Mahkeme her nafaka ve tazminat isteyen eşe, bunları verir mi?
Nafaka ve tazminat ödemeden boşanmak için ne yapabilirim?
Üç tip nafaka vardır.
1- Mahkeme sürerken eş ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için tedbir nafakası takdir edilir. Bu eşin kendine ait gelirinin olmaması veya çok düşük olması halinde ödenir. Eşin ailesinin çok zengin olması buna mani değildir.
2- Mahkeme sonucunda karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlaması halinde eşe verilen nafaka yoksulluk nafakasına dönüşür.
Eğer boşanmaya neden olacak kusurunuz bulunursa eşiniz yeniden evlenene kadar yoksulluk nafakası ödersiniz.
3- Boşanma sonrasında çocuklara verilen nafaka, velayet karşı tarafta ise, iştirak nafakasına dönüşür.
Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Dolayısıyla tazminat için, karşı tarafın boşanmaya neden olan kusurlarını ve menfaatlerinizin boşanma yüzünden zedelendiğini veya boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkınızın saldırıya uğradığını ispatlamanız gerekir. Aynı şey karşı taraf için de geçerlidir.
Medeni kanunun 169, 174-178. maddelerinde nafaka ve tazminat konuları anlatılmaktadır.
Eşinizin kendine ait geliri yoksa, eşinizin talep etmesi halinde boşanma kararı çıkıncaya kadar tedbir nafakası ödemeniz kaçınılmaz. Yoksulluk nafakası ve tazminat ise kimin boşanmaya neden olacak olaylar açısından kusurlu olduğuna bağlı.
Üç tip nafaka vardır.
1- Mahkeme sürerken eş ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için tedbir nafakası takdir edilir. Bu eşin kendine ait gelirinin olmaması veya çok düşük olması halinde ödenir. Eşin ailesinin çok zengin olması buna mani değildir.
2- Mahkeme sonucunda karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlaması halinde eşe verilen nafaka yoksulluk nafakasına dönüşür.
Eğer boşanmaya neden olacak kusurunuz bulunursa eşiniz yeniden evlenene kadar yoksulluk nafakası ödersiniz.
3- Boşanma sonrasında çocuklara verilen nafaka, velayet karşı tarafta ise, iştirak nafakasına dönüşür.
Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Dolayısıyla tazminat için, karşı tarafın boşanmaya neden olan kusurlarını ve menfaatlerinizin boşanma yüzünden zedelendiğini veya boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkınızın saldırıya uğradığını ispatlamanız gerekir. Aynı şey karşı taraf için de geçerlidir.
Medeni kanunun 169, 174-178. maddelerinde nafaka ve tazminat konuları anlatılmaktadır.
Eşinizin kendine ait geliri yoksa, eşinizin talep etmesi halinde boşanma kararı çıkıncaya kadar tedbir nafakası ödemeniz kaçınılmaz. Yoksulluk nafakası ve tazminat ise kimin boşanmaya neden olacak olaylar açısından kusurlu olduğuna bağlı.
Eşim ben bir haftalık iş gezisi sırasında ve habersiz olarak terk etmiştir.Eve geldiğimde kendisinin ve altınların olmadığını fark ettim telefonla aradığımda annesinde olduğunu ve dönmeyeceğini söyledi.Bende polis karakoluna giderek ,eşimin altınları alarak dönmemek üzere evi terk ettiğini belirten tutanak tututurdum ve şikayetçi oldum.Bu eşimin kusurunu ispat etmezmi ?
Eşim ben bir haftalık iş gezisi sırasında ve habersiz olarak terk etmiştir.Eve geldiğimde kendisinin ve altınların olmadığını fark ettim telefonla aradığımda annesinde olduğunu ve dönmeyeceğini söyledi.Bende polis karakoluna giderek ,eşimin altınları alarak dönmemek üzere evi terk ettiğini belirten tutanak tututurdum ve şikayetçi oldum.Bu eşimin kusurunu ispat etmezmi ?
Saygılarımla.
Terkin kusur sayılabilmesi teferruatlı bir iş.
4. ayın sonunda mahkemeye başvurulacak. Mahkemeden geri dönmesi için çağrı yapılacak. Çağrı boşanmak için değil tekrar bir araya gelmek için samimi bir niyeti gösterecek. Çağrı ile birlikte dönmesi için konutta ödemeli yol parası ve yemek parası gönderilecek. Eş tebligatı aldıktan sonra 2 ay içinde dönmeyecek ve dönmemek için haklı bir neden öne sürmeyecek. İşte o zaman kusurlu sayılır.
Boşanma davası açılmasıyla eşler ayrı yaşama hakkına sahip olurlar.
Mesela 4 aylık bekleme süresi içinde siz veya eşiniz boşanma davası açarsa, terke dayalı ihtar çekmenizin de bir anlamı kalmayacak.
Eş ihtardan sonra 2 ay içinde gelir, 1 gece kalır ve tekrar giderse, yine terke dayalı dava açamazsınız. Tekrar 4 ay bekleyip, mahkeme kanalıyla çağrı yaptırıp 2 ay süre tanımak gerekir.
Yani karşınızda kanunları bilip suistimal etmek isteyen biri olursa 164. maddeye dayanarak boşanmak imkansız.
Altınlar da eşinizin kişisel malıdır. Evde bırakmış olsaydı bile boşanma halinde sizden talep etme hakkı var.
Altınları yanında götürmesi evi geri dönmemek üzere terk ettiğine bir delil olamaz. Geri dönmemek üzere terk ettiği sabit bile olsa 4+2 aylık süreç işlemeden buna dayanarak boşanma davası açılamaz.
Konu sdt23 tarafından (19-01-2008 Saat 13:12:06 ) de değiştirilmiştir.
alman vatandaşından Boşanma davası yaa lütfen yalvarırım birisi yardım etsin
Öncelikle çok teşekkür ediyorum böylesine yararlı bir site oluşturduğunuz için. Benim sorunum,bundan tam 8 yıl önce bir ilişkiye başladım. Kendisi Almanya'da yaşıyor. Geçen kış kasım 2006 yılında Türkiye'de nikah yaptık orada oturum vizesi almam için, hemen aldım.Geçtiğimiz eylül ayında 2007 de düğünümüzü yapıcaktık ve tamamen evlenecektik. Ben tamamen evlenmeden,vizem var diye oraya gittim, abisinin evinde kaldım.İşte en büyük hatayı zaten orada yaptım. Evlenmeden önce gittiğim için beraber yaşamıyorduk o ailesinle ben tek yaşıyordum. Ailesi başından beri istemedikleri için bizi kına gecemizde ayırdılar.Ben düğünümüze 1hafta kala geldim,arkamdan ailesi ve eşim benim oturma vizemi iptal ettirdiler. Alman konsolosluğu'ndan çagrıldım, gittim sorunlarınız oldugunu duyduk ve yabancılar dairesi vizenizi iptal etti dedi. Vizeme iptal kasesi vurdular. Birbirimizi cok seviyorduk ama galiba ailesini benden cok seviyordu ve ailesi bizi ayırmayı basardı. Daha o günden beri hic görusemedım. Şımdı aksama sabaha bosanma davası kagıdı gelecegını biliyorum yanı bosanma davası acacaklardır. Benım bir kac sorum olucak yardımcı olmanızı diliyorum.
1. Biz gercekten evlenmedıgımız ıcın evlılgımızın düsme yada iptali diye bir şey duydum,şahitlerle ispatlanırsa düser dediler. Evet esimle biz birlikte asla olmadık, esim hala kız yani sadece kagıt üzerinde evlendik vize icin. Evliligimizin düşme yada iptal olma imkanı varmı?Şuan 1 senemizi de doldurduk,acaba evliligimiz düsecekmi yada iptali olacak mı? Yoksa normal mi ayrılık olacak?
2.Esimın Türkiye'de ailesinin avukatlatları var,bir avukatı vekil tayin ederse ki edicektir sanırım boşanma davalarına gelmeme hakkı olucak mı? Yani hiç bir duruşmaya girmeden sadece avukatı girerek boşanabilirmi?Müsade ederseniz son sorum da, ben bir daha Alman vatandaşı olan birinle evlenemem mi? Evlensem bana tekrar Almanya oturma müsadesi verirmi? Bir başka Alman vatandaşınla evlenmem mümkünse Almanya bu evliligimle diger evliligim arasında bir zaman sartı koyuluyormu? Bu sorularımı lütfen cevaplayın inanın beynimi yiyor bu sorular. Şimdiden çok teşekkür ediyorum sizlere. Biliyorum baya uzun yazarak sizi baya yordum ama neolur yardım edin,inanın psikolojim beni bitiriyor
Re: alman vatandaşından Boşanma davası yaa lütfen yalvarırım birisi yardım etsin
bboy34 rumuzlu üyeden alıntı
1. Biz gercekten evlenmedıgımız ıcın evlılgımızın düsme yada iptali diye bir şey duydum,şahitlerle ispatlanırsa düser dediler. Evet esimle biz birlikte asla olmadık, esim hala kız yani sadece kagıt üzerinde evlendik vize icin. Evliligimizin düşme yada iptal olma imkanı varmı?Şuan 1 senemizi de doldurduk,acaba evliligimiz düsecekmi yada iptali olacak mı? Yoksa normal mi ayrılık olacak?
2.Esimın Türkiye'de ailesinin avukatlatları var,bir avukatı vekil tayin ederse ki edicektir sanırım boşanma davalarına gelmeme hakkı olucak mı? Yani hiç bir duruşmaya girmeden sadece avukatı girerek boşanabilirmi?
3. Müsade ederseniz son sorum da, ben bir daha Alman vatandaşı olan birinle evlenemem mi? Evlensem bana tekrar Almanya oturma müsadesi verirmi? Bir başka Alman vatandaşınla evlenmem mümkünse Almanya bu evliligimle diger evliligim arasında bir zaman sartı koyuluyormu?
1. Sizin evliliğinizde evliliğin iptalini gerektirecek bir durum yoktur. Boşanmanız gerekmekte.
2. Çekişmeli boşanmayı avukatla takip edebilir. Anlaşmalı boşanma olması için sizin ve eşinizin birlikte aynı celsede mahkemeye çıkmanız gerekir.
3. Alman vatandaşı olan biriyle evlenmenize engel durum yoktur. Ancak Alman konsolosluğu evliliğin gerçek evlilik mi vize almak için yapılan bir evlilik mi olduğunu üzerinden yıllar geçse de sorgulayacaktır. Ayrıca aile birleşimi için çıkan yeni Alman yasaları belli bir Almanca bilgisini gerektirmektedir.
alman vatandaşından Boşanma davası çok teşk ediyorum size sdt23
Galiba herkes sizin gibi duyarlı yardım sever değil. Bakıyorum siz baya fazla insanlara yardımcı oluyorsunuz. Ben de öncelikle teşekkürk ederim yardımlarınız için. Benim anladığım kadarıyla bir daha yeniden evlenmem için gerek Türkiye gerek Almanya yeni bir evlilik için en az şu kadar zaman geçmesi gerekiyor demiyor.Anlaşmalı ayrılmamız için ikimizinde ilk celsede mahkemede olmalıyız ama benim sorum şu, tam olarak o hiç Türkiye'ye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan boşanabiliyormu avukatına vekalet vererek?Bunu tam anlamıyla bana açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar ilginiz ve alakanız için çok ama çok teşekkür ediyorum Sn.sdt23.
Re: alman vatandaşından Boşanma davası çok teşk ediyorum size sdt23
Anlaşmalı boşanma dışındaki seçeneklerde davayı açan taraf karşı tarafın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamak zorundadır.
Anlaşmalı boşanma tek celsede biter, çekişmeli boşanmanın ne kadar süreceği konusunda kesin birşey söylenemez. Ama en azından davayı açanın şahitleri dinlenecek, maddi durum araştırması yapılacak. Gösterirse davalının şahitleri dinlenecek.
En az yaklaşık ikişer ay arayla 3-4 celse demek.
Galiba herkes sizin gibi duyarlı yardım sever değil. Bakıyorum siz baya fazla insanlara yardımcı oluyorsunuz. Ben de öncelikle teşekkürk ederim yardımlarınız için. Benim anladığım kadarıyla bir daha yeniden evlenmem için gerek Türkiye gerek Almanya yeni bir evlilik için en az şu kadar zaman geçmesi gerekiyor demiyor.Anlaşmalı ayrılmamız için ikimizinde ilk celsede mahkemede olmalıyız ama benim sorum şu, tam olarak o hiç Türkiye'ye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan boşanabiliyormu avukatına vekalet vererek?Bunu tam anlamıyla bana açıklarsanız çok sevinirim. Tekrar ilginiz ve alakanız için çok ama çok teşekkür ediyorum Sn.sdt23.
alman vatandaşından Boşanma davası sdt23 size sonsuz teşklerrrr
sdt23 inanamıyorum bu kadar duyarlı olmanıza,daha önce nette forumlarda bir çok konuda yardımlaşıldığını duymuştum ama sizin kadar böyle duyarlı insanlar olduğunu hiç tahmin etmemiştim gerçekten sonsuz kere teşk ediyorum size.Ben sizi şu konuyu tam anlamak için tekrar rahatsız ettim.Ben davayı açmıyacağım için mutlaka onlar açacaklardır heralde bana mahkeden celp geleceklerdir yani bu durumda ben eşimle birlikte açmadığım için davayı heralde anlaşmalı olumucaktır. Sadece kendisi açıcağı için,ben birde tam olarak öğrenmek istediğim konu eşimin ne tür boşanma davası açarsa açsın ki zaten kendisinin Almanya'da benim Türkiye'de yaşadığımızı beyan etmesi yani beraber yaşamadığımızı hatta nikahımızıda Almanya'da benim oturma müsadesini düğünümüzden önce almak için nikah yaptığımızı düğünümüze 3 gün kala kına gecemizde ayrıldığımızı beyan etmesi boşanmamız için çok yeterli bir sebep olacaktır heralde.Benim tam öğrenmek istediğim şu eşimin ne türlü açarsa açsın boşanma davasını tek taraflı açacağı için mutlaka Türkiye'ye gelmesi mahkemeye bizzat kendisininde çıkması şart dimi yani sadace avukatının mahkemye çıkması yetmez dimi?Eğer bir yolu varsa eşim Türkiye'ye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan benden boşanabilmesi için ben hangi yolu izlemeliyim ki ne yapmalıyım ki eşim mutlaka boşanması için Türkiye'ye gelmek mahkemeye çıkmak zorunda kalması için. Lütfen beni bu yazdıklarımda aydınlatırsanız çok ama çok mutlu olucam, tekrar ilginiz duyarlılığınız ve alakanız için sonsuz teşk ediyorum.
Re: alman vatandaşından Boşanma davası sdt23 size sonsuz teşklerrrr
ben davayı açmıyacağım için mutlaka onlar açacaklardır
ben eşimle birlikte açmadığım için davayı heralde anlaşmalı olumucaktır sadace kendisi açıcağı için,
Eşinizin davacı sizin davalı olması anlaşmalı boşanma olmayacağı anlamına gelmez. Ama anlaşmalı boşanma olmadıktan sonra eşiniz mahkemeye gelmek zorunda değildir.
eşimin ne tür boşanma davası açarsa açsın ki zaten kendisinin almanyada benim türkiyede yaşadığımızı beyan etmesi yani beraber yaşamadığımızı hatta nikahımızıda almanyada benim oturma müsadesini düğünümüzden önce almak için nikah yaptığımızı düğünümüze 3 gün kala kına gecemizde ayrıldığımızı beyan etmesi boşanmamız için çok yeterli bir sebep olacaktır
Bu boşanmanız için yeterli sebep olmaz, hatta sebep olmaz. Çünkü eşinizin davayı açan kişi olarak yapması gereken sizin boşanmaya neden olacak kusurunu ortaya koyması ve ispatlamasıdır. Kendi kusuruna dayanarak açacağı boşanma davası reddedilir.
eşimin ne türlü açarsa açsın boşanma davasını tek taraflı açacağı için mutlaka türkiyeye gelmesi mahkemeye bizzat kendisininde çıkması şart dimi yani sadace avukatının mahkemye çıkması yetmez dimi?
Dediğimi ters anlamışsınız. Anlaşmalı boşanma için sizinle birlikte aynı celseye gelmesi şart. Anlaşmalı boşanma olmazsa gelmesi gerekmez.
eğer bir yolu varsa eşim türkiyeye gelmeden mahkemeye hiç çıkmadan benden boşanabilmesi için ben hangi yolu izlemeliyim ki ne yapmalıyım ki eşim mutlaka boşanması için türkiyeye gelmek mahkemeye çıkmak zorunda kalması için
Niyetiniz ne bilmiyorum, ama ne yaparsanız yapın kendisi istemedikçe zorlayamazsınız.
Arkadaşlar cevaplarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.
1,5 yıldır evliyim.9aylık kızım var ve yaklaşık 2 aydır ayrıyız.Çok sorumsuz ve kızımla hiç ,ilgilenmiyor bizi maddi manevi hep zor durumda bıraktı.
Boşanmaya kararlıyım ve evimde herşeyim duruyor ben babamların yanındayım.
Ev eşyalarımı ne zaman alsam doğru olur?
Kızım için nafaka verirmi babası ve bende nafaka talep edebilirmiyim?
Şimdiden teşekkürler...
Konu sevgi82 tarafından (24-01-2008 Saat 12:31:48 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Lütfen cümlelerinize büyük harfle başlayınız.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Cevabınız için cok tesekkurler. Bazı iyi niyetten uzak özel hastanelerde bunu cok iyi biliyor demekki. Sigortanın kapsadığı ödediği bir...
SGK sözleşmeli özel hastane...