Merhaba: Bundan 1,5 sene evvel yaklaşık 3-4 senedir tanıdığım bir bilgisayarcıdan 650 ytl ye laptop aldım.laptop alırken arkadaşımın kredi kartını çektirdim ve arkadaşım adına içeriği bilgisayar malzemesi olan fatura kesti.2 ay sonra loptop un performansından memnun olmayıp 600 ytl ye sattım.4 ay sonra polis aradı.Laptopun çalıntı olduğunu söyledi .Karakolda ifademi aldılar. aynen üstteki gibi ifade verdim.Aldığım kişi hırsızlık şebekesi üyesi olup çalınan malları elden çıkarma işlemi yapıyormuş .Ancak hiç bir mahkemeye çıkmadan şu şekilde bir yazı geldi.
hırsızlık malı olduğunu bilerek satın alma eylemi ile ilgili TCK 165/1 maddesi gereğince,
sanıklar ......... için TCK. nın 165/1 maddesi gereğince ayrı ayrı,
cezalandırılmaları, tüm sanıklar hakkında tck nın 53/1-2 maddesi uyarınca belirtilen haklardan ayrı ayrı yoksun bırakılmaları,
göz altında ve tutuklulukta geçen sürelerin tck nın 63/1 maddesi gereğince hükmolucak cezalardan ayrı ayrı mahsubuna
emanetimizin 2008/2 sırasında kayıtlı suçta kullanılan cep telefonları ve sim kartları suçta kullanılan demir aletin ve keskinin TCK 51/4 maddesi gereğince müsaderesine aynı emanete kayıtlı cd lerin dosyada delil olarak saklanılması iddasıyla açılmış bulunan kamu davasından dolayı CMK un 250 -1-b maddesi uyarınca mahkememizin görevsizliğine
görevli ve yetkili mahkemecmk un 250/2 maddesi uyarınca görevli ve yetkili kılınan istanbul ağır ceza mahkemesi olduğundan dostanın cmk nun 250 maddesi kapsamında görevli NÖBETÇİ İSTANBUL AĞIR CEZA MAHAKEMESİNE GÖNDERİLMESİNE,
ve ardından şebeke olarak hırsızlık işlemi yapan kişilere verilen cezalar falan yazıyor. Benim gibi bu maldan satın alan ve mağdur olan 16 kişi var.Araştırdığım kadarı ile 53/1-2 maddesi kamu hizmetlerinden men cezası oluyor.buda benim kamuda çalışmam sebebi ile iş akdimin feshine kadar gidiyor.Bir avukatın yorumuna göre ; mahkeme görevsizlik kararı vermiş ve bizi şuç örgütü istanbulda olduğu için oradaki bir üst mahkemeye sevk etmiş. 7 gün itiraz süresi vermiş.Kesinlikle itiraz etmem gerektiğini söylüyor.Şimdi buna göre öncelik olarak sizlerden bir itiraz dilekçesi örneği yazmanızı rica ediyorum.Ardından nasıl bir yol izlemem hakında yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..
Hukuki NET Güncel Haber
Konu timba tarafından (12-05-2008 Saat 13:03:37 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: düzenleme
Şimdi buna göre öncelik olarak sizlerden bir itiraz dilekçesi örneği yazmanızı rica ediyorum.Ardından nasıl bir yol izlemem hakında yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler..
Bende size öncelikle bir avukata danışmanız gerektiğini söylüyorum.
Bir malın hırsızlık yani çalıntı mal olduğunu bilmeden satın almak suç oluşturmaz. Ancak iletinizden İlgili Cumhuriyet Savcılığı'nın bunu böyle değerlendirmediği görüşü çıkıyor ki bu burada olayı tam bilmeden yazılacak dilekçe ile çözümlenemez. Çok ivedi bir avukata danışın.
Arkadaşlar 3 değişik avukatla konuştum. 3 ü de farklı şeyler söyledi.Kimisi itiraz et dedi. Kimisi etmene gerek yok dedi.Kimisi bişey olmaz istanbula gider beraat alır gelirsin dedi.Forumdaki avukat arkadaşlara soruyorum.sizce ne yapmalıyım yarın son gün.
Mevcut haklarınızı kaybetmemek için itiraz etmeniz iyi olur görüşündeyim. Yoksa oldu da ceza alırsanız "İtiraz hakkınız vardı, Kullansaydınız." denilebir.
Bilerek satın almak eski türk ceza kanununda bulunan bir hüküm idi. Yeni TCK 165 de böyle bir ibare yoktur ancak kast ve olası kast tanımları vardır. Ancak bu durumu mahkemede kanıtlayabilmeniz önemlidir. Elimde fatura var diyorsunuz bu elbette kanıttır.
Yalnız yazdığınız görevsizlik kararı ve diğer bilgiler yeterince açık değil. Çünkü mahkeme görevsiziklik kararı vermiş ise nasıl ayrıca ceza verebilir?
Ancak bir hukuk sitesine danışmanın çok ötesinde ciddi bir sorun olduğu ortada bu nedenle derhal bir avukat ile takip etmenizde yararınızvar. Maddi durumunuz uygun değil ise size avukat görevlendirilir.
Saygılarımla.
Zaten bir avukat arkadaşta hem görevsizlik hemde ceza veremez zaten itirazımızı bu nedenle yapıcaz diye söyledi.Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
,
1651 58 53 maddeleri,
turk ceza kanunlarina gore hirsizlik mali satmak,
calinti telefona bilmeden karti takip cikarmanin cezasi var mi,
1651 tck,
1651 53 www.hukuki.net,
calinti esya satmak sucmu,
1651 tck ceza alan var mi,
1651 ceza alinir mi,
hirsizlik mali com,
turk ceza kanunu 1651 53,
hırsızlık mal almanın cezası
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku