Sayın Admın ve yetkililer,
yazılarımın bir kısmı TEKNİK BİR NEDENDEN Mİ yoksa sansürü geçemediği içinmi yayınlanmıyor anlamış değilim.
Yazının elenmesine sebep olacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Hüsnüniyetimi koruyorum. Basit, sade ve mantıklı bir açıklama bekliyorum.
Sayın Sürücü,
Genel Forumlarımızda yazılan tüm yazılar ,içlerinde hukuka ve ahlaka aykırı nitelikteki iletilerin elenmesi için gözden geçirilerek yayınlanması amacıyla önce site yöneticileri tarafından denetlenmekte, onay verilenler yayınlanmaktadır. Bu durum sitemizin yayın politikasıdır.
Birkaç yazı gönderdiğim halde sadece birinin foruma eklendiğini gördüm.
Sorum şu,
acaba bu yazılarım ulaşmadı mı, teknik bir sorun mu vardır.
Hayır, yazılar ulaştı denilirse,
yayınlanmasına engel olan nedenler hakkında bilgilendirilmem gerektiğini düşünüyorum.
Denetimin yapılmasına bir itirazımın olmadığını da eklemek isterim.
Sayın Sürücü,
Yukarıdaki iletiniz üzerine kayıtları inceledim, onaylanmayan tek bir iletiniz yok bu forumda. Her iletinizin yanında "Onaylandı" ibaresi yer almaktadır. Bunlar dşında bize ulaşmadığını düşündüğünüz iletiniz varsa (ki doğru şekilde gönderildiği takdirde ulaşmaması gibi bir durum da söz konusu olamaz) muhtemelen, server ın yavaşladığı bir ana denk gelmiş, gönderme işlemi başarılı olmamış, sizin de işlemi tekrarlamadığınız bir durum söz konusu olabilir, ya da cevabı yazarken uzun süre sayfa değiştirmedi iseniz sistem tarafından çıkış yapıldığı bir ana denk gelmiş olabilir. İletilerinizi gönderirken bu hususlara dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız.
Sayın Fahri Sürücü
Yazınıza 2 B konusundaki hukuka aykırılıkları yazarak cevap vermem gerektiğini yazmışsınız. Ben yazımda Sayın Harun Gür ün gereğini yazdığını yazmıştım. Harun Gür ün yazdıklarının benzerini ve Anayasa mahkemesinin yasal gerekçeleri tekrar yazmanın anlamsız olduğunu düşünmüştüm. Ama 2 B konusunu detayı ile tartışmak istiyor isek bir başka başlık açalım derim. Oysa Anayasa gereği TARAFSIZ OLMASI GEREKEN bir Cumhurbaşkanı sırf İKTİDARIN ELİNE MİLYAR DOLARLARIN GEÇMESİNİ İSTEMEDİĞİ İÇİN MUHALEFET İLE BİRLİKTE HAREKET ETMİŞ ve değişikliği VETO ETMİŞTİR. Herkes elini vicdanına koysun,
Sizin satırlarınız bu idi. Anayasa Mahkemesinin açık kararına rağmen öylesine kesin ve dayanaksız bir itham olduğunu tartışmam bile.Ben bu bölümünü yanıtladım. Siz Anayasa mahkemesinin gerekçelerine katılmıyor iseniz nedenlerinizi yazın birlikte tartışalım.Size göre Anayasa Mahkemesinin kararı yanlışmıdır? Yada siyasimidir? Cumhurbaşkanı bu yasayı veto etmiştir ve Anayasa mahkemesi bu yasanın hukuka aykırı olduğuna karar vermiştir. O zaman Cumhurbaşkanı için, haksız ve taraflı mı denir, yoksa haklıymış mı denilir?
Bu gerçek ışığında, İktidarın eline milyar dolarların geçmesini istemediği için mi Cumhurbaşkanı bu yasaya karşı çıkmış oluyor?
Hükümetin eline sizin belirttiğiniz milyarlarca dolarların zaten geçtiğini ve bu paraların ne olduğunu sordum ve yazdım? Bence ikisi birbirinden sizin yazdığınız kadar kopuk değil. DEDİĞİM GİBİ 2 B KONUSUNDA YÜZEYSEL BİLGİLER İLE CEVAP YAZIYOR DEĞİLİM . Bu konuyu tartışmak istiyor isek benimde oldukça katkım olacaktır.
Konu mkocagul tarafından (08-09-2007 Saat 14:34:41 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: cümle hatası
Sezerin rektör atamasını demokratik bulmayanların bugün susması ile
Gül'ün rektör atamasını demokratik bulmayanların geçmişte susması
arasında bir fark olmadığını düşünüyorum.
2 boyutlu bir yanlışın tek boyutunu dile getirmek ne kadar ADİL ve ne kadar HAKKANİYETLİ olacaktır, sizlerin takdirine sunuyorum.
Soruyu tek boyutlu sorarsak,
tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan gibi bir durum oluşur ve bu konunun sonu gelmez.
Yok aslında bir farkımız "ama biz Osmanlı Bankasıyız" mı demek oluyor.?Arada bir fark var. Bu Cumhurbaşkanına tanınmış yasal bir hak. Ben buna saygı gösteriyorum. Hemde her ikisi içinde saygı gösteriyorum. Cumhurbaşkanının bu yasal hakkına bu saygıyı dün göstermeyenler bugün farklı Cumhurbaşkanının ayni uygulamasına neden aynı tepkiyi göstermiyor.? "Bakın oda aynı şeyi yapıyor" demek dün susmak bugün konuşmak mı demektir.?
Konu mkocagul tarafından (08-09-2007 Saat 14:26:23 ) de değiştirilmiştir.
8 Eylül zaman gazetesi Cumhurbaşkanı gül,ilk rektör atamasında oya deyil,teçrübeye baktı.İbrahim Asalıoğlu,Ankara sayfa 4
Takke düştü kel göründü
Ayrıca buğünkü liboş ve dinçi basında tüsiyatın açıklamasıyla ilğili tek bir satır yoktu merak edenlere duyrulur.
Böylesine kendisiyle tutarlı, etik temizliği ve sadeliği ile göz kamaştıran, hukukun üstünlüğüne inanmış, geçmişi ve geleceğiyle laik cumhuriyet çocuğu bir cumhurbaşkanını bundan sonrasında zor buluruz.
Ahmet Necdet ve Semra Sezer, sadece cumhurbaşkanlığı makamını dolduran bilgelikleriyle değil, örnek kişilikleriyle de Türkiye'nin çoktandır unuttuğu değerlerin temsilcisi oldular. Sadece unutulan değerlerin değil, unutturulan öteki Türkiye'nin de sesi oldular.
Yalansız yaşamaya çalışan, evrensel değerlerden beslenen bir Türkiye'nin.
Ahmet Necdet ve Semra Sezer çifti, Türkiye'nin :Hırsızların, hortumcuların, sadece parası olduğu için varlığı kabul edilen omurgasızların, ilkesizlerin, döneklerin ve çürümüş köhnelerin, sömürgeci müstemlekecilerin ülkesi olmadığını kanıtladılar.
Onlara şükran ve minnet duygularımı sunuyorum.
Atatürk'ün koltuğunda oturmanın, emanetini taşımanın ne demek olduğunu gösterdiler.
Sezer, önce DSP,ANAP, MHP koalisyonunun hukuksuz isteklerine ve baskılarına direndi. 28 Şubat sonrasında Türkiye'nin yeniden hukuk çizgisine çekilmesini sağladı.
Sonra, cumhurbaşkanı olarak hukukun üstünlüğünün ve uluslar arası hukuka uygunluğun nasıl uygulanacağının derslerini verdi. Birleşmiş Milletler ile Türkiye arasında kurduğu bağ sayesinde Türkiye kriz dönemlerini atlattı.
AKP iktidarında Türkiye'nin sigortası oldu.
Siyasetin seçilmiş krallarına, despotizm yanlılarına, çoğulculuğun ve fikri çeşitliliğin önemini anlattı. Onların ülkeyi faşizme sürüklemesine mani oldu. Demokrasinin sivil eller tarafından yok edilmesini engelledi. Çankaya'da barikat oldu.
Popülizmi ve çürükçü güncelliği reddetti.
Türkiye'nin gücü oldu.
Uluslar arası toplumun en çok saygı duyduğu, ciddiyetine ve kararlılığına hayranlık beslediği dünya liderlerinden biri haline geldi.
Sayın Sezer olmasaydı Türkiye Irak bataklığına girmişti bile.
Sayın Sezer olmasaydı savaş tezkereleri MGK desteğiyle geçmişti bile. Türkiye işgal altındaydı.
Sayın Sezer olmasaydı Kıbrıs bu kadarıyla da kalamazdı elimizden toptan gitmişti bile.
Sayın Sezer olmasaydı Kuzey Irak konusunda haklarımız bitmişti.
Sayın Sezer olmasaydı AB ile ilişkilerde Türkiye haklarını masada bırakmıştı. Teslimiyetçiliğimiz yüzünden Ege 'deki haklarımızı da kaybetmiştik.
Sayın Sezer olmasaydı Amerika Türkiye'yi bitirmişti. Müstemleke haline dönüştürmüştü.
Sayın Sezer olmasaydı Türkiye'nin bağımsız, özgür bir demokrasi olduğunun delili de olmayacaktı.
Sayın Sezer olmasaydı Türkiye önce Büyük Ortadoğu Projesi, ardından ılımlı İslam deliliğiyle yok edilecekti.
Sayın Sezer olmasaydı kadrolaşma Türkiye'de liyakat ve iş yapma olanağını ortadan kaldıracaktı.
Sayın Sezer olmasaydı yanlış yapılan yasalar nedeniyle Türkiye sosyal devlet olma vasfını yitirecekti.
Sayın Sezer olmasaydı Anayasaya aykırı yasalar çıkartılacaktı.
Sayın Sezer olmasaydı hukuku, hukukun üstünlüğünü çıkarlarına göre yorumlayan bir siyasi kadronun eline kalacaktık.
Sayın Sezer olmasaydı İşçiler, memurlar, esnaf, doktorlar, öğretim üyeleri, işsizler sahipsiz kalacaktı.
Sayın Sezer olmasaydı sendikalar hükümetin sigorta yasalarındaki düzenlemeleriyle yok edilecekti.
Sayın Sezer olmasaydı Irak'ın bile işgal altında onaylamadığı hükümleri içeren bir petrol yasası yürürlükte olacaktı.
Sayın Sezer olmasaydı cemaatlere devletten para akacaktı.Türkiye'nin yaşam biçimi yasalar yoluyla değiştirilecekti.
Sayın Sezer olmasaydı tıp etiği onarılmayacak kadar kötü bir şekilde yaralanacaktı.
Sayın Sezer olmasaydı Türk eğitim sistemi çökertilecekti.
Sayın Sezer olmasaydı "Laik Cumhuriyet" sadece lafta kalacaktı.
Sayın Sezer olmasaydı Türk hukuku yok edilecekti.
Sayın Sezer olmasaydı karşı devrimciler kazanmış olacaklardı.
Sayın Sezer olmasaydı Türk demokrasisi globalizasyon karşısında bitirilecekti.
Sayın Sezer olmasaydı bütün bunlar olacaktı. Bundan sonrasında ise yaşayıp göreceğiz.
İyi ki varsınız. Sayın Cumhurbaşkanım Ahmet Necdet Sezer. Türk tarihinin dönemeçlerinden birinde var oldunuz ve tartışmasız bir önderlik yaptınız. Yaptıklarınızla, yapacaklarınızla Türk milletinin gönlünde ve tarihinde en güzel yerlerden birini aldınız.
Sağolun, varolun.
Bu ulus, "Bir gün eğer/karanlık bir yağmur gibi/ canını sıkarsa yaşamak…" elbette dönüp sizin döneminize bakacak ve mücadele için feyz alacaktır.
Sağlıcakla efendim…
TUNCAY ÖZKAN
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
have a peek at these guys
09-07-2025, 13:07:33 in Kişiler Hukuku