Merhaba. 2007 yılı Mart ayında, Yapı Kredi Bankası sık kullanmadığım bir vadesiz hesabımda bulunan az miktar paradan "6 aylık Hesap İşletim Ücreti" adı altında 15 YTL para çekti. Bu duruma itiraz edip " en geç 7 gün içersinde bu parayı hesabıma geri ödemelerini, aksi takdirde hakkımı Tüketici Hakem Heyetinde arayacağımı belirten bir ihtarname faksı çektim. Tabii ki cevap olumlu olmadı. Ben de bu durumda Kocaeli İl Tüketici Hakem Heyetine bir dilekçe ile başvurup hakkımı aradım. Yaklaşık 1.5 ay sonra karar adresime geldi. Olumluydu. Bankanın bu uygulamasının haksız olduğunu belirtip parayı geri iade etmesi isteniyordu. Ancak Banka Hakem Heyetinin kararını uygulayacağına itiraz edip beni mahkemeye verdi. Dava Kocaeli 2.Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Bu durum artık benim için bir onur savaşına dönüşmüştü. Zira banka hem haksız hem de güçlüyü oynuyordu. Hakkımı ararken bir de mahkemelerde uğraşmaya başlamıştım. Davanın her iki duruşmasına da katıldım. 1 Kasım 2007 tarihinde de dava sonuçlandı. Banka sözleşmede bu uygulamayı belirttiğini ve benim de bu sözleşmeyi imzaladığımı iddia etse de bahse konu hesap sözleşmesini mahkemeye delil olarak sunamadı. Mahkemenin kararı da lehime olmuştu. Ancak aradan 2.5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen henüz karar elime ulaşmadı. Ben de merak edip Mahkeme kalemine gidip durumu araştırdığımda, bankanın henüz kararı tebliğe çıkarmadını öğrendim. Benim de bu kararı tebliğe çıkarabileceğimi söylediler. Ancak bunun belirli bir ücreti olduğunu söylediler. O an vazgeçtim tabii. Ancak banka parayı hala bana geri ödemedi. Ben şimdi bankadan (çok cüzi bir rakam olsa da) alacağımı icra yoluyla tahsil etmek istiyorum. Nasıl bankalar bu yolu deniyorlarsa ben de aynı şekilde ve zevkle! alacağımı yasal faiziyle geri almak istiyorum. Bu durumda icraya gitmek için mahkemenin kararı gerekli midir? Yoksa sadece bir dilekçe ile İcraya başvursam olur mu? Ayrıca banka avukatı dava sonunda temyize gideceklerini söylediği halde neden hala temyize gitmeyip kararı tebliğe çıkarmamış olabilirler? Acaba bu yolla dosyayı kapatıp (ben de kararı tebliğ ettirmezsem) olayın üstüne mi yatmak istiyorlar? Zira kanımca bunlar temyize bile gitseler sonucun benim lehime olacağını düşünüyorum. Belki de Yargıtay kararının bir emsal olabileceğini düşünüp dosyanın kapanmasını istiyorlardır. Tabii bu benim gibi hukukçu olmayan bir vatandaşın düşüncesi. Paramı nasıl geri alabilirim? Bu konuda bana bir fikir verebilirseniz sevinirim.
Sayın Benex,
Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin sizin lehinize vermiş olduğu karar miktar yönünden doğrudan icraya konulabilecek bir karar olduğundan siz mahkeme sonucunu beklmeden de bu kararla icarya başvurabiliridniz.Şimdi de aynı kararla icraya başvurbalirisniz.
Saygılarımla...
Sayın Benex,
Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin sizin lehinize vermiş olduğu karar miktar yönünden doğrudan icraya konulabilecek bir karar olduğundan siz mahkeme sonucunu beklmeden de bu kararla icarya başvurabiliridniz.Şimdi de aynı kararla icraya başvurbalirisniz.
Saygılarımla...
Çok teşekkür ederim Sayın ahaltuner.Şimdi en kısa zamanda elimdeki Tüketici Hakem Heyeti kararıyla icra işlemine başlayacağım.Bu arada eğer mahkeme kararını da çıkartırsam burada yayınlamayı düşünüyorum. Herhalde bankaların bu haksız eylemlerine "hayır!" diyen biz tüketicilere de bu karar bir emsal olur.
Arkadaşlar ben bundan yaklaşık 3 ay önce akbankın yıllık 30 ytl aldığı gerekçesiyle hakem heyetine gittim, karar benm lehime sonuçlandı, ancak daha sonrasında akbank bu kararın iptalini istedi, bunun hakkında yasal işlem başlatı, dilekçe elime bugün ulaştı.Bankanın avukatının talep ettiği yargı giderleri ve avukatlık masrafı.Ne yapacağımı bilmiyorum. buna karşılık benim bir savunma yapmam gerekir mi yoksa bununla ilgili savunmamı duruşmaya gittiğimde mi yapmalıyım ?Duruşma 29 ocakda.
Sayın hallowen aynı şey benim de başıma gelmişti.Benimki bankanın vadesiz hesaptan 6 aylık hesap işletim ücreti tahsili ile ilgiliydi. Forumda bu konudaki detaylı yazımı okuyabilirsiniz. Bankanın elinde eğer bu kesintiyi yapacağını belirten (ki yoktur eminim.) bir sözleşme yoksa (kaldi ki hakim direk karşı taraftan bunu istiyor.) yapacak hiçbir şeyleri kalmıyor ve davayı kazanıyorsunuz. Rahat olun... Ben mahkemeye aynen tüketici hakem heyetine sunduğum savunmayı verdim. Ama dediğim gibi mahkeme bankadan yapılan sözleşmeyi istedi. O da yoktu tabii... Davayı kazanırsınız.
Çocuklarımın tasarrufa alışması amacıyla harçlıklarından biriktirdikleri paralarla gidip bir bankada hesap açmıştık 2 yıl önce.Ara ara gidip ilaveler yapıldı hesaplara.Dün sabah şubeye tekrar gittiğimizde ,hesap dökümünde 2 kez 25ytl den toplam 50,iki hesaptan toplam 100ytl nin işletim ücreti adı altında kesildiğini gördüm.Müşteri temsilcisine olayı anlatıp,hesabı açarken bu durumdan bahsedilmediğini,sözleşmemi görmek istediğimi,eğer sözleşmede hesap işletim ücreti kesileceğine dair bir açıklama yok ise tüketici hakem heyetine başvuracağımı,lehimde karar alacağımdan emin olduğumu,aldığım karara itiraz edeceklerini bildiğimi,ama eninde sonunda dava masrafları ile birlikte gaspedilen bu parayı alacağımından hiç bir şüphem olmadığını,paramı almak için gazeteciler,polis ve icra memurları ile birlikte şubeye geleceğimi söyleyip, en az 1 sandalye ve 3-5 telefonla dışarı çıktığımda kendilerinin ,bankanın düşeceği durumun ne olacağını bilip bilmediklerini sordum.
Bana bir şikayet dilekçesi uzattılar,aynen yukarıda anlattıklarımı yazıp,imzalayıp,alındığına dair imzalı bir fotokopisini de alarak dilekçeyi teslim ettim.Genel müdürlükten cevap geleceğini söyledi müşteri temsilcisi bayan.Her iki hesaptaki tüm parayı çekip bankadan ayrıldım.Akşam saat 16:15 te genel müdürlükten cevap geldiğini,kesilen işletim ücretlerinin hesabıma aktarıldığını aynı bayan telefonda bildirdi.Faksladığım talimat ile paramın bir başka bankaya transferini sağladım.
Siz sağ biz selamet.Akşam çok keyifli geçti benim için.
Arkadaş bu foruma yeni üye oldum.Pek fazla bilgim yok bu konuda Ben 2 yıldır İşte üniversiteli kartını kullanıyorum.Yanlız bu kart kullanım ücretini ödediğimi bilmiyoruım.Sizce bu kartta var mı?Ve İş bankası geri ödeme yapıyor mu?
anladıgım kadarıyla bankaların bizden hesap işletim ücreti alıp almamaları hesap acarken imzaladıgımız sözleşmede böyle bir maddenin varolup olmamasına baglı.peki bu sözleşmeye nasıl ulaşabiliriz? subeye gitsek gösterirler mi bize?
Ben bundan yaklaşık 5 ay önce Finansbankın kestiği yıllık kart ücretini tüketici sorunları hakem heyetine verdim hakem heyeti beni haklı buldu karar bankaya ve bana tebliğ edildi itiraz süresi kanunen 15 gün diye biliyorum, ancak tam 5 ay geçti bende bunun üzerine bankaya paramın iadesi için iadeli taahhütlü bir dilekçe ile paramın iadesini istedim yazılı başvuruya 1 hafta içinde cevap vermek zorunda oduğu halde 25 gündür cevap gelmedi anladığım kadarıyla banka bu karara itiraz etmedi çünkü mahkeme kağıdı gelmedi ne yapmam gerekiyor bilemiyorum??
Bu yazı gerçekten çok güzel bir paylaşım öncelikle bunun için size çok teşekkür ederim kendi şahsım adına, benimde kredi kartımın ekstresinde bu ay 25 ytl kart ücreti vardı, benim bunun için ilçe hakem heyetine başvurmam mı gerekiyor?
Ben bundan yaklaşık 5 ay önce Finansbankın kestiği yıllık kart ücretini tüketici sorunları hakem heyetine verdim hakem heyeti beni haklı buldu karar bankaya ve bana tebliğ edildi itiraz süresi kanunen 15 gün diye biliyorum, ancak tam 5 ay geçti bende bunun üzerine bankaya paramın iadesi için iadeli taahhütlü bir dilekçe ile paramın iadesini istedim yazılı başvuruya 1 hafta içinde cevap vermek zorunda oduğu halde 25 gündür cevap gelmedi anladığım kadarıyla banka bu karara itiraz etmedi çünkü mahkeme kağıdı gelmedi ne yapmam gerekiyor bilemiyorum??
Bugün Finansbankın kartımdan kestiği 30 ytl'lik ücreti ekstremde bana iade ettiğini öğrendim ve çok sevindim, biraz önce elime geçen banka yazısında "Mahkeme masrafları kart ücretinden fazla olduğu için tüketici hakem heyetinin aldığı karara itiraz edilmemiştir" deniyor Yani kısaca biz haksız olarak bu parayı kestik kusura bakmayın Buradan herkese birkez daha söylemek istiyorum mutlaka bu ücrete itiraz edin herkes hakkını ararsa bankalar hukuk'un gücünü birkez daha anlayacaklardır. 18/02/2008 tarihine kadar tüm borçlarınızı ödeyin kartınızı iptal edeceğiz yazıyor
Bu anlamda Hukuki.net sitesine ve tüm yöneticilerine çok teşekkür ediyorum, bu onların bu sitede yazdıkları yönlendirmeler sayesinde oldu istedikleri takdirde basında bunu yayınlayabilmeleri için yardımcı olmaya hazırım bu konuda hiç bir beklentim yok sadece insanları bu haksız uygulama konusunda bilgilendirmek benim için yeter de artar bile..
taksitli avanslarin isletm ucretlerini geri almak icin emsal karar varmi
,
garanti bankasi fleXsi kart aydatlarini geri alabilirmiyim,
4355 ile axess,
kredi karti aiati pesin mi,
kredi karti yillik abonelik ucreti pesin mi alinir,
kredi karti aydati pesin mi alinir,
5571 ile başlayan kredi karti,
kredi kartı abonelik ücreti peşin mi alınır,
axess kart ucreti icin tuketici hakem basvuru nasil,
kredi karti uyleik ucreti gecmis yil icinmi gelecek yil icinmi alinir,
taksitli nakit avans çekim ücreti ni geri alabilirmiyim ,
Sn.AHMET YILDIRIM MALATYA subesinden yapilan Axess kart basvurunuzu www.akbank.com,
HGK 20101-93-88,
kredi karti uyelik iade,
yıllık kart ücreti peşinmi alınıyor,
kesilen kmh tahsilatini geri alabilirmiyiz,
betrettin dalkıran,
hesap işletim hemenmi yoksa dönem sonumu kesilir,
taksitli nakit çekim işletim ücretinin iadesine örnek mahkeme kararı,
kredi kargti uyelik ucreti pesinmi alinir,
kredi kartı üyelik ücreti geri ödemeleri hangi yıldan başkıyor,
hwsap islwtim ucreti uywlik ucreti
Tüvtürke aracı muayene ettirdikten sonra kredi kartımdan komisyon ücreti alındı. Tüketici hakem heyetine başvurdum ve hakem heyeti beni haklı buldu....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
tüvtürke karşı tüketici hakem...
07-05-2025, 23:40:53 in Tüketici Hakları