Merhabalar,
Diğer konuları buraya yazmadan önce okudum fakat tam olarak soruma cevap bulamadığım için yazma gereği duydum.
Bir bayan arkadaşım annesiyle telefonu ortak kullanıyormuş,rahatsız edilince telefonda annesi savcılıga başvurmuş.Benim numaramı tanımadığı için rahatsız eden kişinin ben oldugunu düşünmüş ancak şikayetçi olmamış.sadece kim olduğumu ögrenmek istemiş.
Ben 27 yaşında kamuda yakın zamanda göreve başlıcak bir diş hekimiyim.Savcılıkta ifade vermem gerekebilirmiş anladıgım kadarıyla.Şikayet olmamasına ragmen.Telefonu birileri benim adıma şaka amaçlı kullandıysa ve rahatsızlık verdıyse ben bu olaydan onurum kırılmadan,yüzüm kızarmadan nasıl kurtulabilirim.Çünkü bu durumdan çok rahatsız oldum.Ailemin karşısına böyle birşeyle çıkmak ya da etrafa böyle görünmek utanç verici birşey benim için.Savcılıga nasıl bir ifade vermem gerekir.
Selin Hanım teşekkürler öncelikle,birşey daha sormak istiyorum.kovuşturma dediğiniz işlem şikayete bağlımı gelişir,yoksa savcının kendisi bu olayı şikayet olmasada devam ettirebilir mi bu süreçte.Annesi bana bir avukata danışın dedi.şikayetçi olmicam dedi.Tam olarak neden avukata başvurmam gerektigini anlayamadım dogrusu.
Teşekkürler,
not:bu arada cinsel taciz suçu demişsiniz,neye dayanarak cinsel suç yazdınız.
Rica ederim.
Takibi şikayete bağlı demek,şikayet şartı gerçekleşmeden fiilin soruşturulamamasıdır.
Sizin sorunuzu farklı bir forum başlığı altında daha önce de sormuş olduğunuzu anımsadım ve tekrar bakmamakla birlikte mesaj içeriklerinin bu yönde olduğunu anımsıyorum.Yanlış hatırlıyorsam kusurabakmayın.
Ben sitenize yeni üye oldum.Daha önce bu sitede ya da başka bir sitede bu tür konuları hiç araştırmadım.Bugün çok rahatsız olduğum için biraz araştırmak istedim ve siteyi görünce birçok mesajı okudum anlamaya çalıştım ama inanın içimi rahatlatamadım.Hala savcılıga gidicekmiyim gitmeyecekmiyim emin değilim.
Konu ile alakası olmasa da vereceğim örnek endişemin nedenini gösterir kanımca.Lisede arkadaşım sınıfta dogum günü pastası için getirilen bıçakla kolumu kesmişti ve acile kaldırılmıştım.Orda acil polisleri bıçaklı yaralama diyerekten ifade almışlardı benden de.Evime mahkemeden böyle bir kagıt geldi.Tam olarak nasıl bir bildiri belgeseydi hatırlamıyorum ama şikayetçi o zamanda olmamıştım,tebligat gelince de olmamıştım.O yüzden savcılığa gidicekmiyim diye merak ediyorum.
Bu olay yargılamaya konu olursa,telefonunuzun bilginiz dışında kullanılmış olması durumunu ispat edemediğiniz sürece fail sıfatı sizin üzerinizde olacak.
Mesaj ya da aramaların içeriğine göre de fiil , hakaret/cinsel taciz vs.. bir suç olarak karşılık bulacak.
Karşı tarafla görüşmenizi öneriyorum.Bu şekilde bir eylem yapmadığınızı,bunun için bir sebebiniz olmadığını izah edin.
Ayrıca dikkatsizliğim içinse özürdilerim.Forumda benzer birçok soruyla karşılaştığım için bu hatayı yaptım.
Rica ederim.
Annesiyle sabah telefonda konuştugumda durumu ona anlattım.Kızını önceden tanıdıgımı ama uzun zamandır telefonda görüşmediğimi,internetten ortamında karşılaştıgımızda görüştügümü ve geçenlerde diş hekimi atamaları için konuştugumuzu ve en son tebrik için kendisinin aradıgını ve ondan sonra konuşmadıgımızı ifade ettim.O da anlayışla karşıladı,sadece kim oldugunu ögrenmek istemiş ve de şikayetçi olmamış.Bu durumda savcılıktan ifade için çağrılmicamı sanıyorum.
Olayı biraz araştırmaya çalışıyorum.Ben dial up sistemi de kullanıyordum bir ara.Umarım sanal alemde bundan dolayı oluşan bir durum değildir,yoksa daha başım çok ağrıyabilir.
Bende gizli numara aramalarıyla cep telefonumdan rahatsız edilmekteydim.Karşı tarafın numarası birkez göründü. Kim olduğunu anlamak amacıyla aradım.Hatta birkaç kez aradım. Karşı tarafın kim olduğunu öğrendim ama aramakla suçlu düşeceğimi bilmiyordum.Adresimi öğrenebilmek amacıyla savcılığa vermiş bir kişi bu.Tanıyorum tabii kendisini.Semt karakolundan aramışlar fakat savcılıktan gelen evrak eski adrese gittiğinden bana ulaşamamışlar.Hala da ulaşamıyorlar. Savcılığa gidersem o şahsında orada olacağından ve can güvenliğimin tehlike de olduğunu bildiğimden gidemiyorum.Savcılıkta birçok akrabasının çalıştığını biliyorum ve ben oraya gittiğimde başıma birşey gelebileceğini düşünüyorum.Eğer gitmezsem herhangi bir yaptırımı olur mu? Yeni adresimi bulma şansı var mıdır?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...
ikinci el telefon aldığımızda aldığımız vatandas gsm sirketlerinden faturaya taksitle aldiysa yada evkur gibi işyerlerinden senetle aldiysa ödemediği...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku