+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon
11 den 20´e kadar toplam 26 ileti bulundu.

Konu: Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye !

Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye ! Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye !

Bu forumda genel olarak sloganlarla ve özel olarak da "Ne AB, ne ABD, tam bağımsız Türkiye" sloganı ile ilgili görüşlerimi açıklamıştım.

Sloganlarla ilgili genel analizlerim ve gözlemlerimde iddialıyım. Sloganlar yüzeysel reçetelerdir. Dar düşünce kalıplarıdır. Kitlelere hitap etmeleri nedeniyle de düşünsel olmaktan çok duygulara hitap ederler. Düşünen ve okuyan insanın sloganlarla fazla işi ve ilgisi olmaz. Daha çok siyasi partilerin ve gençlik örgütlerinin kullandığı argümandır. Kesinlikle küçümsemiyorum, ama temkinli yaklaşılması gerektiğini vurguluyorum.

Gelelim "Ne AB, ne ABD, tam bağımsız Türkiye" sloganına.. Sayın turkuaz1923, bu sloganı doğru bulduğunu ifade ederken, kimi kast ettiği belli olmayacak şekilde "milliyetçi hoca takımı" diye bir ifade kullanmış. Bu sloganı eleştirmek AB veya ABD hayranı olmak anlamına gelmez. Zaten bizdeki önemli düşünsel hastalıklardan biri de en küçük eleştiri karşısında eleştiri yapanı "düşman safında" görme hastalığıdır. Oysa eleştiri, düşüncenin temelini oluşturur. Eleştirinin olmadığı yerde düşünce özgürlüğü de olmaz, düşünce tarihindeki ilerleme de olmaz. Selamlar.

Hukuki NET Güncel Haber

Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye ! konulu yargıtay kararı ara
    Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye ! konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Çankaya/ANKARA
    İletiler
    99
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Abbas Bey üstadım,

Cumhuriyete, gerçek demokrasiye, Atatürk ilkelerine kastedenler dışında hiçbir kimseyi düşman olarak görmem, aslında onları da düşman olarak görmeyip sadece "enayi demokrat" olarak nitelendiriyorum. Diğer forumda yanlış anlamanız karşısında size duyduğum saygıyı ve bu nitelemenin tamamen dışında olduğunuzu açıkça yazmıştım. Kalben arzu ederdim ki böyle bir yanlış anlama vuku bulmasın ve saygı duyduğum birileri beni uyarmasın!!!

Mesajımda milliyetçi!!! hoca takımı dediklerimin öyküsünü biraz açarsam bunu ortaya karışık ızgara olarak değil, yaşanmış gerçeklere uygun olarak yazdığımı anlayacaksınız.

Yaşınız elverdiğinden hatırlayacağınızı umuyorum. 1960'ların sonlarına doğru aynen bugün gibi "Bugün" isimli bir gazete yayınlanırdı. 1968'lerde "tam bağımsız Türkiye" sloganı ile Dolmabahçeden 6. Filo askerlerini denize atanlara dönemin AP'li İçişleri Bakanı Faruk Sükan'ın direktifiyle saldıranlara , Vedat Demircioğlu'nu İTÜ Yurdu'nun penceresinden aşağıya atanlara, Komünizmle (ömrüm boyunca komünist olmadım, olamam) Mücadele Derneği diye ABD destekli paravan örgütler kuranlara, Bugün adlı gazeteyi çıkaran Mehmet Şevket Eygi'ye göre (aynı zamanda türbanı da bu milletin başına bela eden zattır, bugün Milli Gazete ve Milli Görüş'ün adamıdır.) ABD’ye karşı çıkmak komünistliktir. Komünistlik ise dinsizliktir ,vatan hainliğinin daniskasıdır. O yüzden din ve vatan için, ABD’ye saldıranlara saldırmak “cihad” sayılır. Bugün Gazetesi’nin antikomünizmden gerçekte anladığı ise : Atatürk devrimlerine, ulusal kurtuluşçuluğa, her türden ilericiliğe ve laikliğe düşmanlıktır.

Bir dönem geldi geçti, sağdan ve soldan pırıl pırıl bir gençliği de ezdi geçti. İdamlara karşıyım canlı birine gelebilecek bir zarar derin üzüntü bırakır yüreğimde. 27 Mayıs öncesinde yapılan onca haksızlık ve hukuksuzluğa rağmen 3 insanın asılmasını nasıl derin bir üzüntü ile karşılıyorsam, kimseyi öldürmemiş diğer 3 gencin ve 12 Eylül döneminde kaybedilen gençlerin de acısını yüreğimde taşıyorum. Ancak askere laf ederken (sülalemde bir tane asker yoktur) biraz daha objektif olunması gerektiğini düşünüyor ve sapla samanın karıştırılıyor olmasına da benzer üzüntüleri taşıyorum.

Sadece o acı günleri hatırlatmak istedim, varın düşüncelerimin doğruluğuna veya yanlışlığına siz karar verin!!!

Saygılarımla,
    Konu turkuaz1923 tarafından (03-06-2007 Saat 18:01:08 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Fazla söze ne hacet var yüregine sağlık sayın Turkuaz 1923 tarih anlayana herseyin aynasıdır.esen kalın.

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Seçimlerden sonra ortaya çıkacak sonuç önemli değildir. Çünkü partilerin birbirinden farkı yok. Partilerin hiçbirinin "özgün" programı yok. Partilerin hiçbiri ekonomik ve sosyal politikalar oluşturacak kadro peşinde değil... Vitrine "göstermelik adam dizerek" Ankara'da güç paylaşımında öne çıkma arayışında.
    Son gün bir partiden öbürüne koşan "vitrinlik" isimlerden ne beklenebilir? Kendilerini partiye lütfen kabul eden, vitrine dizen liderlerine "yağcılık etmekten başka" ne yapabilirler? Nasıl olur da namustan, ahlaktan, doğruluktan, bağlılıktan, saygınlıktan söz edebilirler?
    Görünen o ki seçim sonuçları ne olursa olsun, oluşacak hükümet, IMF destekli bugünkü programı sürdürmekten başka bir şey yapamayacak. Hiçbir parti bu programa alternatif program çıkaramayacak.
    Yüksek faiz, ucuz döviz politikası gidebildiği yere kadar gidecek.
    Baksanıza Mobius ne diyor? "Türkiye'nin yabancılar için cazibesi devam edecek!" Türkiye'nin "yabancılar için cazibesi devam edecek" demek, saf ve bakir Türk halkının yabancıların yatırımlarına en yüksek getiriyi ödemeyi sürdürmesi demektir.

05.06.2007 Güngör Uras

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Bu foruma bir ileti yazıp, izlemeye çekildim. Şöyle bakıyorum da yazılanlara elde var koca bir 0...

Sn. sagopa kejmer, hep ağlamakla olmaz, gayet güzel yazmışsınız da çözüme bakalım, elde var gene 0...

Ne yapalım? "Nasılsa değişecek birşey yok" aragazı ile mevcut iktidara mı oy verelim? Ben size açıkça söyleyeyim HAYIR...

Değişen hiçbirşey olmayacağı önermesi yanlış olduğu gibi, bu gazı alanların böyle çözümsüz forumlar açması da o kadar yanlıştır.

Hukuki Görüş ve Yorum forumuna bir başlık açtım "Siyasi Partiler Kanunu...." haydaaa baktık ki herkes ağlayıp çözüm üretmiyor konuyu gırgıra aldık artık. Somut önerileriniz varsa yazın da bilelim. Yoksa öneriniz en azından mevcut iktidar dışında herhangi bir partiye oy verin de memlekete faydanız dokunsun...

Selamlar,

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sn. sagopa kejmer, hep ağlamakla olmaz
    Ordan öyle mi görünüyor !

Ne yapalım? "Nasılsa değişecek birşey yok" aragazı ile mevcut iktidara mı oy verelim? Ben size açıkça söyleyeyim HAYIR...
    İktidara oy versekte vermesekte, birinci parti olacağı kesin.
    Bu hükümet çok iş yaptı. Burada sorgulamanız gereken sizin için ne yaptığı.
    AKP'ye oy verip vermemeniz menfaatlerinize bağlı. Yukarıda da yazdığı gibi, Koç Holding kârını 14 kat, bankacılık sektörü kârını %94 arttırmış.
    Bu tip şirketlerde çalışıyor ve bu durumdan sizde yararlanıyorsanız, AKP'ye oy vermeniz çok doğal.
    Pastadan hiçbir şey alamıyorsanız veya verdiğiniz dolaylı veya direk vergilerin size geri dönmediğini düşünüyorsanız, oy vermemeniz çok doğal.
    Bu hükümet özel okullara gidenlere, her yıl yeniden belirlemek üzere 1000 YTL katkı yaptı. Millet vekillerinin, görsel ve yazılı basın yazarlarının,
    oğulları, torunları özel okula gittikleri için, hiç kimseden ses çıkmadı, hiç kimse bu olayı protesto etmedi! "Kimin parasını kime veriyorsun ?" demedi.
    Bunun gibi yüzlerce örnek saymak mümkün. Siz kendi durumunuza göre karar vereceksiniz.
    Yoksa, "Rejim elden gidiyor", "laiklik elden gidiyor" masallarına inanmak mümkün değil. Bazıları, demokratikleşme sürecinde, çok sevdikleri koltukları elden gidiyor diye bu hikayeleri uyduruyor ve uydurmaya devam edecekler, enerjinizi başka yerlere yönlendireceklerdir.
    Türkiyede münferit olaylar yaşanmaktadır, bu doğrudur.
    Bu tip olaylara, "bir yerde suç işlenmiş, savcılık gereğini yapacaktır" diye yaklaşmamız gerekirken, basın da bizi gaza getiriyor ve hepimiz ayaklanıyoruz.
    Dolayısıyla, uçlar uç doğuruyor ve Türkiye kutuplaşıyor. Bu durumdan en çok yararlanlar da dış güçlerdir.
    Filimlerden bilirsiniz, büyük soygunlar, şehirde büyük bir aktivitenin olduğu, insanların başka şeylerle uğraştığı günlerde yapılır.

Değişen hiçbirşey olmayacağı önermesi yanlış olduğu gibi,...
    Sizce ne değişecek ?

... çözümsüz forumlar ....
    Çözümü belli olan forumun açılması ne derece doğru ?

Saygılar,
    Konu Sagopa_Kajmer tarafından (06-06-2007 Saat 11:43:28 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

AKP'ye oy verip vermemeniz menfaatlerinize bağlı.
    Siyasette sadece kişisel çıkarlarınızı ön plana alarak değerlendirmeler içerisinde olur ve karar verirseniz, kısa vadeli bazı kazanımlar elde etmiş görünmekle birlikte gerçekte kaybedersiniz. Zaten bizim halkımızın ve siyasetimizin genel hastalığı da budur. Bu hastalığın da ilacı başta siyaseti belirleyen Kanun ve kuralları işler ve demokratik hale getirmektir. Diğer forumda açtığım "Siyasi Partiler Kanunu...." başlığı ile buna dikkat çekmeye çalıştım.

Ön seçim ile aday belirlenmesi ne kadar demokratik bir davranış ne kadar kulağa hoş gelen bir uygulama değil mi? Nedir o kontenjan adayları öyle? Lider sultasına son diye haykırıyorsunuz değil mi? O zaman bir bakın, bu delege yapısıyla , bu iç seçim sistemiyle gelenlere... Lider bir de bakıyor ki ilgili seçim çevresinde ne kadar mafyatik, uyuşturucu kaçakçısı, hırsız, hışım var ise ön seçim ile seçilmiş ve önüne gelmiş. Hadi gel de şimdi bunlarla temiz siyaset yap. Bunları kim seçmiş? Bu adamların satın aldığı , seçilmesi halinde bir şekilde diyet borcunu tahsil edecek olan delege/halk/siz/ben... Halk hem yolsuzlukla mücadele konusunda siyasilerden keskin tavırlar bekler, en çok bu konudan şikayetlenir, dürüst davranışlar ister, ama bakarsınız ki siyasetçiyi Meclis'e gönderirken kısa vadeli çıkar hesapları yapar, seçilene kardeşini , eşini , çocuğunu bir yere yerleştirsin diye baskı ve talepte bulunur, kamu ihalesinde ihale kendinde kalsın diye vekilin devreye girmesini, ricacı olmasını ister, vesaire vesaire ... Açın TRT 2'yi bir izleyin kimler orada...

Siz sol gösterip ak vursanız da ben tekrarlayayım. Bugün mevcut iktidarı kimlerin desteklediğine tekrar bakın, tersini söyleyerek bahsettiğiniz bu dış güçler ve içerideki destekçilerini göreceksiniz.

Ülkenin kaynaklarını bu güçler yerine ulusumuza harcamak,
    Ulusal sınırlarımızı korumak,
    Toplum mühendisliği ve mevcut iktidarın bu yönde söylem ve eylemleri ile bozulan moral ve motivasyonumuzu, birlik ve beraberliği yeniden sağlamak,
    Ülkemizin dış itibarını tesis etmek için birşeyler yapmak istiyorsanız, 22 Temmuz'da ÇARESİZ ve çözümsüz değilsiniz. ÇARE SİZSİNİZ, ÇÖZÜM SİZSİNİZ...

Selamlar,
    Konu Harun Gür tarafından (06-06-2007 Saat 12:40:06 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    17
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın sagopa_kajmer
    Profilinizde ev hanımı olduğunuzu belirtmişsiniz, memnun oldum. Ben de İngiltere Kralıyım.
    Nedense periyodik olarak bu siteye iktidar savunucuları gelip gidiyor ve üslupları da sanki, birkaç ufak değişiklikle aynı.
    CHP yi beğenmeyebilirsiniz. Ben de birçok konuda kızıyor ve eleştiriyorum. Ama, yiğidir öldür hakkını yeme diye bir atasözü vardır. Adamlar 3.5 kişiyle sizin küstah iktidarınızı defalarca kündeye getirdi.
    Altyapıları olmadığından, küstah Arınçları da dahil morarıp morarıp oturdular.
    Şimdi analarını da, Arınçlarını da alıp gitsinler.
    GİDECEKLER DE ZATEN......
    Selamlar

Nerede
    içanadolu
    İletiler
    366
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Sagopa Kajmer,

Neden CHP sorusunu düşündüm, seçim yasasını düşündüm, insanları paronaya yaptılar, özgürlük ifadenizi okudum,

ve düşünen beyinlerde ki çaresizliği hissettim.

Şimdi ben size soruyorum, Bu seçim yasasıyla düşüncelerinizin parlamenter sistemde yer alması için siyasi parti olarak mecliste yer almak için ne önerirsiniz?

Siz, sağ, sol,liberal,muhafazakar, milliyetçi vb. tanımlanan ideolojileri, 50 den fazla tüzel kişilik kazanmış siyasi partiyle, toplumun önünde ideolojik bakış sergileyen bir ülkede, vatandaşlık görevini yapmak için başka bir yol buldunuz mu?

Siz bizim ülkemizden başka bu kadar siyasi partiya sahip demokratik bir ülke duydunuz mu? Demokrasi amcanın oğluna kız başka bir siyasi parti kur, anlayışı mıdır?

Sağın en tutucu ismini solda, solun en katı ideolojiden adını AKP de gördüğünüz bir ülkede, size ideoljik ayırım olarak sunulan siyasi partilerin hangisinde yer alırdınız?

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
    Siyasette sadece kişisel çıkarlarınızı ön plana alarak değerlendirmeler içerisinde olur ve karar verirseniz, kısa vadeli bazı kazanımlar elde etmiş görünmekle birlikte gerçekte kaybedersiniz.
    Kesinlikle yanılıyorsunuz. Kısa vadeli edindiğim kazançlar o kadar büyük olur ki. Çıkardığım kanunlarla bunu daimi kazanca dönüştürebilirim.

Alıntı Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
    Bu hastalığın da ilacı başta siyaseti belirleyen Kanun ve kuralları işler ve demokratik hale getirmektir.
    İşte budur... Demokrasi, demokrasi, demokrasi...Tek ihtiyacımız olan bu. Ama bize demokrasiyi sorgulayacak demokrasiyi vermiyorlar ki! Aksine sorgularsanız kanunun bize verdiği yetki ile, "coplarız" kanunları çıkarıyorlar...

Trkiyedeki bazı kurumlarla halk arasında astlık, üstlük vardır. Sana hizmet etmeleri için maaşını verdiğin insanların önünde elpençe durmak zorunda kalırsın.
    Oysa devlet biziz, hepimiziz... Ama halkımız bunun bilincinde değil.

Biraz daha derinlere inersek "halkı bilinçlendirdiğimiz " gerekçesi ile bu siteyi de kapatıcaklar... Haklılar, saltanatlarına el uzatıyoruz
    Gerçek vatanseverlerin, Kemalistlerin elleri hep kırılmıştır, hatta asılmışlardır.

Sanıyorum ekim ayından sonra web siteleri konusunda tam bir sıkı yönetim başlayacak.

Düşünce özgürlüğü olmayan bir ülkede, daha fazla düşünerek suç işlemiyelim

Selamlar,

+ Konuyu Yanıtla
2 / 3 Sayfa İlkİlk 123 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: