Ben 1.5 senedir resmi bir nikahlı evliyim.Nikahım düğünümden 8 ay önce oldu.Eşim yurt dışında benim adima aile yardımı parası alıyor fakat bana evlendiğimizden bu gune kadar maddi ve manevi yönden yardım etmedi.Hamile kaldım ve hiç bir doktor masrafımı göndermedi.26 haftalık gebeyken Hellp sendromu gecirdim ve gebeliğim sezaryan ile sonlandırıldı.bebegim 2.5 gun yasadi ve öldü.bende bebegimin ölümünden sonra eşime beddua içeren msjlar gönderdim. bu mesqajlar bebeğini kaybetmiş anne için mahkemede sorun yaratır mı.sosyal guvencem olmadığı için hastane ve butün masraflarımı kendi ailem karşıladı.bunu mahkemede acıkca göstermem bosanmamda etkili olur mu.
1) gelin olarak babasının evine gittim.Suanda esyalarım orada fakat ben o eve giremiyorum(anahtar bırakılmadı)
2) eşim ve ailesi yurt dışında yaşıyor esim ailesinden önce yurt dısına gitti eşim gittikten sonra babası tarafından evden kovuldum.
3)Düğünde takılan bazı takılarım onlarda 14 tane bilezik
4)Eşim calışmıyor ve bana bulundugumuz yerde de yurt dısındada ev acmadı ve hiç bir maddi destek vermedi
5) eşimin ailesi yurt dısına gitmeden babama telefon acarak eşyalarınızı alın dedi.bve bna verilen takıları istedi sadece (set takımım bende) bu görüşmeler telefonda oldu ve bu kayıtları nasıl cıkarıp mahkemeye beyanedebilirim
6) gelin olarak gittigim ev babasının üzerine fakat yatak odamı kendim aldım o eve girmeye hakkım var mı
7) ilk mahkemeye gelirse bosanabilirmiyim.
8) nafaka bu kosullarda alabilir miyim
9) savcılıga şimdiden basvurarak bana maddi yönden destekte bulunmadıgını beyan eden arastırmalara dava öncesi başlayabilir miyim
Burada anlattıklarınızı kanıtlar ve tanık ifadeleriyle ispatlayabilirseniz boşanabilirsiniz.
Tek celsede boşanmak ancak anlaşmalı boşanmalarda mümkündür. Yani kocanızla nafaka, tazminat, alacak verecek konusunda her bakımdan anlaştığınızı belirten bir protokol yapıp her ikiniz de fiilen mahkemede bulunursanız tek celsede boşanma olur.
Aksi takdirde bu çekişmeli boşanma davası olur. Çekişmeli boşanma davasında hakim tanıkları dinlemek zorundadır. Siz ilk celseye kendi tanıklarınızı hazır etseniz bile karşı tarafın tanıkları için muhtemelen 2-3 ay sonrasına ikinci celse için tarih verilir. Karar da en erken 3. celsede çıkar.
Bahsettiğiniz hususları ispatladığınız takdirde hem nafaka hem de maddi manevi tazminat alma hakkınız doğar.
Mahkeme sonuçlanana kadar tedbir nafakası, eşinizin kusurunu ispatladığınız takdirde yoksulluk nafakası ve maddi-manevi tazminat alabilirsiniz.
9) savcılıga şimdiden basvurarak bana maddi yönden destekte bulunmadıgını beyan eden arastırmalara dava öncesi başlayabilir miyim
Allah şimdiden yardımcınız olsun. Bu konularda açıkçası bilgi sahibi değilim, ama en azından yaşadığınız sıkıntıları biraz olsun -benzer şekilde benimde başımda böyle bir problemim olduğu için- anlayabiliyorum. Evliliğinizde sevgi ve saygı adına birşey kalmadığı görülüyor ve artık bebeğinizde olmadığına göre ne kadar kısa sürede bu adamdan kurtulursanız o kadar iyi. Bilgi sahibi arkadaşların yardımcı olacağını düşünüyorum.
Benim tanıklarım eşimin ailesinden olursa yine tanıkları beklermiyim?
mahkemede eger ki yalan söylerlerse Telefon kayıtlarıylada yalan söylediklerini ispat edersem haklı çıkar mıyım?
Merhaba benim de eşim bebek doğsun yurt disina götürecem pasaportuma ekletecem vs vs gibi iddialarda bulundu ve bana sürekli aldır diyordu.
Oglunuzu sizden alinmasi için toplum ahlakina uymayan davranislarınızı ispat etmesi gerekiyor.
Yurt disına pasaport almak için gelir göstermesi gerekir eskisi kadar kolay değil yurt disina kaçmak ve cocugu pasaportuna ekletmek için sizinde bizzat konsolosluga gitmeniz gerekiyor ve imzaniz olması gerekir eger sizin pasaportunuza ekleneceksede babasinin imzasi olması gerekiyor.
malesefki ben bunu bebegimi kaybettikten sonra ögrendim.
Bosanma davasinda artik kimin açmasi değil kusurun kimde oldugu önemli oldugunu biliyorum
Benim tanıklarım eşimin ailesinden olursa yine tanıkları beklermiyim?
mahkemede eger ki yalan söylerlerse Telefon kayıtlarıylada yalan söylediklerini ispat edersem haklı çıkar mıyım?
ses ve görüntü kayıtlarının delil olma gücü hakkında forumlarda araştırma yapınız
Kusura bakmayın forum açmayı anlayamadığım için daha önceki bölümden devam edeceğim.
Son olarak cuma günü eşimle kavga ettik ve beni dövdü. Evden gitmemi söyledi, ama ben gitmeyeceğim dediysemde şiddetin boyutu büyüyünce -komşularımız vasıtasıyla elinden kurtuldum- evden ayrılmak zorunda kaldım.
Ayrıca bana yalan söylediğini de öğrendim. Nisan ayında içkili araba kullanırken kaza yaptığında (6 ay ehliyetine el kondu) bana 20 küsur milyar borcu (kazadan dolayı) olduğunu söylemişti, ama ceza tutanağındaki adresten kazayı yaptığı pastanenin adresini ve sahibine ulaşıp bunun da gerçek olmadığını öğrendim. Şu an ailemle birlikte kalıyorum, ama sürekli rahatsız ediyor. Gece uygun olmayan saatlerde kapıya dayanıyor. 2004 kasımdan beri evliyim ve 2 yaşında bir oğlum var. Yol gösterirseniz memnun olurum.
Ben 1.5 senedir resmi bir nikahlı evliyim.Nikahım düğünümden 8 ay önce oldu.Eşim yurt dışında benim adima aile yardımı parası alıyor fakat bana evlendiğimizden bu gune kadar maddi ve manevi yönden yardım etmedi.Hamile kaldım ve hiç bir doktor masrafımı göndermedi.26 haftalık gebeyken Hellp sendromu gecirdim ve gebeliğim sezaryan ile sonlandırıldı.bebegim 2.5 gun yasadi ve öldü.bende bebegimin ölümünden sonra eşime beddua içeren msjlar gönderdim. bu mesqajlar bebeğini kaybetmiş anne için mahkemede sorun yaratır mı.sosyal guvencem olmadığı için hastane ve butün masraflarımı kendi ailem karşıladı.bunu mahkemede acıkca göstermem bosanmamda etkili olur mu.
1) gelin olarak babasının evine gittim.Suanda esyalarım orada fakat ben o eve giremiyorum(anahtar bırakılmadı)
2) eşim ve ailesi yurt dışında yaşıyor esim ailesinden önce yurt dısına gitti eşim gittikten sonra babası tarafından evden kovuldum.
3)Düğünde takılan bazı takılarım onlarda 14 tane bilezik
4)Eşim calışmıyor ve bana bulundugumuz yerde de yurt dısındada ev acmadı ve hiç bir maddi destek vermedi
5) eşimin ailesi yurt dısına gitmeden babama telefon acarak eşyalarınızı alın dedi.bve bna verilen takıları istedi sadece (set takımım bende) bu görüşmeler telefonda oldu ve bu kayıtları nasıl cıkarıp mahkemeye beyanedebilirim
6) gelin olarak gittigim ev babasının üzerine fakat yatak odamı kendim aldım o eve girmeye hakkım var mı
şimdiden cok teşekkür ederim.saygılarımla
2 mahkemede hakim tarafında kısmen bosanma ve asgari tutarda nafaka verildi kısmen bosanmak ne oluyor bu konuyu anlayamadim
Biz de anlayamadık. Ara kararı aynen yazın ki yorum yapabilelim.
karar olarakk eşim yurt dısında oldugu için ve iki mahkemeyede girmedigi için kısmen bosanmaya ve yoksulluk nafası almama karar verildi ve baska bir gun verilmedi şimdi ben bosanmıs oluyor muyum ?
Merhaba yakalaşık 7 8 ay önce bir araca yapılan bir saldırı sonuçu 3 arkadaş şüpheli sıfatı ile karakola ifade verdik ve savcılık tehşis istedi karşı...
merhaba arkadaslar bayanın biri hakkımda yalan iddaalarda bulunmus ve beni goz altına aldılar ve ben ogun nerde oldumu delilli ispatlı belirttim aynı...
Bazı ailevi tartışmalardan dolayı 2 yıllık evli olduğum eşim baba evinden geri gelmedi.sebep olarak mantık evliliği yaptığını ve sevmeden evlendiğini...
Yapabileceğiniz / yapılması gereken, dediğim gibi kız kardeşinizin gelen ödeme emrine bu adreste ilgili kişi yaşamamaktadır , adres hatalıdır, borçla...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Yanlış veraset ilamı
11-09-2025, 02:20:06 in Miras Hukuku