Peki. En azından askeri hukuk bölümüne geçici olarak bir ileti konulumaz mı?
İçeriğini okumasamda askeriyeden ayrılmakla ilgili o forum başlığı sinirlerimi zıplatıyor. Tabii ki yönetimin görevi benim sinirlerimi yatıştırmak değil. :mahcup:
Selamlar,
Askere alınmak demişsiniz...Asker olmak için askere alınmaya gerek yok...Zira yaşam tarzımız, Atatürkçü görüşlerimiz, vatanımıza milletimize ve dinimize olan bağlılığımızla biz bu vatanın doğuştan askerleriyiz...
Saygılarımla
Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kız Teknik, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri askerlik şubesine giderek, silah altına alınmak için dilekçe verdi...
750 öğrenciye ait dilekçeleri İnegöl Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Mehmet Terzi'ye veren Okul Meclisi Başkanı Selma Gök, "Kırdıkları her bir dala inat, döktükleri her bir damla yaşa inat, her şehidin al kanına inat yılmadık, yıkılmadık, çığ olduk, dünden daha güçlü ayaktayız." dedi.
Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk önce şehit analarına başsağlığı diliyoruz. Askerlerimizi vuranların elleri kırılsın diyoruz. Mehmetçiklerimiz görevlerini yerine getirdiler ve hepsi her insanın gidemeyeceği yere sorgusuz sualsiz ulaştı. Ağabeylerimizin haberlerini izlemek yerine, artık onlarla beraber milletin sırtındaki bu yükü tutup atacağız. Hem öyle uzaklara atacağız ki, yaşadıkları toprakların kıymetini bilmeyenler, bir daha bu toprakları sadece hayallerinde canlandıracaklar. Biz şehit bacısı değil, şehit olmak istiyoruz."
Mardin'de terörü telin yürüyüşüne katılan 10 bin kişi askere gitmek için İl Jandarma Komutanlığı'na başvurdu.
Terörü ellerinde Türk bayrakları ile lanetleyen vatandaşlar, yürüyüşten sonra Mardin Jandarma Alay Komutanlığı giriş nizamiyesini aşarak buradaki askerleri bağırlarına bastılar. Asker olmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, askerlerle birlikte Nizamiye kapısı girişinde hep birlikte İstiklal Marşı okuyup, bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar attı...Devamı>>>
ya kusura bakmayın ama bu bayanların askere gitme istemeside show a dönüştü iyice .bende o dağlarda askerlik yaptım 15-20 gün dağda kalmayı karda uyumayı hayal edin artık.Bu askere gitme istekleri duygusal diye düşünüyorum eğer cidden niyetli iseler bir gece dışarıda uyumalarını sonra tekrar düşünmelerini tavsiye ederim.bunun sonucunda evet ben halen askere gitmek istiyorum diyorlarsa onlarıda alınlarından öperim.
Bayanların askere gitme isteğini bir show olarak değerlendirmemek gerekir. Hele sitemizin bayan üyeleri, askerliğin ne kadar zor ve meşakkatli bir iş (meslek) olduğunu bilebilecek durumdadırlar. O nedenle, bu isteklerini bir azmin ve kararlılığın işareti olarak okumak gerekir.
ya kusura bakmayın ama bu bayanların askere gitme istemeside show a dönüştü iyice .bende o dağlarda askerlik yaptım 15-20 gün dağda kalmayı karda uyumayı hayal edin artık.Bu askere gitme istekleri duygusal diye düşünüyorum eğer cidden niyetli iseler bir gece dışarıda uyumalarını sonra tekrar düşünmelerini tavsiye ederim.bunun sonucunda evet ben halen askere gitmek istiyorum diyorlarsa onlarıda alınlarından öperim.
Sayın yıldız9420,
O dağlarda askerlik yapmış biri olarak gösterdiğiniz bu tepki elbette son derece haklıdır. Bizlerin, askerlerimizin yaşadıklarını anlayabilmemiz mümkün değil.
Ancak Sn. Av.Dilek Kuzulu Yüksel'in yazılarını okuyacak olursanız, askere gitme isteğinin ne denli samimi olduğunu göreceksiniz.
Tepkimizin ve taleplerimizin yegane sebebi, ülkemizin içinde bulunduğu bu koşullarda elimizin kolumuzun bağlı olmasıdır.
Hepimiz, vatanımız için, camlarımıza, arabalarımıza bayrağımızı asmaktan ve tepkimizi seslendirmekten fazlasını yapabilmek istiyoruz.
Evet gerçekten çok ama çok samimiyim, bugün alsalar askere koşa koşa giderim. Fidanlarımız birer birer şehit olurken uyumayı bile fazla görüyorum kendime ve amacım asla şov yapmak değil. Konuyu burada açmamın sebebi de hassasiyetimi ve tepkimi ortaya koymak ve de -çok afedersiniz- askerlikten yırtmak için takla atanlara mesaj vermektir. Askerliğin şartlarının ne kadar zor olduğunu da bilecek durumdayım ama tüm bu zor şartlara rağmen inanın hazırım.
Sevgili Dilek'i anlıyor ve aynı duyguları taşıyorum. Bizi almayacaklarını da biliyoruz, fakat ne hissediyorsak, içimizden ne geliyorsa onu dile getiriyoruz ve istiyoruz da. Sözümüzün de arkasındayız. Allah bir can vermiş bir gün de nasıl olsa alacak! Sizler nasıl ki seyirci kalamıyorsanız, bizler de insan olduğumuza göre, aynı şekilde aynı duyguları taşıyarak yerimizde durup acı çekmektense katılmayı arzu ediyoruz. Hani derler ya, vefat edenler için; " ölen ölür, olan geride kalana olur" diye , bu da öyle bir şey... Bir geceyi dışarda veya dağda geçirmenin ne olduğunu bir çocuğa bile sorsanız nasıl olduğunu bilir. Şehitlik kısmet olmasa bile, çok çok sizden daha dayanıksız olduğumuz için bir iki gün evvel ölürüz , ne var bunda?! Kısaca, böyle tepkilere üzülmüyorum desem yalan olur!
Bu siteyi beklemekten başka elimden bir şey gelmiyor, uyuyamıyorum! Uyuyamadığım gibi başta Sevgili Dilek olmak üzere buradaki arkadaşları da nöbetteymişler gibi buluyorum. Neyse tıkandım ben, yazmak istemiyorum , şimdilik...
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, düzenlenen gösterilerle kınandı.
Şehirlerde protestolar sürüyor. Askere alınmak için...
Yazan: admin Forum: Güncel - Siyaset - Tarih - Tartışma
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.