merhabalar
eşim 9 Ekim 'de "Agustos 2006 da evlendiğimizi ilk başlarda gayet iyi gittiği sonrasında ruhen ve manen anlaşamamaya başlayarak kavga ettiğimizi karakolluk oldugumuzu ve bununla ilgili bu ayın 30 unda davamız oldugunu maddi manevi tazminat istemediğini " belirterek boşanmak istediğini belirten dileçe ile boşanma davası açmış.ben henuz tebligatı almadım.bugun yarın gelecekdir.benim sormak istediğim tebligatı benim yerime eşim alırsa ne olur çünkü iş adresim yerine ev adresimizi yazmış.ne yaşarsak yaşayalım ben halen eşimi seviyorum.belki beni istemeyen birini bende istemiyorum diyerek boşanmam gerekir ama ben boşanmak istemiyorum.evlendiğim ilk günden buyana eşimin ağzında boşanma lafı eşimin bana karşı davranısları ve kavgalarımız eşimin psikolojık rahatsızlıgından kaynaklanıyor sonucda bende bir yerde patlıyordum.dava açmasına karşın evi terk etmiş değilim.halen aynı evi paylaşıyoruz.ailem can güvenliğim için eşimde beni görmek istemediği için eşyalarımla birlikte evden ayrılmamı istiyorlar mahkeme şubatda etkileyeceğini düşündüğüm için evi terk etmek istemiyorum .avukatla görüştüğümde kamu davasının boşanma davasında ben boşanmak istemiyorum desemde etkili olacağı yönünde bilgi verdi.çünkü raporda onun darp izleri benden daha fazla.ki avukat 6 ay içerisinde açılırsa etkili olur demişdi 5 kasımda 6 ayı dolduracakdı.avukatda ailemde dahil boşanmam yönünde beni etkiliyorlar. başka bir avukatada gidemiyorum aile avukatı çünkü.eşim avukat tutmamış kendisi açmıs karma karışık bir durumdayım eşimden ayrılmak istemiyorum. bende avukat tutmadan nasıl bir yol izlemem yönünde bana bilgi verirseniz çok memnun olacağım.
Sn.nevsem;
eşiniz boşanmayı kafaya koymuş.Ruh hali veya rahatsızlığı veya başka bir sebeple.
Ama sonuçta ilerleyen yıllarda ortaya çıkacak durum sizi çok daha fazla yıpratacak.Sakin kafayla tekrar düşünün derim.
sayın arkadaşlar;
bu sitenın amacı birbirimize akıl vermek değil sorunlarımızda ve sorularımızda yardımcı olabilmekdir.eşimden inat ugruna değil sevdiğim için ayrılmak istemiyorum.yazdıklarınız doğru.mantıklı baktıgım zaman bu şekilde sürmez zaten benim sorunum duygularımla.boşansak bile eşim beni tekrar arayacak ve ben koşa koşa gideceğim. buyuzden neden bitireyimki bizim evliliğimizdeki fark ikimizle ilgili hiçbirzaman ne bir tartışma nede kavgamız oldu.3.cü şahıslar yuzunden olmusdur.sonucda evlilikde biz olmayı becerebilirsen yürüyor iki tarafda ben derse sonucları budur.ikimizde yaş olarak bakarsak geç evlendik ikimizde parasal ve yaşantı açısından rahattık.evlilik kurumunun getirdiği sorumlukları her ikimizde almakda zorlandık maddi sıkıntılar ikimizede zor geldi.ve yenice 1 yılımızı doldurduk.eşimi anlamaya çalışdım ama yeterli olamadım benimde psikolojim bozuldu. eşimin psikolojık rahatsızlıgı ile ilgili raporları var.düzelme olmasını beklemek hayalden başka bisi değil.çevrenizde hiçkimsenin olmayısı yapayalnız bir hayat sürmeniz nekadar zor olabileceğini tahmin edebilirmisin. belkide bunları okuyunca eşini acıdıgın için boşamak istemiyorsunda diyebilirsiniz. herkim acıma duygusuyla hayatını risk altına alabilir.ben eşimi oldugu gibi kabul ediyorum ama bazı söz ve davranışları beni çok üzüyor geriyor ve bende bir müddet sonra cevap vermeye başlıyorum.benim tek kusurum birikim sonucunda yaşananlara ortak olmam.hepimizin başında öyle veya böyle evliliklerimizle ilgili sorunlar yaşıyoruz.herkes kendi açısından baktıgı zaman kendini haklı görür önemli olan bunu karşıdaki insanın o anki durumunu empati yaparak anlayabilmek bunu bilmeme karşın ben bile çoğu zaman yapmayı beceremedim.
herkes son bir şansa hakeder evliliği bitirmekden ziyade aynı hataları yapmamaya çalışarak son bir defa deneyerek olmuyorsa ozaman son noktayı koymak gerektiğini düşündüğüm için sizlerden yardım istemişdim.saygılarımla.
merhaba benim bir sorum olacak. evli bir çiftten bayan olanı eşinden boşanmak istiyor. kocası hiçbir işte çalışmıyor. geliri yok ancak kocasının ailesinin maddi durumu iyi . kocası üzerinde kayıtlı mal yok sağ olan kayınvalidesinden nafaka talep edebilirmi
merhaba benim bir sorum olacak. evli bir çiftten bayan olanı eşinden boşanmak istiyor. kocası hiçbir işte çalışmıyor. geliri yok ancak kocasının ailesinin maddi durumu iyi . kocası üzerinde kayıtlı mal yok sağ olan kayınvalidesinden nafaka talep edebilirmi
Şu boşanma-nafaka konulu forumlarda çoğu kadının derdi nafaka almak,kadınlar sadece ayrılıp nafaka almak için evlenirler,vs.vs. yaklaşımlarına tam anlamıyla TAV oluyorum.
Beyler,şapkanızı önünüze alıp düşünün lütfen:
Anneleriniz evlenirken aynı düşünceyle mi evlenmişti.Böyle bir düşünceyi annenize yakıştıramayacağınızdan adım gibi eminim.Ama bu laflar bir şekilde boşanıp nafaka ödemek durumunda kalan herkesin ağzında sakız oldu.
Yeter,gerçekten yeter.Boşanma durumunda mahkeme sonucunda nafaka uygulaması kanunlarda varsa(ki var),nafakaya hükmedilmişse paşa paşa ödeyeceksiniz.
Ödemek zor geldiği için kadınlar şöyle,kadınlar böyle gibi saçmalıklara bir son verin artık.
Çoğu kadının derdi eşitlik falan değil.
Onların en büyük temennisi biyolojik olarak çocuk yapabilecekleri çağda çocuk(lar) yapmak ve maddi olarak refah içinde yaşamak.
Bu planların içinde erkek'e fazla yer ayrılmaz.
Erkek'ten zamanı gelince ayrılınır yeter ki nakafa+tazminat yan cebe gelsin.
Gerisi "no problem".
Yan ceb"e diyorum çünkü ayıla bayıla kocasını sevdiğini söyleyen kadın boşanma lafı gündeme gelince hasta raporları olan adamdan bile nafaka+tazminat almak derdindedir. İnat ve intikam devreye girmiştir artık.
Devlet dim dik arkalarında duruyor merak etmesinler. "Adalet Sarayı" denilen gecekondularda müthiş bir eşitsizlik dağıtılıyor erkek aleyhine kara cübbe giyen hakimler marifetiyle.
Vicdan, Adalet Saray'larında verilen kararların üzerindedir.
Sayın mrtecetin, yazdığınız cümlelerdeki bütün yakıştırmaları, genelleme yaparak tüm kadınlara yönelik sarfetmişsiniz ki bunun çok çirkin bir durum olduğunu ne benim ne de bir başkasının söylemesine gerek yok sanıyorum. Tamamen bencil duygularla yazdığınız bu cümleleri bir hukuk sitesinde, hukuki yardım almak isteyen kişilere cevap olarak yazıyorsunuz. Burası bir hukuk sitesidir ki, sadece yasalardan bahsedilir. Kanun ne diyorsa yanıt olarak da o yazılır. Kendi şahsi meseleleriniz yüzünden de forumda tartışılan konuyu tamamen saptırmış durumdasınız..
Kanun ben açıkça kadını koruyorum demiyor. Ya da hakimler özellikle ben kadını korurum mantığıyla da yaklaşmıyor. Kanun mağdur kimse onu koruyor onun lehine hareket ediyor. Bunun aksini savunmak demek bencillik demek değilmidir sizce?
Hukuki ve bilimsel değeri olmayan iletiler silinmiştir, tekrarı halinde ilgili üyelerin üyelikleri askıya alınacaktır. Bir hukuk sitesinde olduğunuzu unutmayınız.
kamu davası sonucunda Hakim dosyadaki raporları ele alarak her ikimizede 3.600.00YTL ceza verdi.Temyize başvurdum.Boşanma davası içinde avukat yardımı alıyorum. Avukatım 5.000 ytl maddi 15.000 ytl manevi olmak üzere 300 ytl tedbir nafakası karşı davacının dosyasının iptali bizim davanın kabulu ve tüm masrafları karşı taraf ödemesi şeklinde bir dilekçe ile başvurdu.Eşimin açtıgı dava red olup benimki kabul görürmü.Ben çalışıyorum oyuzden tedbir nafakası almıyacağımı biliyorum.Ama avukat istedi.Maddi tazminat için eşim hala taksitlerini ödediğim koltukları kesti kendi aramızda hallederiz diyerek şikayetci olmadan karakoldan çıktık.Şuandada ödemeyeceğini söylüyor.Ben koltukların resimlerini çekmişdim avukat maddi tazminat olarak koltukları gösterecekmiş ayrıca kaşımı yardıgı içinde avukatım şikayetci olmamı istedi.Dosya şuanda savcılıkda soruşturması yapılıyor.Av.bey tazminat oldugu için boşanma davasının tek celsede bitmeyeceğini söyledi. açıkcası çok detaylı görüşmede yapamıyoruz .O yuzden sormak istediğim konu benim kaşım için aldıgım rapor koltuk resimleri ne kadar etkili olur dava sonucuna.Kendisine sordugum zaman kesin tazminat alırsın diyor ama kamu davasındada dava için avukata gerek olmadıgını çok bir ceza almazsın demesine karşın 3.600 ceza geldi.Avukatı değiştirmekde istemiyorum en başdan beri konuyu bildiği için yeni bir avukat bulmam şuan için zor dava gününe az bir zaman kaldı.Avukat parası dava parası koltuk parası hepsini ödemem maddi açıdan mümkün deil.Yardımcı olursanız çok sevineceğim.Saygılarımla,
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
1aylık kullanılmış tv iade ve...
16-07-2026, 01:57:53 in Tüketici Hakları