+ Konuyu Yanıtla
7 / 22 Sayfa İlkİlk 1234567891011121314151617 ... SonSon
61 den 70´e kadar toplam 216 ileti bulundu.
    Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.305
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek

Yedek subaylarla erleri karıştırma.Onların yönetmelikte tabi olduğu hükümlere sen tabi değilsin.Bir sınıf için elverişsiz olsan dahi başka sınıfta istihdam edilebilirsin.Ayrıca kimseye sitem etmeye hakkın olduğunu sanmıyorum.Herkes cevap verip vermemekte özgür.Hele kınama çok yanlış.Hayatta ve askerlikte başarılar.Gerçi askere gittiğine üzülmüş bir halin var gibi ama umarım ben yanlış anlamışımdır.

Hukuki NET Güncel Haber

Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek konulu yargıtay kararı ara
    Göz bozukluğu - Askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı sağ gözde göz tembeliği

Arkadaşlar bilginizden ve sorunlarınızdan baya cok yararlandım...Bunun için hepinize teşekkür ederim.
    08.03.2008 tarihinde devlet hastanesinde muayene oldum ve ilk önce bilgisayar da göz numaralarımı ölçtüler.
    Bu değerler benim sağ gözüm Sfreik Cam - + 2.50 Slindrik Cam - 3.75 Aks 30 derece ( Mix ) ve doktorun bana dediği olum senin sağ gözünde tembellik var bunun tedavisi yok sana yazdığım gözlüğü ister al ister alma görmende hiç bir yardımı olmayacak ama ben olsam almazdım çünkü alışmakta cok zorlanacaksın dedi.
    Ben özel hastanede tekrar muayene oldum sağ gözümde % 90 görme kayıbı var
    pazartesi askeri hastanede muyane oldum ve göz doktoru izinde olduğu için danışma hekim askerliğe elverişlidir.komanda olamaz raporu verdi,hiç bir muayene tabii tutulmadan gittiğim bütün doktorlar acemi birliğinden gönderilirsin diyor ve ben bu celişkiğe anlam veremedim ve sizden fikir almak istiyorum...Ben bu durumda nereye başvuracağım göz doktorunun muayene etmesi için

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek

Alıntı yld19sm rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Yedek subaylarla erleri karıştırma.Onların yönetmelikte tabi olduğu hükümlere sen tabi değilsin.Bir sınıf için elverişsiz olsan dahi başka sınıfta istihdam edilebilirsin.Ayrıca kimseye sitem etmeye hakkın olduğunu sanmıyorum.Herkes cevap verip vermemekte özgür.Hele kınama çok yanlış.Hayatta ve askerlikte başarılar.Gerçi askere gittiğine üzülmüş bir halin var gibi ama umarım ben yanlış anlamışımdır.

Bu forumdaki bircok arkadastan bu konuda cok sey ogrendim ve yukaridaki mesajlarimda da goruldugu gibi merak edilenleri, ogrendiklerim ve tecrubelerim dogrultusunda en ince ayrintisina kadar anlatmaya calistim.

Insanlar tabii ki cevap verip vermemekte ozgurler. Ben de sitem etmekte ozgurum. Ayrica bunu dostane bi hava icerisinde yaptim. Neden bunu sorun ettin ki kendine?

Beni taniyor musun? Icinde bulundugum durumu biliyor musun ki bana bu sekilde hak-hukuk-dogru-yanlis ogretmeye yelteniyorsun? "Umarim ben yanlis anlamisimdir" gibi konuyla hic alakasi olmayan seyler sacmaliyorsun..

Kabadayı mısın? Savcı mısın? Kimsin?

İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

julien size katılıyorum.

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı SEYREALEM1 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Selam.
    Muayne sonucu aldığınız raporda eger çürük çıktınız diyelım.Hastane size raporunuzu verıyor ve sızde bu raporu askerlık şubenıze goturuyorsunuz sanırım.Askerlık şubesı de sıze askerlığe elverışlı değildır başlığında bır kağıt mı verıyor? verılen bu kağıtta neden askerliğe elverışlı olmadığınız açıkça yazıyor mu?
    Merakımın sebebi şu:Çalıştığım iş alanında neden askerlıkten muaf oldugumun bılınmesını ıstememekteyım,işe girişlerımde sorun olabılır.
    Merhaba,

Benim askeri hastaneden aldigim tek sayfalik raporda kimlik bilgilerimle beraber su bilgiler vardi, fotokopisi de su an elimde:
    -----------------------------------------------------------------
    TANI: H52.2 Astigmatizma, H52.1 Miyopi
    KARAR: A7/F1-A7/F2 ASKERLIGE ELVERISLIDIR. KOMANDO OLAMAZ.
    -----------------------------------------------------------------

bu belgenin orjinalini askerlik subesine teslim ettim, onlar da direk fotokopi cektiler, birini benim askerlik subemdeki dosyama koydular, digerini de ben nisan basinda sinava girecegim icin kapali zarfla birlikte bana verdiler.

yani demem o ki, hastaneden alinan bu raporu direk kullaniyorlar, baska yeni birsey yazmiyorlar.. ve bu raporda da yukarida goruldugu gibi "TANI" bolumunde sorunun ne oldugu acikca goruluyor.

belki akil yurutmende isine yarayabilir diye yazdim bunlari.

benim bir arkadasim var goz muafiyeti alali cok oluyor, su anda da calisiyor. ona bir sorarim muafiyet raporunu ise kendisi mi teslim etti.. raporda rahatsizliginin ne oldugu yaziyor muydu vs..

sonucu yazarim buraya..

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

@SEYREALEM1;
    arkadasa sordum, konusma aynen asagida:

-------------------------------------------------------------------------
    - muafiyet belgesini askeri hastaneden verdiler. Sanirim onlar bu belgeyi bagli bulundugun askerlik subesine veriyorlar, ya da sen bu belgeyi askerlik subesine getiriyorsun. Daha sonra bagli bulundugun askerlik subesinden gibip tezkere yerine gecen belgeyi aliyorsun. Ise girerken bu belgelerden herhangi birinin ornegi isyerine verilebilir.

-peki isyerine verdigin bu belgede "SORUN"unun ne oldugu yaziyor mu? yoksa sadece MUAFTIR tarzi seyler mi yaziyor?

-hmm.. sanirim belge uzerinde muafiyet aciklamasi yani "sorun" dedigin sey yaziyor. Orn: Ileri Miyopik Astigmatizma .. falan filan, gibi. ama isyerine verilen belgeler uzerine kafayi cok takmamak lazim. yani isyeri belgeyi didik didik etmiyor.. herhangi bir belge versen yeterli olur yani, Bilmem anlatabildim mi kardesim.
    -------------------------------------------------------------------------

kolay gelsinn...

İletiler
    42
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ben de araştırdım.Askerlık şubesının verdığı belgede neye istınaden bu belgenin verıldığı yazılmıyormuş.Belgenın bırebırını yazdılar bana ve askerlık şubesınde çalışmış ve bu tur belgelerı duzenleyıp vermış bırınden de teyıt ettim.Arkadaşın zaten sanıırım demiş,belgede yazılanları hatırlamıyor olabılır belkı?

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Arkadaşlar Nisan da sevke tabi yedek subay aday adayıyken, dün itibariyle Kerotokonus hastası olmamdan kaynaklı "Bilateral Yüksek Miyop ve Astigmatizma" dan askerliğe elverişli değildir raporumu aldım. Rapor Süreci çok zahmetli ve uzun oldu başımdan geçenleri aşağıda detaylarıyla yazıyorum.

1. gün: Ankara'daki askerlik şubesine giderek sıra numarasını aldım, sıranın gelmesini 1 saat bekledim. Sıram gelince nüfus cüzdanının 2 fotokopisiyle beraber doldurduğum matbu dilekçeyi görevliye verdim. Kayıtlı olduğum askerlik şubesi başka bir şehir olunca, görevli önce faks çekip durumunu soracağız dedi ancak bundan önce nüfus cüzdanın çok eski bunu kabul edemeyiz bu nedenle değiştirdikten sonra gel dedi. İyi dedik ayrıldık şubeden.

2. gün: 12 adet fotoğraf çektirdim ve SSK işhanına giderek nüfus cüzdanımı yeniledim.

3. gün: Askerlik şubesine tekrar gittim sıramı aldım bekledim dilekçeyi verdim. Bu defada oradaki görevli 20 tane fotoğraf lazım, faks sonucu gelince önce buradaki doktor muayene edecek gerekli görürse hastaneye sevk edecez dedi. Ya Sabır dedik.

4. Gün: Ankarada Demirtepe'deki fotoğrafçılarda 54 tane fotoyu 7 YTL'ye çektirdim. Fotoları 1 saat sonrada aldım. O gün şubeye gitmedim maazallah faks(belgegeçer) gelmez falan yine boşuboşuna sıra bekleriz diye.

5. Gün Sabahın köründe askerlik şubesinin yoluna düştüm mesaiyi beraber açtık çok şükür. Görevli belgeleri düzenledi, oradaki doktora muayene oldum derdimi sordu söyledim sevk etti. Görevli tekrar bu defa sevk belgelerini düzenledi her bir belgeye 3'er adet foto yapıştırılıyor. Ayrıca 9adet fotoğraf askerlik şubesince arkaları mühürleniyor. Belgelere yapıştırılan her fotoğrafın üstü kimlik kaplanır gibi kaplanıyor. Neyse görevli belgeleri zarfa koydu, mühürledi ve bana teslim etti. 3 gün geçerlilik süresi varmış sevkin bu süre geçerse işlemler yeniden yapılırmış. Hiç geçirirmiyim merak etmeyin dedim. Bu arada direk GATA'ya sevk de etmediler, İncek'te Jandarmanın olduğu yerde (kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde anlayacağınız) Beytepe Asker Hastanesine sevk ettiler. Gidecek vasıta bile yokmuş oraya, İncek dolmuşları dahi 3-4 km yakınında indirebiliyormuş. Ya Sabır dedik.

6. Gün: Sabahın köründe Keklikpınarı'ndan taksiye atladım Beytepe Asker hastanesine gttim. Taksiye 25 YTL bayıldım. İnsanın ruhu kararıyor orada in cin yok. Ancak hastane çok güzel. Girişte kaydımı yaptırdım, göz polikliniğine geçip bekledim. 08.30'da muayene başladı 09:30 gibi içeri girdim doktor biraz muyene etti sonra damla damlattı 5'er dakika arayla 2 defa sonra tekrar muayene etti. Tam bitti diye seviniyorken kararı GATA versin seni oraya sevk ediyorum dedi. Hayda madem sen karar veremiyorsun neden bu hastaneye sevk ediyorlar o zaman anlamadım dedim, asteğmendi doktor maalesef dedi ve sevketti. Sevk evrağını baştabip onaylsın diye 1,5 saat bekledim. Sonra telefon edip Keklikteki taksi durağından yine taksi çağırdım geri döndük. Ya sabır demeyi de unutmadık bu arada. 25+25=50YTL

7. gün: Damlanın etkisi geçmedi gözbebekleri kocaman, dışarda gözümü hem açamıyorum hem de bulanık görüyorum. Neyse yine sabah erkenden GATA'ya gittim. Göz polikliniğinde kuyruğa girdim ki poliklinik muyenesi için sıra alabileyim. Ama sırayı sadece 1 kişi veriyordu kuyruğun bitip sra numarasını almam 1,5 saat sürdü. Al işte bir Ya Sabır daha. Sıramı aldım muayene için sıra beklemeye başladım. Neyse sıra geldi muyene olduk doktor yazdı çizdi bişeyler başka bir doktora gönderdi, üstrütbeli ve hocaları olan bu doktor da muayene etti ve bulguları elime tutuşturdu (bilgisayar ölçümü kağıdı ve not kağıdı) ve Kurula sevketti. Bulgulara ilişkin belgeleri kaybetmemem içi sıkı sıkıya da tembihledi. Başhekimlikten Sağlık Kurulu sevk evrakını onaylattım. Sağlık Kurulunun olduğu binaya gittim. oradaki memure sağlık kurulu rapor kağıdına onaylı fotolarımdan birini yapıştırdı ve üzerini kaplamayı da ihmal etmeyerek bana verdi. Ertesi gün tekrardan rapor yazdırmak için, göz polikliniğinin hemen yanında göz heyeti diye bir yer var orada olacaksın raporun yazılacak dedi. Hemen göz heyeti denilen yere gittim saat 13:30'da orada zar zor bulduğum görevliyede teyit ettirdim kaçta burada olmak lazım dedim. 09:00'da hazır bulun dedi. Yine bir Ya Sabır diyerek GATA'dan ayrıldık.

8. Gün. Sabah 09:00'da Göz Heyeti denilen yere geldim elimdeki heyete sevk ve bulgulara ilişkin belgeleri içeriye verdim sizi sırayla çağıracaz dediler. Ama bir öğrendim ki millet 08:00 da gelip belgleri içeri vermiş, bu durumda en sonunculuğu garantiledik. Ya Sabır. Bekledik Saat 11:00 oldu içeri girdim, başka bir doktor muyene etti be oradaki sekretere raporumu yazdırdı aynen bir hakim ve katip gibi. Parmak izimi aldılar orada ve raporumu elime vererek Sağlık Kuruluna teslim edeceksin dediler. Rapora baktım askerliğe elverişli değildir yazıyordu. Raporu sağlık kuruluna teslim ettim, Yarın saat 13:00'da burada hazır ol heyete gireceksin dediler. Ya Sabır diyerek GATA'dan ayrıldım.

9. Gün: Saat 13:00'da GATA Sağlık Kuruluna gittim bekleme salonunda kısa bir süre bekledikten sonra heyetin bulunduğu odaya aldılar orada masanın en başında oturan doktor, evrakımı eline aldı kimlik kontrolünü yaptı ve aynen "Bilateral Yüksek Miyop ve Astigmatizma. Askerliğe elverişli değildir." dedi ve her iki başparmağımın yeniden parmak izini alarak dışrda bekleyeceksin dedi. Saat 15:00 da ön raporumu görevliden aldım.

10. gün: Ön Raporu askerlik şubesine götürüp teslim edeceğim ancak bunu henüz yapmadım hafta sonu geçince yapacam inşallah.

İşte size süreç; böyle uzun, zahmetli ve sinir bozucu. Eğer çalışıyorsanız işyerinden nasıl izin alacağınızda ayrı bir mevzu. Artık tam olarak rapor alma sürecinde başınıza gelecekleri tam olarak biliyorsunuz başka kimseciklere sormanıza gerek kalmamıştır. Rapor için hastaneye gideceklere Allah sabır versin demekten başka diyecek bişeyimizde yoktur. GATA'nın olmadığı küçük şehirlerdeki arkadaşlara tavsiyem işlemlerini direkt büyük şehirlerde yaptırsınlar yoksa bu hastaneden hastaneye sevk bayağı bir uzun sürebiliyormuş. Orada gördüğüm birisi Mersinden çıkmış yola önce Adana, sonra Ankara Etimesgut ve en son GATA'da almış soluğu ve hepside muayene edip diğerine sevk etmiş.

Şimdilik hoşçakalın
    Konu alfamet tarafından (22-03-2008 Saat 19:46:36 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Evet arkadaşlar beni soruma cevap verirseniz çok memnun olurum
    ben yaklaşım 1,5 yıl önce şaşılık ameliyeti oldum önceden de bir kere olmuştum küçüklükten beri gelen bir olay sağ gözüm neredeyse 1,5 metreyi göremiyor secemiyor sol gözümde pek etkili degil bu durumda askerlik yapabilirmyim..

Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.305
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı emre_etg rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Evet arkadaşlar beni soruma cevap verirseniz çok memnun olurum
    ben yaklaşım 1,5 yıl önce şaşılık ameliyeti oldum önceden de bir kere olmuştum küçüklükten beri gelen bir olay sağ gözüm neredeyse 1,5 metreyi göremiyor secemiyor sol gözümde pek etkili degil bu durumda askerlik yapabilirmyim..
    Bunlar tamamen teknik konular.Derecelerin kaç olacağı doktorun ölçmesi ile belli olur.Benzer durumu yaşayan varsa o başka.Derecelere göre TSK SAğlık Yeteneği Yönetmeliğinden bakabilirsin.

+ Konuyu Yanıtla
7 / 22 Sayfa İlkİlk 1234567891011121314151617 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

a7 f-2 nedir

a7f2 nedir

uzman çavuş göz derecesi

tashihli görme ne demek

a7 f-1 nedir

uzman çavuş göz muayenesi

tashihli ne demek

uzman erbaş sağlık raporu göz

uzman çavuş olmak için göz derecesi

h52.2 astigmatizma nedir

http:www.hukuki.netshowthread.php6617-Goz-bozuklugu-Askerlik-Konulari-burada-toplanacak-diger-basliklar-silinecekpage18

uzman erbaş göz derecesi

A7F2

A7f2 ne demek

tashihli gorme

uzman çavuş göz sağlık şartları

h52.2 astigmatizma

h52.2 astigmatizma tedavisi

uzman erbaş göz şartlarıuzman erbaş göz bozukluğua7 f-2uzman çavuşluk göz şartlarıuzman çavuşlukta göz derecesiuzman olmak için gereken goz derecelerih52.1 miyopi nedir
Forum