+ Konuyu Yanıtla
15 / 33 Sayfa İlkİlk ... 5678910111213141516171819202122232425 ... SonSon
141 den 150´e kadar toplam 325 ileti bulundu.
    İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Post Hesap İşletim Ücreti Hakkında

Merhaba. 2007 yılı Mart ayında, Yapı Kredi Bankası sık kullanmadığım bir vadesiz hesabımda bulunan az miktar paradan "6 aylık Hesap İşletim Ücreti" adı altında 15 YTL para çekti. Bu duruma itiraz edip " en geç 7 gün içersinde bu parayı hesabıma geri ödemelerini, aksi takdirde hakkımı Tüketici Hakem Heyetinde arayacağımı belirten bir ihtarname faksı çektim. Tabii ki cevap olumlu olmadı. Ben de bu durumda Kocaeli İl Tüketici Hakem Heyetine bir dilekçe ile başvurup hakkımı aradım. Yaklaşık 1.5 ay sonra karar adresime geldi. Olumluydu. Bankanın bu uygulamasının haksız olduğunu belirtip parayı geri iade etmesi isteniyordu. Ancak Banka Hakem Heyetinin kararını uygulayacağına itiraz edip beni mahkemeye verdi. Dava Kocaeli 2.Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Bu durum artık benim için bir onur savaşına dönüşmüştü. Zira banka hem haksız hem de güçlüyü oynuyordu. Hakkımı ararken bir de mahkemelerde uğraşmaya başlamıştım. Davanın her iki duruşmasına da katıldım. 1 Kasım 2007 tarihinde de dava sonuçlandı. Banka sözleşmede bu uygulamayı belirttiğini ve benim de bu sözleşmeyi imzaladığımı iddia etse de bahse konu hesap sözleşmesini mahkemeye delil olarak sunamadı. Mahkemenin kararı da lehime olmuştu. Ancak aradan 2.5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen henüz karar elime ulaşmadı. Ben de merak edip Mahkeme kalemine gidip durumu araştırdığımda, bankanın henüz kararı tebliğe çıkarmadını öğrendim. Benim de bu kararı tebliğe çıkarabileceğimi söylediler. Ancak bunun belirli bir ücreti olduğunu söylediler. O an vazgeçtim tabii. Ancak banka parayı hala bana geri ödemedi. Ben şimdi bankadan (çok cüzi bir rakam olsa da) alacağımı icra yoluyla tahsil etmek istiyorum. Nasıl bankalar bu yolu deniyorlarsa ben de aynı şekilde ve zevkle! alacağımı yasal faiziyle geri almak istiyorum. Bu durumda icraya gitmek için mahkemenin kararı gerekli midir? Yoksa sadece bir dilekçe ile İcraya başvursam olur mu? Ayrıca banka avukatı dava sonunda temyize gideceklerini söylediği halde neden hala temyize gitmeyip kararı tebliğe çıkarmamış olabilirler? Acaba bu yolla dosyayı kapatıp (ben de kararı tebliğ ettirmezsem) olayın üstüne mi yatmak istiyorlar? Zira kanımca bunlar temyize bile gitseler sonucun benim lehime olacağını düşünüyorum. Belki de Yargıtay kararının bir emsal olabileceğini düşünüp dosyanın kapanmasını istiyorlardır. Tabii bu benim gibi hukukçu olmayan bir vatandaşın düşüncesi. Paramı nasıl geri alabilirim? Bu konuda bana bir fikir verebilirseniz sevinirim.

Hukuki NET Güncel Haber

Kredi kartı üyelik (azalık) ve Hesap İşletim ücreti konulu yargıtay kararı ara
    Kredi kartı üyelik (azalık) ve Hesap İşletim ücreti konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

ahaltuner Misafir

Tanımlı Re: Hesap İşletim Ücreti Hakkında

Sayın Benex,
    Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin sizin lehinize vermiş olduğu karar miktar yönünden doğrudan icraya konulabilecek bir karar olduğundan siz mahkeme sonucunu beklmeden de bu kararla icarya başvurabiliridniz.Şimdi de aynı kararla icraya başvurbalirisniz.
    Saygılarımla...

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Hesap İşletim Ücreti Hakkında

Alıntı ahaltuner rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın Benex,
    Tüketici Sorunları Hakem Heyetinin sizin lehinize vermiş olduğu karar miktar yönünden doğrudan icraya konulabilecek bir karar olduğundan siz mahkeme sonucunu beklmeden de bu kararla icarya başvurabiliridniz.Şimdi de aynı kararla icraya başvurbalirisniz.
    Saygılarımla...
    Çok teşekkür ederim Sayın ahaltuner.Şimdi en kısa zamanda elimdeki Tüketici Hakem Heyeti kararıyla icra işlemine başlayacağım.Bu arada eğer mahkeme kararını da çıkartırsam burada yayınlamayı düşünüyorum. Herhalde bankaların bu haksız eylemlerine "hayır!" diyen biz tüketicilere de bu karar bir emsal olur.

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kredi kartı üyelik (azalık) ücreti

Alıntı halloween rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Arkadaşlar ben bundan yaklaşık 3 ay önce akbankın yıllık 30 ytl aldığı gerekçesiyle hakem heyetine gittim, karar benm lehime sonuçlandı, ancak daha sonrasında akbank bu kararın iptalini istedi, bunun hakkında yasal işlem başlatı, dilekçe elime bugün ulaştı.Bankanın avukatının talep ettiği yargı giderleri ve avukatlık masrafı.Ne yapacağımı bilmiyorum. buna karşılık benim bir savunma yapmam gerekir mi yoksa bununla ilgili savunmamı duruşmaya gittiğimde mi yapmalıyım ?Duruşma 29 ocakda.
    Sayın hallowen aynı şey benim de başıma gelmişti.Benimki bankanın vadesiz hesaptan 6 aylık hesap işletim ücreti tahsili ile ilgiliydi. Forumda bu konudaki detaylı yazımı okuyabilirsiniz. Bankanın elinde eğer bu kesintiyi yapacağını belirten (ki yoktur eminim.) bir sözleşme yoksa (kaldi ki hakim direk karşı taraftan bunu istiyor.) yapacak hiçbir şeyleri kalmıyor ve davayı kazanıyorsunuz. Rahat olun... Ben mahkemeye aynen tüketici hakem heyetine sunduğum savunmayı verdim. Ama dediğim gibi mahkeme bankadan yapılan sözleşmeyi istedi. O da yoktu tabii... Davayı kazanırsınız.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kredi kartı üyelik (azalık) ücreti

Çocuklarımın tasarrufa alışması amacıyla harçlıklarından biriktirdikleri paralarla gidip bir bankada hesap açmıştık 2 yıl önce.Ara ara gidip ilaveler yapıldı hesaplara.Dün sabah şubeye tekrar gittiğimizde ,hesap dökümünde 2 kez 25ytl den toplam 50,iki hesaptan toplam 100ytl nin işletim ücreti adı altında kesildiğini gördüm.Müşteri temsilcisine olayı anlatıp,hesabı açarken bu durumdan bahsedilmediğini,sözleşmemi görmek istediğimi,eğer sözleşmede hesap işletim ücreti kesileceğine dair bir açıklama yok ise tüketici hakem heyetine başvuracağımı,lehimde karar alacağımdan emin olduğumu,aldığım karara itiraz edeceklerini bildiğimi,ama eninde sonunda dava masrafları ile birlikte gaspedilen bu parayı alacağımından hiç bir şüphem olmadığını,paramı almak için gazeteciler,polis ve icra memurları ile birlikte şubeye geleceğimi söyleyip, en az 1 sandalye ve 3-5 telefonla dışarı çıktığımda kendilerinin ,bankanın düşeceği durumun ne olacağını bilip bilmediklerini sordum.
    Bana bir şikayet dilekçesi uzattılar,aynen yukarıda anlattıklarımı yazıp,imzalayıp,alındığına dair imzalı bir fotokopisini de alarak dilekçeyi teslim ettim.Genel müdürlükten cevap geleceğini söyledi müşteri temsilcisi bayan.Her iki hesaptaki tüm parayı çekip bankadan ayrıldım.Akşam saat 16:15 te genel müdürlükten cevap geldiğini,kesilen işletim ücretlerinin hesabıma aktarıldığını aynı bayan telefonda bildirdi.Faksladığım talimat ile paramın bir başka bankaya transferini sağladım.
    Siz sağ biz selamet.Akşam çok keyifli geçti benim için.

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kredi kartı üyelik (azalık) Hesap İşletim ücreti

Arkadaş bu foruma yeni üye oldum.Pek fazla bilgim yok bu konuda Ben 2 yıldır İşte üniversiteli kartını kullanıyorum.Yanlız bu kart kullanım ücretini ödediğimi bilmiyoruım.Sizce bu kartta var mı?Ve İş bankası geri ödeme yapıyor mu?

Nerede
    istanbul, Türkiye.
    İletiler
    45
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kredi kartı üyelik (azalık) Hesap İşletim ücreti

anladıgım kadarıyla bankaların bizden hesap işletim ücreti alıp almamaları hesap acarken imzaladıgımız sözleşmede böyle bir maddenin varolup olmamasına baglı.peki bu sözleşmeye nasıl ulaşabiliriz? subeye gitsek gösterirler mi bize?

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    312
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Unhappy Re: Kredi kartı üyelik (azalık) Hesap İşletim ücreti

Ben bundan yaklaşık 5 ay önce Finansbankın kestiği yıllık kart ücretini tüketici sorunları hakem heyetine verdim hakem heyeti beni haklı buldu karar bankaya ve bana tebliğ edildi itiraz süresi kanunen 15 gün diye biliyorum, ancak tam 5 ay geçti bende bunun üzerine bankaya paramın iadesi için iadeli taahhütlü bir dilekçe ile paramın iadesini istedim yazılı başvuruya 1 hafta içinde cevap vermek zorunda oduğu halde 25 gündür cevap gelmedi anladığım kadarıyla banka bu karara itiraz etmedi çünkü mahkeme kağıdı gelmedi ne yapmam gerekiyor bilemiyorum??

Nerede
    DENİZLİ
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Bankalar üyelik ücretini iade edecek

Bu yazı gerçekten çok güzel bir paylaşım öncelikle bunun için size çok teşekkür ederim kendi şahsım adına, benimde kredi kartımın ekstresinde bu ay 25 ytl kart ücreti vardı, benim bunun için ilçe hakem heyetine başvurmam mı gerekiyor?

Nerede
    Ankara, Turkey.
    İletiler
    312
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Thumbs up Re: Kredi kartı üyelik (azalık) Hesap İşletim ücreti

Alıntı cecey rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Ben bundan yaklaşık 5 ay önce Finansbankın kestiği yıllık kart ücretini tüketici sorunları hakem heyetine verdim hakem heyeti beni haklı buldu karar bankaya ve bana tebliğ edildi itiraz süresi kanunen 15 gün diye biliyorum, ancak tam 5 ay geçti bende bunun üzerine bankaya paramın iadesi için iadeli taahhütlü bir dilekçe ile paramın iadesini istedim yazılı başvuruya 1 hafta içinde cevap vermek zorunda oduğu halde 25 gündür cevap gelmedi anladığım kadarıyla banka bu karara itiraz etmedi çünkü mahkeme kağıdı gelmedi ne yapmam gerekiyor bilemiyorum??

Bugün Finansbankın kartımdan kestiği 30 ytl'lik ücreti ekstremde bana iade ettiğini öğrendim ve çok sevindim, biraz önce elime geçen banka yazısında "Mahkeme masrafları kart ücretinden fazla olduğu için tüketici hakem heyetinin aldığı karara itiraz edilmemiştir" deniyor Yani kısaca biz haksız olarak bu parayı kestik kusura bakmayın Buradan herkese birkez daha söylemek istiyorum mutlaka bu ücrete itiraz edin herkes hakkını ararsa bankalar hukuk'un gücünü birkez daha anlayacaklardır. 18/02/2008 tarihine kadar tüm borçlarınızı ödeyin kartınızı iptal edeceğiz yazıyor

Bu anlamda Hukuki.net sitesine ve tüm yöneticilerine çok teşekkür ediyorum, bu onların bu sitede yazdıkları yönlendirmeler sayesinde oldu istedikleri takdirde basında bunu yayınlayabilmeleri için yardımcı olmaya hazırım bu konuda hiç bir beklentim yok sadece insanları bu haksız uygulama konusunda bilgilendirmek benim için yeter de artar bile..

+ Konuyu Yanıtla
15 / 33 Sayfa İlkİlk ... 5678910111213141516171819202122232425 ... SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kredi kartı aidatı peşin mi alınıyor

kart aidati pesin mi alinir

taksitli avanslarin isletm ucretlerini geri almak icin emsal karar varmi

garanti bankasi fleXsi kart aydatlarini geri alabilirmiyim4355 ile axesskredi karti aiati pesin mikredi karti yillik abonelik ucreti pesin mi alinirkredi karti aydati pesin mi alinir5571 ile başlayan kredi kartikredi kartı abonelik ücreti peşin mi alınıraxess kart ucreti icin tuketici hakem basvuru nasilkredi karti uyleik ucreti gecmis yil icinmi gelecek yil icinmi alinir taksitli nakit avans çekim ücreti ni geri alabilirmiyim Sn.AHMET YILDIRIM MALATYA subesinden yapilan Axess kart basvurunuzu www.akbank.comHGK 20101-93-88kredi karti uyelik iadeyıllık kart ücreti peşinmi alınıyorkesilen kmh tahsilatini geri alabilirmiyizbetrettin dalkıranhesap işletim hemenmi yoksa dönem sonumu kesilirtaksitli nakit çekim işletim ücretinin iadesine örnek mahkeme kararıkredi kargti uyelik ucreti pesinmi alinirkredi kartı üyelik ücreti geri ödemeleri hangi yıldan başkıyorhwsap islwtim ucreti uywlik ucreti
Forum