evet masrafları karşılar
ancak avukatlık ücreti hariç
kendi avukatınıza ödeyeceğiniz parayı karşıdan alamazsınız
karşıdan alınacak avukatlık ücretide avukatınıza ikinci bir ücret olarak ödenecektir.
"Babaannenizin bir hesap cüzdanı bir belgesi olmalı yoksa para yatırdığını parası olduğunu hesap numarasını tekrar gittiğinde yada öldüğünde nasıl bulacak yada ispat edecek.. Cahil okuma yazma bilmeyen biri parayı bankaya nasıl kiminle yatırmış.? Vadelimi imiş vadesizmi? Cüzdana bakarsınız para nerede, hangi bankanın hangi şubesinde ise onu öğrenir sonra gider , bankadan bu paranın ne olduğunu kimin tarafından nasıl çekildiğini yada yatıp yatmadığını çekilip çekilmediğini öğrenirsiniz. Bunları öğrendikten sonra ortada bir usulsüzlük görürseniz ve ayrıca suç olduğu kanısına da varırsanız bir hukukçuya danışır bilgi alır gereğini yaparsınız."
Bu yanıtım size beklediğim dediğiniz yanıttan önce verildi. Sayın hukuk2001 de bunları araştırın bulun sonra diye yanıt yazdı ve bu yazdıklarımız hala bir varsayım. Yani sanal. Şu an ben ve diğer tüm dostlar, hiçkimse olayın esasını ve detayını bilmiyor. Siz dahil kimse bilmiyor. Öncelikle yazdıklarınız arasında ciddi çelişkiler var. Önce devlet bankası Ziraat sanıyorum deyip, sonra ziraate gittik diyen sizsiniz.Diyelim ki halanızın herşeyi yasal ve haksız yere şikayet ettiniz ve dava açtınız. Diyelim ki gerçekten bir para var ve halanız bankadan bir para çekmiş ve tanıklar da parayı babaannenize verdiğini söyledi.Sonuçlarını merak etmiyormusunuz? Haksız yere birini şikayet edip mağdur ettiğinizde başınıza neler gelebileceğini bir sorun isterseniz. Vekaletname varsa bu vekaletnameye tanıklık edenler de var. O tanıkların bu vekaletname usulsüzmü diyeceğini sanıyorsunuz? Soruma Hala yanıt yazmadınız. Yada yazamadınız, Halanızla bu konuları aileniz hiç konuşmadı mı? Halanız ne diyor? Halanızı dolandırıcı ve ahlaksız yapmadan önce konuşma gereği duymuyormusunuz. ? Gerçi siz hala bile demiyorsunuz. Babaannenizin kızı yani. Kusura bakmayın ben hala bu konuya şüphe ile bakıyorum ve bunun nedeni de sizin burada yazdıklarınız. Hayatın olağan akışına ters şeylerden bahsediyoruz. Sayın Hkuk 2001 zaman ayırarak tecrübelerine dayanarak varsayımı yazdı. Eğer öyle ise dava açabilirsiniz. Yani sayın avukatımızın yazdıkları gerçekleşir ise. İspat yüküde size aittir. Hukukta şüphe sanık lehine yorumlanır.
Mesela Türk ceza kanunu:MADDE 267. - (1) Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Sayın mkocagül' ün dediği gibi boşlukları doldurarak ve varsayımlara göre hareket ederek bir değerlendirme yapmaya çalıştık, olayların ayrıntısını tarafları dinlemeden ve olayların derinliğine inmeden bilmek mümkün değil,
Sayın Nevşehirli50FB' in bütün bu ayrıntıları iyi araştırması gerekiyor.
Ancak İSPAT YÜKÜ yönünden konu değerlendirildiğinde, eğer ki ortada bir para varsa ve bu para vekaletname ile bankadan hala tarafından çekilmişse, bu kısma kadar olayların ispatı oldukça kolay olacaktır.
Paranın iade edildiğini ispat ile yükümlü olan parayı çeken kişidir. Bu noktada davayı açan kişi açısından büyük bir problem çıkacağını düşünmüyorum.
Ancak ben burada Babaannenin haberi olmadan böyle bir olayın yaşanabileceğini tahmin etmiyorum. Vekaletname verilmesinde ve paranın çekilmesi aşamasında taraflar arasında bir uzlaşı mevcuttur. Diğer çocuklarının olayın üzerine giderek konuyu büyütmeleri üzerine Babaanne diğer çocuklarını kırmamak için bu şekilde söylüyor olabilir.
Tabi hepsi bir tahmin, Halasının iyiniyetli yahut kötüniyetli olması hukuken paranın iadesi yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacaktır.
Her şekilde paranın iadesi gerekir. Ancak babaannenin böyle bir dava açmaktan imtina etmesi hali hariç
Aynen, beklediğim cevap buydu diğer yorumcular cevap yerine sorun çıkarıyorlar.
Teşekkürler....
Ayrıca davayı kaybedeb taraf karşı tarafın masraflarını karşılamak zorunda kalırmı ?
bu kadarına pes kac gundur oturduk bu baslık altında senin sorununu tartısıyoruz verdigin eksik bilgilerden bir butun olusturup sana yardım etmeye calısıyoruz
sen gidiyorsun bizim daha once sana kac kere soyledigimiz seyleri tekrar eden belki uc bes kelime farklı bir cevaba aynen aradıgım cevap buydu diger uyeler cevap yerine sorun cıkarıyor diyorsun
bu kadarına pes kac gundur oturduk bu baslık altında senin sorununu tartısıyoruz verdigin eksik bilgilerden bir butun olusturup sana yardım etmeye calısıyoruz
sen gidiyorsun bizim daha once sana kac kere soyledigimiz seyleri tekrar eden belki uc bes kelime farklı bir cevaba aynen aradıgım cevap buydu diger uyeler cevap yerine sorun cıkarıyor diyorsun
hata sana yardım edende!!!!!!!
bu kadar insan senin sorununu cozmeye calısıyor en azında bir kalemde diger sana yardım etmeye calısın insanları silmek yerine bastan asagı bir daha yazılanları oku da anla!
biz sana soru soruyoruz bu bilgiler eksik tutarsız diyoruz ama bunu sana sorun cıkarmak icin degil ortadaki sorunu netlestirip sana yardım etmek icin yapıyoruz ama iste anlayana!!
neyse umarım o aynen bu iste bekledigim cevap da yazanlar sana yardımcı olur sorununu cozersin...
Hile ile 8 kardeşten 3ü erkek olan kişiler kızlardan bu yerlerimizle ilgili ankara ile görüşmeler yapacağız diyerek bu kızkardeşlerin ellerinden imza...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
ïîäáîğêà çàéìîâ îò ıêñïåğòîâ...
22-06-2025, 15:14:04 in Aile Hukuku