Anket Sonuçlarını Göster: Avukatınız ile nasıl tanıştınız?
- Oylayanlar
- 1022. Bu ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor.
-
İnternet sitesi vasıtasıyla
45 4,40% -
Tavsiye üzerine
556 54,40% -
Tesadüf olarak dışarıda veya adliyede
25 2,45% -
Tabelası vasıtasıyla
19 1,86% -
Avukatım Yok
377 36,89%
-
11-05-2007, 17:14:36 #11
Re: Avukatınız ile nasıl tanıştınız
Sayın mistrall,
Avukatlara av.tr uzantılı web sitesi edinme ve yine av.tr uzantılı mail adresleri edinme hakkı tanınmıştır, yani son derece yasal bir durumdur.Ancak bu hak verilirken,meslektaşlarımızın haksız rekabeti doğuracak iş ve kazanç sağlamaya yönelik her türlü faaliyeti yasaklanmıştır.Yasal olan mail adresinden yapılan tanışmanın reklam olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceği tamamen mail içeriğine ve de meslektaşımızın saikine göre takdir edilecek bir durumdur. Amaç sadece bilgilendirmek ise bence reklam olarak nitelendirilmemeli, ancak mail içeriğinde "Bu işi benden başkası yapamaz. Bu alanda en iyi benim." gibi ibareler olursa reklam olarak nitelendirilebilir. Ne var ki, aynı durum büro görüşmesinde de söz konusu olabilir. Bir avukat aynı tutumu internet ortamında değil de bürosunda da sergileyebilir. Bu durumda, sırf mail ile internet ortamında tanıştı, görüştü diye reklam yasağının ihlal edildiği kanaatinde değilim. Konuyu irdelerken, içinde bulunduğumuz çağ ve şartları da göz öününde bulundurmakta fayda olacağını düşünüyorum.
Saygılarımla...
Hukuki NET Güncel Haber
-
11-05-2007 17:14:36 # Nedir?Tavsiye Soru Cevap
- Nerede
- Avukat Dünyası
- İletiler
- Ne kadar?
-
11-05-2007, 17:38:42 #12
Yetkili
- Nerede
- Hatay, Türkiye.
- İletiler
- 3.380
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Sanırım bu konu, avukat müvekkil ilişkisinin nasıl kurulduğu hakkında açılmıştır.Henüz cevaplar ve oylar yeterli sayıda olmayıp şu an itibariyle bir yorum yapmaya da elverişli görünmüyor. O nedenle reklam yasağı ile ilgili tartışmaların şimdilik ilgili konuda sürdürülmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim.
-
11-05-2007, 20:12:14 #13
Şu anki istatistiğe göre 11.05.2007 saat.21.11 ;
İnternet sitesi vasıtasıyla 3 10,71%
Tavsiye üzerine 17 60,71%
Tesadüf olarak dışarıda veya adliyede 0 0%
Tabelası vasıtasıyla 1 3,57%
Avukatım Yok 7 25,00%
Oy Verenler: 28 100%
Olarak en çok tavsiye üzerine avukat bulunduğunu görüyoruz. Siz neden bahsediyorsunuz sayın mistrall ? Herhalde anketin başına denk geldiniz.
Ayrıca ankette "internet sitesinde" şeklinde bir seçenek olmadığını, "internet sitesi vasıtasıyla" denildiğini, bunun içine arama motorları da dahil, avukatların kişisel sitelerinden tutun, hukuk sitelerine kadar geniş bir yelpaze sunulduğunu da belirtmek isterim.
Saygılarımla.
-
11-05-2007, 20:14:33 #14
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
avukatım yok ama olsaydı heralde tavsiye üzerine tanışırdım.
-
12-05-2007, 01:03:19 #15
Yağmurlu bir sonbahar akşamıydı.Bense kör kütük sarhoş bir kaya dibinde oturmuş, yağmurun iliklerimden çıkmasını bekliyorken uzaktan bir sesle irkildim.İşte o anda anladım bir umut ışığının beni farkederek tüm ışıltısıyla yaklaştığını.Bir kalın kitabı vardı, cebinde dururdu, hergün okurdu.Ben birşey anlamazdım, sordum birgün söylediklerini niye anlamıyorum diye, bildiklerini yüzleştir dedi hayatla ve sınamaktan korkma!doğruyla yanlışı o zaman anlayabilirsin ve onu anlayabilirsin dedi, ve o günden sonra hiçbir zaman hiçbir yerde hiç ağlamadım!
-
12-05-2007, 17:37:36 #16
VIP Üye
- Nerede
- istanbul, bakırköy, Türkiye.
- İletiler
- 1.420
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Şu anda tavsiye üzerine avukatları ile tanışanların oranı %60 olduğuna göre öncelikli tercih nedeninin ad, tabela, site, cinsiyet, beceri vs. değil GÜVEN olduğuna kanaat getirdim. Bence de doğru olan bu. Bir hukukçu olarak tek tavsiyem ise yine güvenle ilgili; "avukatlarınıza mutlak olarak güvenin, kafanızdan kötü senaryolar geçirip, ilişkinizi zedelemeyin. Avukatlar hakkında söylenen olumsuz şeylerin %99,9 unun hurafe ve yalan olduğuna emin olun."
-
17-05-2007, 21:22:29 #17
- İletiler
- 2
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
keşke tanışmaz olaydım avukatımla yok çok iyidir dediler gittim.tam 4 sene mahkemem sürdü 2 sefer duruşmaya geldi.ben kendim girdim hep duruşmalarda mahkemeyi kazandık.sorun bittimi sanki şimdide patrondan kazandığım tazminatı alamıyor.onuda benmi gidip alıcam anlamadım.yani şu anda avukatı nasıl değiştirilindiğini bilsem hemen değiştiricem.nedir bu avukattan çektiğim birde durmadan para veriyorum.masrafmış
-
17-05-2007, 23:23:46 #18
-
17-05-2007, 23:41:50 #19
VIP Üye
- Nerede
- içanadolu
- İletiler
- 366
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Değerli katılımcılar,
Avukatlara reklam yasağı ile ilişkili mecut durum üzerinden değerlendirecek olursak, anket % 52 tavsiye üzerinden diyor. Gördünüz mü? Bu konuda beni yönlendirecek, bilgi sahibi olabilecek kanalları tıkarsanız kendi çapımda tavsiye üzerinden avukat bulmak zorunda kalırım. Avukatın uzmanlık alanı konusunda bana bilgi aktaracak bir yol bulun adı reklam olmasın.
-
18-05-2007, 08:24:03 #20
Kıdemli Üye
- Nerede
- Turkey.
- İletiler
- 177
- Dilekçeler Sözleşmeler
- 0
- Dosya Yükleme
- 0
Bu sayfada bulunan kavramlar:
bosanma davasinda ters iliskiye zorlaniyorum denirse hakim nasil bir ispat ister
,ters iliski istemenin ispati bosanma
,anal yoldan ispat
,bosanmada ters iliski yargitay karalari
,hakimin onune ters ayakkabi
,ters iliskide hakim karari
,ters iliski ispati
,bosanmada fiili livata ispati
,mahkeme ters iliski raporu ister mi
,bosanma davasinda ters iliski ispati
,10 ve 15 defa anal iliskiye giren kadin tekrar anal iliski istermi
,ters ilişki boşanma ispat
,hakimin önune ters ayakkabı