o tarihi verdiler.Zaten duruşma günü Hakim bey "tamam sizi boşadım" dedi ve birkaç gün içinde adliyeden boşanma ilamını alacağız.Bu arada,boşanma gerekçemiz,şiddetli geçimsizlik ve evlilik süresi boyunca her iki tarafında birbilerine maddi manevi zarar verdiğini ve bu beraberlikten artık huzursuz olduğumu belirttim.Dosyaya herhangi bir ek protokol da sunulmadı.Yani anlayacağınız,boşanma dilekçesi haricinde herhangi bir resmi evrak ne verdik ne de bize tebliğ edildi.

Ziynet eşyalarım konusunda açacağım davayı kazanabileceğimi belirtmişlerdi.Elimde düğün cd si ve şahitlerim var.Peki ya karşı taraf "ben o ziynet eşyalarını bozdurdum,paraya çevirdim,şahsi borçlarım vardı onları ödedim" der ise toplam takıların değeri kadar para olarak bana ödenebilir mi?

Hayır,maalesef ayrıldığım iş yerinden herhangi bir toplu para almadım.

Yakın şahitlerim var ziynet eşyalarıma el konulduğunu bilen.Bu bir ispat sayılamaz mı dava günü?

İletiler
    5.000
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı kardelen76 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Peki ya karşı taraf "ben o ziynet eşyalarını bozdurdum,paraya çevirdim,şahsi borçlarım vardı onları ödedim" der ise toplam takıların değeri kadar para olarak bana ödenebilir mi?
    Keşke böyle dese. En azından aldığını kabul etmiş olur. Bilirkişi alınan ziynetin değerini belirler. Para olarak size ödenmesi kararı çıkar. Daha sonra para olarak ödenmezse icra yoluyla tahsil edersiniz.

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı sdt23 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Keşke böyle dese. En azından aldığını kabul etmiş olur. Bilirkişi alınan ziynetin değerini belirler. Para olarak size ödenmesi kararı çıkar. Daha sonra para olarak ödenmezse icra yoluyla tahsil edersiniz.
    Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim Sayın sdt23.Peki ya adıma açılmış olan hesabda ki evlilik için birlikte almış olduğumuz ev çeyizi eşyaları borçları için ne yapabilirim?Ödeyeceğini belirtmişti ama bu tarihe kadar henüz ödememiş.Heabımda bulunan ikamet adresi evlilik süresince birlikte oturduğumuz müşterek konutumuzun adresi,soyadım da evlilik soyadım geçiyor.Bunun bana geri dönüşü nasıl olur?Almış olduğumuz eşyaların bir kısmını ben aldım geri kalan kızmını ise kendisi almıştır ve halen evliyken müşterek olarak ikamet ettiğimiz konutta oturuyor.Bu konuda ne yapabilirim?Mağaza sahibi yakında icra işlemlerine başlayacağını belirtti bana.Ve şu an ikamet ettiğim konut evli kardeşimin eşiyle birlikte kiracı olarak ikamet ettiği konuttur.Ayrıca muhtarlıkta henüz yakınlarımın yanında (yani şu an ki ikamet ettiğim konut) kaldığıma dair bir kayıt yok.Yani ikametim burda gözükmüyor.

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Değerli Hukuk görevlisi arkadaşlarım,yukarıda bahsetmiş olduğum konuda lehime dönmesi için yapabileceğim,izleyebileceğim bir yol yok mu acaba?

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın hukuk görevlisi arkadaşlarım;birkaç gün içinde sorunlarım ile alakalı karşı tarafa dava açacağım ve bu konuda en doğru bir şekilde bilgilendirilmiş bir biçimde mahkeme sırasında kendimi ve haklarımı savunmak istiyorum.Sorunlarım ile alakalı bilgi paylaşımınızı beklemekteyim.Şimdiden alakadar olacağınız için teşekkürlerimi sunuyorum sizlere...

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı kardelen76 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sorun şu:eşim biz boşanmaya karar verdiğimiz gün benim de evde olmadığım bir zamanda ziynet eşyalarımı onun da bildiği evimde ki gizli bölmeden almış ve evin dışında nereye götürdüğünü bilmediğim bir yere veya şahsa emanet vermiş.Ben o günlerde evime yakın oturan ablamlar da kalıyordum.Ertesi gün müşterek olarak ikamet ettiğimiz evimizin kapı kilidini değiştirmiş ve ben eve girememiştim.Olaylar büyümeden eşyalarımı almıştım fakat düğünde bana takılan ziynet eşyalarımı bana vermemiştir.Üzerime 7 milyara yakın bir borç da bırakmıştır.Bana düğünde takılan takıların düğün cd si ve resimlerim ve ayrıca şahitlerim var.Şahitlerim yakınlarım olan ablam ve eşi.Ziyent eşyalarımı alabilmem mümkün mü ve nasıl bir yol izlemeliyim?Mahkeme günü benden kaç şahit isterler?Tlf mesajları da kanıt sayılabilir mi?Hakkımı alabilmem için ne yapmalıyım?

Saygılarımla
    kardelen76
    Sayın Hukuk görevlileri arkadaşlarım;alıntı olarak eklediğim bu sorunum için nasıl bir yol izlemeliyim?Takılarımı büyük bir ihtimalle alabileceğimi biliyorum,fakat karşı tarafın ziynet eşyalarımı gasp ettiğine dair şahitlik yapacak kişiler ablam ve eşidir.O sırada yanımızda değillerdi,yalnız takılarımı henüz evliyken müşterek olarak ikamet ettiğimiz evimde ki gizli bölmedeydi ve eşyalarımı almak için eve gittiğimde onları yerinde göremedim.O zaman ki eşimden(şu an ki eski eşim) düğünde takılan ziynet eşyalarımı bana vermesini söyledim.Fakat evden aldığını ve bir yere emanet verdiğini,daha sonra bana hakkım olanı vereceğini söylemişti.O sıra da yanımızda ablam ve karşı tarafın arkadaşı vardı.Bu kişilerin şahitliği geçerli olur mu o an ki pozisyonlarından ve bulundukları ortamdan dolayı?Çünkü o sırada yanımızdalardı.İlginize şimdiden teşekkür ederim...

İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Hukuki Net sitesi forum üyeleri;bana,yukarıda belirtmiş olduğum sorunum ile alakalı bilgi verecek bir Hukuk görevlisi yok mu?

+ Konuyu Yanıtla
2 / 2 Sayfa İlkİlk 12

Bu sayfada bulunan kavramlar: