Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Telefon Rahatsızlıgı

21-01-2008 11:06:06 dent #

Telefon Rahatsızlıgı

Merhabalar,
Diğer konuları buraya yazmadan önce okudum fakat tam olarak soruma cevap bulamadığım için yazma gereği duydum.
Bir bayan arkadaşım annesiyle telefonu ortak kullanıyormuş,rahatsız edilince telefonda annesi savcılıga başvurmuş.Benim numaramı tanımadığı için rahatsız eden kişinin ben oldugunu düşünmüş ancak şikayetçi olmamış.sadece kim olduğumu ögrenmek istemiş.
Ben 27 yaşında kamuda yakın zamanda göreve başlıcak bir diş hekimiyim.Savcılıkta ifade vermem gerekebilirmiş anladıgım kadarıyla.Şikayet olmamasına ragmen.Telefonu birileri benim adıma şaka amaçlı kullandıysa ve rahatsızlık verdıyse ben bu olaydan onurum kırılmadan,yüzüm kızarmadan nasıl kurtulabilirim.Çünkü bu durumdan çok rahatsız oldum.Ailemin karşısına böyle birşeyle çıkmak ya da etrafa böyle görünmek utanç verici birşey benim için.Savcılıga nasıl bir ifade vermem gerekir.

Teşekkürler
21-01-2008 11:17:05 Av.Selin Çam #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Sözettiğiniz fiil cinsel taciz suçu.Bu suçun takibi şikayete bağlı,şikayetçi olunmadıysa kovuşturulmaz.
21-01-2008 11:29:27 dent #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Selin Hanım teşekkürler öncelikle,birşey daha sormak istiyorum.kovuşturma dediğiniz işlem şikayete bağlımı gelişir,yoksa savcının kendisi bu olayı şikayet olmasada devam ettirebilir mi bu süreçte.Annesi bana bir avukata danışın dedi.şikayetçi olmicam dedi.Tam olarak neden avukata başvurmam gerektigini anlayamadım dogrusu.

Teşekkürler,

not:bu arada cinsel taciz suçu demişsiniz,neye dayanarak cinsel suç yazdınız.
21-01-2008 11:38:31 Av.Selin Çam #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Rica ederim.
Takibi şikayete bağlı demek,şikayet şartı gerçekleşmeden fiilin soruşturulamamasıdır.
Sizin sorunuzu farklı bir forum başlığı altında daha önce de sormuş olduğunuzu anımsadım ve tekrar bakmamakla birlikte mesaj içeriklerinin bu yönde olduğunu anımsıyorum.Yanlış hatırlıyorsam kusurabakmayın.
21-01-2008 11:48:12 dent #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Ben sitenize yeni üye oldum.Daha önce bu sitede ya da başka bir sitede bu tür konuları hiç araştırmadım.Bugün çok rahatsız olduğum için biraz araştırmak istedim ve siteyi görünce birçok mesajı okudum anlamaya çalıştım ama inanın içimi rahatlatamadım.Hala savcılıga gidicekmiyim gitmeyecekmiyim emin değilim.
Konu ile alakası olmasa da vereceğim örnek endişemin nedenini gösterir kanımca.Lisede arkadaşım sınıfta dogum günü pastası için getirilen bıçakla kolumu kesmişti ve acile kaldırılmıştım.Orda acil polisleri bıçaklı yaralama diyerekten ifade almışlardı benden de.Evime mahkemeden böyle bir kagıt geldi.Tam olarak nasıl bir bildiri belgeseydi hatırlamıyorum ama şikayetçi o zamanda olmamıştım,tebligat gelince de olmamıştım.O yüzden savcılığa gidicekmiyim diye merak ediyorum.

Teşekkürler
21-01-2008 12:01:16 Av.Selin Çam #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Bu olay yargılamaya konu olursa,telefonunuzun bilginiz dışında kullanılmış olması durumunu ispat edemediğiniz sürece fail sıfatı sizin üzerinizde olacak.
Mesaj ya da aramaların içeriğine göre de fiil , hakaret/cinsel taciz vs.. bir suç olarak karşılık bulacak.
Karşı tarafla görüşmenizi öneriyorum.Bu şekilde bir eylem yapmadığınızı,bunun için bir sebebiniz olmadığını izah edin.
Ayrıca dikkatsizliğim içinse özürdilerim.Forumda benzer birçok soruyla karşılaştığım için bu hatayı yaptım.
21-01-2008 12:11:10 dent #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Rica ederim.
Annesiyle sabah telefonda konuştugumda durumu ona anlattım.Kızını önceden tanıdıgımı ama uzun zamandır telefonda görüşmediğimi,internetten ortamında karşılaştıgımızda görüştügümü ve geçenlerde diş hekimi atamaları için konuştugumuzu ve en son tebrik için kendisinin aradıgını ve ondan sonra konuşmadıgımızı ifade ettim.O da anlayışla karşıladı,sadece kim oldugunu ögrenmek istemiş ve de şikayetçi olmamış.Bu durumda savcılıktan ifade için çağrılmicamı sanıyorum.
Olayı biraz araştırmaya çalışıyorum.Ben dial up sistemi de kullanıyordum bir ara.Umarım sanal alemde bundan dolayı oluşan bir durum değildir,yoksa daha başım çok ağrıyabilir.

Teşekkürler
21-01-2008 12:14:52 Av.Selin Çam #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Şikayetçi olunmadıysa ifadenize başvurulmayacaktır.
21-01-2008 12:30:03 dent #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Teşekkürler ilgi alakanıza...
22-01-2008 19:59:33 77kahve #

Re: Telefon Rahatsızlıgı

Bende gizli numara aramalarıyla cep telefonumdan rahatsız edilmekteydim.Karşı tarafın numarası birkez göründü. Kim olduğunu anlamak amacıyla aradım.Hatta birkaç kez aradım. Karşı tarafın kim olduğunu öğrendim ama aramakla suçlu düşeceğimi bilmiyordum.Adresimi öğrenebilmek amacıyla savcılığa vermiş bir kişi bu.Tanıyorum tabii kendisini.Semt karakolundan aramışlar fakat savcılıktan gelen evrak eski adrese gittiğinden bana ulaşamamışlar.Hala da ulaşamıyorlar. Savcılığa gidersem o şahsında orada olacağından ve can güvenliğimin tehlike de olduğunu bildiğimden gidemiyorum.Savcılıkta birçok akrabasının çalıştığını biliyorum ve ben oraya gittiğimde başıma birşey gelebileceğini düşünüyorum.Eğer gitmezsem herhangi bir yaptırımı olur mu? Yeni adresimi bulma şansı var mıdır?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.