+ Konuyu Yanıtla
1 den 9´e kadar toplam 9 ileti bulundu.

Konu: Kötü Niyetli İş Akdinin Feshi

Kötü Niyetli İş Akdinin Feshi Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kötü Niyetli İş Akdinin Feshi

Merhabalar Ben Cemal, Bİr Tekstİl Fabrİkasinda Kadrolu Olarak Bİr Hİzmet Akdİyle GÜvenlİk Memuru Olarak ÇaliŞmaktaydim..09 Ekİm De Kidemİme 1 Ay Kala İŞten İhbarsiz Çikarildim..(benden İstİfa İstedİler Bende Vermedİm)
    Çikarilma Nedenİmde Gece Vardİyamda GÜvenlİk KulÜbesİnİ 2 Saat BoŞ Birakmak Ve Fabrİka İÇİnde Bİlgİsayari Kullanmak Olarak GÖsterİldİ..bunuda GÜvenlİk Kayilariyla Ve Şahİtlerle İspat Edebİleceklerİnİ Belİrttİler..
    Fabrİkada Gece Tek GÜvenlİk Olarak 12 Saat NÖbet Tutuyorduk(akŞam 20.00 Sabah 08.00 Arasinda) Ve İŞ Kanununa GÖre Herhangİ Bİr Ara Dİnlenmemİzde Yoktu (7 Saatten Fazla ÇaliŞmalarda 1 Saat Olmasi Lazim)..
    Ben Gece 03.00 Sulari Yorgunluktan KulÜbeyİ Terk Ederek Fabrİka Çevresİnde Ve İÇİnde Kontrol İÇİn Tur Attim..ve Bİlgİsayarida Özel Bİr İŞİm İÇİn Kullandim..
    Ama Ben Bu YaklaŞimi Kidemİmİn Ve Ücretlİ Yillik İznİmİn YaklaŞmasindan Dolayi İŞveren Ve Vekİlİnİn KÖtÜ Nİyetlİ Davranmasina BaĞliyorum..ÇÜnkÜ DİĞer Benden Öncekİ GÜvenlİk Memurlari Kidemlerİne Az Bİr SÜre Kala İŞten Çikariliyordu..

1-bu YaklaŞimla İŞÇİnİn KarŞiliksiz
    (İhbarsiz) Olarak Hİzmet Akdİ Feshedİlebİlİr Mİ?
    2-İŞ Mahkemesİne Avukat AraciliĞiyla BaŞvurabİlİrmİyİm?
    3-kamera GÖrÜntÜlerİ İspat Olarak Kullanilabİlİrmİ?
    Saygilarimla

Hukuki NET Güncel Haber

Kötü Niyetli İş Akdinin Feshi konulu yargıtay kararı ara
    Kötü Niyetli İş Akdinin Feshi konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kötü Niyetli İş Akdinin Feshi

Alıntı bondum rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster

1-bu YaklaŞimla İŞÇİnİn KarŞiliksiz (İhbarsiz) Olarak Hİzmet Akdİ Feshedİlebİlİr Mİ?
    2 saatlik bir güvenlik boşluğu uzun bir süre.Üstelik bir başkasına zimmetli bir bilgisayarı,izin almadan-haber vermeksizin,özel işiniz için kullanmışsınız.Bu sözleşmenizin feshi için yeterli bir nedendir.
    Hukuki haklarınızı her zaman kullanma hakkınız vardır,bu hakkınızı kullanmanız hiçbirşekilde engellenemez.Öncelikle durumunuzu bir avukatla görüşmeniz sizin yararınıza olacaktır.
    Bahsettiğiniz kayıtlar güvenlik kamerası kayıtları ise,ve yaptığınız iş,firmanın güvenliğinde boşluk yarattı,kullandığınız bilgisayardaki bilgilerin güvenliğini tehlikeye düşürdü ise aleyhinizde delil olarak kullanılabilmesi mümkündür.
    Saygilarimla
    Durumunuzu bir avukatla görüşüp,yapılabilecekleri birlikte belirlemeniz sizin yararınızadır.

saygılar

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Kötü niyetli bir yaklaşım olarak düşündüğüm bir olayda benim başıma geldi.

Bir fabrikada 12.06.2006 tarihinde iş başı yaptım. aradan geçen yaklaşık 16 süresince izin talebim hiç bir zaman kabul görmedi ve uzun süre psikolojik baskı altında bırakıldım.(Sürekli branşım olmayan işlerin yaptırılması, firmada tasarımcı olmama rağmen yurdışı fuarlarında maliyet olmaması gerekçesi ile montaj işinin dolaylı olarak bizi yaptırılması, hafta sonları firma dışında geçen çalışma zamanım için mesai verilmemesi gibi.) yapılan psikolojik baskılardan bunalıp bir an boş bulunup fevri davranılarda bulunup küfür ettim. Küfürettiğim şahıs gidip benim hakkımda tutanak tuttu ve derhal iş akdim tek taraflı fesh edildi ve kıdem tazminatı yada ihbar tazminatı almadan kovuldum.
    Ben uzun süre izin kullandırılmadan çalışmak zorunda bırakıldığımı gerekçe göstererek tazminatları talep edebilirmiyim?

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı bondum rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhabalar Ben Cemal, Bİr Tekstİl Fabrİkasinda Kadrolu Olarak Bİr Hİzmet Akdİyle GÜvenlİk Memuru Olarak ÇaliŞmaktaydim..09 Ekİm De Kidemİme 1 Ay Kala İŞten İhbarsiz Çikarildim..(benden İstİfa İstedİler Bende Vermedİm)
    Çikarilma Nedenİmde Gece Vardİyamda GÜvenlİk KulÜbesİnİ 2 Saat BoŞ Birakmak Ve Fabrİka İÇİnde Bİlgİsayari Kullanmak Olarak GÖsterİldİ..bunuda GÜvenlİk Kayilariyla Ve Şahİtlerle İspat Edebİleceklerİnİ Belİrttİler..
    Fabrİkada Gece Tek GÜvenlİk Olarak 12 Saat NÖbet Tutuyorduk(akŞam 20.00 Sabah 08.00 Arasinda) Ve İŞ Kanununa GÖre Herhangİ Bİr Ara Dİnlenmemİzde Yoktu (7 Saatten Fazla ÇaliŞmalarda 1 Saat Olmasi Lazim)..
    Ben Gece 03.00 Sulari Yorgunluktan KulÜbeyİ Terk Ederek Fabrİka Çevresİnde Ve İÇİnde Kontrol İÇİn Tur Attim..ve Bİlgİsayarida Özel Bİr İŞİm İÇİn Kullandim..
    Ama Ben Bu YaklaŞimi Kidemİmİn Ve Ücretlİ Yillik İznİmİn YaklaŞmasindan Dolayi İŞveren Ve Vekİlİnİn KÖtÜ Nİyetlİ Davranmasina BaĞliyorum..ÇÜnkÜ DİĞer Benden Öncekİ GÜvenlİk Memurlari Kidemlerİne Az Bİr SÜre Kala İŞten Çikariliyordu..

1-bu YaklaŞimla İŞÇİnİn KarŞiliksiz
    (İhbarsiz) Olarak Hİzmet Akdİ Feshedİlebİlİr Mİ?
    Saygilarimla
    Fesih tarihinden itibaren 1 aylık süre geçmemişse ve işyerinde 30 dan fazla çalışan varsa,kıdeminiz de 6 aydan fazla ise işe iade davası açabilrisiniz. Bu süreyi kaçırdıysanız ihbar ve kıdem tazminatı, fazla mesai gibi haklarınızı da dava edebilirsiniz. Bir avukattan yardım almanızı öneririz.

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı mi_angel_21 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Kötü niyetli bir yaklaşım olarak düşündüğüm bir olayda benim başıma geldi.

Bir fabrikada 12.06.2006 tarihinde iş başı yaptım. aradan geçen yaklaşık 16 süresince izin talebim hiç bir zaman kabul görmedi ve uzun süre psikolojik baskı altında bırakıldım.(Sürekli branşım olmayan işlerin yaptırılması, firmada tasarımcı olmama rağmen yurdışı fuarlarında maliyet olmaması gerekçesi ile montaj işinin dolaylı olarak bizi yaptırılması, hafta sonları firma dışında geçen çalışma zamanım için mesai verilmemesi gibi.) yapılan psikolojik baskılardan bunalıp bir an boş bulunup fevri davranılarda bulunup küfür ettim. Küfürettiğim şahıs gidip benim hakkımda tutanak tuttu ve derhal iş akdim tek taraflı fesh edildi ve kıdem tazminatı yada ihbar tazminatı almadan kovuldum.
    Ben uzun süre izin kullandırılmadan çalışmak zorunda bırakıldığımı gerekçe göstererek tazminatları talep edebilirmiyim?
    İşyerinde bir başka çalışana küfür etmeniz fesih için haklı ve geçerli bir sebep olarak görünüyor. O nedenle sizin de dava süresini geçirmemiş olmanız kaydıyla işe iade davası hakkınız vardır ancak sonucu kestirmek bu kadar anlatımla zor görünse de pek şansınız olmayacağı kanaatindeyim. Yine de bir avukattan yardım almanızı öneririz.

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

SAYIN AVUKAT yukarıda verdiğim bilgiler (ayrıca ben 11 aylık çalışanım)nazarımda:
    1-işyerinde kullanılan bilgisayar kişisel ama hergün açık bırakılan bir bilgisayar olup içindeki herhangi bir belgeye zarar durumu söz konusu değildir..
    2-işyeri gece bıraktığı tek güvenlik memurunu 12s ve ara dinlenmesiz çalıştırmakla 4857 sayılı iş kanununa aykırı hareket etmiyormu..
    3-fabrikada bulunulan kameralar benim sadece güvenlik kulübesinde olmadığımı kanıtlayabiliyor onun haricinde bilgisayarı benim kullandığım sadece tahminden öteye geçemiyor çünkü fabrika içerisinde kamera yok..
    4-4857 saylı işkanununun ilgili bendinde yer alan (işçi lehine yorum ilkesi) bana iş mahkemesine gitme şansını tanımazmı? SAYGILARIMLA

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Anlatımınızdaki olaya bakıldığında fesih sebebi başka bir çalışana küfür edilmiş olmasıdır. Bu da işverene haklı fesih olanağı tanır. İş davalarında her dava kendi içinde özeldir. O nedenle bir avukattan yardım almanızı önerdik.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.857
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Fesih tarihinden itibaren 1 aylık süre geçmemişse ve işyerinde 30 dan fazla çalışan varsa,kıdeminiz de 6 aydan fazla ise işe iade davası açabilrisiniz. Bu süreyi kaçırdıysanız ihbar ve kıdem tazminatı, fazla mesai gibi haklarınızı da dava edebilirsiniz. Bir avukattan yardım almanızı öneririz.
    Sn.bondum;
    Sn. Fırat Bayındır yapabilecekleriniz konusunda bilgi aktarmış.
    Bahsedilen bilgisayarın hangi saatlerde kullanıldığı,hangi sitelere girildiğinin kayıtları bilgi işlem servisi tarafından rahatlıkla bulunabilir.
    Bahsedilen saatlerde bir işlem yapılması durumunda ise bu işlemi yapanın sizden başka biri olabileceğini kanıtlayabilecek olan tek belge ise sizin tutmanız gereken giriş-çıkış kayıtlarına göre o saatler arasında firmaya giren başka bir personel kaydı yok ise,bunu sizin yaptığınız ortaya çıkacaktır.Bunu kanıtlamak için kamera kayıtlarına da gerek yoktur.

saygılar
    Konu Erdoğan Kırcalı tarafından (15-10-2007 Saat 11:51:38 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    Antalya
    İletiler
    6
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı İftira ederek istifam istendi.

Merhabalar umarım aşağıdaki konuda bana yardımınız dokunur.
    Şu anda çok sinirliyim ve sakinleştirici ile ayakta durabiliyorum.Hala çalışmaktayım.
    Antalyada 5 yıldızlı bir tatil köyünde Resepsiyon görevlisiyim.Bayram arifesinde otele giriş yoğunluğu esnasında lobby de unutulan bir mont acenta rehberi tarafından misafirlerin oda numarası bilinmediği için daha sonra tekrar alınmak üzere resepsiyona bırakıldı.Shiftte o yoğunlukta yanlız Santral operatoruyle calısıyordum.
    Montu santral operatoru aldı ve kapı arkasındaki dolaba bıraktı bu arada benim görevim olan kayıp eşya tutanağını eşya kayıp olmadığı için tutmadım,ayrıca işimin yoğunluğu yüzünden zamanım olmadı.Saat 12:30 a kadar tek basıma calıstım.Sonra 12:00-20:00 arası çalışacak arkadaş ta teşrif etti.Neyse kısaltayım bıraz cunku yazdıkça yazasım geliyor.Montu 16:00-24:00 arası çalışacak arkadaşlara teslim etmeyi unuttum.Saat 16:00 da Bayramlaşma için resepsiyondan ayrıldım 17:15 te oteli terk ettim.Kameralardan yapılan kontrollerde elimde birşey görünmüyor.Mont kayboldu Şuçlu ben oldum hatta Ön büro müdürü,Genel müdür yardımcısı işin çok büyüyeceğini Jandarmaya intikal edeceğini söyledi.Eğer Ben aldıysam kimseye söylemeyeceklerini,neredeyse gidip alabileceğimizi ve otelin bir yerine atıp bulmuş gibi yapabileceğimizi söylediler.Kendilerine böyle birşey yapmadığımı bende olayın Jandarmaya iletilmesini söyledim.Bu arada misafir ise haklı olarak oteli ayağa kaldırıyordu.
    Genel müdür yanına çağırdı ve bana kendisinin gururunun herkesen yukarıda olduğunu,istifamı vermemi ve MİSAFİRE ÖDENEN PARANIN MAAŞIMDAN kesileceğini söyledi.

1- Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
    2- Kaybolan yada resepsiyon içerisinden çalınan montun 850 ytl lik ücretini ödemek zorundamıyım?
    3- Kimse olayı sonuçlandırmak için birşey yapmıyor.Bunu hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor?
    4- Otel kapanacağı için personellerin çıkışları verilmeye başladı;bu yüzden olay sonuçlana kadar yurt dışında yaşayan personelin otelden ayrılmamasını
    isteyebilirmiyim?
    5- Jandarmaya gidip bu durum hakkında yasal işlem başlatmam nasıl olur?
    6- Bu anlattıklarıma dayanarak otel hakkında hakaret davası açabilirmiyim.

Not: İstifa edeceğim çünkü hırsızlıkla suçlandım,hakarete uğradım,gururum kırıldı.Bu olaydan sonra burada çalışmak istemiyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim...
    Konu r_yurdakul tarafından (16-10-2007 Saat 08:21:10 ) de değiştirilmiştir.

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

sigortam 1 yil olaya 1 hafta kala isten cikarildim

Forum