Kilitli Konu
5 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon
41 den 50´e kadar toplam 53 ileti bulundu.

Konu: 5 gün göz hapsi

5 gün göz hapsi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    İzmir
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: 5 gün göz hapsi

Sayın comodore1tr rumuzlu beyefendi,
    -Sanal alemde yaptıgım hiç bir yazışmamda saygı kurallarını aşmamaya çalıştım. Saygı kurallarının aşılmasını çaresizlik ve bilgisizlik olarak degerlendirdim.
    -T.S.K. da çok degerli arkadaşlarınız, Komutanlarınız, Komutanlarımız hatta belirttiginiz gibi müşterek dostlarımız olabilir. Şimdilik kimse kimsenin ne oldugunu bilmiyor, ileride dostluklar ilerlerse birbirimizi daha yakın tanıyarak fikir sahibi olabiliriz. Amma şunuda belirtmek isterimki tanımış oldugunuz zatı muhteremlerin çoklugu ve makamları sizin seviyeniz hakkında ne pozitif nede negatif bir düşünce oluşturmaz bende. Kişinin taşıdıgı öz degerler ölçüsünde saygı ve sevgimiz artar sadece.
    - Türkçe'ye takla attırırım ve iki Astsubay'ın bu foruma takılıp kalması kelimelerinizide yadırgadıgımıda belirtmek isterim zatı alinize. Bu forumlar bilgi yarışması degil, sadece bilgi alış verişi sebebiyle ihdas edilmiş sanal alemlerdir. Ben daha fazlasını bilirim demek bence bilgisizligin ve beceriksizligin bir ifadesi olsa gerek. Bu sözümün ne size nede sizin gibi seviyeli yazışan arkadaşlarımıza olmadıgınıda özellikle belirtmek isterim. T.D.K. nun yayınlanmış eserlerinde Türkçe'ye takla attırmak tabirinide bulamadım. Geniş bir şekilde açıklarsanız bilgilenmiş oluruz sayenizde. Türkçe'yi ve ilgili tüm imla kurallarını çok iyi bilen birisi olarak jimnastik sporunun bir dalı olan takla atmayı Türkçe'ye nasıl uyguladıgınızı merak etmiş olmamızı sakın bilgisizlik olarakta degerlendirmeyiniz.
    - Ayrıca comodore 'nin Opel marka Alman malı otomobillerin tali ismi oldugunu belirteyim.
    -Nasıl ben sizi muhatap alan yazılarımda Sayın comodore1tr diye başlıyorsam, benimde muhatabı alınarak yazılan yazıların Adımın yazılması ile başlamasını arzu etmemi lütfen hoş karşılayınız.
    -Saygılarımla.
    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.Hava Assubay.

Meslegim Uçak Silah Teknisyenligi. Ama uygun gördüğümüz her konuda yazışmaya hazırım.

-

Hukuki NET Güncel Haber

5 gün göz hapsi konulu yargıtay kararı ara
    5 gün göz hapsi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Ökkeş Kadri BAÇKIR;
    Eğer sitede aldığınız rumuzlardan birisi ''thk'' değil ise size yazdığım iletilerde daima başlık kullandığımı görebilirsiniz.
    Takla attırmak bir deyimdir. Sözcük olmadığından TDK da bulamazsınız İngilizcesi '' he twists his boss round his little finger'' dir. Merak buyurursanız diğer dillerdeki karşılıklarınıda veririm. Takla attırmak o konuda birisini parmağında oynatmakla eş anlamlı kullanılır. Daha bir çok deyimlede ifade edilebilir. Ancak ben bunu seçtim. Bu deyimi takla atmakla karıştırmamakta gerekir elbette.
    Opel in bir tali ismi olduğunu belittiğiniz commodore yıda bilgi dağarcığıma ekliyorum teşekkür ederim. Bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum doğrulatmadan kullanmayacağımdan da emin olunuz... Ancak yaygın anlamıyla commodore gemileri idare eden ( Yelkenlileri bir filotilayı ) kişi demektir. Deniz kuvvetlerinde bunu bir kurmay albay yapar özellikle Harp filosunda vardır. Mersinde ve izmir de de bulabilirsiniz... Sivil denizciliktede kullanılır. TDK nın olağan kabullerinden olarak teknik deyimler olduğu gibi kabul edilir ve Türkçe side aynısıdır. Televizyon gibi... Arkadaşınıza iletiniz...
    Sizi kırdığımı düşündüğüm için ŞAHSİNIZDAN özür dilemiştim o aynen devam etmektedir. Ancak siz ile thk yı ayrı ele almama izin veriniz. Kendisine Türk Hava Kurumu kısaltmasını rumuz alan arkadaşınız kapsam dışıdır.
    Saygılarımla.
    Yazım kurallarına uymak bir erdemdir unutmamak lazım...

Nerede
    İzmir
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın comodore1tr, Beyefendi hiçbir zaman ve yaşamımızın hiç bir kademesinde çift nicke ihtiyaç duymadım. Adım soyadım ve meslegim o şekildedir. Google sayfalarında bunu açık ve net olarak görebilirsiniz. Vatan, Millet, Bayrak ve Devlet sevdalısı bir insan olarak bu gibi çifte vede takma isimlere hiç ragbet etmedim.
    -Ama şunuda belirteyimki Türkçe'ye takla attırırım sözünüzle ilgili açıklamanızlada tatmin olmadım.
    -Saygılarımla.
    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.Hv.Assubay.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Turkey.
    İletiler
    1.580
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Konunun aslına dönünüz lütfen. 5 Gün göz hapsinden başlayıp Türk Diline gelmeniz büyük başarı ama tadında bırakın ve hukuka dönün .

Nerede
    İzmir
    İletiler
    30
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

-Sayın Tangör Evren,
    -AİHM 'sinin kararları tarafımdan talep edilmişti. Hem ilgili kişilerin maillerine hemde burada kararın metnini açık olarak yazdık. Konu magdurlarını ve ilgilileri bilgilendirmeye çalıştık. Umarım yardımcı olabilmişizdir.
    _Saygılarımla.
    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.HAVA ASSUBAY.

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Başvurunuzu yapın usulen verilmesi imkansız bir ceza verildiği kanaatindeyim. Yüzbaşının ceza alma ihtimali yüksektir. İyi günler

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

sayın Burak

Yanlış bir karar olabileceği kanaati biraz yanlış olmamışmı?
    sayın thk zaten yetki aşımı yapıldığını,bununda AYİM ce yok hükmünde sayılacağını belirtmiş.yani cevap o.sanırım okumadınız.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Ökkeş Kadri BAÇKIR rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın comodore1tr rumuzlu beyefendi,
    -Sanal alemde yaptıgım hiç bir yazışmamda saygı kurallarını aşmamaya çalıştım. Saygı kurallarının aşılmasını çaresizlik ve bilgisizlik olarak degerlendirdim.
    -T.S.K. da çok degerli arkadaşlarınız, Komutanlarınız, Komutanlarımız hatta belirttiginiz gibi müşterek dostlarımız olabilir. Şimdilik kimse kimsenin ne oldugunu bilmiyor, ileride dostluklar ilerlerse birbirimizi daha yakın tanıyarak fikir sahibi olabiliriz. Amma şunuda belirtmek isterimki tanımış oldugunuz zatı muhteremlerin çoklugu ve makamları sizin seviyeniz hakkında ne pozitif nede negatif bir düşünce oluşturmaz bende. Kişinin taşıdıgı öz degerler ölçüsünde saygı ve sevgimiz artar sadece.
    - Türkçe'ye takla attırırım ve iki Astsubay'ın bu foruma takılıp kalması kelimelerinizide yadırgadıgımıda belirtmek isterim zatı alinize. Bu forumlar bilgi yarışması degil, sadece bilgi alış verişi sebebiyle ihdas edilmiş sanal alemlerdir. Ben daha fazlasını bilirim demek bence bilgisizligin ve beceriksizligin bir ifadesi olsa gerek. Bu sözümün ne size nede sizin gibi seviyeli yazışan arkadaşlarımıza olmadıgınıda özellikle belirtmek isterim. T.D.K. nun yayınlanmış eserlerinde Türkçe'ye takla attırmak tabirinide bulamadım. Geniş bir şekilde açıklarsanız bilgilenmiş oluruz sayenizde. Türkçe'yi ve ilgili tüm imla kurallarını çok iyi bilen birisi olarak jimnastik sporunun bir dalı olan takla atmayı Türkçe'ye nasıl uyguladıgınızı merak etmiş olmamızı sakın bilgisizlik olarakta degerlendirmeyiniz.
    - Ayrıca comodore 'nin Opel marka Alman malı otomobillerin tali ismi oldugunu belirteyim.
    -Nasıl ben sizi muhatap alan yazılarımda Sayın comodore1tr diye başlıyorsam, benimde muhatabı alınarak yazılan yazıların Adımın yazılması ile başlamasını arzu etmemi lütfen hoş karşılayınız.
    -Saygılarımla.
    Ökkeş Kadri BAÇKIR
    E.Hava Assubay.

Meslegim Uçak Silah Teknisyenligi. Ama uygun gördüğümüz her konuda yazışmaya hazırım.

-
    Sayın comodor 1 tr, " Takla attırmak bir deyimdir TDK da bulunmaz " ne demek? Neden her şeyi bilir gibi görünmeye çalışıyorsunuz? Bunun manası nedir. Yerinizde olsam bilmediğim konuda konuşmazdım.

takla attırmak

1 . bir şeyi dilediği gibi beceriyle kullanabilmek:
    "Sizin için Türkçenin cambazıdır, kafiyelere taklalar attırır, dedi."- Y. Z. Ortaç.
    2 . birine istediği her şeyi yaptırmak.

takla atmak

1 . takla hareketini yapmak.
    2 . mecaz çok sevinmek:
    "Biz senin yaşındayken iki altına takla atardık."- F. R. Atay.
    3 . mecaz bir kimseye yaranmak için onun hoşuna giden davranışlarda bulunmak, dalkavukluk etmek.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kınamak iyi bir şeydir. Bir hakkın kullanılmasıdır. Kınayınız. İyi yapıyorsunuz. Ama kınarken bari yazdıklarınızda kendi kendinizle çelişkiye düşmeyiniz.
    '' sadece yazışmada kalan'' dediğinize göre burada yazı yazdığınızın farkında değilsiniz demekki. Burada pandomim oynamıyoruz. YAZI YAZIYORUZ. Sadece yazışmalarda dediğinize ve yazıştığınıza göre hiç değilse kendi dediğinize uyunuz. Gerisinide boş verin zaten Bu tarzınız anlatıyor yeteri kadar sizi bana..
    Sizin mantığınızdan hareket ederek '' mücadelesinide en iyi şekilde yapacak donanımda tahmin edemeyeceğiniz kadar çok Assubay '' büyüklerimizden rica edelimde araya YANLIŞ VE YALNIZ ıda sıkıştırıversinler. Çünkü sizden anlaşılan önemli olan ''ağız'' buradan hareketle halkımızın %98 inin bu iki sözcüğü YANLIZ ve YALNIŞ olarak söylediğini düşünürsek ve hatta yazışmalarda bile ( Ki size göre de astsubay yazılıyor.) ezici bir çoğunluk bu şekilde yazdığı göz önünde tutulursa öncelikle bunların ASTSUBAY sözcüğünden önce değiştirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Siz bir büyük astsubaylara iletiverin...
    Gene belirttiğiniz ''sizin saydığınız o ikizleşmeler,düşmelerin keyfe keder olduğunu'' cümlesinden de sizin '' imla kurallarını '' keyfe keder olarak kabul ettiğinizi görüyoruz.
    TDK --İKİZLEŞME azı sözlerin iç seslerinde türlü sebeplerle aynı ünsüzün iki defa söylenmesi, ikizleşme: döşek > döşşek, ışık > ışşık vb.
    TDK -- DÜŞME : Kaynaşma sırasında ekte veya kelimede bulunan ünsüzlerin birinin düşmesi: Alçak-cık > alçacık.
    İmla kılavuzunda ise Ünsüz düşmesi ( Konumuz ünsüz düşmesi olduğundan sadece bunu alıyorum yoksa imla kurallarında orta hece düşmesi, ses düşmesi, ünlü düşmeside vardır. Gerçi bunlarda keyfe kederdir ama olsun ...) :
    '' Arapçadan dilimize girmiş olan ve sonunda ikiz ünsüz bulunan kelimelerin yalın durumunda ünsüzlerden biri düşer (ünsüz tekleşir): hak (< hakk), his (< hiss), ret (< redd), zan (< zann), zem (< zemm). Bu tür kelimelere ünlüyle başlayan bir ek geldiğinde düşen ünsüz ortaya çıkar: hak, hakka; his, hissimiz; ret, reddi; zan, zannımca; zem, zemmi.'' ( İşte bu yüzden Üstteğmen değil üsteğmen astteğmen değil asteğmen Gene bu SAYEDE Assubay değil ASTSUBAY)
    Kısacası Türk dile sizin bu ''keyfe keder'' saydığınız kurallar bütünü içerisinde yol almaktadır. Bu bağlamda ''assubay'' ın keyfe keder olduğu görülmektedir kolayca...

Kaldıki ASTSUBAY mı ASSUBAY mı tartışmasını yapmaya tam yetkli kişilerin Astsubaylar olmadığını düşünüyorum. Eğitimlerin bu yönde almış yıllarını bu konulara vermiş TÜRKOLOG lar dururken Hayırdır inşallah ????
    AİHM kararının yorumunu ise yapacağım merak buyurmayınız.Gerçi benim yorumuma hiç bir ihtiyaç yok ama ...
    Ünsüz Düşmesi
    Arapçadan dilimize girmiş olan ve sonunda ikiz ünsüz bulunan kelimelerin yalın durumunda ünsüzlerden biri düşer (ünsüz tekleşir): hak (< hakk), his (< hiss), ret (< redd), zan (< zann), zem (< zemm). Bu tür kelimelere ünlüyle başlayan bir ek geldiğinde düşen ünsüz ortaya çıkar: hak, hakka; his, hissimiz; ret, reddi; zan, zannımca; zem, zemmi.
    Sayın comodor1 tr, yukarıdaki TDK nın ikiz ünsüz kuralını tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim. Üstteğmen ve astteğmen kelimelirinden " t " harflerinin düşürülmesinin bu kuralla uzaktan yakından ilgisi yoktur.
    Astteğmen ve üstteğmen kelimelerinden " T " harfinin düşürülme gerekçesi kakofoni oluşmaması içindir. Bir insan her şeyi bilemez ama bilmediği halde benim dediğim doğrudur diyeni ve bilmediği konuda ahkam keseni ilk defa görüyorum. Buyrun, hak, his, zem kelimelerine TDK sözlüğünde nasıl geçiyor bir göz atalım.
    hak yerine aşağıdakilerden birini bulmak istediyseniz tıklayınız

hâk
    hak (I) -kkı
    isim Arapça §a®®
    his yerine aşağıdakilerden birini bulmak istediyseniz tıklayınız

hiş
    his -ssi
    isim Arapça §iss

zem -mmi
    isim, eskimiş Arapça £emm

Şimdi birde ast ve üst kelimelerine bakalım.

ast
    isim

isim

Sayın comodor 1 tr , TDK sözlüğünde bu kelimeleri arattırırsanız aynı sonuçları görürsünüz. Demek ki ast, üst ya da astteğmen, üstteğmen kelimelerine ikiz ünsüz kuralı uygulanamazmış. Bilgisizliğiniz üzerinde ısrar edeceğinize neden bu olayı TDK na sormuyorsunuz. Bu kuralın benim anlattığım gibi olup olmadığını TDK na sorun ve alacağınız cevabı buraya yazın. Ben bekliyorum.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Ökkeş Kadri BAÇKIR;
    Eğer sitede aldığınız rumuzlardan birisi ''thk'' değil ise size yazdığım iletilerde daima başlık kullandığımı görebilirsiniz.
    Takla attırmak bir deyimdir. Sözcük olmadığından TDK da bulamazsınız İngilizcesi '' he twists his boss round his little finger'' dir. Merak buyurursanız diğer dillerdeki karşılıklarınıda veririm. Takla attırmak o konuda birisini parmağında oynatmakla eş anlamlı kullanılır. Daha bir çok deyimlede ifade edilebilir. Ancak ben bunu seçtim. Bu deyimi takla atmakla karıştırmamakta gerekir elbette.
    Opel in bir tali ismi olduğunu belittiğiniz commodore yıda bilgi dağarcığıma ekliyorum teşekkür ederim. Bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum doğrulatmadan kullanmayacağımdan da emin olunuz... Ancak yaygın anlamıyla commodore gemileri idare eden ( Yelkenlileri bir filotilayı ) kişi demektir. Deniz kuvvetlerinde bunu bir kurmay albay yapar özellikle Harp filosunda vardır. Mersinde ve izmir de de bulabilirsiniz... Sivil denizciliktede kullanılır. TDK nın olağan kabullerinden olarak teknik deyimler olduğu gibi kabul edilir ve Türkçe side aynısıdır. Televizyon gibi... Arkadaşınıza iletiniz...
    Sizi kırdığımı düşündüğüm için ŞAHSİNIZDAN özür dilemiştim o aynen devam etmektedir. Ancak siz ile thk yı ayrı ele almama izin veriniz. Kendisine Türk Hava Kurumu kısaltmasını rumuz alan arkadaşınız kapsam dışıdır.
    Saygılarımla.
    Yazım kurallarına uymak bir erdemdir unutmamak lazım...

Sayın comodor beyefendi, siz çok bilmiş edalarıyla konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz. Üslubunuz hiç hoş değil.

Madem çok bilgilisiniz buyrun ikiz ünsüz kuralının uygulandığı kelimeleri TDK ye sorun ve alacağınız cevabı buraya yazın.

Ayrıca astteğmen, üstteğmen kelimelerinden ikinci " t " harfleri neden düşürülmüş bunuda sorun ve yine alacağınız cevabı buraya yazın.

Astteğmen, üstteğmen kelimelerinin ikiz ünsüz kuralıyla bir ilgisi var mı yok mu hep birlikte görelim.

Biz sizin gibi midesinden konuşan insanlar değiliz. Biz, bilgimizle konuşuruz. Bana kızmanız ya da siteden atılmam sizin bilgisizliğinizi kapatmaz. Saygılarımla.

Kilitli Konu
5 / 6 Sayfa İlkİlk 123456 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

turgut eşiz paşa

tuğgeneral turgut eşiz

tümgeneral turgut eşiz paşa

5 gün göz hapsi

Forum