2019 yılında almış olduğum koçtaş'ın kendi üretimi olan mac allister kırıcı delici üründe oluşan arıza sonrası garanti kapsamında olan ürünümü, koçtaş aracılığıyla yetkili servise yönlendirdim. 20 gün sonra servis ürünün yedek parçası yok onarılamıyor diyerek olduğu gibi iade etti.bunun üzerine koçtaş'tan garanti kapsamında olan ürünün değişimini talep ettim tabii ki yardımcı olmadılar, daha sonrasında tüketici hakem heyetine başvurdum 27/01/2025 tarihinde malın ayıpsız misli ile değişim kararı çıktı.karar tebliğ edildikten sonra koçtaş ile iletişime geçtim ürünün değişimini yapmalarını istedim, aradan bir kaç gün geçti ve yedek parçası bile olmayan ürünü doğal olarak ellerinde olmadığı için muadili ile değiştirebileceklerini belirttiler. asıl sorunda buradan sonra başladı önerdikleri ürün aynı markanın 1250w 5 kg ağırlığındaki en ucuz ve hantal modeliydi bunu kabul etmediğimi önerdikleri ürünü zaten daha önce satın aldığımı, kullandığımı ve aynı üründen elimde iki tane olmasının anlamı olmadığını bozulan ürünün daha hafif 850w (3.3 kg) ve daha küçük olması nedeniyle benim için benzer özelliklerdeki bir ürünün verilmesini talep ettim (yine koçtaş üretimi olan erbauer ERH750 modeli olan birebir aynı ürünü istedim). arada fiyat farkı olduğu için koçtaş önerilen ürün dışında yardımcı olmayacağını ve dilersem hukuki yollara başvurabileceğimi belirtti. bunun üzerine bugün icra takibi için mahkemeye gittim ancak mahkeme ücreti, bilirkişi ücreti vs derken 3000 liraya yakin masraf çıkıyor icra memuru hakli olmam durumunda tüm masrafların davaliya yükleneceğini ve ödenen tutarın iade edileceğini belirtti. 3000 liralık bir ürün için bir o kadar da mahkeme masrafı etmeye değer mi bilemiyorum koçtaş elimizde aynı markadan benzeri yok diyebilir ama yine kendi üretimi birebir aynı özelliklerde farklı marka ürün verebilir bilirkişi böyle bir durumda bana size zaten ürün sunulmuş haksızsınız diyebilirmi böyle bir durumda yine mahkeme ve bilirkişi masrafları tarafımamı yüklenir . konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim koskoca koçtaş ile 500 lira fark için 2 haftadır telefon email trafiği yaşıyoruz ve istediğiniz hukuki yola başvurun başka ürün vermeyiz diyorlar.